Dodaj do ulubionych

Brawa dla Policji

29.04.04, 16:03
Jeżdżę dzisiaj po mieście i jestem pod wrażeniem profesjonalizmu Policji.
Mimo jej obecności ruch odbywa się sprawnie bez żadnych zgrzytów, a nawet
powiedziałbym, że pośród wzajemnych rewerencji.

Tak właśnie według mnie powinna wyglądać prewencja!
Obserwuj wątek
    • malen_a Re: Brawa dla Policji 29.04.04, 16:04
      zgadzam sie !!
      poza tym chcialabym, aby tyle policji bylo w w-wie kazdego dnia :)
      • aariel Re: Brawa dla Policji 29.04.04, 16:09
        malen_a napisała:

> poza tym chcialabym, aby tyle policji bylo w w-wie kazdego dnia :)

Ale biende chlopaki podobno mieszkaja w okropnych warunkach, kilkadziesiat osob
        w jednej sali i 3 lazienki na tyle osob...
        • malen_a Re: Brawa dla Policji 29.04.04, 16:10
          oj biedne chlopaki ...
          glosuje za kawalerka dla kazdego policjanta, zeby tylko zostal w w-wie :D
      • koaa Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 08:17
        A mnie taka ilosc policji strasznie wkurwia - wczoraj jak dotarłem do Wawy
        przed demonstracja czułem sie jak w panstwie policyjnym- metro puste, centrum
        puste, ludzie jacys zgaszeni, 30 suk na świetokrzyskiej kilka starów kilka
        wozów opancerzonych z armatkami wodnymi było co fotografowac, podobnie było na
        marszałkowskiej plus autobus pełny gliniarzy, centrum zablachowane i pozabijane
        dechami wazniejsze miejsca chronione przez policie z kałachami
        a przed demonstracja maszerowało kilkudziesieciu uzbrojonych po zeby policjantów
        wywijajacych długa bronia

Kurcze kiedy szedłem w tym tłumie i ludzie machali do nas z okien czułem sie jak
        bysmy odbili jakies miasto- bo w sumie tak sie stało odbilismy je od strachu
        który został narzucony
        • apawlak1 Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 09:15
          Zgadzam sie!!!
          Panstwo policyjne!!!
          Orwell by sie pobłażliwie usmiechnal
    • chiara76 Re: Brawa dla Policji 29.04.04, 16:08
      ja już wczoraj to zauważyłam.
      • aiwa7 Re: Brawa dla Policji 29.04.04, 16:21
        Czekam na jednego z wyjatkowym entuzjazmem...... :)
        /jak narazie przetrzymywanego w Warszawie :))))/
    • koaa Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 08:08
      zapomniałes dodac że 1/3 ludzi wyjechała z Srodmiescia i ze mnóstwo zakładów
      pracy(knajpy, sklepy etc) zostało pozamykanych
      PS
      A co to jest ta rewerencja?
      • egon.olsen Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 08:42
        Od czasu, kiedy czytam Twoje wypowiedzi i kiedy przychodzi mi na myśl Miś o
        Bardzo Małym Rozumku nie mam już przed oczami Kubusia Puchatka tylko Ciebie :(
        I jest to niewątpliwie słaba strona polemik z Tobą. Zero konkretów, jakieś
        wzięte z czapy argumenty... Skąd Ty się w ogóle wziąłeś???

Po drugie: Eisenhower kiedyś powiedział: Rozum jest jedyną demokratyczną
        wartością - każdy sądzi, że ma go pod dostatkiem. I Ty niestety też tak sądzisz.

Zanim zaczniesz dyskutować ze mną następny raz przeczytaj kilka książek:

- podstawy ekonomii
        - historia Europy (od XVIII w.)
        - Boże Igrzysko (Normana Daviesa)

Tak będzie higieniczniej dla Twojego intelektu, który ostatnio za bardzo się
        przegrzewa.
        • koaa Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 08:50
          nie dosc ze jestes dupkiem to jeszcze wyjatkowym głupkiem
          • egon.olsen Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 08:55
            Ooooo... widzę, że puszcza koledze ciśnienie :)
            • koaa Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 09:01
              dobra nie gadam z toba bo ty nie rozumiesz tego co czytasz a to jest podstawa
              dyskusji
              • egon.olsen Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 09:03
                dobra nie gadam z toba bo ty nie rozumiesz tego co czytasz a to jest podstawa
                dyskusji
        • koaa Re: Brawa dla Policji 30.04.04, 08:51
          pochwal sie jeszcze co przeczytałes :)
    • aleffka koaa 30.04.04, 09:31
      dlaczego ty jestes taki agresywny? Nie potrafisz dyskutowac w sposob
      kulturalny, bez inwektyw, szacunkiem dla oponenta? Przeciez wlasnie na tym
      polega dyskusja. To,ze ma sie odmienne zdanie na jakis temat, nie oznacza, ze
      trzeba innych obrzucac blotem. I nie traktuj tego co napisalam jako atak na
      Ciebie,tylko mi normalnie odpowiedz czemu tak jest.
      • koaa Re: koaa 30.04.04, 09:58
        eeeeeeeeee tam tak to widzisz bo pewnie jestes kolezanka egona
        jakbys chciała znac prawde to bys przed napisaniem tego postu przeczytała
        dokładnie watek a w nim dokładnie widac kto tu jest agresywny
        • aleffka Re: koaa 30.04.04, 10:05
          nie jestem koleznaka egona, tzn. nie znam go osobiscie, tyle co z forum a bywam
          tu od niedwna. watek przeczytalam doladnie i zapewniam Cie, ze nie mam zadnych
          problemow ze zrozumieniem czytanego tekstu. A Ty zamiast mi odpowiedziec
          zarzucasz mi nie dosc, ze cos w rodzaju protekcji to jeszcze fakt, ze
          niedokladnie czytam.
        • egon.olsen Re: koaa 30.04.04, 10:06
          Przepraszam bardzo, ale pierwsze obraźliwe słowa pojawiły się w Twoim poście,
          gdzie byłeś uprzejmy nazwać mnie dupkiem. Ewidentnie puściło Ci ciśnienie.

Moja wypowiedź sprowokowana była tonem Twojej wypowiedzi utrzymanej w tonie:
          'Niepotrzebnie zaszczepiłem się na ospę, bo i tak nie zachorowałem'.

Moim zdaniem ilość policji w Warszawie była adekwatna do potrzeb.
          Ekstrapolując możliwy rozwój wydarzeń na podstawie wydarzeń z Genui i Pragi.

A poza tym myślę, że nasze Państwo boryka się z większymi problemami niż
          wyludnione Śródmieście podczas szczytu. Ale niestety ludzie Twojego pokroju
          wolą widzieć drzazgę w oku innych a nie dostrzegają belki w swoim (nie odnosić
          do nowego premiera). Macie prawo protestować tak samo jak Państwo ma prawo
          zabezpieczyć się przed sktukami zamieszek, które na podobnych demonstracjach
          wywoływali zadymiarze. i tyle.
          • koaa Re: koaa 01.05.04, 09:37
            Dobrze schylę się jeszcze raz i ci odpowiem ale ostatni:
            Uważasz ze to Ja cię pierwszy obraziłem no to cytat z twojego wcześniejszego
            posta(aha będę ci tłumaczył co sam napisałeś bo widzę ze masz z tym problemy)

-„Od czasu, kiedy czytam Twoje wypowiedzi i kiedy przychodzi mi na myśl Miś o
            -Bardzo Małym Rozumku nie mam już przed oczami Kubusia Puchatka tylko Ciebie :(„
            (czytaj-głupek)

w moich postach podobno jest:

-Zero konkretów, jakieś
            -wzięte z czapy argumenty..
            To oczywiście napisałeś po moim poście w którym zapytałem dlaczego pomijasz
            pewne informacje
            (Czytaj –manipulujesz informacja)
            -zapomniałeś dodać że 1/3 ludzi wyjechała z Srodmiescia i ze mnóstwo zakładów
            -pracy(knajpy, sklepy etc) zostało pozamykanych
            i po drugim który był relacja z serca wydarzeń

Piszesz ze to mi puściło ciśnienie:)
            Jesteś zabawny - sam zacząłeś pierwszy wycieczki personalne czy to do mnie czy
            w APawlak w wątku pierwszomajowym nazywając Ja dzieckiem wiec komu tu
            puszczają zwieracze- Poza tym słowo dupek jest to pewna cecha charakteru która
            się charakteryzujesz
            I nie widzę niż złego nazywaniu rzeczy po imieniu

A na koniec taki przykład jak nie rozumiesz co czytasz

-Moja wypowiedź sprowokowana była tonem Twojej wypowiedzi utrzymanej w tonie:
            -'Niepotrzebnie zaszczepiłem się na ospę, bo i tak nie zachorowałem'.
            Gdzie napisałem ze uwazam ze duza liczba policji nie była potrzebna?
            Otóż nigdzie-napisałem tylko ze policja mnie wkurwia a to nie to samo

I takich przykładów niezrozumienia manipulacji i chamstwa z twojej strony jest
            krocie
            • egon.olsen Re: koaa 03.05.04, 23:45
              A ja już się nie będę schylał. Bo bym musiał puścić na ciebie pawia.

Tak krótko bym ci odpowiedział
    • chiara76 moje zdanie 30.04.04, 10:17
      generalnie powiem tak. Wiadomo, że teraz ktoś beknie za to,że za dużo kasy
      wydano na za wielkie zabezpieczenia.
      JA się wściekam na takie coś.
      Bo chyba gorzej byłoby, jakby ktoś nie zabezpieczył właściwie i polałaby się
      krew, ok, u nas to była majóweczka, niemal hipisowskie klimaty, ale wiadomo, że
      nie wszędzie i nie zawsze tak bywało miło.

I uważam, że jak już się ten szczyt musiał w W-wie odbyć (a nie byłam wcale
      jego zwolenniczką), to dobrze, że były takie zabezpieczenia.

A na wesoło, alterglobaliści wchodzą do Warszawy i rozmawiają ze sobą:
      "dawno już słyszałem, że W-wa to dziura zabita dechami, ale dziś to widzę na
      własne oczy".:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka