Dodaj do ulubionych

PIENIADZE CZY CHLOPAK

IP: 83.71.106.* 12.10.04, 22:41
WYJECHALAM DO PRACY ZA GRANICE DOKLADNIE JESTEM W DUBLINIE A W POLSCE
ZOSTAWILAM CHLOPAKA KTOREGO KOCHAM.ON CHCE ZEBYM MROCILA ALE JA JESZCZE NIE
CHCE WRACAC BO CHCE TROCHE ZAROBIC KASIORKI. NIESTETY ON MI KAZAL
WYBIERAC 'PINIADZE ALBO MILOSC' NO I CO TU ZROBIC???
Obserwuj wątek
    • Gość: amy Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:56
      Jeśli kocha naprawdę nie da Ci takiego "wyboru". Zrób tak, by wykorzysta ć swój
      czas. Największa miłość potrafi umrzeć z powodu braku kasy. Pomyśl dobrze,
      zanim podejmiesz decyzję , chyba Twoja praca to nie agencja...
      • Gość: Angel Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.bas1.srl.dublin.eircom.net 12.10.04, 23:33
        nie to nie agencja ja opiekuje sie dziecmi. dzieki za rade musze nad tym
        pomyslec. Juz sama nie wiem co robic. :(
        • Gość: ender Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 02:10
          szkoda,że nie możecie być tam razem...
    • Gość: agula Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 13.10.04, 11:59
      hej bylam dokladnie w takiej samej sytuacji chlopak dawal mi wybor i wlasnie
      jego zachowanie motywowalo mnie do tego zeby zostac tam jak najdluzej JAK KOCHA
      TO POCZEKA naprawde nie rezygnuj z danej ci szansy wykozystaj kazdy dzien
      pobytu tam wrocisz i wtedy bedziesz sie zastanawiac co dalej ja wrocialam po 6
      miesiacach i jestem nadal z moim chlopakiem i planujemy sie pobrac to rozstanie
      upewnilo nas w naszej milosci do siebie
      • Gość: Angel Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.bas1.srl.dublin.eircom.net 13.10.04, 15:29
        Dzieki chyba tak zrobie. My zamierzamy sie pobrac jak wroce do Polski.
        Dokladnie powiedzial mi, ze mam wrocic na $wieta. Masz racje ze jak kocha to
        poczeka, a ja mu tez to powiedzialam, niestety on nie chce dlugo
        czekac.Przeciez dzwonie do niego 3 lub 4 razy w tygodniu, a jednak mu to nie
        starcza...
      • Gość: lite Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: 80.48.107.* 13.12.04, 17:12
        jak kocha to poczeka? rownie dobrze mozna powiedziec, jesli byc go kochala to
        wrocilabys do polski
    • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:51
      dziewczyny są żałosne i najbardziej kochają kasiorkę, zarabiaj - starej pannie
      się przyda i na nagrobek i na trumnę i będziesz miała okazję zatańczyć tam,

myślę, że już wcześniej fatalnie rozegrałaś sworawy w związku, także mu się nie
      dziwię i popieram, jesteś zwykłą egoistką, która chce sobie dobrze pod tyłkiem
      ułożyć co tylko jej wygodne,
    • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:54
      ps. przeczytaj tytuł swego wątku, wtedy WSZYSTKO o sobie się
      dowiesz, .......niesmaczne, obrzydliwe :(((((
      • Gość: Milka Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:52
        nie masz racji, po pierwsze czasy są takie że bierze się co dają i nie marudzi -
        nie jest przyjemne być na czyjmś utrzymaniu i prosic się o każdy grosz, więc
        zarabiaj kasę bo druga szansa może się nie trafić. Po drugie jeżeli naprawdę
        się kocha nie stawia się takich warunków i jeżeli drugiej stronie na czymś
        zależy to raczej powinno się ją wspierać.
        • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 18:07
          żałosne pragnienie kasy, takim ludziom nigdy mało

założe się, że jak on radzi się na tym forum, to wszystki czarownice radzą, by
          ją rzucił, taki tu zwyczaj, każdy opowiada swoje życie,

to że ci brakuje kasy i są dla ciebie najważniejsze to tylko mogę współczuć

ps. pogardzam ludźmi, dla których uczucie przegrywa z pieniędzmi, jak nie ma
          uczuć - to rób co chcesz, ale jak są i je stracisz to potem nie narzekaj
          • Gość: agula Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 18.10.04, 14:56
            dla mnie jestes co najmniej beznadziejny kazdy kto ma okazje wyjechac do pracy
            za granice czesto zostawia wszystko rodzine dom znajomych i jedzie ty napewno
            tez bys pojechal gdyby ci ktos zaproponowal piszesz tak bo boli cie to ze inni
            tam sa maja prace i pieniadze a ty siedzisz tu w polsce czyz nie tak jest ???
            za bardzo atakujesz cos jest podejzanego w twoich wypowiedziach
            • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:06
              jakie to żałosne co napisałaś
              mówisz, że ktoś zazdrości innym, że mają okazję się zeszmacić, sprzedać, a może
              zostać ....,
              mówisz tylko o sobie: zazdrości , pogoni za kasą, ograniczeniu , dla ciebie w
              Polsce można być tylko biednym :) itd. Współczuję !!!
              ja nikogo nie potępiam, że pracuje, bardzo dobrze, jak ludzi łączy uczucie, to
              powinni się zorganizować, uzgodnić, a nie ranić i np. razem wyjechać lub
              inaczej to załatwić
              ps. jeździłem zagranicę bardzo dużo, teraz nie muszę wyjeżdżać bo w Polsce mam
              pracę odpowiednią, a kto sprzedaje uczucie jest jego nie wart
          • Gość: agula Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 18.10.04, 14:58
            a to ze ktos pracuje za granica to ni znaczy ze pieniadze sa dla niego
            najwazniejsze i nic innego sie nie liczy ja przcowalam za granica a pieniadze
            wcale nie sa u mnie na pierwszym miejscu w zyciu
            • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:00
              na złodzieju czapka gorze ;))))
              co za wyrzuty sumienia
              • Gość: MK1 Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: 62.17.253.* 21.10.04, 16:27
                Angel,

a ile ty masz lat ze chcesz sie zenic??? Co to w Dublinie nie ma fajnych
                Polakow lub innych nacji??? Jesli teraz wrocisz to do konca zycia bedzie Ci ten
                Twoj chlopak jakies inne szczebelki stawial na drodze...a to masz urodzic teraz
                dziecko, a to nie Twoja a moja praca jest wazniejsza wiedz siedz w domu i
                wychowuj dzieci itd...

Dlaczego ten gostek nie moze przyjechac do Ciebie??? Czy jest wstanie CIe
                utrzymac gdy bedziesz bez pracy (gdyby byl kasiasty to rzeczywiscie nie
                zastanawiaj sie i wroc do niego, ale jak jest na jakiejs tam marnej posadzie
                lub studiuje to chyba nie za bardzo warto), czy nie moze zwolnic sie ze
                swojej???

Jak Ci zle i czujesz sie samotna to poszukaj sobie przyjaciol, sam mieszkam w
                Irlandii i wiem jak to jest byc samotnym (szcegolnie na samym poczatku)- ale
                naprawde nie warto poddawac sie i ustepowac...- no chyba ze go kochasz albo nie
                wiem masz przekonanie ze nic lepszego w zyciu Ci sie nie przytrafi niz ten
                gostek...

pzdr
                • Gość: Angel Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.bas1.srl.dublin.eircom.net 22.10.04, 12:46
                  Kili powiem ci jdno jestes beznadziejny.
                  MK1 mam 23 lata jak chcesz wiedziec, a Polakow tu jeszcze nie poznalam bo
                  dopiero jestem tu 3 miesiace. Niestety on nie moze do mnie przyjechac.
                  Ale i tak chyba bede wracala bo moi pracodawcy cos zaczynaja krecic, kazdy mowi
                  inaczej, no ale mowi sie trudno. MK1 a w jakim miescie mieszkasz? I dlugo juz
                  tu jestes? pzdr
                  • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 19:14
                    Napisałaś sama "Pieniądze czy chłopak" - więc jesteś ostatnia z ostatnich, tak
                    jak i pozostałe czarownice z tej samej grzędy, pytałaś więc masz odpowiedź,
                    myślałaś, że wszyscy będą klaskać, taka jest moja opinia i prawdę ci mówię, że
                    każdy rozsądny facet by cie zostawił, jakby cie lepiej poznał, dopóki go
                    oszukujesz masz sznse, że będzie żył wyobraźnią :))))
                    • Gość: majaa7 Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:01
                      Dylemat jaki sobie jednak postawiłaś powinien brzmieć raczej "Praca albo
                      chłopak" lub "Szansa albo chłopak",bo "pieniądze"...hmm nie brzmi najlepiej i
                      nie dobrze świadczy o Twoich zamiarach.A przecież tak nie jest...
            • majaa7 Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK 01.12.04, 11:53
              Zastanawiające jest to,jak podchodzicie do tego.
              Nie ma żadnych wątpliwości,jeżeli dziewczyna ma możliwość zarobku,to bliska
              osoba jaką jest jej chłopak powinien zrobić wszystko by ją wspierać!
              Wystarczającym stresem dla niej było podjęcie takiej decyzji,wyjazd do obcego
              kraju.Robi to dla nich!Chłopak czuje się samotny i dlatego stawia jej
              warunki,ale nie o to chodzi,Przecież wróci!A potem może być tylko lepiej...
              • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:11
                no cóż każdy przypadek jest inny, ale wiele jest z tego tytułu rozwodów i
                rozstań, emigranci = rozwodnicy, byłe to wiem, zdecydowana większość po
                rozwodach, ta nowa emigracja z 2004 to nowość, ale też nie wiadomo jak się
                skończy,
                poza tym ile można czekać, jak są zdrowe relacje to może i przetrwa, ale w
                większości przypadków to dobrze się nie skończy, chyba że jest już rodzina i
                jasne relacje, co i jak,
    • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:31
      potrzebujesz jeszcze porad ;)
    • Gość: Brzęczyszczykiewic Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: 80.53.160.* 16.11.04, 15:58
      To pani nie wie co wybrać oczywiście ze szmal pozna pani irlandczyka może
      lepszego bogatszego będzie miała pani przy nim przyszłośc a nie przy jakimś tam
      polaczku gołodupcu
      • Gość: neon koś kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:10
        hindusi dobrze płacą za numerek, także staraj się, koś kasę
    • malley Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK 16.11.04, 17:01
      jak tak stawia sprawe to kasiorka,chlopaka zawsze sie znajdzie:)
      • Gość: jinx Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.net.autocom.pl 16.11.04, 20:30
        GLupie dupy, lecicie na hajs.Wypieprzac szmacic sie z hindolami i Alvarami we Wlocholandii.

Malley, ty raszplu, pewnie jestes glupia pusta blachara.
        Pozdro
        • malley Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK 17.11.04, 00:23
          >Malley, ty raszplu, pewnie jestes glupia pusta blachara.
          pewnie tak,na szczescie nie zdaje sobie z tego sprawy:)pozdro
    • Gość: Artur Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 22:56
      Wiem, że to bolesny wybór, ale ja wybrałbym trzepanie kasy za granicą nawet,
      jeżeli miałoby to oznaczać rozpad związku. Teraz wyobraź sobie następującą
      sytuację: powiedzmy, że dla niego rezygnujesz z intratnej pracy (na rzecz
      marnie płatnej albo żadnej) i wracasz do kraju. Po jakimś czasie Wasz związek
      się rozpada (np. on Cię rzuca), a ty na długo (całe życie?) zostajesz z
      depresją i żalem do samej siebie, że było nie wracać.
      • Gość: neon Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:11
        a potem na grobie można sobie zajebisty pomnik postawić, a trochę wcześniej
        kosmetyków kupić różnych i gębę sobie ocynkować, by kumpele pozazdrościły co
        nieco
      • Gość: lysyadam Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.crowley.pl 11.12.04, 04:07
        glupis
    • janq43 Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK 21.11.04, 18:39
      kasiorka,hm,jaka tam kasiorka??
      WRACAJ DO BOYA:-)!!!
    • mamamarka Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK 21.11.04, 18:56
      Przez takiego kolesia straciłam szansę na wspaniałą przygodę. Nie daj
      sięzaszantażować. jak kocha to poczeka. Albo przyjedzie.
    • rudexia Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK 21.11.04, 19:15
      Jak kocha to poczeka!!!Chyba ze zarobi na Ciebie!Nie docenia Cie czy co?Co to
      za wybor?Rozpieszczony maminsynek!Ja wrocilam dla faceta bo mi slodycze
      opowiadal,tearz zostalam bez kasy i bez faceta!
      • Gość: iza Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:09
        Jeśli prosi żebyś wróciła, to wracaj do niego.
        Chłopak nie żyje na pustyni i może interesuje sie nim inna dziewczyna.
        Musisz zdecydować co jest dla Ciebie ważniejsze, uczucie czy forsa.
        Na pewno masz juz trochę pieniędzy, resztę zarobicie w kraju.
        • Gość: aga7x7 Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 21.11.04, 20:15
          Zarobią chyba garba...
    • Gość: agula Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 21.11.04, 20:24
      Zle ułożyłaś tytuł i wszyscy sie czepiają pozdrawiam
    • Gość: neon no laski ile dla was warty jest facet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:04
      no laski ile dla was warty jest facet
      konkretnie ile kasy i co tam jeszcze .....

a emigranty niech też niech się nie krępują, bo tu o nich mowa :))
      • Gość: globtroter Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.blt.pl / *.blt.pl 30.11.04, 19:17
        faktycznie, tytuł niefortunny ale biorąc wiek osoby piszącej:-)
        Samą miłością nie będziecie żyli, kasa też się przyda. Jaki dostarczyłaś mu pretekst, że tak postawił sprawę na ostrzu noża?
        Zostań, czas leczy wszystko a partner będzie dojrzalszy a uczucie trwalsze.
        Jeżeli dotrzyma słowa to nie ma co żałować, widocznie tak musiało sie stać lepiej wcześniej niz późno.
    • Gość: Angel ;) hop, hop jest jeszcze jaki chłop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 00:09
      hop, hop jest jeszcze jak chłop
    • Gość: julka Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.04, 22:57
      ja mialam chlopaka 4 lata na odleglosc i po 4 latach inna mi go sprzatnela, a
      raczej oni oboje tego chcieli. Na poczatku odleglosc bardzo umocnila nas, ale
      jemu bylo bardzo trudno na odleglosc, facet jest slabzy od kobiety psychicznie i
      nie wyrzymal. pomimo, ze oszukal mnie straszne i rzucil ten czas w kat nc nie
      powiedziawszy to ja mu wybaczylam Ciesze sie, ze nie jestesmy razem, jestem z
      tego powodu z perspektywy czasu szczesliwa. On nie byl dla mnie i jezeli Wy
      macie byc dla siebie to bedziecie. Czas pokaze. Nie sluchaj ludzi, lecz wlasnego
      serca. Czasem mozna cos na chwile stracic, al eza to i wiele odzyskac. To mnie
      fair, ze stawia Cii warunki, chlopak lub kasa. Decyzja jest Twoja.
      pa
      • Gość: kili Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:19
        no cóż każdy przypadek jest inny, ale wiele jest z tego tytułu rozwodów i
        rozstań, emigranci = rozwodnicy, byłe to widziałem, zdecydowana większość po
        rozwodach, ta nowa emigracja z 2004 to nowość, ale też nie wiadomo jak się
        skończy,
        poza tym ile można czekać, jak są zdrowe relacje to może i przetrwa, ale w
        większości przypadków to dobrze się nie skończy, chyba że jest już rodzina i
        jasne relacje, co i jak,
        ludzie to nie rzeczy, że można przestawiać w kąt, albo jest się razem, albo
        nie, i nie chodzi mi tu o fizyczność, a być razem duchowo, jak ktoś tak stawia
        sprawę to jest osobno pod każdym względem,
        ps. ale......kasiorka się przyda, np. na......kosmetyki :)
    • Gość: neon Re: PIENIADZE CZY CHLOPAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 19:12
      Angel, jak tam kasa, rośnie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka