Dodaj do ulubionych

Wątek o wątkach

15.12.13, 18:04
Zaczynamy nowy wątek na temat...a w nim po kilku wpisach i tak się wszystkie wątki mieszają:)
Obserwuj wątek
    • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 17.12.13, 19:31
      mieszanina nasza wątkowa
      bywa w całości wyjątkowa
      temat przeplata się z tematem
      piszmy dowolnie sobie zatem:)
    • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 21.12.13, 23:58
      ostatnio wątki są raczej wątłe:)
      • halina501 Re: Wątek o wątkach 22.12.13, 13:25
        Wątek wątło się tli.
        Podmucham na wątłą iskierkę:)
        • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 26.12.13, 10:06

dostałam piękne świece na święta...
          palą się tak ciekawie chociaż nie wyglądały na pierwszy rzut oka interesująco.
          • halina501 Re: Wątek o wątkach 26.12.13, 16:01
            Po raz pierwszy poszłam za Twoim przykładem i zawiesiłam światełka na beniaminie.
            Choinka jest u Bartoszka na górze.
            Jak zgaszę światło i zdejmę okulary to moja beniaminowa choinka wygląda na najprawdziwszą:)
            • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 27.12.13, 09:56

zawsze się śmieję, że za cały rok opieki
              w święta musi beniamin odrobinę popracować :)

ile drzew może stać w jednym pokoju?
              wystarczy jedno:)
              • halina501 Re: Wątek o wątkach 31.12.13, 20:12
                Jasne,że tak.Pokój to nie las:)
                • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 01.01.14, 16:19

szykowania, strojenia
                  i za moment czas na sprzątanie
                  niesamowicie pędzi czas

i jak beniamionowa choinka spełniała swoje zadanie?
                  • halina501 Re: Wątek o wątkach 01.01.14, 21:44
                    Pewnie.
                    Zmieściły się pod nią wszystkie prezenty:)
                    • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 02.01.14, 13:15

no proszę jakie z nas ekologiczne gospodynie, żadnych strat świerkowych:)
                      • halina501 Re: Wątek o wątkach 02.01.14, 18:07
                        Widziałam dzisiaj igły choinkowe na chodniku.
                        Chyba ktoś wyrzucił drzewko przez balkon,żeby po klatce nie sypać igłami.
    • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 11.01.14, 10:26

wczoraj kilka razy podchodziłam do forumowania
      i ciągle coś, wizyty, telefony,
      niespodziewane najazdy dalszej rodziny:)
      może dziś spokojnie sobie popiszę?:)
      • halina501 Re: Wątek o wątkach 12.01.14, 10:10
        Komputer jest cierpliwy.Poczeka:)
        • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 14.01.14, 16:09

własnie dlatego lubię forum,
          mogę przerwać i kontynuować romowę w każdym momencie
          niezależnie od czasu
          • halina501 Re: Wątek o wątkach 15.01.14, 12:58
            Można wrócić do rozmowy nawet po kilku latach:)
            • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 15.01.14, 22:09

czasem wyciągam wątki z "muzeum", które ciągle są aktualne:)
              • halina501 Re: Wątek o wątkach 16.01.14, 12:54
                Bartoszek też zdążył zauważyć,że wszystko się powtarza.
                Urodziny,święta a nawet goście zawsze ci sami:)
                No chyba,że w międzyczasie przybędzie jakiś nowy,najnowszy gość .Taka choćby Julia:)
                • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 17.01.14, 20:43

Bartoszek to mądrala jest
                  ile już ma teraz lat?
                  • halina501 Re: Wątek o wątkach 19.01.14, 19:30
                    W sierpniu skończy 6.
                    "Masz to chyba w genach po ojcu"-powiedziała mu niedawno mama.
                    a Bartek na to:
                    "Mama ,mam połowę genów po tacie,połowę po tobie a kiedy będę miał swoje?" :))
                    • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 26.01.14, 09:11

mądrala rośnie:) zapewne mądrość ma po babci:)
                      • halina501 Re: Wątek o wątkach 27.01.14, 11:54
                        Oby życiowej miał więcej niż babcia:)
                        • urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 28.01.14, 19:23
                          halina501 napisała:

> Oby życiowej miał więcej niż babcia:)

oby babcia wierzyła bardziej w siebie i w swoje możliwości:)
                          • halina501 Re: Wątek o wątkach 29.01.14, 16:02
                            www.youtube.com/watch?v=UXP6s7S8zXk

Ale to już było;)
                            • urszulka_ma dobry wybór...:) 29.01.14, 23:11
                              piosenka może mniej optymistyczna, że coś już było...i nie wróci więcej

ale Wokalistka! przeczy sama sobie w tej piosence, bo jest niewątpliwym przykładem nieustającego twórczego działania,
                              radości, siły, wytrwałości w swoich dążeniach
                              tylko brać przykład:)
                              • halina501 Re: dobry wybór...:) 02.02.14, 17:25
                                Ach ta Maryla:)
                                Ja też zaczynam "tworzyć".Co prawda nie tak głośno jak Maryla .Pobrzękuję jedynie cichutko drutami;))
                                • urszulka_ma Dzień dobry! 22.02.14, 09:20
                                  halina501 napisała:

[...]Co prawda nie tak głośno jak Maryla. Pobrzękuję jedynie cichutko drutami;))

Ech Mała!

• halina501 Re: Dzień dobry! 25.02.14, 13:36
                                    Niby na wesoło a łza się w oku kręci:)

Ani tata nie zabrania
                                    ani mąż
                                    a ja w kącie cicho
                                    siedzę wciąż.

Panie,zabrałeś możliwości
                                    to i chęci zabierz:)
                                    • urszulka_ma Re: Dzień dobry! 26.02.14, 19:50
                                      halina501 napisała:
                                      > Ani tata nie zabrania
                                      > ani mąż
                                      > a ja w kącie cicho
                                      > siedzę wciąż.

jazda z tego cichego kąta
                                      może czas w życiu,
                                      troche posprzątać?:)
                                      • halina501 Re: Dzień dobry! 28.02.14, 08:02
                                        Masz rację.Wiosna to dobry czas na wymiecenie starych przyzwyczajeń:)
                                        Mentalna miotła w dłoń i do pracy:)
                                        • urszulka_ma Re: Dzień dobry! 03.03.14, 14:08

nie zapomniaj podwinąć rękawy:)
                                          • halina501 Re: Dzień dobry! 06.03.14, 09:33
                                            Podwinę,żeby się nie unurzały i nie zabrały z powrotem tego,czego chcę się pozbyć:)
                                            Tej zimy śnieg prawie nie padał.Nie ściągał na ziemię sadzy,która fruwała sobie swobodnie osadzając się gdzie popadnie.
                                            Dookoła kominy dymiły i dlatego wszędzie czarno jak w kominie:)
                                            Przydałby się porządny deszcz.
                                            • urszulka_ma Re: Dzień dobry! 07.03.14, 08:57

u nas troche pokropiło,
                                              krzewy, trawę - zazieleniło:)
                                              • halina501 Re: Dzień dobry! 10.03.14, 12:27

Deszczu ani widu ani słychu:)
                                                Powietrze jest rześkie a na niebie nie ma ani jednej chmurki.
                                                • urszulka_ma Dobry wieczór! 11.03.14, 20:07

a noce jakie gwiaździste:)
                                                  • halina501 Re: Dobry wieczór! 12.03.14, 11:26
                                                    a w nocy to ja śpię
                                                    ;)
                                                  • urszulka_ma Re: Dobry wieczór! 14.03.14, 08:37

grzeczna dziewczynka jesteś:-P
                                                  • halina501 Re: Dobry wieczór! 14.03.14, 13:14
                                                    ...jak śpię;)
                                                  • urszulka_ma Dzień dobry 15.03.14, 09:45

a gdy nie śpisz to grzeszysz?;)
                                                  • halina501 Re: Dzień dobry 16.03.14, 09:14
                                                    Nie,ponieważ nie wierzę w osobowy,boży byt:)

"Grzech – przekroczenie konkretnych norm moralnych i religijnych. Pojęcie najczęściej używane w dziedzinie religijnej. W religiach, w których Bóg jest bytem osobowym, jak judaizm i chrześcijaństwo, grzech oznacza dobrowolne zerwanie przymierza z Bogiem poprzez dokonanie jakiegoś złego czynu. W religiach tych grzech powoduje oddalenie od życia, którego źródłem jest Bóg."

Wikipedia
                                                  • urszulka_ma Re: Dzień dobry 17.03.14, 13:38

jaki ten internet mądry, wszystko wie:)
                                                  • halina501 Re: Dzień dobry 18.03.14, 12:08
                                                    :))))
                                                    No dobrze.
                                                    Czasami grzeszę śniąc;))
                                                  • urszulka_ma Re: Dzień dobry 18.03.14, 18:10

zauważyłam ten uśmiech:)
                                                  • halina501 Re: Dzień dobry 18.03.14, 19:25
                                                    Ostatnimi czasy jakoś łatwo mi o uśmiech to i się szczerzę;))
                                                  • urszulka_ma Dobry wieczór 24.03.14, 23:00

była kiedyś taka piosenka

śmiej się! najważniejszy jest uśmiech, tylko uśmeich się liczy ...
                                                  • halina501 Re: Dobry wieczór 26.03.14, 08:39
                                                    Urszulko ,a co mi pozostało?;))
                                                  • urszulka_ma Dzień dobry:) 30.03.14, 10:29

:)
                                                    kiedyś, gdy przekonywano mnie żeby rzucić papierosy
                                                    pytałam i co mi pozostanie - nic na "p" nie wolno?
                                                    odpowiadano mi:
                                                    jak to nic... a prasowanie, pranie, pisanie...itd:)

• halina501 Re: Dzień dobry:) 07.04.14, 18:26
                                                    Pieczenie:)
                                                    Oprócz uśmiechania się mam jeszcze duuuużo do zrobienia.
                                                    Tyle książek nie przeczytanych,tyle filmów nie obejrzanych,tyle miejsc nie zwiedzonych....
                                                    Życia mi zabraknie:)
                                                    Jak myślicie-
                                                    będzie w niebie ( ;) ) możliwość spełniania marzeń?
                                                    Pomyślcie tylko,cała wieczność .Wspaniale,prawda?:)
                                                  • urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 08.04.14, 14:03

życzę spełnienia Twoich wszystkich marzeń:)
                                                  • halina501 Re: Dzień dobry:) 10.04.14, 12:18
                                                    Oj to cudownie:)
                                                    Dziękuję Ci Urszulko i wierzę,że się spełnią.
                                                    Jak nie tu i teraz to kiedyś tam...
                                                  • urszulka_ma Dobry wieczór:) 10.04.14, 22:55
                                                    trzeba wierzyć!
                                                    wydaje się, że całkiem niedawno pisałam tu, że zostało mi jedno marzenie polecieć w chmurach samolotem
                                                    no i proszę...
                                                    od tego czasu leciałam już kilka razy:)
                                                    marzenia się spełniają!:)
                                                  • halina501 Re: Dobry wieczór:) 11.04.14, 11:39
                                                    Latanie samolotem nie jest moim marzeniem ale gdyby mi się trafiło, to dlaczego nie:)
                                                    Na pewno łatwiej jest pokonywać duże odległości .
                                                    Podróżowanie nie jest moją mocną stroną.
                                                    Chciałabym na chwilę zamknąć oczy i od razu znaleźć się u celu:)
                                                  • urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 14.04.14, 16:55

nie chodziło o latanie samolotem jako cel
                                                    tylko o latanie w chmurach:)

sam lot samolotem nie jest przyjemny
                                                    ciasne siedzenia - ściśnięte nogi...
                                                    hałas, szum
                                                    start, a szczególnie lądowanie, gdzie różnice ciśnienia rozsadzają uszy i głowę

ale te chmurkowe widoki ...mmmm przepiękne:)
                                                  • halina501 Re: Dobry wieczór:) 15.04.14, 08:27
                                                    Już dla samych widoków warto polatać.
                                                    Zawsze chciałam zobaczyć wszystko z góry ponieważ mam słaby zmysł orientacji i często uparcie mylę kierunki.
                                                    Zdarza mi się zabłądzić w znanym sobie miejscu.
                                                    Np.wychodzę z jakiegoś budynku i chwilę stoję,zastanawiając się,w którym kierunku powinnam iść:)
                                                    Dzięki temu poznałam zakamarki miasta ,ponieważ jadąc rowerem nie zawsze wybierałam dobry kierunek jazdy:)
                                                  • urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 15.04.14, 23:32
                                                    powinnaś sobie zainstalować na telefonie ten prowadzący miły głos
                                                    teraz skręć w prawo, a teraz jedz prosto
                                                    a teraz znowu w prawo:)
                                                  • halina501 Re: Dobry wieczór:) 17.04.14, 08:49
                                                    Dobry pomysł Urszulko.
                                                    Nie wiem tylko czy słuchając głosu Hołowczyca byłabym zdolna ruszyć z miejsca;)
                                                  • urszulka_ma Dzień dobry:) 18.04.14, 08:45

nie stój! ruszaj!:)

• halina501 Re: Dzień dobry:) 18.04.14, 18:15
                                                    Już pedałuję .
                                                    Niewymowne części ciała trochę ucierpiały po zimowej przerwie ale co tam.
                                                    Wiatr we włosach ,koszula na wietrze łopocze i naprzód;)
                                                  • urszulka_ma Dobry wieczór:) 22.05.15, 00:28
                                                    halina501 napisała:

> Już pedałuję .
                                                    > Niewymowne części ciała trochę ucierpiały po zimowej przerwie ale co tam.
                                                    > Wiatr we włosach ,koszula na wietrze łopocze i naprzód;)

a, w tym roku, sezon rowerowy już rozpoczęty?:)
                                                  • halina501 Re: Dobry wieczór:) 22.05.15, 16:29
                                                    Jeszcze nie:)
                                                    Muszę najpierw zaprowadzić mojego 14 letniego rumaka do kowala,żeby go podkuł:)
                                                    Jakiś przegląd byłby wskazany.Hamulce słabe,brak powietrza w kołach.Ale jak ruszę to ino ros;))
                                                  • urszulka_ma Dzień dobry... 24.05.15, 11:38

przegląd techniczny obowiązkowy!:)
                                                  • halina501 Re: Dzień dobry... 24.05.15, 18:13
                                                    Koniecznie.Klocki hamulcowe owijam taśmą,żeby były grubsze:)
                                                  • urszulka_ma Re: Dzień dobry... 25.05.15, 09:56
                                                    pomysłowy Dobromir się znalazł no!:)
                                                  • halina501 Re: Dzień dobry... 25.05.15, 16:34
                                                    Potrzeba matką wynalazków:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka