witamina_b12 23.04.15, 10:53 ..Zuzi? www.siepomaga.pl/nomorepain Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.83 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 11:37 Rany... W tym wypadku dosłownie rany. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Może pomożecie... 23.04.15, 12:59 mam nadzieję, że się im uda....! każdy dzień zaczynać i kończyć z bólem... swoją drogą to jakiś dramat, że trzeba się prosić o pieniądze na leczenie, bo państwo nie pomoże....:/ Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 13:09 Nie znam kraju, w którym państwo płaci za wszystkie takie operacje. Zastanawiam się tylko dlaczego AŻ 1,5 MILIONA $ kosztuje taka operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Może pomożecie... 23.04.15, 13:14 wiem, ale powiedz to rodzicom chorego dziecka.... nie jest to żadnym pocieszeniem, bo w czym ono, oni zawinili... ...bo pewnie rewolucyjna metoda...? bo nikt tego nie robi...to i cene można....windować... Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 13:21 dodatkowo jest to pewnie koszt całego leczenia, które nie ogranicza się tylko do operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 13:47 Być może. Mam kumpla po wylewie. Chodzi na rehabilitację i mówi, że koszt półdniowej sesji to 600 pln. Skąd te ceny się biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
mayenna Re: Może pomożecie... 23.04.15, 13:57 To sa ceny usług specjalistycznych. U mnie godzina rehabilitacji pacjenta po udarze w domu to koszt 60 zł Pan był wtedy magistrem. Jak zrobił specjalizację to podniósł Kosztuje sprzęt, doświadczenie i wykształcenie, ale tez limity NFZ windują ceny. Jak nie masz dostępu do świadczeń w ubezpieczeniu w racjonalnym czasie, gdy są ci potrzebne to płacisz.. Jest wielu chętnych to i ceny wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 16:16 Wiesz o co mi chodzi pewnie... Ludzkie cierpienie... dookoła mówią że brak kasy... a coś czuję, że ta kasa się rozłazi na pierdoły, że jest niekontrolowana, że dowalenie tam nawet 5 x tyle kasy nic nie da. Nie rozumiem dlaczego wózek inwalidzki musi kosztować tysiące. A rower w markecie kosztuje ze 2 stówy pewnie. Nie rozumiem dlaczego rehabilitacja z piłką, poduszką i kilkoma drobnymi dodatkami kosztuje setki złotych czy więcej dziennie. Jeśli ten rehabilitant to bierze, to nie mam nic przeciw i gratuluję. Boję się natomiast, że rehabilitant bida, szpital bida (na bank zadłużony i przed przepaścią), lekarz bida... pacjent największa bida. Odpowiedz Link Zgłoś
orzech69 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 16:18 nie narzekaj, poczekaj trochę chcą wprowadzić u nas system z USA i wtedy będzie się działo.... Odpowiedz Link Zgłoś
ame_belge34 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 21:21 Dostanie sie do sensownego rehabilitanta w ramach NFZ graniczy z cudem. Pamietam jak młody potrzebował rehabilitacji jako 3 miesięczny niemowlak, tylko dzięki pielęgniarce ze szpitala dowiedziałam się, ze jest ośrodek, który dopiero co podpisał kontrakt i jeszcze ludzie nie wiedzą. Udało nam się w miarę szybko dostać, z ośrodka korzystalismy przez rok. Gdyby nie ta pięlęgniarka nie wiem, czy dziecko rozwijało by się prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
orzech69 Re: Może pomożecie... 23.04.15, 16:18 witamina_b12 napisała: > ..Zuzi? > www.siepomaga.pl/nomorepain tak cos tam przesłałem. Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Może pomożecie... 25.05.15, 11:49 :) www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150506/POWIAT04/150509765 Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Może pomożecie... 25.05.15, 19:39 Super! Mam nadzieję, że leczenie przyniesie zamierzony skutek :) Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Może pomożecie... 25.05.15, 20:01 Przed Zuzią około roczne leczenie. Przeszczepy, rekonstrukcje, operacje naprawcze. Ale to nic w porównaniu do tego, co musiała do tej pory przejść. Oby tylko wszystko się przyjęło i wreszcie mogła cieszyć się dzieciństwem. Odpowiedz Link Zgłoś