konewka888 16.02.11, 23:41 Wczoraj ukazał się artykuł napisany przez motocyklistkę dla motocyklistek. Dość subiektywnie i mocno uogólniający: Tekst linka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yacey Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 08:16 Tresc artykulu dotyczy w rownym stopniu wszystkich dosiadajacych motocykle. Kazdy, na motocyklu przerastajacym jego umiejetnosci, stwarza zagrozenie dla siebie i otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 08:23 o to to Yacey kupowanie litra na pierwszy motocykl jest pomysłem głupim i niestety świadczy o totalnej ignorancji kupującego w dziedzinie jazdy motocyklem Nietety co raz częściej narwańców tego typu jest co raz więcej wśród młodych dziewczyn, które w ten sposób próbują zaimponować kolegom, facetowi. Udowodnić, że dadzą radę. Co do podnoszenia ciężkiego motocykla. Są techniki, że nawet mała kobietka da radę. Na fotkach z nędzy widać jak nasze dziewczyny trenują :) Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 08:51 Wkurzający ten artykuł. Panna, która go napisała albo jest facetem, albo nie lubi jeżdżących dziewczyn, albo ktoś się jej musiał dać we znaki.* Większość znanych mi jeżdżących kobiet jest w wyborze moto raczej mocno zachowawcza. Na coś powyżej litra, jeśli już, siadają po kilku latach i radzą sobie. Podniesienie motocykla nie jest moim zdaniem największym problemem, z jakim się trzeba zmierzyć. Nie sądzę, żeby każdy facet jeżdżący Wild Starem czy dużym HD albo Goldwingiem był w stanie sam go podnieść i nikt z tego powodu nie rozdziera szat. *Albo to ja znam same nietypowe motocyklistki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zimno-krwisty Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 09:43 Kobiety chyba mają zakodowany jakiś syndrom słabszej płci. Jak już się przełamie i wsiądzie na 2oo to robi się nieobliczalna - kreślenie kółek na asfalcie, sprawdzanie ile to poleci, próby stawiania na koło. Brak pomyślunku dotyka w równym stopniu facetów jak i kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 09:55 zimno-krwisty > kreślenie kółek na asfalcie, sp > rawdzanie ile to poleci, próby stawiania na koło. hmm ponisoło Cię co do artykułu. Ja odbrałam go troszke inaczej niż Avo. Dla mnie to tekst głównie o kobitkach, które na pierwsze moto kupują litra (takie też bywają). Lub po pierwszym sezonie czują się na tyle pewnie, że wskakują na sprzęta dużo mocniejszego niż ujeżdzany do tej pory. ywa tak i zgadzam się z autorką postu, że to głupota. Brak wiedzy, doświadczenia i rozsądku. Jedyne ale mam do opisu wagi motocykla. Jak wcześniej napisałam są techniki podnoszenia. A facet przyciśnięty np goldwingiem też sam się nie wydostanie. Natomiast komentarze pod artykułem - żenada :( Odpowiedz Link Zgłoś
zimno-krwisty Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 10:30 carrymoon napisała: > hmm ponisoło Cię Nie, skądże. Są różne kobiety, spotykałem i takie zaczynające od GSa 500 i takie (lat 19 - 23) które mówiły tylko o R1/R6/CBR RR. Tych ostatnich przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 10:49 napisałeś to w taki sposób jkabys uważał, że dotyczy to wszystkich kobiet są takie sformułowania: część kobiet/ motocyklistek, niektóre spośród tych które znam, w mojej opinii procent kobiet.... itp itd polecam stosowanie, ułatwia to dyskusję i zrozumienie tego co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
efjot1200 Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 18:50 carrymoon napisała: Jak wcześniej napisałam są techniki pod > noszenia. A facet przyciśnięty np goldwingiem też sam się nie wydostanie. Zgadzam się z tym w zupełności. Wcale nie trzeba mieć na tyle siły by podnosić swój motocykl samemu. Owszem przydaje się to na początku kariery ale nie jest wyznacznikiem aby ktoś mógł prowadzić motocykl tylko o wadze jaką da radę podnieść. Wielu kierowców samochodów ciężarowych nie jest w stanie wymienić samemu koła,czasami nawet podnieść do pionu leżącego i co mają nie jeździć? Co do zaczynania kariery od litra to powiem tyle,że głupota do potęgi!!!!!!!!!!! Ktoś kto robi prawko i kupuje taki sprzęt nie jest w stanie wykorzystać go w 10% Ale za to jaki SZPAN! Wyobraźcie sobie gościa który robi licencję pilota i na drugi dzień siada do F-16 Czy on potrafi latać???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 10:38 zimno-krwisty napisał: > Kobiety chyba mają zakodowany jakiś syndrom słabszej płci. Jak już się przełami > e i wsiądzie na 2oo to robi się nieobliczalna - kreślenie kółek na asfalcie, sp > rawdzanie ile to poleci, próby stawiania na koło. Głupia prowokacja, albo takie damskie środowisko znasz:( Ja wielokrotnie już mówiłem, że podziwiam rozsądek, ostrożność i rozwagę w czasie jazdy olbrzymiej większości MiDówek. Odpowiedz Link Zgłoś
zimno-krwisty Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 11:35 MiDówki to kobiety rozsądne, ale stanowią tylko niewielki procent ogólnej liczby użytkowniczek 2oo . Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 14:38 Zeby uscislic - nikt rozsadny nie jezdzi na motocyklu :) Dotyczy to tez i mnie, zeby nie bylo watpliwosci, ze mam jakies szowinistyczne podteksty :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 19:55 zimno-krwisty napisał: > Kobiety chyba mają zakodowany jakiś syndrom słabszej płci ... no ba! od tysiącleci wmawia się kobietom na wszystkich możliwych płaszczyznach w których mężczyźni czują się dobrze, że są słabsze (nie tylko fizycznie ), że nie dadzą rady, nie ogarną, nie potrafią itp...no to niektóre w to wierzą i siedzą jak myszy pod miotłą, a inne szarpią się by udowodnić, że wcale tak nie jest. uważam też (chociażby na podstawie obserwacji części babow forumowych), że syndrom ów jest 100% uśpiony u kobiety, która czuje się kochana, spełniona i bezpieczna ... wtedy nie ma się potrzeby nikomu nic udowadniać, wiec po co się "napinać" ;). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
olo2222 Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 20:07 Ten artykuł to takie bla,bla,bla... Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Ścigacz.pl - babski artykuł?! 17.02.11, 22:38 To nie pierwszy obciachowy artykuł tej pani redaktor. Nie chce się rozwodzić o porzednim "kwiatku", bo szkoda palców na klawiaturze. Skutecznie zaniża poziom portalu. Jedyną radą - nie czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Ścigacz.pl - babski artykuł?! 18.02.11, 12:57 Zenujace. Ale moze dziewczyna chce zaistniec w swiatku motocyklowym, skoro nie moze jako motocyklistka, to chociaz jako "redaktor-znawca motocykli". Jak dla mnie, przynosi nam wsytd. Skoro sama sobie nie radzi, albo jej kolezanki sobie nie radza - trudno, ale niech nie wrzuca wszystkich do jednego worka. Rzadko spotykam sie z kobietami, ktore porywaja sie na litra na dzien dobry, to raczej dotyczy panow. Dziewczyny potrafia realnie ocenic swoje umiejetnosci i mozliwosci. Moje wszystkie kolezanki zaczynaly od malych motocykli, ja rowniez i po X latach jezdzenia na motocyklu nadal nie wsiadlabym na 200-konna maszyne. Dlaczego? bo nie jest mi taki motocykl do niczego potrzebny, nie wykorzystam go na polskich drogach nigdy w 100%, pozycja na sportowym motocyklu jest niewygodna, mimo, iz jestem wysoka, uwazam, ze duzy motocykl bylby dla mnie za wysoki, za ciezki, po co sobie utrudniac zycie. Ja nie podnosze sobie samooceny faktem posiadania i jezdzenia na moto i jestem przekonana, ze wiele z nas-Was rowniez. Wiec bardzo mi sie nie podoba jej artykul, jest na zenujacym poziomie, ale coz ... PS: a jak juz koniecznie chce wklejac filmiki pod swoimi artykulami, to moze cos z Polski, a nie idiotyczne scenki blond-pieknosci z zagranicy? Odpowiedz Link Zgłoś