czarny.onyks 28.07.15, 17:17 badaliście kiedykolwiek? czy wolicie żyć w nieświadomości? ..WZW B można zapobiegać szczepieniem... na HCV powstała nowa krótsza terapia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: HIV, HBS, HCV... 28.07.15, 21:08 Tak. Zalecono mi, żeby wykluczyć coś co wyszło w badaniach. Na miękkich nogach po takie wyniki się chodzi po odbiór. Stresik jest. A później luz. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss7 Re: HIV, HBS, HCV... 29.07.15, 01:01 czarny.onyks napisała: > badaliście kiedykolwiek? Jasne!!! Teraz np. HIV i HPV jest w komplecie - wynik na drugi dzień, wszystko miło, anonimowo i za darmo. To zbyt poważne zagrożenia, żeby je bagatelizować. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: HIV, HBS, HCV... 29.07.15, 21:10 żeby tak wszyscy podchodzili do tego jak Wy panowie... ciekawe, ile z Was jest zaszczepionych ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: HIV, HBS, HCV... 29.07.15, 21:29 > Teraz np. HIV i HPV jest w komplecie - wynik na drugi dzień, wszystko miło, ano > nimowo i za darmo. a gdzie to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
abyss7 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 06:19 witamina_b12 napisała: > a gdzie to tak? Na tyłach Toi Toi Plaza Punkt Konsultacyjno - Diagnostyczny przy Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej ul. Nowogrodzka 82 wejście B - II piętro (za Millenium Plaza) Czynny: od poniedziałku do piątku w godzinach 16.00 - 20.00 www.fes.edu.pl/index.php?file=News&op=suite&news_id=30 Odpowiedz Link Zgłoś
abyss7 Re: HIV, HBS, HCV... 02.08.15, 08:57 Bardzo pocieszające jest to, że coraz częściej młodzi ludzie robią badania profilaktycznie PRZED. Jeśli tam będziesz, zwróć uwagę na ilość par :) Par obu orientacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 07:57 wystarczy się nie wycierać w niepewnych miejscach i nie ma co trząść dupą o jakieś syfy Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 08:45 > wystarczy się nie wycierać w niepewnych miejscach i nie ma co trząść dupą o jak > ieś syfy mówiąc "niepewne miejsca" masz na myśli placówki medyczne? :P "Jak można się zakazić wirusem HCV? "Do zakażenia dochodzi głównie przez kontakt z krwią zakażonej osoby. Wirus przenosi się w czasie zabiegów medycznych: pobierania i transfuzji krwi, operacji, zabiegów stomatologicznych, dermatologicznych, a także przy robieniu tatuażu, przez wstrzykiwanie narkotyków. Źródłem zakażenia mogą być rękawiczki lekarskie, jeśli nie są zmieniane przy każdym pacjencie, igły do akupunktury, cudze cążki, żyletki itp. Jeżeli mamy uszkodzona skórę lub śluzówkę, każdy kontakt z krwią osoby zakażonej może prowadzić do zakażenia. Najczęściej jednak łapiemy wirusa w placówkach służby zdrowia, jeśli nie przestrzega się zasad sterylizacji instrumentów, np. lamp do utwardzania plomb dentystycznych." www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/wirusowe-zapalenie-watroby-typu-c-wzw-c-wirus-hcv-atakuje-watrobe_36684.html Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 09:33 no nie oszukujmy się, że ludzie latają na badania głównie dlatego, że boją się , że złapali syfa w szpitalu... KALIBER 44 - Plus i minus (+i-) [;OFFICIAL VIDEO]; resumując: trzeba uważać miła, po rżnięciu umyć rączki, bo można się nabawić tyfusa, rzeżączki i gorączki... i nawet gdzieś na wczasach można złapać adidasa i to typu wyższa klasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 10:07 > no nie oszukujmy się, że ludzie latają na badania głównie dlatego, że boją się > , że złapali syfa w szpitalu... ależ wcale się nie oszukuję... zdaję sobie sprawę, że świadomość naszego społeczeństwa odnośnie badań, profilaktyki, diagnostyki, zapadalności na choroby, dróg przenoszenia itp. jest nikła, a o zgrozo są nawet ludzie, którzy wiedzę w tym zakresie czerpią z tekstów piosenek :> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 10:12 i nie zapominajmy o wizytach u kosmetyczek...fryzjera.... nie zawsze zarażamy się od partnera... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 10:13 niepewnych? a co z tymi, co nie mówią swoim partnerom, że są zarażeni? Odpowiedz Link Zgłoś
abyss7 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 21:28 tdf-888 napisał: > wystarczy się nie wycierać w niepewnych miejscach i nie ma co trząść dupą o jak > ieś syfy Nuuu fakt oczywisty!!! Przeca wszyscy wiedzom, co te ejdsy to sie ino pedauf, kuref i inszych ćpunów trzymajom!!! Tadek, nie wiem, gdzie Ty się uchowałeś ostatnie 30lat, ale od wyizolowania HIV to jednak podejście ludzi do zagrożenia ździebko się zmieniło. Nawet w PL. Aaaaaaaaaaaaa.... wiem! Kiedy dotrze do Ciebie ogrom głupoty, jaką wyraziłeś, zapewne odpowiesz: > no cośś tyyy??? > a wiesz, że ja żartowałem? trzymam fason, co by nie napisać. > następnym razem wstawię dwieście buziek, może złapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 21:53 nie, Tobie prędzej buźkę wstawi...nie będzie zadzierał;) z kobiet łatwiej się wyśmiewać;) Odpowiedz Link Zgłoś
abyss7 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 22:06 czarny.onyks napisała: > z kobiet łatwiej się wyśmiewać;) Właśnie zauważyłem w innym miejscu. Najbezpieczniej drwić z tych, co do których ma się pewność, że się nie odszczekają... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 22:10 ot... męska odwaga naszych czasów.... ale na szczęście są tez inni... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda2 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 22:17 nie tylko naszych, myślę, że zawsze byli ci odważni i ci ... odważni inaczej :-P Odpowiedz Link Zgłoś
abyss7 Re: HIV, HBS, HCV... 30.07.15, 22:29 czarny.onyks napisała: > ot... męska odwaga naszych czasów.... Nie, tu się nie zgodzę. To jest raczej męska odwaga przemijających czasów, to podejście jest już passe. Chociaż u niektórych osobników i w społeczeństwach zakonserwowanych kulturowo, model jest wciąż dość popularny. Przypomina mi się jeden z moich ulubionych fragmentów Szachinszacha: Jeden Irańczyk nie ustąpi drugiemu, każdy z nich jest przekonany o swojej wyższości, chce być pierwszy i najważniejszy, chce narzucić swoje wyłączne ja. Ja! Ja! Ja wiem lepiej, ja mam więcej, ja mogę wszystko. Świat zaczyna się ode mnie, sam sobie jestem całym światem. Ja! Ja! (...) Podobne reguły panują chociażby w rodzinie. Ponieważ muszę być wyższością, kobieta ma być niższością. Poza domem mogę być niczym, ale pod własnym dachem otrzymuję rekompensatę - tutaj jestem wszystkim. Tu moja władza jest niepodzielna, a jej zasięg i powaga tym większa, i bardziej liczna jest rodzina. Dobrze jest mieć dużo dzieci, wówczas jest nad kim panować, człowiek staje się władcą domowego państwa, budzi respekt i podziw, decyduje o losach podwładnych, rozstrzyga spory, narzuca swoją wolę, rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: HIV, HBS, HCV... 31.07.15, 08:16 nie wiecie co to dobry trolling, oj nie wiecie... będziecie się tak dawać nabierać do końca internetu i o jeden dzień dłużej... a co do odszczekiwania, jaka pewność? ja sam siebie pewien nie jestem, a mam mieć pewność co do innych? :D Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: HIV, HBS, HCV... 02.08.15, 09:45 wiecie, wiecie ale w każdym trollingu jest ziarno prawdy poglądów trollującego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: HIV, HBS, HCV... 31.07.15, 08:18 z głupich się łatwiej wyśmiewać, z mądrych trudniej. ot takie błyskotliwe spostrzeżenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: HIV, HBS, HCV... 31.07.15, 08:19 kuźwa, po tym onyksie przepisuję i takie same błędy robię ;/ *naśmiewać Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: HIV, HBS, HCV... 01.08.15, 22:23 tak leczysz kompleksy naśmiewając się z innych? ech Tadek..... Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: HIV, HBS, HCV... 02.08.15, 09:00 za starzy jesteśmy na kompleksy... w tyle lat zdążyliśmy wyrosnąć... ty nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś