24.03.24, 15:38
Cześć, mam pytanie, 3 tygodnie temu kolega w pracy skaleczył się w palec, niewiele myśląc poszłam mu pomóc, jego krew pociekła trochę na mój palec, miałam lekko zadartą kilka dni wcześniej skórkę, czy można się w taki sposób zarazić HIV? Po około dwóch tygodniach dostałam katar i zatkało mi ucho, teraz po 3 tygodniu mam lekko zaczerwienieniona skórę pod piersiami, robiłam test ab/Ag combo i wyszedł negatywny, odchodzę już od zmysłów
Obserwuj wątek
    • mateusz199 Re: Hiv 03.04.24, 12:28
      cześć!
      To normalne, że takie sytuacje mogą wywołać stres. Zwykły kontakt z krwią nie jest głównym sposobem zarażenia się HIV. To, że test wyszedł negatywny, to już coś!
      • riinaa Re: Hiv 04.04.24, 11:17
        Nie jest głównym, ale jest możliwe? Dzwoniłam na telefon zaufania, Pani powiedziała że musiałby być rana krwawiącą, że nie można się tak zarazić, ale no powiem stres jest ogromny, za półtora tygodnia będzie 6 tygodni od tej sytuacji, powtórzę test i zobaczymy, dzwoniłam kilka razy na ten numer, po rozmowie zawsze czuję się trochę lepiej, nie mam z kim o tym porozmawiać, psychicznie wysiadam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka