czlowiek-na-torze Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 16:27 zapytam.bo.niewiem napisała: > Jak w tytule, gdzie młoda przed 30stką, atrakcyjna, inteligentna i błyskotliwa > z poczuciem humoru panna pozna odpowiedniego faceta? Wiele zależy też od tego, jakim typem samotnej matki jesteś. Dziewczyna bez wykształcenia i pracy, która mieszka kątem u rodziców razem ze "swoim największym życiowym sukcesem" odrzuca mnie i większość mężczyzn zapewne też. Natomiast zadbana, faktycznie błyskotliwa i pewna siebie kobieta, która mimo trudności związanych z samotnym macierzyństwem nie narzeka tylko radzi sobie - taka kobieta jawi mi się jako bardzo atrakcyjna. Tylko, że z moich obserwacji wynika, że takich jest mniejszość. Do której grupy Ty należysz? Bo może tutaj leży odpowiedź na Twoje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 16:34 Tych biednych i nieodpowiedzialnych na pewno odrzuca,tych bogatych NIE........ Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 16:40 wyksztalcone damy z praca i z dzieckiem po prostu zawsze szukaja sponsora..... wyksztalcone damy z praca i BEZ DZIECKa SZUKAJA PO PROSTU MILOSCI..... Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:05 niceflower454 napisała: > wyksztalcone damy z praca i z dzieckiem po prostu zawsze szukaja sponsora..... > wyksztalcone damy z praca i BEZ DZIECKa SZUKAJA PO PROSTU MILOSCI..... taak........tylko po co damie sponsor jak ma prace? damy..........z pracą czy bez, ZAWSZE szukają MIŁOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:09 boze-naa napisała: > niceflower454 napisała: > > > wyksztalcone damy z praca i z dzieckiem po prostu zawsze szukaja sponsor > a..... > > wyksztalcone damy z praca i BEZ DZIECKa SZUKAJA PO PROSTU MILOSCI..... > taak........tylko po co damie sponsor jak ma prace? > damy..........z pracą czy bez, ZAWSZE szukają MIŁOŚCI oczywiście......z pracą..z dzieckiem czy bez, ZAWSZE szukają miłości Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:13 To nie zarty. Prosze o email na priva:) Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:11 do boze-naa-zeby łatwiej utrzymywac reszte dziatwy i móc łapać nowego frajera.I zeby nie zazdroscic reszcie bogatego meza..... Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:13 a kobiety z dziecmi miłości już nie szukają,bo już wcześniej ją znalazły.Chca sobie poradzic bez faceta i z dziecmi.Najłatwiej do tego przez dupe i następnego faceta.I tak w kolko. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 17:52 "Najłatwiej do tego przez dupe i następnego faceta.I tak w kolko. " - to, że u ciebie w domu tak było nie znaczy, że wszędzie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
maith Czlowiek-na-torze 02.10.11, 20:30 Hehe, ludzie są różni. Ty szukasz pewnej siebie błyskotliwej, a kto inny szuka rodzinnej, zagubionej, którą może się zaopiekować. Dla niego dziecko jest dowodem na płodność, a to że dziewczyna może liczyć na rodziców dowodem na fajną rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
computerro Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:14 Jakby mieli zareagować tak, jak napisałeś, to chyba dobrze, że wcześniej kopnęła ich w tyłek Lepiej radzić sobie samej niż dzielić życie z dupkiem Odpowiedz Link Zgłoś
doris65 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:44 W PRACY. W ten sposób pewna panna z dzieckiem wyrwała mojego ex-męża. Zaznaczam, że jest 18 lat od niego młodsza. Więc trzeba celować w dużo starszych. I w pracy przykładowo! Ex oszalał na jej punkcie i jej dziecka. Nasza córka nastoletnia poszła w częściową odstawkę. Więc to zależy od podejścia takowej panny/rozwódki z dzieckiem. Chyba łatwiej wyrwać tatusiowatego żonatego niż wolnego rówieśnika. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytam.bo.niewiem Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 13.12.11, 21:29 Nie pracuje jestem na wychowawczym. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:48 Ja poznałam w klubie, kiedy wykorzystywałam maksymalnie czas (czytaj: przyjechałam w sobotę w nocy na niedzielne zajęcia i w klubie z inną samotną mamą byłam i w sobotę i w niedzielę) kiedy musiałam zjechać do mojego miasta na zajęcia kiedy dziecko zostało chore u babci (i babcia dostała na nie L4). Zresztą po godzinie rozmowy powiedziałam o dziecku, wówczas 3,5 letnim. Nie było problemu, zresztą jak się trafi na odpowiedniego to dziecko problemem nie będzie. Obecnie niecałe 2,5 roku razem, po zaręczynach. Wszystko idzie ku dobremu. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 17:56 Acha, chciałam napisać że sama zostałam w 4.miesiącu ciąży, i też strasznie długo płakałam, że nikt mnie nie zechce, tym bardziej że byłam dużo młodsza od Ciebie i przeżywałam że faceci z moim wieku to dopiero szczyle są. Uważam że filtr pt. mówię że mam dziecko jest rewelacyjny- nie traci się czasu (tygodnia, miesiąca, dwóch) na sprawdzenie czy facet w ogóle jest zainteresowany i ma zamiar jakkolwiek się zaangażować. Ale też nie myśl sobie, że nie czułam czasami frustracji- samotną mamą byłam trochę dłużej niż Ty teraz jesteś. A z racji naszej sytuacji, braku 100% dostępności i zarazem czując, że coś może z tego wyjść, zamieszkaliśmy razem po 2 miesiącach. Jeśli mogę coś doradzić, polecam... zatrudniać opiekunkę od czasu do czasu. I to nie tylko żeby zdobyć faceta, ale żeby po prostu nie oszaleć za jakiś czas! Odpowiedz Link Zgłoś
maith Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 19:49 Nie wiem, może to głupi pomysł, ale tak jak nad piaskownicą jest nadreprezentacja kobiet, tak w grach komputerowych jest nadreprezentacja facetów. Nie zauważyłam, żeby ktoś tam źle na dzieci reagował. Niektórzy je mają i zdarza się czasem, że na pytanie a gdzie jest jakiś gracz o krwiożerczym nicku pada odpowiedź "poszedł dzieciaczka ukołysać" :) Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood błąd 02.10.11, 20:13 błąd w sposobie patrzenia na sprawę, Twoje położenie nie jest takie złe, chyba że wszystkiego nie powiedziałaś. Jeśli masz stabilne warunki i oparcie w rodzicach to dziecku się krzywda nie dzieje, a Ty też choć bardzo zajęta źle nie masz. Pomyśl sobie w jakie problemy możesz się teraz wpakować podejmując nierozważne decyzje lub poznając nieodpowiednich ludzi, pomyśl jak to mogłoby się odbić na dziecku. Zadaj sobie pytanie jak Ty byś zareagowała gdyby ktoś bardzo nerwowo chciał się z Tobą zaprzyjaźnić, a tym bardziej jeśli położenie by go do tego zmuszało? Z kobietami przed 30 zawsze jest ten problem że cokolwiek się nie stanie i jak facet nie stawał by na głowie, to mają wrażenie że coś tracą i coś im ucieka będąc z tym a nie innym, trudno w takiej sytuacji aby facet bezgranicznie się angażował. Pomyśl o tym że wielu facetów nie ma pracy, czyli są wątpliwym oparciem, niektórzy mają problemy alkoholowe lub z narkotykami, przemocą lub też są zadłużeni po uszy, mogą też być seksoholikami. Nietrudno się w coś wpakować. Do niektórych spraw trzeba dorosnąć czyli nie wpakować się w kolejny niespełniony związek, kolejne dziecko i powrót do punktu wyjścia. Zadaj sobie pytanie jaki powinien być facet dla Ciebie, potem się zastanów co on by czuł i jaki byłby jego powód bycia z Tobą, tzn czy na trwałe byś go mogła związać ze sobą, abyście razem byli zadowoleni. Nie spiesz się , jeśli gdzieś szybko biegniesz to za rogiem dostaniesz zadyszki, jeśli pójdziesz energicznym krokiem, to w tym tempie możesz iść cały dzień i dojść daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
jutro_przestaje_pic Re: błąd 02.10.11, 20:51 no wlasnie- alkoholowe tyle ze nie problemy bo mam za co pic, czaisz? Ty synek to masz potrzeby i musisz jeszcze dlugo zapyerdalac, a ja to sobie walne flaszke raz dziennie i spoko, czaisz? Odpowiedz Link Zgłoś
2maja50 Re: błąd 23.02.19, 20:56 Najmadrzejsza rzecz jaka tu przeczytalam. A jesli autor hest mężczyzna to padam z wrazenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jutro_przestaje_pic Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 20:48 hmm, wyladowalas z dzieckiem i nagle szukasz szczescia? Czy nie uwazasz sie za myslaca inaczej? W tej chwili masz wieksze szanse na uderzenie przez dwa pociagi jadace po tym samym torze z przeciwnych kierunkow.. ty miedzy nimi, czaisz? Zajmij sie lepiej dzieckiem zamiast chromolic gklupoty na forum.Pociesz sie jednak ze z twoim mysleniem to nie mialas zadnych szans nawet jak bylas panna. Powiem wiecej, nawet taki nalogowy alkocholik jak ja bez wyksztalcenia (ale czysta metryka) nie chce na ciebie spojrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
e.i.t.h.e.l Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 01:01 Hehe, a to dobre. Myślę, że to nie tyle Ty na nią nie chcesz spojrzeć, co ona wcale na Ciebie by nie spojrzała. Po co kobiecie kolejny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jutro_przestaje_pic Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 04.10.11, 02:12 taa, wierzysz w te brednie co ona napisala? Zakladasz ze jest ona prawie taka sama jak dzieica orleanska, moze nawet z niepokalanym poczeciem. Odpowiedz Link Zgłoś
polskitata Dziecko powinno mieć ojca a nie matkę egoistkę 02.10.11, 20:59 Dziecko powinno mieć ojca a nie matkę egoistkę która szuka odpowiedniego dla siebie. to kara za to jakie jesteście że w d. macie dzieci liczy się tylko ja i moje potrzeby . to dziecku trzeba tworzyć rodzinę z jego ojcem a nie latać po sądach i alimentach patrząc wyłącznie na siebie. żadna się nie przyzna ale większość wywala ojców z życia dziecka a potem udaje strasznie pokrzywdzone przez los........... Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Dziecko powinno mieć ojca a nie matkę egoistk 02.10.11, 21:09 aż się nóż w kieszeni otwiera jak się czyta taki wpis Odpowiedz Link Zgłoś
fourchet Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 21:00 Ja poznałam w Interecie, ale nie na stronie z randkami, tylko w serwisie skupiającym dość wąskie grono osób zainteresowanych pewną tematyką. Minęło kilka lat, mieszkamy razem, mamy drugie, "wspólne" dziecko. Sądzę, że idąc tym tropem, warto mieć jakieś swoje pasje i zainteresowania, żeby móc myśleć i opowiadać o sobie, nie tylko jako samotnej matce, ale też artystce, sportsmance albo znawczyni jakiejś dziedziny. Wiem, że kiedy mieszka się samemu z dzieckiem, pracuje zawodowo, trudno czasem pogodzić to z jakąś pasją. Ale warto próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
bricky Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 21:45 Wiecie co Panowie (niektórzy z tej dyskusji)? Zapewne w dziecinstwie mieliście pełny, ciepły dom, w którym czekała kochająca mamusia i szanujący ją tatuś. Albo - inna opcja - wasze mamy wcale się wami nie opiekowały, bo wasi ojcowie musieli miec SUPER SEX (podążając scieżką myslenia niektórych tutaj). Zapewne Wasi Ojcowie z radosnym uśmiechem wręczali Waszym Matkom kolejną stówkę na Wasz wymarzony samochodzik albo inną zabawkę, a matkom nie przeszkadzało, że muszą o to prosić. I nigdy nie pomyśleli o waszych mamach, jak Wy dzisiaj o kobietach. A jesli tak - na pewno nie byłoby wam przykro. W koncu matka to też kobieta 2-ego sortu - bo miała Was. Ach, zapomniałam. Była z tej lepszej kategorii - miała męza, waszego tatę. A jaki był dla Was, dla Mamy? Fajny? Super, pozazdrościć. A jeśli nie - to jak oceniacie wasze mamy i decyzję spłodzenia Was? Też nie myślały? Źle wybrały? Zapewne żaden z Was nie miał ojczyma, który Waszą matkę taksowal wg Waszych dzisiejszych kryteriów (laska z dzieckiem: sort 2-ej ktegorii). I zapewne nie byłoby Wam przykro, gdyby wasze samotne matki, które flaki sobie wypruwały dla synków, ktoś tak właśnie oceniał. Tak,jak wy dzisiaj nas. Smutne jest to, że wszystko sprowadziliscie do pieniędzy i seksu, i że w podobny sposób wychowacie przedłużenie swojego "DNA"... Aż krew się we mnie zagotowała. Na całe szczęscie nie wszyscy mężczyzni myślą tak schematycznie i pragmatycznie. Dziewczyny, dzieci są boskie, a Wy w miarę możliwości dbajcie o siebie i o swoje wewnętrzne "ja". TO DZIAŁA :) Idę pomalować paznkocie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 23:33 O tak. Jutro w Opiece Społecznej musisz wypaść szałowo, żeby urzędniczki szlag trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
polskitata Co do ojca to prawdy ci nie powie :) zawsze się us 02.10.11, 22:23 Co do ojca to prawdy ci nie powie :) zawsze się usprawiedliwi i znajdzie 1000 powodów dlaczego jej dziecko nie ma ojca taka prawda .sama pewnie ojca miała ale już własnemu dziecku go nie potrafi dać. pewnie go wywaliła z życia i z domu . Odpowiedz Link Zgłoś
zapytam.bo.niewiem Re: Co do ojca to prawdy ci nie powie :) zawsze s 13.12.11, 21:34 jaki ty musisz byc nieszczesliwy zeby takie bzdety płodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdzior1985 Szkoda, że wy nie rozumiecie tego co jest napisane 02.10.11, 21:23 Autorka pyta o radę, a większość oszołomów, bo inaczej się tego nazwać nie da, wmawia jej że szuka sponsora. Panowie, wiele kobiet znacznie lepiej sobie radzi bez was, albo radziłaby sobie lepiej bez was. Niestety autorce nie doradzę, ale smutne jest to wasze myślenie i usprawiedliwianie się biologią. Nie jesteście tak dojrzali by brać na siebie odpowiedzialność? OK! Macie do tego prawo, ale nie musicie się z tym obnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
matrasza Re: Szkoda, że wy nie rozumiecie tego co jest nap 02.10.11, 22:01 Pomijając troli, to panowie piszący o zerowych szansach kobiety z dzieckiem na poznanie kogoś wartościowego i ułożenie sobie na nowo życia, to zapewne niezbyt doświadczone przez życie przypadki. I tak chyba jest zawsze - bywamy niezmiernie radykalni w naszych osądach i teoriach, zanim sami nie doświadczymy trudnych i bolesnych sytuacji w naszym życiu, które potrafią diametralnie zmienić podejście do wielu rzeczy. Pozdrawiam wszystkich radykałów;) Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Szkoda, że wy nie rozumiecie tego co jest nap 02.10.11, 23:30 Oczywiście. Potem "Zosie Samosie" zaświniają portale randkowe swoimi nędznymi profilami. Odpowiedz Link Zgłoś
agrabati Re: Szkoda, że wy nie rozumiecie tego co jest nap 02.10.11, 23:43 To są właśnie odpowiedzi panów, którzy nie sprawdzą się ( a kto wie, może już się nie sprawdzili ) w roili ojca. Jeśli ktoś sprowadza męska rolę przy kobiecie z dzieckiem do sponsoringu, kobiecie, która sama deklaruje się jako kobieta inteligentna, błyskotliwa etc, to taki ktoś jak dla mnie mocno tkwi podświadomością w patriarchalnej wsi damsko-męskich relacji. Zwykły wiejski macho, który swą męskość zaznacza żelem i wypucowanym samochodem (pożyczonym, albo dostanym od tatusia) na dyskotece, a jak uda mu się na polowaniu zrobić dzidziusia to jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwy, bo oznacza to koniec młodzieńczego tokowania o dupach i biustach, które nagle materializują się do rosnącego w brzuchu nowego człowieka. To za duża odpowiedzialność dla tych wszystkich idiotów wypowiadajacych się na tym forum o "przewadze sponsoringu swojej krwi nad cudzą i drugiej kategorii kobiety z dzieckiem". Wstyd mi było to czytać! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonahania Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 21:44 Witam wszystkie samotne dusze:) Kilka lat temu również byłam samotną matką dwójki niereformowalnych dzieciaczków...długo nie mogłam znaleźć swojej połowy...a dzisiaj jestem w szczęśliwym związku, "dorobiłam" się trzeciego dzieciaczka. Swoją połowę, może to banalne, znalazłam w internecie na czacie randkowym. Pewnie, że trzeba długo szukać i przesiewać przez sito wszelkie plewy, ale już wiem, że da się:) i trzeba próbować... Odpowiedz Link Zgłoś
kelderek Dziecko i ojciec 02.10.11, 21:55 Podaj wiek dziecka i powód samotności (czyli gdzie do cholery jest ojciec?). Odpowiedz Link Zgłoś
polskitata Jesteś pkł. Polskiej Patologii tj.dzieci bez Ojców 02.10.11, 22:31 Jesteś pkł. Polskiej Patologii tj.dzieci bez Ojców są wychowywane przez takie matki jak ty i tysiące tobie podobnych .bo tatuś nie spełnia twoich oczekiwań to go najlepiej wykopać z życia dzici i szukać w internecie k. która tobie tylko odpowiada. typowa egoistka. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Jesteś pkł. Polskiej Patologii tj.dzieci bez 02.10.11, 23:29 Nie trudno być egoistą, skoro złapało się jelenia który będzie płacić alimenty. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytam.bo.niewiem Re: Jesteś pkł. Polskiej Patologii tj.dzieci bez 13.12.11, 21:36 Nie mam alimentów. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytam.bo.niewiem Re: Dziecko i ojciec 13.12.11, 21:35 dziecko ma rok, ojciec nie chcial miec dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
lukasgld Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 02.10.11, 22:27 Z perspektywy faceta mogę ci powiedzieć tak. Jestem wolny przed 30 i panna z dzieckiem to ostateczność chyba żebym się zakochał bo wiem że na miłość nie ma rady przeżyłem, to raz bardzo intensywnie. I tylko na to możesz liczyć że ktoś się w tobie zakocha. W większości przypadków na wieść o dziecku facet ucieka chyba ze się zakocha:). Odpowiedz Link Zgłoś
polskitata Egoistki, ojca dziecio wyk i w inter. szukać ideał 02.10.11, 22:33 Jesteś pkł. Polskiej Patologii tj.dzieci bez Ojców Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin711 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 11:57 lukasgld napisał: > Z perspektywy faceta mogę ci powiedzieć tak. Jestem wolny przed 30 i panna z dz > ieckiem to ostateczność Jesteć wolny i przed 30-ką bo zapewne: 1) Jeteś brzydki jak Shrek 2) Jesteś głupi 3) Jesteś nieśmiały i zakompleksiony 4) Potwornie śmierdzi ci z ust 5) Kombinacja 4-rech powyższych... I nie pisz że w tym wieku jesteś samotny z wyboru i czekasz na swoją księżniczkę... BO NIKT CI NIE UWIERZY... tak smutna prawda... :( Więc nie pisz bzdur że kobieta z dzieckiem to ostateczność - jak na razie to ŻADNA CIĘ NIE CHCIAŁA... ha, ha... Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 12:09 obawiam sie ze Twoje kobiece zaklinanie rzeczywistosci nic nie pomoze, mniej epitetow a wiecej realnosci niestety - tego Ci zycze Odpowiedz Link Zgłoś
pppopularny prawda bywa bolesna ... 02.10.11, 22:33 jak ktoś na tym forum odważy się powiedzieć uczciwie że jesteś dla facetów towarem drugiej świeżości, to zlatuje się kupa krzykaczek aby gościa zadziobać, ale od tego niestety rzeczywistość się nie zmienia ... zresztą skoro napisałaś tego posta, to chyba już wiesz, że łatwo nie będzie, prawda? lepiej spójrz prawdzie w oczy: faceci nie chcą wiązać się z kobietami obarczonymi dziećmi, bo nie chcą inwestować w cudze pomioty, bo dziecko zabiera wolność i radość życia a przysparza mnóstwo upierdliwych obowiązków, więc jeżeli już to znosić, to aby przekazać swoje geny a nie hodować cudze ... poza tym dzisiaj dziecko jest niezmiernie kosztowną zabawką, to życiowa inwestycja, rzadko kogo stać na dwoje czy troje dzieci bez rezygnacji z przyjemności, więc twoje tym bardziej wadzi komuś, kto planuje rodzinę ... no i na dodatek cipka po porodzie siłami natury to już nie to samo, dlatego mądre i zamożne kobiety wybierają cięcie aby seks nadal sprawiał przyjemność, bo z mamusiami to już niekoniecznie ... jesteś już wystarczająco zdołowana? więc teraz powiem ci coś optymistycznego: jest wielu facetów, których prawdopodobnie nie zauważasz, a którzy pewnie chętnie by do ciebie przystali z braku szans na inną pełnowartościową kobietę! są to faceci po 50, którzy mają małe szanse na ładną, młodą i samotną kobietę, są to faceci wychowujący dzieci, którzy z kolei nie są atrakcyjni dla wolnych kobiet, są to faceci wybitnie nieatrakcyjni, np. niscy, grubi, łysi, biedni, niepełnosprawni ... zdołowałaś się jeszcze bardziej? teraz powiem coś naprawdę optymistycznego: raz na 100 tysięcy par z samotną matką żeni się wolny młody samotny mężczyzna! więc próbuj i jednocześnie graj w totka, zobaczymy co trafisz pierwsze, nie zapomnij nas poinformować ... Odpowiedz Link Zgłoś
torentino Re: prawda bywa bolesna ... 02.10.11, 22:59 Z całą pewnością cię zadziobią :))) Wypowiem się trochę z innej beczki: jestem młodym przystojnym facetem bez dzieci i zobowiązań, który miał związek z samotną matką! Nie polecam, niestety! Zależało mi na tej dziewczynie ale to na dłuższą metę jest szalenie frustrujące, natomiast frajdy z takiego związku tyle co kot napłakał, niestety! Pierwsze primo: obowiązki wobec dziecka i brak czasu na rozrywki i budowanie tego związku z facetem, naprawdę dwie godziny raz w tygodniu, kiedy z dzieckiem zostają dziadkowie to za mało, a spacery z dzieckiem doprawdy są mało romantyczne ... Drugie primo: koszty, albo trzeba opłacić opiekunkę do dziecka albo wszędzie iść z dzieckiem, prezenty mile widziane nie tylko dla wybranki ale i dla dzidziusia, sponsoring również, bo samotne matki rzadko kiedy mają kasę ... Trzecie primo: opór rodziny, znajomych, kumple pukają się czółko: stary po co ci to?, rodzice chcą wydziedziczyć żeby nie chować podrzutka ... Czwarte primo: oczekiwanie, że się pokocha nie swoje dziecko i będzie się na nie patrzeć maślanymi oczami jak mamusia! Ale to nie jest takie proste i oczywiste, mnie dziecko raczej odrzucało, nic do niego nie czułem, może to biologia, w myśl której trudno zaakceptować nie swoje geny, ale dla mnie zabawa z tym dzieckiem to była mordęga i nic się nie zmieniało pod tym względem z upływem czasu. Związek się rozpadł, nie czułem się na siłach sprostać takim wyzwaniom, chcę mieć swoje dzieci, drugi raz na nic takiego nie dam się skusić, może trzeba być innego rodzaju facetem aby się w takim układzie odnaleźć. Ale nigdy nie powiem, że kobieta z dzieckiem to kobieta drugiego sortu, znam też takie, które są świetnymi doskonale radzącymi sobie laskami, więc nie można uogólniać. Ale co do zasady to Popularny niestety ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: prawda bywa bolesna ... 03.10.11, 00:25 do pppopularny-żeni się bo jest gejem,albo chce miec spokoj z inna laska na boku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczeka Sam jesteś pomiotem. 03.10.11, 07:21 zastanawiam się czy twoja wiadomość nie została wygenerowana przez jakiś wadliwy algorytm. Dzieci to dla ciebie pomioty. Lepiej już wiec jeżeli ktoś jest zmuszony do rozpoczęcia hodowli genów w tych szklarniach, założyć włąsną, niż zajmować się cudzą. Wyżyny inteligencji. Jesteś czystym produktem ewolucji. Pomiotem. Swojemu dziecku będziesz przypominał ze jako pomiot, ma to szczęście do bycia, ze powstało w wyniku rozpoczęcia działalności rolniczej, która została niezłe skalkulowana. Co prawda dzieci odbierają radość życia mężczyznom , którym chce się już tylko pokrywać swoje partnerki, ale ty juz o swoim dzieciństwie nie pamiętasz, bo ciebie wyhodowano na oborniku. Natomiast cipka Twojej mamy wcale nie została zniekształcona. Dobrze, ze jest spora szansa, ze to co napisałeś jest próba zwrócenia uwagi, jakaś niemadra prowokacja. Chociaż to i tak marne pocieszenie. Dodatkowo, ponieważ zdaje się ze czerpiesz z tego satysfakcję, jakos złe świadczy o tobie. Nawet jeżeli to jest tylko bełkot, to raczej jest wynikiem zaburzenia osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
iaguasu każdy jest pomiotem, ty też 03.10.11, 17:59 strasznie głupi post, widać jak ciebie, zapewne również samotną matkę, zabolało w czułym miejscu ... prezentujesz typowo damskie myślenie życzeniowe i myslisz, że jak się nakrzyczysz, to przekrzyczysz rzeczywistość, a ludzie pokochają cudze dzieci ... dla nikogo poza rodzicami dziecko nie jest żadną wartością, dlaczego oczekujesz żeby obcy facet zobaczył w twoim dziecku coś innego jak cudzy pomiot, który ktoś zasiał i zwiał nie troszcząc się przeżyje czy umrze? takie są nagie fakty, podobnie jak to poród niszczy waginę, tak, tak - naszych matek również, a dziecko jest kosztowne i wymaga wielu poświęceń a kto lubi się poświęcać jak nie musi? taka jest średnia statystyczna i wrzaskiem i urąganiem niczego się tutaj nie zmieni, co oczywiście nie oznacza, że jeden na milion daje się na to złapać, podobnie jak jedna na milion kobieta wyhacza milionera ... ale ty oczywiscie jesteś netowym psychologiem i potrafisz z postow stawiać diagnozy o zaburzeniu osobowości byle tylko nie zobaczyć smutnej prawdy: nikt was matek obarczonych dziećmi nie chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
dorismar Re: prawda bywa bolesna ... 03.10.11, 08:37 Ja bym tego dzieciaka podrzuciła ojcu na zawsze i niech robi z nim co chce , dlaczego to zawsze kobieta ma być obarczona tym obowiązkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
computerro Faceci wstydzą się pokochać kobietę z dzieckiem 02.10.11, 22:39 Czytam odpowiedzi facetów, jak przekonują się wzajemnie, że z dzieckiem byłabyś za droga w utrzymaniu. A skąd mają pewność czy ich żona nie zrujnuje ich finansowo leczeniem niepłodności, kolejnymi próbami in vitro? W końcu statystycznie rzecz biorąc co piąta para ma problem z poczęciem i urodzeniem zdrowego dziecka. Jakiś procent facetów to faceci bezpłodni albo obciążeni ryzykiem genetycznym. Dla takiego powinnaś być łakomym kąskiem ;) Wypowiedzi, że jesteś drugiego sortu... Chyba dla rodzinnej szopki z teściową na ślubie. Bo dla zwykłego małżeńskiego szczęścia na pewno nie. Autorami wypowiedzi o tym, że jesteś drugiego sortu, są faceci, którzy muszą się dowartościować "sortem" swojej żony. Bo czym innym się dowartościować nie mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek1965 Re: jednemu ojcu dziecko odebrała kto następny 02.10.11, 22:57 Powiem, czysto teoretycznie, bo jestem żonaty i dzieciaty. W zyciu bym nie wychowywal nie swoich dzieci. Gdyby mój syn wchodził w taki układ z dzieciatą kobietą -jego wybór, ale odradzałbym zdecydowanie. I nigdy bym nie traktował dzieciaka jak rodzonego wnuka. Tak trudno pojąć, że można uznawać tylko więzy krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
wszedlem niesmaczne... 02.10.11, 23:27 ... te komentarze samcow alfa i zawiedzionych tatuskow. kilka lat temu znalazlem sie w takiej sytuacji i przyznam otwarcie, ze stchorzylem, choc dlatego, ze nie czulem sie gotowy. nie bylem wtedy nawet gotowy na wlasne dziecko. teraz mysle, ze sytuacja potoczylaby sie inaczej, bo to wyjatkowa dziewczyna i faktycznie slodka corke ma, ale chyba juz zbyt pozno. niechetnie musze sie przychylic do wielu glupkowatych wpisow - malo kto celowo szuka kobiety z dzieckiem, ale jesli spotka sie kogos wspanialego, przestaje miec to znaczenie. dla mezczyzny skomplikowane sytuacje nie powinny stanowic przeszkody, powinien odczuwac satysfakcje umiejetnie te przeszkody pokonujac. a, wy, panowie... ubawilem sie w zyciu jak malo ktory z was. i jako trzydziestolatek nadal sie bawie, "posuwam dupy" i inne takie, ale nie miesci mi sie w glowie takie bzdury opowiadac. dlatego wlasnie, czytajac brednie o swoim dna, wychowywaniu "cudzych bachorow", puszczaniu sie z bucami, jestem pewien, ze nie dupczycie i nawet widokow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bifka Re: niesmaczne... 02.10.11, 23:40 "malo kto celowo szuka kobiety z dzieckiem, ale jesli spotka sie kogos wspanialego, przestaje miec to znaczenie" - chyba jednak miało dla ciebie znaczenie skoro stchórzyłeś więc dlaczego odsądzasz od czci i wiary innych, którzy tchórzą? to prawda, że całe to męskie szowinistyczne grono szczujące na biedną samotną i poszkodowaną dzieckiem jest żenujące ale niech się dziewczyna oswaja co ją - kobietę z dzieckiem - może spotkać w realnym świecie, bo przecież taka jest męska norma ... i jeszcze jedno - żeby być dla kogoś kim wspaniałym, to trzeba być kimś więcej niż tylko samotną matką szukającą sponsora, a oto wśród takich kobiety niestety najtrudniej ... bo one łapią faceta na jędrne ciało a nie na atuty tworzące wspaniałe kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: niesmaczne... 03.10.11, 00:19 do bifka-ale ty znowu stygmatyzujesz grupy kobiet.Te samotne mateczki to sa atrakcyjne,seksowne,zeby nie powiedziec bardziej cwane,a reszta juz nie..... a ja szczerze napisze,ze w zyciu nie widzialam super ładnej samotnej matki....ale super pieknych babek bez faceta i dziecka to ja widzialam cale multum. Tak wiec móc nie zawsze znaczy chcieć...... Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Faceci wstydzą się pokochać kobietę z dziecki 02.10.11, 23:25 Koszty utrzymania to sprawa drugorzędna. Rzecz w tym, że wychowywanie nie swojego dziecka to czyste frajerstwo nie mające uzasadnienia ani społecznego, ani biologicznego. Nie ma najmniejszego sensu wkładanie wysiłku w proliferację cudzych genów. Odpowiedz Link Zgłoś
guid Oczywiście na portalach randkowych :) 02.10.11, 23:30 Ja poznałem kilka lat temu kobietę z dzieckiem na portalu s......a.pl. Po kilku miesiącach dziecko traktowało mnie jak swojego tatę, a ja pokochałem je bardzo, ale to bardzo mocno. No ale niestety, po kilku latach skończyła się nasza znajomość, kobieta poznała innego faceta. Jak widać zatem, panna z dzieckiem jest w stanie zainteresować wielu mężczyzn i nie ma znaczenia czy ona ma dziecko czy jest samotna. Dla inteligentnego faceta dziecko stanowi piękne pogłębienie relacji partnerskich z kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
agrabati Re: Oczywiście na portalach randkowych :) 02.10.11, 23:55 Otóż właśnie - mężczyzn warto sortować na inteligentnych i nieinteligentnych. Tych pierwszych chętnie przywita, nawet doświadczona samotnością matka. Tych drugich uważam, należałoby nie wpuszczać nawet na fora internetowe. Żeby nie kalali dobrego imienia wszystkich wspaniałych samotnych kobiet, które mimo, że nie wyszło im w poprzednim związku, wciąż chciałby także kochać mężczyznę, nie tylko dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Oczywiście na portalach randkowych :) 03.10.11, 00:13 A dlaczego zaraz wspanialych? Nie rozumiem tej retoryki.......Raczej idąca na łatwiznę i skróty. Jest pewna tendencja do pomagania kobietom samotnie wychowujacym dzieci,kobietom ktore usuwaja dzieci itd.Nie ma natomiast tendencji uwazania za wspaniale i wyjatkowe kobiet,ktore wychowuja dzieci w pelnych rodzinach.Przez same sobie taki los zgotowaly..... Odpowiedz Link Zgłoś
aura1002 Re: Oczywiście na portalach randkowych :) 03.10.11, 10:41 raczej na tych, którzy przesiadują na TYCH portalach i na takich, którzy nie przesiadują ;) agrabati napisała: > Otóż właśnie - mężczyzn warto sortować na inteligentnych i nieinteligentnych. T > ych pierwszych chętnie przywita, nawet doświadczona samotnością matka. Tych dru > gich uważam, należałoby nie wpuszczać nawet na fora internetowe. Żeby nie kalal > i dobrego imienia wszystkich wspaniałych samotnych kobiet, które mimo, że nie w > yszło im w poprzednim związku, wciąż chciałby także kochać mężczyznę, nie tylko > dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
max5lat odpowiedni facet 03.10.11, 00:57 odpowiedniego czyli jakiego? takiego co to zabierze na dyske, na wczasy, przeleci, a i jeszcze w miedzyczasie zarobi na ciuchy i kosmetyki? niestety tzw samotne matki sa samotne nie bez powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
abccbaabccba Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 01:23 Większość facetów (zwłaszcza tych fajnych) może nawet ożenić się z "panną z dzieckiem" - ale już nie z "panną z dochodzącym fagasem". Jeżeli jesteś taaaka atrakcyjna (nie chodzi o buzię, ale o majątek, mieszkanie, pracę, pozycję społeczną, zaradność, ewentualnie wykształcenie) i zdrowa, to nie widzę problemu: wystarczy tylko nienachalnie zasygnalizować mądrze wybranemu facetowi, że jesteś chętna i gotowa. 30% szans że się "zakocha" - miłość to bardzo prymitywny mechanizm, działa nawet u gejów (choć nieco zygzakiem). Z tych samotnych matek, o których wiem że ułożyły sobie całkiem szczęśliwe życie (włącznie z welonami, all inclusive) - to wszystkie były po prostu mądre. I miały wysoką samoocenę (nie cenimy kogoś, kto sam się nie ceni). Odpowiedz Link Zgłoś
pawel100lica Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 01:36 jak cos to pisz gg 1380568 Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright sam sie znajdzie. Znalem panny z dzieckiem. Udalo 03.10.11, 01:46 im sie ulozyc zycie. Przy czm, jedna znalazla pana, a trzy wolaly zostac bez stalego zwiazku, poswiecajac czas wychowaniu dziecka. Problem sie rozwiaze, gdy dziecko podrosnie i bedzie bardziej samodzielne. W dzisiejszych czasach to nnie jest problem. W Australii ponad jedna trzecia dzieci rodzi sie poza usankcjonowanym zwiazkiem. I nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek27 nigdzie.... 03.10.11, 07:42 inwestować w cudze geny? trzeba być ciężkim frajerem... Odpowiedz Link Zgłoś
wentor Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 08:02 Trzeba było myśleć głową a nie d..ą. Teraz będzie Ci cieżko kogoś znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowy Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 08:49 pppopularny napisał, że prawda bywa bolesna. Fakt, bywa, szczególnie w wykonaniu takiego "czegoś" co udaje mężczyznę jak pppopularny. Typ macho zaprezentowany na forum zakłada dymanie lasek gdzie i jak popadanie bez większych zobowiązań. Jakby co, zawsze można wziąć nogi za pas... A odpowiedzialność... A co to takiego? Dzieci - co za ciężar. Z dzieckiem nie można lasek dymać a i matka dziecka przestaje być atrakcyjna... Co za chłam... Czy obce dziecko to coś gorszego? Mam rozumieć, że adoptowane dzieci są gorsze, pomioty, drugiego, gorszego rodzaju? To jakieś chore... Geny, ciągłość krwi itp - a co to takiego? Czy my przyznajemy paszport temu dziecku, czy chcemy je wychować na dobrego człowieka? torentino napisał [...]"Ale nigdy nie powiem, że kobieta z dzieckiem to kobieta drugiego sortu, znam też takie, które są świetnymi doskonale radzącymi sobie laskami, więc nie można uogólniać. Ale co do zasady to Popularny niestety ma rację. " Takie zasady powstają w głowach ludzi, którym się nie chce wysilić aby znaleźć inne rozwiązanie - typowe lenistwo. To tak jakby powiedzieć, że z zasady każda kobieta to puszczalska flądra, a facet to bezmózgi karku - bo skoro są takie typy to znak, że wszystkie są takie. Piszę to jako 30 latek, który się związał z samotną matką 5 latka. Ale czy 5 lat, czy 5 miesięcy - nie miało to dla mnie znaczenia. Bo dlaczego miałoby mieć? Bo to ciężar, koszty, wstyd? Dziecko to wyrzeczenie - zawsze, obojętnie czy wyskoczyło z mojego penisa czy obcego. A wstyd? Kto mi zagwarantuje, że po urodzeniu dziecka moja rodzina nie wyrzeknie się genetycznego potomka, bo jest brzydki, bez rączek, z zespołem aspargera itp.? Bycie dobry ojcem dla dziecka to też bycie dobrym człowiekiem wogóle - jak można być dobrym człowiekiem zrównując wszystkich do jednego poziomu i wynosząc się ponad innych? Uważam, że masz szansę znaleźć kogoś. Olej troli, bo taka ich rola, aby podnieść ciśnienie głupawymi tekstami. W totka też można wygrać - życie pokazuje, że się da. Ostatnio dwie osoby trafiły, a kiedyś 80 na raz. Trzeba tylko chcieć i wierzyć. Ot co. Powodzenia i nie daj się. P.S. Aha, i nie jestem inwalidą, nie brakuje mi niczego w mózgu, i nie wyglądam jak Quasimodo - więc nie "wyrwałem towaru" na litość do mojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
migottka17 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 08:25 Ja też myślę, że chyba jednak nigdzie. To jest po prostu zwyczjanie dla facetów nie do przejscia, niezależnie czym się w tej decyzji inspirują. Powyższe wypowiedzi chyba wystarczająco tego dowodzą. Owszem, są jeszcze "prawdziwi faceci", którym się chce próbować czasem z taką kobietą związek budować. Znałam kiedyś dziewczynę, która sama wychowywała dziecko i była traktowana tylo jako materiał na sex, z kimkolwiek próbowała się spotykać. "wpadnę, jak bachora sprzedasz!!" Szok. Wtedy nie wierzyałam, ze to możliwe. A jednak. Zastanawia mnie skąd u nas przeświadczenie, ze taka kobieta jest puszczalska i tylko taki sposób znajomosci moze funkcjonować? Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Gdzie samotna matka pozna odpowiedniego facet 03.10.11, 09:16 Kobieto, a po co ci kolejny truteń w domu? Ciesz sie wolnością i nie szukaj na siłę... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Tam gdzie samodzielny ojciec. 03.10.11, 09:27 zapytam.bo.niewiem napisała: > Jak w tytule, gdzie młoda przed 30stką, atrakcyjna, inteligentna i błyskotliwa > z poczuciem humoru panna pozna odpowiedniego faceta? > Bo jak dotąd to spacery z dzieckiem, zakupy z dzieckiem, spacery z dzieckiem i > zakupy z dzieckiem. Ktoś może coś podpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś