danway1 20.09.04, 20:00 Tak więc otwieram pokój zwierzeń. Jak napisałem znajduje sie on na lewo od salonu. Zaglądajcie tu i mówcie o tym, co wam leży na wątrobie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciasf Re: Pokój zwierzeń 20.09.04, 22:12 A w tym pokojuz to planujesz jedno miejsce siedzace czy wiecej Mam to tak wygladac ze wyzalamy sie i juz?? -+ wojTek Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pokój zwierzeń 21.09.04, 14:21 Jest jeden wygodny fotel, bardzo duży. Za fotelem duże akwarium, a reszta się wyżala. A wielki admin słucha i czuwa nad waszymi problemami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nait Re: Pokój zwierzeń 06.10.04, 16:47 No to ja sobie odwracam fotel i siadam w nim. Będę sobie siedział i oglądał rybki. Jeszcze tylko słuchawki na uszy, jakaś fajna muzyka i moge udawać admina, który słucha i czuwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pokój zwierzeń 15.10.04, 12:07 Oddaj mi fotel, bo mam ochote popatrzec w spokoju na akwarium, a jest ono naprawde wspaniale. Do tego przydala by sie jakas muzyczka na uszy, najlepiej Within Temptation i utwor Our Farewell. Odpowiedz Link Zgłoś
nait Re: Pokój zwierzeń 15.10.04, 12:18 Nie ma tak :P Ja tu sobie zajalem miejsce i bede sobie siedzial tu az mi przejdzie. W ostatecznosci mozesz sobie przyniesc swoj fotel i posiedziec, ale muzyke dobieram ja. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pokój zwierzeń 15.10.04, 13:58 No dobra to ja sobie przyniose kanape i będzie mi przynajmniej wygodnie. A muzykę to każdy może mieć swoją :P Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pokój zwierzeń 23.10.04, 12:36 Skoro zabraliście mi kanapę z powrotem do salonu, to ja sobie siadnę w kącie na podłodze i będę rozmyślał nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Akwarium 07.10.04, 01:10 Posiadanie akwarium jest dobrym sposobem na odstresowanie sie, patrzenie jak rybki sobie plywaja uspokaja i relaksuje i my na forum tez mamy akwarium. Nasze akwarium ma 360 litrow pojemnosci i plywa w nim kilka bardzo ciekawych i egzotycznych gatunkow ryb. Ale zaczne od poczatku. Dno naszego akwarium wysypane jest piaskem i kolorowymi kamyczkami. Na tylnej sciance akwarium przyklejona jest fototapeta. Na dnie akwarium sa dwa korzenie oraz zatopiony okret, ktory sluzy naszym rybkom za kryjowke. Oprocz tego oczywiscie jest tez glaz napowietrzajacy oraz wysokiej klasy filtry i grzalka, naszym rybkom nie moze byc zimno przeciez. Roslinnosc posadzona jest stopniowo, od przodu najnizsze roslinki a potem coraz wyzsze, np żabienica amazonska. Teraz rybki, wieksza czesc naszej hodowli stanowia rybki ktore pochodza z Amazonki, ale sa rowniez rybki z Tajlandii. I tak w akwarium plywaja: 30sto centymetrowy czarny duch (a moze dorosnac nawet do 50cm), sa bocje wspaniale i bocje tygrysie. Bardzo ciekawie prezentuja sie rybki zwane drewniakami - wygladaja jak kawalki drewna lub suche liscie i leza sobie na piasku. Oczywiscie mamy tez niezastapione glonojady, ktore czyszcza szyby i korzenie z glonow oraz kosiarki, ktorych zadaniem jest obgryzanie roslinek z glonow. W tak duzym akwarium nie moze rowniez zabraknac malutkich skalarow. Dolozymy wszelkich staran zeby nam pieknie urosly. I wreszcie ostatnie rybki w akwarium - 20 neonow czerwonych plywajacych sobie przy przedniej szybie i ladnie mieniacych sie na czerwono-niebiesko. Na razie tyle mamy rybek, ale niewykluczone ze zostana jakies nowe dolaczone do nich. Niech to akwarium cieszy nasze oczy :). Opiekunami akwarium jestesmy ja i Sebastian i to do naszych obowiazkow nalezy karmienie rybek, ale jesli znajdzie sie ktos chetny do pomocy to chetnie ja przyjmiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: Akwarium 07.10.04, 23:47 Dziękuję bardzo za tak szczegółowy opis. A skoro ja robię zakupy, to czy mogę dokupić jakieś żyjątko do akwarium ?? Jeśli mogę to chciałabym kupić dwie malutkie zielone żabki :) Nawet sobie nie wyobrażacie jak super pływają w akwarium :P Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: Akwarium 07.10.04, 23:49 mozesz, bedzie ciekawiej w akwarium ,ale tylko 2 zabki i na razie tyle nowych egzemplarzy, niech nam sie te utrzymaja zdrowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: Akwarium 08.10.04, 00:02 to prosze od razu i pokarm dla rybek kupic bo to co tu mamy to jest tylko troszke pozyczone od moich domowych rybek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Akwarium 08.10.04, 00:03 A jakas podwodna architektura?? Jakis zamek albo cus:) -+ wojTek Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: Akwarium 08.10.04, 00:04 No przecież jest okręt podwodny :) Chyba nie czytałeś dokładnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: Akwarium 08.10.04, 00:06 jest okret zatopiony a skoro jest okret to zamku nie bedzie bo nie pasuje. moze za jakis czas jak bedziemy zmieniac wystroj akwarium to zamiast okretu bedzie zamek :) Odpowiedz Link Zgłoś
nait Re: Akwarium 08.10.04, 00:13 To wrzućmy szkielet wieloryba :) Powinien do statku pasować :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: Akwarium 08.10.04, 00:16 No dobra,Wieloryba wstawimy dopiero rano bo teraz rybki spia, nakrylam juz akwarium pokrowcem zeby im swiatlo nie przeszkadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Akwarium 08.10.04, 00:25 A ja widziałem jak jedna pływała Chyba ma kłopoty ze spaniem zaraz ja sie walnie i zasnie:) -+ wojTek Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Akwarium 08.10.04, 00:14 Dobrze ze krasnali ogrodowych nie chcecie tam wstawiac :P -+ wojTek Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Wpuscilam nowe rybki 20.10.04, 17:00 Wpuscilam dzis do akwarium nowe rybki - dwie pary proporczykowcow. Mam nadzieje ze sie szybko zaaklimatyzuja w nowym miejscu :). A teraz przysuwam sobie fotel i posiedze troche przed akwarium, zaloze sluchawki na uszy i poslucham Vagelisa, podgladne rybki, przemysle pare spraw... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Wpuscilam nowe rybki 20.10.04, 17:08 Justyna posun troche fotel tak ze by było widac akwarium tez sobie tu posiedze i popatrze Myslec juz nie musze bo swoje wiem, teraz zostaje smutek i tylko siedziec. A i prosze nie przeszkadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: Wpuscilam nowe rybki 20.10.04, 17:11 Prosze bardzo, zrobilam troche miejsca. No to teraz oboje siedzimy i przygladamy sie rybkom jak sie scigaja, a bocje buszuja po dnie akwarium w poszukiwaniu jedzonka :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Wpuscilam nowe rybki 20.10.04, 17:24 Wiesz ze ja sie nie znam wiec mi nie mów co jest co dla mnie to ryby. Nie warto sie tez do nich przyzwyczjac. Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: Wpuscilam nowe rybki 20.10.04, 21:11 Ja sie juz przyzwyczailam... a teraz gasimy swiatlo w akwarium i przykrywamy pokrowcem... dobranoc rybki, do jutra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Pomocy!! 09.11.04, 13:55 Jeśli możecie i oczywiście wiecie jak, to proszę wszystkich o pomoc, bo ostatnio nie radzę sobie z własnym życiem i coraz częściej upijam się. Ta droga donikąd nie prowadzi, ale nie potrafie znaleźć innej i się zgubiłem. Tak więc pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Pomocy!! 09.11.04, 18:48 Daniel co ja Ci bede kazania prawił, sam wiesz ze to nie droga do szczescia. W najlepszym przypadku zniszczysz sobie organizm. Myśle jak Ci by tu pomóc choc sam nie wiem co ze soba zrobic (juz ciut lepiej) Cos wymyslimy i Twoja osobista siostra tez sie pewnie dołozy:) 3maj sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linea21 Re: Pomocy!! 09.11.04, 18:50 Daniel martwie sie o ciebie. Prosze Cię nie pij!!! Przecież nie trzeba ci pisać żadnych pogadanek na temat: Picie ni e pomaga w rozwiązaniu problemów. Zappomina się na chwile ale na drugi dzień jest jeszcze gorzej. Juz samo to że się do tego przyznałeś, że zaduzo pijesz świadczy że nie jesteś jeszcze stracony, bo widzisz, że jest to problem. Teraz tylko troche silnej woli i wsparcie koleżanek i kolegów. Brat wszystko bedzie dobrze, przecież ci to juz mówiłam. Pozdrawiam cię bardzo ciepło i serdecznie. Pamiętaj że ja się naprawde o ciebie martwie. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pomocy!! 12.11.04, 14:04 Widzę, że ktoś jeszcze na tym świecie o mnie się martwi. Ja już powoli mam wszystkiego dosć i nie mogę do niczego się zebrać. Nic mi się nie udaje i to właśnie mnie przygnębia. Obiecuję, że już tyle nie będę pił. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Pomocy część 2!! 12.11.04, 14:13 Mi nie chodziło tylko o picie, ale też w tym, że się zgubiłem i w tym aspekcie poszukuje pilnie pomocy. Zróbcie coś ze mną bo ja nie dam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
linea21 Re: Pomocy część 2!! 12.11.04, 18:41 Daniel brachu nie wmawiaj sobie że nie dasz rady bo tak bedzie. Grunt to pozytywne myślenie. Wszystko zależy od nastawienia. Daniel ty inteligentny człowieku, nie poddawaj się życiu tak łatwo. Nie daj mu się złamać. Teraz jest zle ale to chwilowe. Poszukaj w sowim życiu czegoś pozytywnego. Twoje życie ma jakiś konkretny cel. Nie żyjemy tak sobie poprostu, nasze życie ma jakiś sens ale czesto widzimy to dopiero z perspektywy lat. Pozdrawiam i wierze że juz niedługo odzyskasz dawną formę. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Pomocy część 2!!/danway 13.11.04, 10:29 niemasz kogos bliskiego zeby porozmawiac,nie chodziu tu o rade na zycie, ale czasmi ulzy,zeby komus "wyrzucic"swe rosterki zyciowe.. ** "Wszystko ,co jest dla Ciebie cenne" Zycze Ci wiele radosci;zeby Twoje dni i godziny wypelnialy przezycia i spotkania tak wazne w Twoim zyciu,jak powietrze,ktorym oddychasz. Niech otacza Ci wszystko,co jest dla Ciebie cenne i bedzie Ci bliskie,jak powiew wiatru,ktory gladzi Cie swoja delikatna biliskoscia. Zycze Ci ludzi,z ktorymi laczy Cie klimat zaufania i sympatii, przepelniony cieplem i lagodnoscia, ale ktory poruszony jest takze swiezym powiewem doswiadczen. Poniewaz doswiadczenia sa pogoda dusz. Tomas Romanus Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Pomocy część 2!!/danway 15.11.04, 11:44 Bardzo ciekawe to co piszesz:) Dzieki ze Ci sie chce zagladać na to forum:) Daniel jak u Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pomocy część 2!!/danway 19.11.04, 11:45 Tak w miare. Mogloby by lepiej. A Kendo niech zaglada tu czesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pomocy część 2!!/danway 19.11.04, 11:44 W tym sek, ze nie mam kogos bliskiego. Od tego sie to wszystko zaczelo :( Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix07 Refleksja... 17.06.05, 17:37 Hmm... za oknem slonce jakos bezskutecznie probuje sie przebic przez chmury. Jest ponuro, pada deszcz, a mnie z kubkiem kawy w reku zebralo na refleksje... Czasem tak sie ma, ze trzeba sie na chwilke zatrzymac i pomyslec. A o czym rozmyslam? Tyle sie mowi o przemijaniu, zyciu chwila, samotnosci, sensie zycia... A ja gubie sie teraz we wlasnym niezdecydowaniu, w nieumiejetnosci dokonywania wyborow, w rozchwianiu emocjonalnym i ciaglym poszukiwaniu. Tylko nie wiem do konca czego szukam? Wiec niesmialo ide dalej przed siebie czasem naiwnie wierzac, ze ktos podejmie decyzje za mnie lub zycie mna tak pokieruje, ze bede szczesliwa. Ale szczescie samo sie nie rodzi, trzeba je pielegnowac, trzeba o nie dbac i trzeba do niego dazyc, prawda? Co Wy o tym myslicie? Macie czasem cos takiego jak ja teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix07 Refleksja... 21.06.05, 19:25 Nikt z Was nie mam nic do napisania? Oj jakos sie cicho tu zrobilo... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Refleksja... 21.06.05, 21:46 Oj Madzia Madzia co ja CI bede pisał jak sama wisz co ze ja wiem i mysle o tym ciagle i jak bym mogł to bym cos pomogł. Ale z pewnej czesci to jest bicie sie ze swoimi myslami a ja cozmoge tylko powiedziec co o tym mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Refleksja... 22.06.05, 18:33 A ja nie napisałem nic, bo nie wiedziałem Co ci mam napisać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix07 Re: Refleksja... 05.07.05, 21:01 Nie oczekiwalam ani pomocy ani dobrej rady. Raczej Waszych przemyslen. Bylam ciekawa, czy tez tak czasem macie, ze nie wiecie, jaka decyzje podjac i w ktora strone isc tym razem. No i jak sobie z tym radzicie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Refleksja... 05.07.05, 21:23 Hmmmm wiesz ze czasem /moze czesto/ zastanawiam sie nad wieloma sprawami i sam nie moge znalesc wyjscia. i co robie wtedy?? czekam az jakas mysl sie pojawi, jaks sie cos wyjasni. moze to jest metoda?? Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Jest mi źle... 03.07.05, 03:22 ...i dopadły mnie demony przeszłości. Czuje się z tym źle, i źle mi się też z tego "wyspowiadać":( Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jest mi źle... 03.07.05, 03:28 Spójrz w przyszłość, jutro jest czyste, piękne i wolne od zła. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Jest mi źle... 03.07.05, 03:31 Dzięki Marcin za dobre słowo. Kope lat, Cię nie widziałem u nas na forum!! Co słychać?? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jest mi źle... 03.07.05, 03:40 U mnie rewolucja życiowa, a tu bywam rzadko, bo nie znam ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Jest mi źle... 03.07.05, 03:42 To co takiego się dzieje w Twoim życiu. Ja w sumie też rzadko bywam w Salonie. Trochę on za duży i łatwo się można zgubić. W sumie możesz nie znać ludzi stąd, ale czy oby wszystkich nie znasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jest mi źle... 03.07.05, 03:49 Trochę się u mnie dzieje, ale postanowiłem o tym nie pisać na forum :) Czasami tu zaglądam (tak jak Ty na Salon :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix07 Re: Jest mi źle... 05.07.05, 21:04 Demony przeszlosci, tzn? p.s. jesli mozna wiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Jest mi źle... 05.07.05, 21:38 no własnie Daniel mozesz cos wiecej w tym temacie?? chyba ze nie to oki :) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Jest mi źle... 09.07.05, 17:55 Właśnie nie wiem, czy mogę coś więcej powiedzieć. Jak się wyjaśni wszystko to wam wszystko wyjaśnie, obiecuje. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Jest mi źle... 09.07.05, 17:53 Dużo by trzeba było opowiadać. Mogę powiedzieć, że chodzi o osobę przez którą powstało to forum. Ale chyba już mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
vrondi Re: Jest mi źle... 08.07.05, 13:37 Hej, mam nadzieję, że u Ciebie juz lepiej i jedno Wam powiem ludzie są silniejsi niz im się wydaje. Jak trzeba to potrafią znalexc w sobie mozę nie tyle odwagi co determinacji i wstaja z lózka w jeden dzień drugi az w końcu czas moze niekoniecznie wyleczny rany, ale założy chociaż kompres. Ludzie są wspaniali, po prostu. Buziaki 3m się Odpowiedz Link Zgłoś