Dodaj do ulubionych

szybkie deklaracje

15.12.15, 11:15
Czy jesteście szybcy w deklaracjach, uczuciowych?
Ogólnie jest pogląd, że to kobiety napierają na szybkie deklaracje, że potrzebują ich do poczucia bezpieczeństwa, zaufania, albo co. Natomiast mężczyźni uciekają w przypadku zbyt dużego nacisku i presji do składnia deklaracji i przyśpieszania wchodzenia w relację uczuciową.
Nie wiem jak Wy ale ja mam na odwrót, boje się szybkich deklaracji, kojarzą mi się z jakaś desperacja, albo nieszczerością a może słomianym zapałem.... sama nie wiem... ale wole jak wszystko rozwija się swoim tempem bez presji bez takiego szaleństwa. Ja wiem, że może być fascynacja, pożądanie, a może nawet chuć ;). Ale miłość, uczucie itp to jest coś co przychodzi z czasem... a czasem w ogóle nie przychodzi ;) Studzicie czyjś nadmierny zapał, czy przyjmujecie go jako coś pozytywnego?
Obserwuj wątek
    • maruda2 Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 11:45
      zdecydowanie studzę
    • kama265 Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 13:42
      próbujemy studzić :)
      • margott70 Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 14:00
        kama265 napisała:

> próbujemy studzić :)
        A nawet zniechęcać. Albo na desperata trafiłam albo na masochistę.
        • kama265 Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 15:02
          haha :D alblo na tzw wash&go
    • robert.83 Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 14:49

Nie składam szybkich deklaracji. W zasadzie żadnych deklaracji nie składam werbalnych aż do momentu, kiedy decyzje, czyny, akcje mówią same za siebie.
      Po pierwsze dlatego, że to nikomu do niczego nie jest potrzebne.
      Po drugie dlatego, że słowa to najtańsza taniocha i nie wierzę w deklaracje prawie nikomu na świecie. Przyjaciołom, dalszej niż najbliższa rodzinie...
      Po trzecie dlatego, że po prostu dłuuuugo przywiązuję się do ludzi. Kiedyś (dawno) nawet po pół roku "chodzenia" przez gardło nie chciało mi przejść słowo "kocham". Kilka znajomości rozpadło się z tego powodu.
    • czarny.onyks Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 22:32
      bOŻE....ja to się boje takich wyznawców...bo przecież aż takim ideałem nie jestem;)

a zdarzało się.....
    • daniel_wolny Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 22:41
      Od 25 lat sprzątam jego dom, gotuję mu jedzenie i piorę gacie. Jeśli to nie jest miłość - to co nią jest?
      Żona Tewjego, tak z pamięci.
      • czarny.onyks Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 22:42
        miłość można wyrażać na wiele sposobów;)
        • daniel_wolny Re: szybkie deklaracje 15.12.15, 22:44
          Ale tu nie chodziło o wyrażanie, tylko o przychodzenie później. Oni byli wyswatani - dopiero ich dzieci pobierały się z miłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka