Dodaj do ulubionych

jak zrobić budyń?

04.08.04, 17:39
no właśnie. Dziś byłyśmy u lekarza i Majka tak mało przybywa na wadze, że mam
ją porzadnie dokarmiać żeby trochę przytyła. Nasza pani doktor
zaproponowała mi.ędzy innymi podawanie budyniu.Tylko ja niestety nie mam
pojęcia jak go zrobić. Może któraś z Was gotowała i ma wypróbowany przepis.
Obserwuj wątek
    • cz.wrona Re: jak zrobić budyń? 05.08.04, 13:01
      A to jest jakiś przepis na domowy budyń?
      Ja robię takie z torebek....
    • edytae Re: jak zrobić budyń? 05.08.04, 20:45
      Pani doktor, jak taka mądra, to powinna podać przepis. Mój doktor podał. Domyślam się, że chodzi o budyń z żółtkiem skoro ma być tuczący.
      Przepis na 100 ml budyniu: zagotować 30 ml wody z płaską łyżeczką cukru i płaską łyżeczką mąki ziemniaczanej oraz 2 łyżeczkami żółtka. Zdjąć z ognia i dodać 70ml wody z rozmieszanymi 3 miarkami mleka modyfikowanego - takiego jakiego używasz. Już nie gotować.
      Niestety ciężko uzyskać konsystencję budyniu z torebki, ja miałam zawsze kluski lub jajecznicę i poddałam się dość szybko.

Powodzenia

Edyta i Maja
    • edytae Re: jak zrobić budyń? 05.08.04, 20:45
      Pani doktor, jak taka mądra, to powinna podać przepis. Mój doktor podał. Domyślam się, że chodzi o budyń z żółtkiem skoro ma być tuczący.
      Przepis na 100 ml budyniu: zagotować 30 ml wody z płaską łyżeczką cukru i płaską łyżeczką mąki ziemniaczanej oraz 2 łyżeczkami żółtka. Zdjąć z ognia i dodać 70ml wody z rozmieszanymi 3 miarkami mleka modyfikowanego - takiego jakiego używasz. Już nie gotować.
      Niestety ciężko uzyskać konsystencję budyniu z torebki, ja miałam zawsze kluski lub jajecznicę i poddałam się dość szybko.

Powodzenia

Edyta i Maja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka