halina501 15.12.13, 18:04 Zaczynamy nowy wątek na temat...a w nim po kilku wpisach i tak się wszystkie wątki mieszają:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 17.12.13, 19:31 mieszanina nasza wątkowa bywa w całości wyjątkowa temat przeplata się z tematem piszmy dowolnie sobie zatem:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 21.12.13, 23:58 ostatnio wątki są raczej wątłe:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 22.12.13, 13:25 Wątek wątło się tli. Podmucham na wątłą iskierkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 26.12.13, 10:06 dostałam piękne świece na święta... palą się tak ciekawie chociaż nie wyglądały na pierwszy rzut oka interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 26.12.13, 16:01 Po raz pierwszy poszłam za Twoim przykładem i zawiesiłam światełka na beniaminie. Choinka jest u Bartoszka na górze. Jak zgaszę światło i zdejmę okulary to moja beniaminowa choinka wygląda na najprawdziwszą:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 27.12.13, 09:56 zawsze się śmieję, że za cały rok opieki w święta musi beniamin odrobinę popracować :) ile drzew może stać w jednym pokoju? wystarczy jedno:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 01.01.14, 16:19 szykowania, strojenia i za moment czas na sprzątanie niesamowicie pędzi czas i jak beniamionowa choinka spełniała swoje zadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 01.01.14, 21:44 Pewnie. Zmieściły się pod nią wszystkie prezenty:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 02.01.14, 13:15 no proszę jakie z nas ekologiczne gospodynie, żadnych strat świerkowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 02.01.14, 18:07 Widziałam dzisiaj igły choinkowe na chodniku. Chyba ktoś wyrzucił drzewko przez balkon,żeby po klatce nie sypać igłami. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 11.01.14, 10:26 wczoraj kilka razy podchodziłam do forumowania i ciągle coś, wizyty, telefony, niespodziewane najazdy dalszej rodziny:) może dziś spokojnie sobie popiszę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 14.01.14, 16:09 własnie dlatego lubię forum, mogę przerwać i kontynuować romowę w każdym momencie niezależnie od czasu Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 15.01.14, 12:58 Można wrócić do rozmowy nawet po kilku latach:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 15.01.14, 22:09 czasem wyciągam wątki z "muzeum", które ciągle są aktualne:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 16.01.14, 12:54 Bartoszek też zdążył zauważyć,że wszystko się powtarza. Urodziny,święta a nawet goście zawsze ci sami:) No chyba,że w międzyczasie przybędzie jakiś nowy,najnowszy gość .Taka choćby Julia:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 17.01.14, 20:43 Bartoszek to mądrala jest ile już ma teraz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 19.01.14, 19:30 W sierpniu skończy 6. "Masz to chyba w genach po ojcu"-powiedziała mu niedawno mama. a Bartek na to: "Mama ,mam połowę genów po tacie,połowę po tobie a kiedy będę miał swoje?" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 26.01.14, 09:11 mądrala rośnie:) zapewne mądrość ma po babci:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 27.01.14, 11:54 Oby życiowej miał więcej niż babcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wątek o wątkach 28.01.14, 19:23 halina501 napisała: > Oby życiowej miał więcej niż babcia:) oby babcia wierzyła bardziej w siebie i w swoje możliwości:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wątek o wątkach 29.01.14, 16:02 www.youtube.com/watch?v=UXP6s7S8zXk Ale to już było;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dobry wybór...:) 29.01.14, 23:11 piosenka może mniej optymistyczna, że coś już było...i nie wróci więcej ale Wokalistka! przeczy sama sobie w tej piosence, bo jest niewątpliwym przykładem nieustającego twórczego działania, radości, siły, wytrwałości w swoich dążeniach tylko brać przykład:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: dobry wybór...:) 02.02.14, 17:25 Ach ta Maryla:) Ja też zaczynam "tworzyć".Co prawda nie tak głośno jak Maryla .Pobrzękuję jedynie cichutko drutami;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry! 22.02.14, 09:20 halina501 napisała: [...]Co prawda nie tak głośno jak Maryla. Pobrzękuję jedynie cichutko drutami;)) Ech Mała! Maryla Rodowicz-Ech mała Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry! 25.02.14, 13:36 Niby na wesoło a łza się w oku kręci:) Ani tata nie zabrania ani mąż a ja w kącie cicho siedzę wciąż. Panie,zabrałeś możliwości to i chęci zabierz:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry! 26.02.14, 19:50 halina501 napisała: > Ani tata nie zabrania > ani mąż > a ja w kącie cicho > siedzę wciąż. jazda z tego cichego kąta może czas w życiu, troche posprzątać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry! 28.02.14, 08:02 Masz rację.Wiosna to dobry czas na wymiecenie starych przyzwyczajeń:) Mentalna miotła w dłoń i do pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry! 06.03.14, 09:33 Podwinę,żeby się nie unurzały i nie zabrały z powrotem tego,czego chcę się pozbyć:) Tej zimy śnieg prawie nie padał.Nie ściągał na ziemię sadzy,która fruwała sobie swobodnie osadzając się gdzie popadnie. Dookoła kominy dymiły i dlatego wszędzie czarno jak w kominie:) Przydałby się porządny deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry! 07.03.14, 08:57 u nas troche pokropiło, krzewy, trawę - zazieleniło:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry! 10.03.14, 12:27 Deszczu ani widu ani słychu:) Powietrze jest rześkie a na niebie nie ma ani jednej chmurki. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry 16.03.14, 09:14 Nie,ponieważ nie wierzę w osobowy,boży byt:) "Grzech – przekroczenie konkretnych norm moralnych i religijnych. Pojęcie najczęściej używane w dziedzinie religijnej. W religiach, w których Bóg jest bytem osobowym, jak judaizm i chrześcijaństwo, grzech oznacza dobrowolne zerwanie przymierza z Bogiem poprzez dokonanie jakiegoś złego czynu. W religiach tych grzech powoduje oddalenie od życia, którego źródłem jest Bóg." Wikipedia Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry 17.03.14, 13:38 jaki ten internet mądry, wszystko wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry 18.03.14, 12:08 :)))) No dobrze. Czasami grzeszę śniąc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry 18.03.14, 19:25 Ostatnimi czasy jakoś łatwo mi o uśmiech to i się szczerzę;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór 24.03.14, 23:00 była kiedyś taka piosenka śmiej się! najważniejszy jest uśmiech, tylko uśmeich się liczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry:) 30.03.14, 10:29 :) kiedyś, gdy przekonywano mnie żeby rzucić papierosy pytałam i co mi pozostanie - nic na "p" nie wolno? odpowiadano mi: jak to nic... a prasowanie, pranie, pisanie...itd:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry:) 07.04.14, 18:26 Pieczenie:) Oprócz uśmiechania się mam jeszcze duuuużo do zrobienia. Tyle książek nie przeczytanych,tyle filmów nie obejrzanych,tyle miejsc nie zwiedzonych.... Życia mi zabraknie:) Jak myślicie- będzie w niebie ( ;) ) możliwość spełniania marzeń? Pomyślcie tylko,cała wieczność .Wspaniale,prawda?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 08.04.14, 14:03 życzę spełnienia Twoich wszystkich marzeń:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry:) 10.04.14, 12:18 Oj to cudownie:) Dziękuję Ci Urszulko i wierzę,że się spełnią. Jak nie tu i teraz to kiedyś tam... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór:) 10.04.14, 22:55 trzeba wierzyć! wydaje się, że całkiem niedawno pisałam tu, że zostało mi jedno marzenie polecieć w chmurach samolotem no i proszę... od tego czasu leciałam już kilka razy:) marzenia się spełniają!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 11.04.14, 11:39 Latanie samolotem nie jest moim marzeniem ale gdyby mi się trafiło, to dlaczego nie:) Na pewno łatwiej jest pokonywać duże odległości . Podróżowanie nie jest moją mocną stroną. Chciałabym na chwilę zamknąć oczy i od razu znaleźć się u celu:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 14.04.14, 16:55 nie chodziło o latanie samolotem jako cel tylko o latanie w chmurach:) sam lot samolotem nie jest przyjemny ciasne siedzenia - ściśnięte nogi... hałas, szum start, a szczególnie lądowanie, gdzie różnice ciśnienia rozsadzają uszy i głowę ale te chmurkowe widoki ...mmmm przepiękne:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 15.04.14, 08:27 Już dla samych widoków warto polatać. Zawsze chciałam zobaczyć wszystko z góry ponieważ mam słaby zmysł orientacji i często uparcie mylę kierunki. Zdarza mi się zabłądzić w znanym sobie miejscu. Np.wychodzę z jakiegoś budynku i chwilę stoję,zastanawiając się,w którym kierunku powinnam iść:) Dzięki temu poznałam zakamarki miasta ,ponieważ jadąc rowerem nie zawsze wybierałam dobry kierunek jazdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 15.04.14, 23:32 powinnaś sobie zainstalować na telefonie ten prowadzący miły głos teraz skręć w prawo, a teraz jedz prosto a teraz znowu w prawo:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 17.04.14, 08:49 Dobry pomysł Urszulko. Nie wiem tylko czy słuchając głosu Hołowczyca byłabym zdolna ruszyć z miejsca;) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry:) 18.04.14, 18:15 Już pedałuję . Niewymowne części ciała trochę ucierpiały po zimowej przerwie ale co tam. Wiatr we włosach ,koszula na wietrze łopocze i naprzód;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór:) 22.05.15, 00:28 halina501 napisała: > Już pedałuję . > Niewymowne części ciała trochę ucierpiały po zimowej przerwie ale co tam. > Wiatr we włosach ,koszula na wietrze łopocze i naprzód;) a, w tym roku, sezon rowerowy już rozpoczęty?:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 22.05.15, 16:29 Jeszcze nie:) Muszę najpierw zaprowadzić mojego 14 letniego rumaka do kowala,żeby go podkuł:) Jakiś przegląd byłby wskazany.Hamulce słabe,brak powietrza w kołach.Ale jak ruszę to ino ros;)) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry... 24.05.15, 18:13 Koniecznie.Klocki hamulcowe owijam taśmą,żeby były grubsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry... 25.05.15, 09:56 pomysłowy Dobromir się znalazł no!:) Odpowiedz Link Zgłoś