Dodaj do ulubionych

zagadka...

23.07.15, 19:54
czego to program:

"zajęcia z inteligencji finansowej, sztuki wystąpień publicznych, architektury, protokołu dyplomatycznego, ethno design, języka chińskiego, angielskiego, pierwszej pomocy, szachów, rzeźby, savoir-vivre, fotografii, druku 3D, bezpieczeństwa w sieci..."
Obserwuj wątek
    • czarny.onyks Re: zagadka... 23.07.15, 20:37
      ja wiem, ja wiem:P
      • witamina_b12 Re: zagadka... 23.07.15, 21:05
        taaaak? :)
        • czarny.onyks Re: zagadka... 23.07.15, 21:29
          Sil juz odpowiedział;)
          • witamina_b12 Re: zagadka... 23.07.15, 21:39
            oszukiwaliście... korzystanie z googli było zabronione ;)

taki program półkolonii kierowanych do dzieci w wieku 6-10 lat... przyprawił mnie o opad szczęki...
            • czarny.onyks Re: zagadka... 23.07.15, 21:48
              widać geniusz wymaga dość dużo ciekawych, i różnorodnych informacji;, by sie dobrze bawić;))
              • witamina_b12 Re: zagadka... 23.07.15, 21:50
                raczej widać, że od wyścigu szczurów nie ma wakacji... ;)
                • czarny.onyks Re: zagadka... 23.07.15, 21:51
                  a to już mnie smuci...zwłaszcza, gdy sobie przypomnę swoje wakacje...kolonie, obozy....masa cudownych wspomnień:D ;)
            • robert.83 Re: zagadka... 24.07.15, 10:42
              półkolonie?

Strach się bać co na całych koloniach robią dzieciom :).
        • silencjariusz Re: zagadka... 23.07.15, 21:30
          Co wygrałem?:)
          • witamina_b12 Re: zagadka... 23.07.15, 21:53
            silencjariusz napisał:

> Co wygrałem?:)

Tygodniowe zwolnienie z obowiązku ścielenia łóżka :>
    • silencjariusz Re: zagadka... 23.07.15, 21:09
      Wakacji małego geniusza.
      • maruda2 Re: zagadka... 23.07.15, 22:39
        biedne dzieci ....
        • marisella Re: zagadka... 24.07.15, 09:18
          Ale w sumie - dlaczego? Będą mieć sporo interesujących i zróżnicowanych zajęć (dla każdego coś), a nie sądzę, aby te tematy były poruszane na poziomie akademickim i wykładane w sali konferencyjnej, w sesjach 4x90 minut, z przerwą na lunch ;)
          Zobaczą pewnie coś ze sztuki ludowej, obejrzą parę ciekawych budynków i ktoś im wskaże, co w nich wyjątkowego, bo niewprawne oko rzadko dostrzega, dowiedzą się, jakie zaskakujące prawa rządzą zachowaniem, ubraniem i otoczeniem królów i tym podobnych krasnali, pograją w szachy, porobią zdjęcia i opowiedzą o nich kolegom z grupy, zobaczą ciut nowszej technologii, której w domu by nie ujrzeli (ręka do góry, kto ma drukarkę 3D ;)), wpadnie im do głowy parę banalnych słówek angielskich lub bardziej egzotycznych, chińskich, dowiedzą się jak się zachowywać w sieci...

Generalnie wydaje mi się, że to ciekawa alternatywa dla tych, którzy nie lubią wylegiwać się na basenie albo kopać piły :) A z pewnością lepsza niż spędzenie 2 miesięcy przed własnym kompem, we własnym pokoju, nad grą :)

A swoją drogą, akurat naukę bezpieczeństwa w sieci (podobnie jak edukację seksualną) to bym akurat wprowadziła w jak najwcześniejszych latach... 6 lat to już moim zdaniem absolutnie najpóźniej na takie pierwsze rozmowy (o jednym i drugim :))
          • witamina_b12 Re: zagadka... 24.07.15, 10:22
            wszystko się zgadza... ale w wakacje?
            jakby nie patrzeć jest to nauka... zorganizowane zajęcia dydaktyczne
            a nie swobodna zabawa, która powinna się kojarzyć z wakacjami:
            chowanego, bieganie po lesie, ognisko itp
    • kama265 Re: zagadka... 24.07.15, 09:51
      ałć.... ale wszystko na jednych półkoloniach? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka