ejno 06.05.04, 20:25 Chyba sie przestawie na pomidorki calkiem niedlugo:) Troche jeszcze stanieja, to bede zarla same pomidory:) Dzis byly po 6 zyli za kg ale juz niedlugo a beda taniutkie i smaczne:):):):) Juz mi slinka leci na zielsko letnie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 06.05.04, 20:54 A ja se posadzilam ,to bede swoje jadla. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Pomidorki juz ok:) 06.05.04, 21:03 Tylko pamietaj, ze masz podlewac hehehehe!!! Zobaczymy jakiej wielkosci beda:) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 06.05.04, 22:26 Jeszcze bedziesz chciala przyjsc na pomidorka!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Pomidorki juz ok:) 07.05.04, 12:15 a, i najlpeiej wybierać nie z supermarketu i jak najmnijesze - sa najlepsze w smaku choc nadal nieco plastikowe... Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Pomidorki juz ok:) 07.05.04, 19:11 Ja mam pomidorki od chlopow z bazarku:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Pomidorki juz ok:) 07.05.04, 20:47 Och, pomidorki, pomidorki - też uwielbiam, mniam, mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 Ejno! 07.05.04, 22:09 Ide o zaklad, ze ona je posadzila zielonym do dolu i bedzie miala troche badyli suchych nie pomidorki! ona sie tylko chwali jaka jest wazna ogrodniczka balkonowa:-) Hehehe! A na zadupiu MOJE pomidorki mi zaczynaja juz kwitnac! To my ja zaprosimy na pomidorki nie ona NAS! ZOBACZYSZ1.-)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Pomidorki juz ok:) 09.05.04, 13:06 Hehehehe tak tak Vikuniu, ona tak sie chwali , ze posadzila te pomidorki a my nie wierzymy nie??? Pewnie kity wstawia;)Pomidorki to Koko zobaczy jak se do sklepu pojdzie hehehhehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 09.05.04, 14:56 No pewnie ,ze posadzilam.Nawet mi pan w ogrodniczym powiedzial ,ze je musze zaplodnic,hehe.A jak to sie robi???hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Pomidorki juz ok:) 09.05.04, 15:58 Ech, jak to jak? Mój ojciec kiedys zapładnial cytryne to wiem. Trzeba wziąć miękkki pedzelek i mazać nim po kwiatkach:) Wyrosła słabowita zielona cytrynka kwaśna jak cholera więc nie wiem czy to wina metody czy klimatu... Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 bo pomidorki sa jak kazde roslinki... 10.05.04, 01:51 ...roznoplciowe...hehehe...wiatropylne albo pszczolkopylne i inne robaczki:-) kochane malutkie takie:-) No ostatecznie pedzelek tyszsz moze byc!:-)Ale i tak trzeba wiecej tych flancowatych pomidorkow bo nie wiadomo, ktory chlopczyk a ktory dziewczynka...A pozniej czekac! Takie sa prawa natury. Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 Tak tak ejno! wcale nie wierzymy w zadne pomidorki 10.05.04, 20:10 ...jej sie snily chyba w nocy albo goraczke ma i bredzi w malignie. Moznaby jej kupic z kilo moze jej sie poprawi:-) jak naprawde posadzila to niech pokaze:-) obejrzymy sobie, pomacamy, powyciagamy z doniczek , zeby sprawdzic czy dobrze posadzila i postawimy na rozpalonym piecu, zeby cieplo mialy...hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Tak tak ejno! wcale nie wierzymy w zadne pomi 10.05.04, 20:49 Sa,sa!!!!!Stoja 3 krzaczki na tarasie pod oknem kuchennym w zielonej prostokatnej doniczce o wymiarach 58/23/16cm.Posadzilam dwie odmiany :2 zwyczajne okragle i 1 krzak pomidorkow koktailowych .Moze jak beda mialy owoce to zrobie zdjecie.Narazie nie wygladaja ciekawie.Mam nadzieje ,ze beda mialy owoce!!Ciau! Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Pomidorki juz ok:) 17.05.04, 20:37 Normalnie wrabalam dzis serek wiejski+POMIDORKI+szczypiorek+rzodkiewka..........PYCHAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! No i chlebek z maselkiem :):):) Polecam goraco:) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 17.05.04, 22:36 E,pewnie jakies mutanty z Holandii.Nie to co wlasnej hodowli ,z ogrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Pomidorki juz ok:) 18.05.04, 20:33 A jakiej Holandii, od chlopa na bazarku ale takiego nie z budy tylko ze skrzynek w morde:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Pomidorki juz ok:) 18.05.04, 21:51 Pomidorek mi dziś nie podpasował bo mi wlazła skórka miedzy ząbki i się męczyłam okrutnie:(a że to w robocie było to ani szczotki ani nitki.I tak sobie siedziałam i cmokałam miedzy jednym gościem a drugim hehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 20.05.04, 23:00 Moi madrzy znajomi zrobili mnie w jajo.Posadzali pomidory na patyki i wstawili do skrzynki ,gdzie zasadzilam pomidory.No super to wyglada!!Jeszcze nie zakwitly ,a juz owocuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 27.05.04, 00:44 No juz niedlugo beda kwitly.Ja juz stoje zaopatrzona w pedzelek ,zeby je zapylic (czy mozna to nazwac "sex pomidorowy"?).A jaaaaaaaaak urosly,normalnie ze dwa metry maja.No moze troche mniej.Lubie przesadzac. Ogrodniczka Koko. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Pomidorki juz ok:) 27.05.04, 09:19 A mi przemarzła róza. Miąl kwitnąć na niebiesko :(((((( Już się przyjęła a tu z jednej świzdu, z drugiej gwizdu, róża poszła.... Ale clematis pnie się jak wściekły :) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 02.07.04, 01:26 Wyrosly takie wielkie ,zakwitly i juz je zapylilam!!Kiedy one zaowocuja??? Pewnie jak bede na urlopie!! Odpowiedz Link Zgłoś
astria1 Re: Pomidorki juz ok:) Witam wszystkich :-) 02.07.04, 07:32 kokolores --a wiesz ze ja mam tez na swoim tarasie w tej samej ilisci rodzajowej pomidorów posadzonych jak i Ty :-) jedna 'krzynka" to "malinówki" a druga to koktajlowe ale na forum kuchnia spece balkonowych hodowli doradzali co by te dwa gatunki w roznej odległości posadzic co by zachować "gatunkowosc" :-)) - moje tez kwitną ale takie są mizene moze za pozno je wsadziłam bo dopiero ok 25 maja... pzdr Anna Odpowiedz Link Zgłoś
astria1 Re: Pomidorki juz ok:) Witam wszystkich :-) 02.07.04, 10:38 a i pędzelkiem robiłam za pszczółkę :-)) pzdr :-) (ale jak tak dalej będzie lac to cienko to widzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Pomidorki juz ok:) Witam wszystkich :-) 02.07.04, 11:32 Ja też robiłem za pszczółkę będąc któregoś razu z rodzicami w domku na wsi. Zresztą już wtedy były na krzaczkach małe pomidorki, więc liczę że całkiem niedługo będę mógł cieszyc się obfitością tych owoców :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Pomidorki juz ok:) Witam wszystkich :-) 02.07.04, 14:12 Taaaa...już były widziane pierwsze małe i zielone. Dla tych co kupuja przemysłowe , mam dobra radę - niech poleżą dzień lub dwa na słonecznym parapecie - nabiora więcej "pomidorowego" smaku :) A ja spadam dzis na bób . Zieloniutki mój malutki pływa sobie w garnku i paaachnie...zaraz dodam doń masełka, posolę i.....niamniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
astria1 Re: Pomidorki juz ok:) Witam wszystkich :-) 17.07.04, 18:29 A moje pomidory jakieś małe są.... cholipa... normalnie ten wielki co ma robić za malinówkę wygląda dopiero jak mała śliwka..... wiem- to chyba wina tych skrzynek moze za małe cooo ? a te koktajlowe..tez malusie i zielone..hmmm - poczekam jeszcze w koncu LAtO przyszło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Pomidorki juz ok:) 17.07.04, 19:17 Ha!! A u mnie pomidory słusznej wielkosci leżą sobie w kuchni.Tyle ,ze od chłopa ale chyba o nie dbał bo dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pomidorki juz ok:) 20.07.04, 00:26 Moje pomidorki jeszcze jak najbardziej zielone!!Pewnie nabiora koloru jak mnie nie bedzie!!Sasiedzi juz powiedzieli ,ze sie beda czestowac!! Gdzie ta sprawiedliwosc!!! To ja sadzilam,pielegnowalam ,podlewalam(woda z glonow) ,zapylalam(pedzelkiem) a inni beda spozywac!!! :((( Odpowiedz Link Zgłoś