libressa A na dzień dobry buziaczki ślę :)* 20.02.05, 09:16 Jest pieknie, niedługo wybiore sie na spacer... Milej Niedzieli:) Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: A na dzień dobry buziaczki ślę :)* IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 12:09 libressa Spóźnione życzenia : miłej niedzieli. Spóźnione, bo skoro poszłaś na spacer - to bez moich życzeń jest miło. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: A na dzień dobry buziaczki ślę :)* 20.02.05, 12:12 Już jestem, wrociłam, w lesie jest przepięknie, moja jamniczka wróciła z kulkami sniegu na łapkach, smiesznie, to wyglądąło, ale ona spryciula, kladła sie na boku i z ze wsciekłoscia odgryzała nadmiar:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: A na dzień dobry buziaczki ślę :)* IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 12:32 Twój zachwyt zachęca do spaceru. Do lasu mam daleko. Idę nad Brdę = alejka spacerowa. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
too.late Re: A na dzień dobry buziaczki ślę :)* 20.02.05, 13:20 libressa napisała: > Już jestem, wrociłam, w lesie jest przepięknie Coś króciutki był ten spacerek, jesli byl, bo siedziałaś ze dwie dodziny na sąsiednim wątku. Na zegarku to my sie znamy. Ludzie, nie dajcie sie nabrać na libressę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: A na dzień dobry buziaczki ślę :)* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:39 na rozumek,to u ciebie too late Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekla na tego z Re: 2417 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 09:44 Ty z tymi liczbami z różnicą 1 i 4: Do szału mnie doprowadzasz. Zyczę Tobie wszystkiego najgorszego (a uważaj bo moje życzenia z reguły się sprawdzają) i by cię pokręciło zupełnie złośliwcze jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: 2417 20.02.05, 09:45 Kroliku!, akurat pisalem kilka slow na post, gdy zahuczalo, za brzeczalo i sypnelo cala litania tych pozalowania godnych numerkow. ten zartownis wysyla hurtem jak widac. Masz calkowita racje, tylko calkowite ignorowanie delikwenta moze nu to obrzydzic, a do tego czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabe.wa-wa Nie otwierajcie tych numerów ! IP: *.aster.pl 20.02.05, 10:10 Ktos sobie robi głupie żarty. Nieproszony, w idiotyczny sposób rozwala nam post nabijając licznik a nam nie o to chyba chodzi. Już zrobiło się bardzo dziwnie.A może to jakis haker albo agent? Dziś wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Nie otwierajcie tych numerów ! 20.02.05, 10:21 Czy niemozna temu zaradzic? Krolik! Moze wprowadzisz wejscie do Klubu za rejestracja? lub cos podobnego? Tak by nieproszeni goscie nie zaklocali i nie bruzdzili? Jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabe.wa-wa Apel do moderatora FT IP: *.aster.pl 20.02.05, 10:48 Rozumiem, że czasem musisz coś wyciąć, ale czemu nam wklejasz? Sprawdż co się dzieje na serwerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabe.wa-wa Re: Apel do moderatora FT IP: *.aster.pl 20.02.05, 11:35 Dzięki, że to poprawiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Apel do moderatora FT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:45 OK! Zaraz porozmawiam z adminem i zrobie porzadek. Chyba najlepszym wyjsciem jest rejestracja. No i przypominam, ze niebawem zaczne robic liste forumowiczow, ktorzy sprostali zadaniu-tematowi watku tzn. maja + - 50 i poznaja sie, a wtedy te liczby same sie wykrusz, jako nieprzydatne. Ktos sie wyraznie nudzi, nie ma nic do powiedzenia, skoro jest w stanie wypisywac tylko liczby, no i przede wszystkim NIE CHCE BYC GOSCIEM na ognisku, bo jako liczba na liscie gosci sie nie znajdzie. Pa, ide do admina Krolik, pozdrawiam i milego dnia!!! KABE.WA-WA - kojarzysz mi sie z Abe Kobo wyłacznie z powodu brzmienia i wygladu Twojego niku, zapamietalem go na zasadzie analogii z Abe Kobo własnie, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Apel do moderatora FT IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 12:18 Króliczku. DZIĘKI, dzięki bardzo. [i moderator = też dzięki]. Staram się być grzecznym człowiekiem - a szczególnie wtedy, gdy takiego kulturalnego Króliczka spotykam. Ale druga natura drzemie i przy spotkaniu z cyferkami [np.od 1 do ...]nagle, instynktownie i podobnie jak mój jamnik, działam zgodnie z powiedzonkiem: "jak pozdrawiasz, tak będziesz pozdrawiany". A Króliczka pozdrawiam po jamniczemu i człowieczemu: Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Apel do moderatora FT 20.02.05, 12:42 Jakos jasniej sie zrobilo tu. Bravo Krolik! Masz odemnie pyfko. O zlotawym kolorze z biala koronka. Dzieki serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 20.02.05, 11:48 > Jesli nas 30-latki nie wysmieja, to moze i my bysmy sie poznali. Wielu z nas > jest singlami, bo owdowielismy albo sie rozwiedlismy, dzieci odchowane, a w > sercach maj...... a w spodniach kit Odpowiedz Link Zgłoś
too.late Nareszcie można poczytać 20.02.05, 13:09 Nareszcie można poczytać, ale jeszcze kilka godzin temu bylo fatalnie. Premia dla ka.ba, bo to chyba ona zaapelowała do admina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Nareszcie można poczytać IP: *.acn.waw.pl 20.02.05, 13:30 faktycznie teraz jest ok. To WIELKA zasługa KRÓLIKA. KRÓLIK NA PREZYDENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Nareszcie można poczytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:58 NIE CHCE BYC PREZYDENTEM, chyba, ze w moim ogrodzie i stadzie, ale tu juz wlasciwie jestem szefem. Dziekuje za pyfko, ale nie lubie, przepraszam, ale poprosze o winko. Prosze nie sledzic Libressy i nie wyciagac pochopnych wnioskow, ona byla na spacerze, spotkala wiewiorke, ktora przyniosla mi od Libressy malutkie conieco, wiec Libressa musiala byc w lesie z 5 km ode mnie. ADMIN jest ze mna w kontakcie e-mailowym !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 16:09 Wiem, że króliki są mądre. Ale takiego wspaniałego, to pierwszy raz spotykam [no, drugi - bo pierwszy raz u Kubusia Puchatka]. Tylko ten od Kubusia to miał ograniczone zaufanie do różnych znajomych i bał się ich zapraszać do własnego domku. Nasz Królik jakiś odważniejszy. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Nareszcie można poczytać 20.02.05, 16:18 A ktorej strony Brdy tak mądre słowa płyną: prawobrzeżnej czy lewobrzeznej....)))))))) Jak w ruletce.....stawiam na lewą strone...DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Nareszcie można poczytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 16:37 Jestem jego kuzynem, jedna moja linia pochodzi z tamtych stron, ale od dosc dawna mieszkamy poza Anglia, kiedys w Petersburgu, a teraz w Warszawie. Bardzo staram sie byc dzielnejszy od mego prastryja Krolika ze Stumilowego Lasu i dziekuje Ci, KTOTOCOTO, ze to zauwazylas i docenilas. Tez przylaczam sie do pytania o Brde, bo to mnie intryguje. Nie wiem, czy tu dzis wpadne, bo mam lekcje, nawet 2 z tymi maturzystami, kilka stron tlumaczenia, pochopnie obiecanych na jutro, no i co najgorsze, chyba mnie wirus odwiedzl i jest gdzies miedzy moim lewym uczem a gardlem. Trzymajcie za mnie, zebym go zwyciezyl!!! Pa.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 22:56 Do Królika: A w jakim języku Ty się Króliku specjalizujesz [poza tym zwykłym = polskim i drugim zwykłym = króliczym]? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.05, 21:56 Królik albo dalej bardzo zajęty albo bardziej rozchorowany. Wolimy zajęcie niż chorobę. Ale jeśli choroba to: Czy można wysłać paczkę [słoik z malinami] na adres poczty i adresata:Królik? Chyba tak. Zwykli ludzie to muszą wejść, dowód pokazać, coś podpisać i wtedy paczkę odbiorą. Ale króliki chyba nie. Myślę, że wejdzie Królik na pocztę i powie: jestem Królik. Proszę mi wydać paczkę z malinami. Nadawcą paczki jest KTOTOCOTO. I koniec formalności. Może ktoś podpowie czy to możliwe? Tak pytam, bo różne dziwne utrudnienia w różnych urzędach bywają - to może i na poczcie są trudności z nadaniem i odbiorem malin. A przecież maliny na dolegliwości końcowozimowe są niezbędne. Dużo zdrowia Króliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Nareszcie można poczytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:49 A zebys wiedzial KTOTOCOTO, wystarczy wejsc na poczte w mojej Wesolej i powiedziec nazywam sie Kro/u..... i wydadza nie tylko paczke z malinami, malo tego nie musze sie przedstawiac, wszyscy wiedza, ze to ja> U nas panuje familijna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 23:29 DO KRÓLIKA: Bardzo mocno, uprzejmie, gorąco i nalegliwie proszę o podanie KODU POCZTOWEGO poczty w Wesołej [to mi ułatwi życie, nie będzie trzeba biegać na moją pocztę , szukać podartej książki kodowej]. Podkreślam: tylko kod pocztowy proszę - a to nie jest objęte Ustawą o ochronie danych osobowych [ z którą się liczę i której przestrzegam]. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Nareszcie można poczytać 23.02.05, 00:37 KTCT, musze przyznac ze mocno mnie dziwi ta ochrona danych osobnowych w Polsce. Ja , w Helmutowie, po wywolaniu strony ksiazki telefonicznej, podaje nazwisko i miejscowosc, lub nawet nie, i za sekund pare mam cala liste z calego reichu, lub tez dzwonie na 11338, we francy ta sama historia, podaje telefon i mi dostarczaja wszystkich danych, lacznie z numerem buta tesciowej, (to zart), tylko tu z miejsca na 200% Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: Nareszcie można poczytać 23.02.05, 01:49 Ochrona... , która utrudnia życie. Czasem szlag człowieka trafia i zyć się odechciewa(na moment)... I wtedy wštpisz w "ZYJ i pozwól ZYC" - nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Nareszcie można poczytać 23.02.05, 14:16 Ale przeciez wystaczy by obywatel sam decydowal czy jego dane osobowe (numer telefonu i adres) byly umieszczone w ksiazce telefonicznej. Znowu ubeznawiaja obywatela, jak za czasow nieboszczki PZPR-u. Jak mam sie dowiedziec o numerze telefonu cioci Zielinskiej? Zadzwonic, ale do kogo? Mam ten komfort i z dystansu obserwuje poczynania na Wiejskiej. Czasem zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:06 parmesan, julka2005: Najczęściej nic nie chroni mojej osoby, moich praw, poglądów, marzeń, pragnień, dążeń itp.itd. W sytuacji braku ochrony j/w może i dobrze, że jest ochrona danych osobowych [z przegięciem] = bo to uniemożliwia złożenie skargi konstytucyjnej na brak ochrony. Pewnie to trochę zagmatwane wywody - ale taki dzień = pada deszcz zamiast śniegu i umysł przytłumia. I jeszcze: nie mam ochrony parasolowej. Z parasolem to zawsze jakieś problemy: - noszę go nie w te dni, kiedy trzeba, - gubię, - zabieram cudze [najczęściej brzydkie], a swoje [trochę - ale nie bardzo- ładniejsze] zostawiam jako towar zamienny. papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Nareszcie można poczytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:03 DO KTOTOCOTO 05-075 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:08 Króliczku, dzięki. KTCT pozdrawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 18:12 Do caruzzo: Dobrze stawiasz =lewobrzeżna. Jak masz takie szczęście lub taką intuicje - to moze zagraj i w ruletkę. Papatki. Fajnie,caruzzo, ze jesteś i że piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Nareszcie można poczytać 20.02.05, 18:34 Gość portalu: KTOTOCOTO napisał(a): > Do caruzzo: > Dobrze stawiasz =lewobrzeżna. > Jak masz takie szczęście lub taką intuicje - to moze zagraj i w ruletkę. > Papatki. > Fajnie,caruzzo, ze jesteś i że piszesz. -------------- Dzieki...a taka mam intuicję w mieszkam w Bydzi.....mieście rzek wielu....DDDDD Pozdrawiam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nareszcie można poczytać IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 22:33 caruzzo: Skoro jesteś moja krajanka[krajan]- to tym bardziej Cie witam. Mam ochoę przesłać Ci podwójne papatki, ale tego nie zrobię, bo nie chcę nikogo denerwować. P.S. Prawa część naszego miast jest ładniejsza ale nadbrzeże ładniejsze jest lewe. Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Do KTOTOCOTO 20.02.05, 22:53 Gość portalu: KTOTOCOTO napisał(a): > caruzzo: > Skoro jesteś moja krajanka[krajan]- to tym bardziej Cie witam. > Mam ochoę przesłać Ci podwójne papatki, ale tego nie zrobię, bo nie chcę nikogo denerwować. > P.S. > Prawa część naszego miast jest ładniejsza ale nadbrzeże ładniejsze jest lewe. _____________ Witam.... i przyjmuję odwojne papatki. Mieszkam juz tak długo(dzieści lat),ze widzi mi się całe miasto,moze dlatego ze mieszkałem w kilku miejscach. A nabrzeże wg mnie z tej i z tej strony jest do zaakceptowania. Jak wyczytałem mieszkasz bezposrednio nad rzeką...dlatego lepiej znasz miejsca, które mozna nazwać lepszymi i gorszymi.Ja miejsca te poznawałem,gdy wypadło mi przjeść bulwarem.ale to historia i wspomnienia..... Pozdrawiam............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do KTOTOCOTO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.05, 00:03 Do caruzzo: dla mnie lepsze, to znaczy bardziej uczęszczane a przez to bliższe [na zasadzie: "bliższa ciału koszula". Dla Ciebie lepsza może być inna ulica, dzielnica, miasto czy region - i ja to uszanuję [i zrozumiem]. P.S. Czy to nie będzie śmiesznie, jak wspólnie [ nie wiedząć, że my - to my] wsiądziemy do pociągu [a może nawet tego samego wagonu] by podążać do Królika? I u Królika stwierdzimy, że przecież my się już znamy z widzenia [z peronu}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do KTOTOCOTO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.05, 00:18 Do caruzzo: Z blaskami życia w cieniu podejrzeń też się zgadzam, bo: ..."CIEMNOŚCI NIE PRZECZĄ ISTNIENIU SŁOŃCA..." Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Do KTOTOCOTO 21.02.05, 08:30 Gość portalu: KTOTOCOTO napisał(a): > Do caruzzo: > Z blaskami życia w cieniu podejrzeń też się zgadzam, bo: > ..."CIEMNOŚCI NIE PRZECZĄ ISTNIENIU SŁOŃCA..." ______---------- Witam serdecznie. Muszę zakomunikowac,ze ja nie wybierma się na spotkanie do Królika,przykromi bardzo.Nigdy takiej deklaracji nie składałem ,co nie znaczy ze z tego powodu jest mi trochę przykro..... Pozdrawiam...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do KTOTOCOTO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.05, 21:26 Do caruzzo: Szkoda,że się nie wybierasz [ale skoro nie = jest to dowód na to, że masz ważne przyczyny]. A ważne przyczyny to my, wychowywani przez Królika, uznajemy i szanujemy. Skoro nie będzie Cię w ogródku Królika - to kicaj z nami wytrwale na tej stronie. Opowiemy Ci kiedyś kto był i jak było. {Papatki} = to obok, w nawiasie, jest ukryte i tylko do Twojej wiadomości. Proszę, by pozostali w nawias nie zaglądali! Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Do KTOTOCOTO 21.02.05, 21:46 Gość portalu: KTOTOCOTO napisał(a): > Do caruzzo: > Szkoda,że się nie wybierasz > {Papatki} = to obok, w nawiasie, jest ukryte i tylko do Twojej wiadomości. > Proszę, by pozostali w nawias nie zaglądali! -------------------- Witam serdecznie.......wszystko jasne......;DDDDD Miłego wieczoru zyczę i dzięki za papatki......DD Czym Ty sie przejmujesz..... Przesyłam Ci tez papatki.. oczywiscie jak wypada....)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do KTOTOCOTO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.05, 22:06 caruzzo: Miło, że mi przesłałaś[łeś] to = no, wiesz co. Oczywiście, że wypada. A czym się przejmuję? Sam[a] się dziwię czym = ale trudno, ja już jestem taki wrażliwiec. Nie lubię ludzi sobą denerwować - a jednak się przytrafia samo lub na zasadzie wywoływania wilka z lasu. {ukryte, tajne papatki dla caruzzo} Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Do KTOTOCOTO 21.02.05, 22:12 Ja jestem "przysłałeś"......DDDDDD A Ty jesteś "sam" czy "sama"?........DDDDDDD To chyba trzeba wyjasnic............;))) I nie pękaj....ogłosimy "papatki" hasłem wieczoru...))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do KTOTOCOTO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.05, 22:26 caruzzo: Zanim dojdzie do kicania w ogrodzie Królika [a to jeszcze sporo czasu minie] - to może i u Ciebie warunki, poglądy i chęci ulegną zmianie - i wprosisz się na wspólne skubanie sałaty. To ma o tyle znaczenie, że własnie u Królika w ogrodzie przekonamy się kto jest kto. Caruzzo - fajny jesteś. Twoje "nie pękaj" dodaje odwagi. Pa. Idę wypić poranną kawę - bo wcześniej jakoś nie było okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Do KTOTOCOTO 21.02.05, 22:30 Trzymaj sie Ty/Ona.......smacznego przy okazji.......DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 16:37 up i sru Odpowiedz Link Zgłoś
ivi11111 Do parmezan 20.02.05, 17:56 Hi, parmezan.Czy napisalam,ze 50= cieple kapcie i rozaniec? Moje zycie teraz wlasnie jest perfekt. Mam prawie wszystko o czym nie umialam nawet marzyc.Mam wspaniala rodzine, wygodny dom, w najcudowniejszym kraju, prace, ktora naprawde lubie.Moje dziecko jest genialne, studiuje w jednym z 10-ciu najlepszych uniwersytetow swiata.Gdyby czs mial sie zatrzymac jest OK dla mnie, zeby to stalo sie w tej chwili.Moje zycie jest bogate i ciekawe.Napisalam mam prawie wszystko, to prawie, to brak kontaktu z rowiesnikami z Polski (rowniez, to gadanie o dupie Maryni,zaniedbalam stare przyjaznie).Tytul watku jest obiecujacy.Moze ta pale rzeczywiscie przegielam, ale jak czytam takie papatki,to mi sie dalej chce ja giac.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: Do parmezan 20.02.05, 19:42 Wszystkich Was witam oraz pozdrawiam. Jestem 50 -tka , wiec chyba nadaje sie do klubu. Przeczytalam wasze wypowiedzi i bardzo mi sie tu podoba , czy pozwolicie, ze dolacze do Waszego grona? Pozdrowionko luna22. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Do parmezan 20.02.05, 21:28 Wg mnie i moich dzieci oczywiscie, ale to Krolik jest tu szefe, mysle ze i on sie chetnie zgodzi. jak by co, to witam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do parmezan IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 22:37 do luna22 Fajnych ludzi nigdy w nadmiarze. Dobrze, że chcesz się dołączyć. Witamy. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Do parmezan 20.02.05, 21:25 Hihi. Witaj w klubie. mnie rowniez czestom gesto, brakuje tych dluuuugich wieczorow do rana. Ale co zrobic. Taki uklad. Cos sie konczy i zaczyna sie cos. panta rhei. wszyscy maja nadzieje na lepsza przyszlosc a nie wyszli jeszcze ze starych spodni Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: Do parmezan 21.02.05, 22:39 Cos mi sie "porobiło" z/w tym FORUM, mam nadzieję że NIE Z TYM pUDŁEM@ I na krótko, ... po powrocie nie mogę się normalnie wpisać... żebyście mnie kurde przeczytali!!! Do Parmesana: Piszę, bo ON mnie czytał - dzięki za te miłe słowa"NOCNY MARKU"! Pozdr.wszystkich Was Julka 2005 FERYJNA Z fERAJNĄ. jEST JEDNO Z WIELU, ALE super miejsce DLA MŁODYCH PRZEŚWIETNYCH50! zUPEŁNIE NIEDALEKO OD STOLICY..A MOGA BYĆ DŁUUUGIE WIECZORY do rana (bez rany oczywiście) P.s Kocham pasta a siutę z parmesanem - wspaniała uczta dla podniebienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Do parmezan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:43 Niestety dobrze mysleliscie, to choroba mnie odciela od swiata, ale na krotko, chwala Bogu i znow jestem, ale...............zaraz mam lekcje, maturzysci zrobili sie teraz podczas ferii bardzo pracowici, pa, pa , moze jeszcze dzis wieczorem tu wroce, pozdrawiam wszystkich i zdrowka zycze !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Do parmezan 22.02.05, 19:49 a co to za maturzysci, ktorzy niewykorzystuja ferii wg. przepisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Do parmezan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:06 To maturzysci, ktorzy zdaja na maturze jezyk, ktory ja posiadlem swojego czasu i nie dosc, ze chca go zdac na maturze wlasnie, to jeszcze chca go znac w ogole, lubia ten jezyk i lubia mnie, wiec sie razem uczymy, nawet w ferie i jest milo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
carpediemanka Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 22.02.05, 20:01 Witam wszystkich, jestem tu po raz pierwszy,man nadzieję,że nie ostatni.Jeśli są osoby z Lublina-wpisujcie się! Może i nam uda się spotkać, poznać i ... Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 22.02.05, 22:27 A moze tak zorganizowac spotkanie na neutralnym terenie? Chetnie bym dolaczyla do grupy. Jestem ze Szczecina i lubie podrozowac, wiec sie dostosuje. Kroliku co Ty na to? No i oczywiscie reszta zainteresowanych? Pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 23:09 luna22: Nie wiem co Królik na to = ale Królik jest zwykle frontem do ...więc pewnie tak. A reszta, reszta ma zdanie Królika = pewnie spotkamy się na neutralnym gruncie,bo: teren Królika jest gruntem neutralnym [może jak Szwajcaria, która mimo różnych czasów, wpływów i zawieruch wojennych usilnie o neutralność dbała - a jeśli coś tą neutralność burzyło, to z winy obcych wpływów a nie samej Szwajcarii = chyba?]. Reasumując: Szczecin przyjeźdża do Królika = fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:12 Jestem generalnie za wszystkim, co sluzy porozumieniu istot zywych, ale jak znalezc neutralny grunt dla Szczecina, Lublina - WITAM NOWYCH KLUBOWICZOW +- 50 !!!!- Bydgoszczy i Warszawy, ale na ile obejmuje mape Europy moim kroliczym rozumkiem, to chyba dobrym neutralnym gruntem bylaby Majorka, mam slabosc duuuzzzza do Chopina !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:10 Króliku: Może być i Majorka. Jeśli będziemy fajni, to fajnie nam będzie i w Wesołej i w Koziej Wólce i na Majorce i w kapeluszu i w berecie [kapelusz i beret od Gałczyńskiego "pożyczony"]. Papatki. P.S. Siedzę w pracy. Teraz przerywam konwersację z Wami i wracam do sprawozdań służbowych. Do domu pewnie wrócę, jak już nawet księżyc będzie śpiący. Ale przed zaśnięciem jeszcze włączę komputer i sprawdzę czy już czasem nie kupujecie biletów LOT na Majorkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamosz Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 23.02.05, 00:20 Gość portalu: Królik napisał(a): No to poznajmy się, podaj maila bo jak inaczej to zrobić? > Jesli nas 30-latki nie wysmieja, to moze i my bysmy sie poznali. Wielu z nas > jest singlami, bo owdowielismy albo sie rozwiedlismy, dzieci odchowane, a w > sercach maj...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:16 Bo jak kochac to tylko we dwoch..........No wlasnie i nas jest tu w jamniczarni dwoch Nestuś i ja !!!!!!!!!!!!! Czy juz wiecie, ze jestem zdrowy, zdrowy, zdrowy !!!! Wasz Krolik Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 23.02.05, 15:44 Hurra, i jest Krolik znowu, choroba nie wybiera a gdy jeszcze rzuci o matke glebe to przykro. KTCT- Fox biega swietnie, jestem zadowolony, Norton ani razu nie musial interweniowac. Poprostu miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:02 Też robię Hurra = z powodu wyzdrowienia Królika. Ale przez to, że tak szybko Królik wyzdrowiał nie zdążyłem[łam]wysłać malin. Jestem na etapie wstępnym [zbierania danych= np. kod pocztowy] - a tu już maliny zbyteczne. Dobrze, bo zdrowie najważniejsze. Żle, bo nie zdążyłem[łam]się "przychlebić". Skoro nie maliny to: - zaczynam obmyślać projekt świątecznej [Wielkanoc]kartki dla Królika. Już teraz,bo: - ja długo myślę, - wymyślone kartki zawsze samodzielnie [i też długo] wykonuję. Efekt zwykle jest mizerny - ale satysfakcja z prób rękodzieła olbrzymia. Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 23.02.05, 17:16 Namaluj dla mnie też kartkę..... sam odbiorę..;DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 23:20 carruzzo: Kartek to ja wykonam [ale techniką inną = nie malarstwo, bo to jest mi znane tylko lekko teoretycznie, praktycznie zupełnie nie]] tyle, ze starczy dla wszystkich chętnych [a więc dla Ciebie też]. Ale osobisty osobisty odbiór kartki?!. Ej, urok kartki polega na tym, że "sama przychodzi". Odebrać - to raczej np. płaszcz od czyszczenia. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 23.02.05, 23:32 Do KTOTOCOTO: Bardzo lubie wysylac do bliskich znjomych własnoręcznie wykonane kartki. Więc bardzo mnie zaintrygował Twój wpis. Tym bardziej że już wkrótce Wielkanoc. Moze masz jakis pomysł na oryginalną kartkę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 23.02.05, 23:36 Od paru dni tu nie zagladałam/ Cieszę sie, że nas przybywa. Też jestem wielką miłośniczką Wrocławia. Tak sobie pomyśląłam, że może w pierwszy dzień wiosny powłóczylibyśmy sie po wrocławskim Rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 24.02.05, 02:20 <Jesli tylko bede w poblizu, to bardzo chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
margot50 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 22:28 Zapraszammmm!!! do wroclawia!!!pozdr.M Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 23:08 O, co moje sliczne oczeta widza, znowu przybytki. Ale od przybytku glowa nie boli! (jak mawiala moja sw. pamieci mama), hihi spiesze powitac Szanowne Towarzystwo milosnikow Krolikow, Wroclawia i okolic tudzierz innych rozkoszy. SALVE CEZAR, pozdrawiaja cie na smierc przeznaczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 00:25 parmesan: Troszeczkę dzisiaj leniuchowałeś, mało z nami rozmawiałeś. I gdy człowiek już chciał się martwić na temat " oj, co z parmesanem?" = parmesan odezwał się i dobry nastrój wykazał. Fajnie. Papatki. P.S. Jakiego koloru są śliczne oczęta? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 01:04 Hihi, KTTCT niebylo mnie w domu dzis a wrocilem wieczorem dopiero i odrazu jak w dym na Forum. Mama mi dali niebieskawe takie. Niebylo duzego wyboru trzeba bylo brac ja szlo Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 03:54 Dla zainteresowanych, www.mozilla-europe.org/pl/ polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 23:56 mandy4 Nie sądzę, by moje kartki były oryginalne. Ale nie są "taśmowe". Przez cały rok zbieram różne papierki i tekturki. Piękne są np. opakowania kosmetyków = dobry papier, dobry kolor. Dobry format na kartki [tło] mają tekturki na które rajstopy producent nakłada [mają nawet zaokrąglone brzegi, nic nie trzeba docinać]. Tekturkę składam, taśmą dwustronną przyklejam np. zarys kurczaka. Pod kurczakiem kawałek trawki czy gałązki dolepię [by kurczak stał lub chodził a nie wisiał w powietrzu]. Czasem piaskiem posypię. Różnie. Zanim wyrzucisz jakieś opakowanie - zobacz czy nie nadaje się na szablon kurczaka, jajka czy bazi - takich pięknych papierków, jak te z opakowań- w sklepie papierniczym prawie nie ma. Może się uda: [Tobie, mnie, nam] że się spotkamy. Wtedy i o kartkach można mówić. Wtedy jakieś kartki Ci przywiozę. Papatki. Trzymaj się. Może los da: Tobie, mnie, nam spotkanie. Wtedy i kartki możemy robić [albo Ci szablony przywiozę] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:08 Serdeczne dzięki. Gdybym jutro nie musiała wstac o 6.oo to juz bym sie wzięła za ich robienie. Mam cos z dziecka, bo w biurku mam pełno tego rodzaju skarbów, o których piszesz. A tekturek od rajstop to starczy mi na kilka kartek. Sciskam serdecznie i zyczę miłej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:51 mandy4: Zapomniano dodać; nic, a nic nie potrafię narysować [nawet jajka]. Dlatego robię tak: - wycinam np. jajko, kurczaka, gwiazdkę, choinkę z obrazków gazetowych [jeśli znajdę takie o ładnych kształtach i odpowiednich do planowanej kartki rozmiarach]. To wycięte przykładam do wybranej tekturki,obrysowuję, wycinam, naklejam. Zyczenia w środek kartki: zwykle drukuję na kalce technicznej, wklejam klejem introligatorskim[ w małej tubce, tani, w sklepie papierniczym]- robię ręczny dopisek. Takie kartki nie są dziełem sztuki. Ich zadaniem jest przenieść dobre myśli jakie, przy tworzeniu, mam o i pod adresem odbiorcy kartki. Bo zawsze robiąc kartki myślę o ich odbiorcy = np. kolorystykę kartki dobieram do wystroju domu. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:51 mandy4: Zapomniano dodać; nic, a nic nie potrafię narysować [nawet jajka]. Dlatego robię tak: - wycinam np. jajko, kurczaka, gwiazdkę, choinkę z obrazków gazetowych [jeśli znajdę takie o ładnych kształtach i odpowiednich do planowanej kartki rozmiarach]. To wycięte przykładam do wybranej tekturki,obrysowuję, wycinam, naklejam. Zyczenia w środek kartki: zwykle drukuję na kalce technicznej, wklejam klejem introligatorskim[ w małej tubce, tani, w sklepie papierniczym]- robię ręczny dopisek. Takie kartki nie są dziełem sztuki. Ich zadaniem jest przenieść dobre myśli jakie, przy tworzeniu, mam o i pod adresem odbiorcy kartki. Bo zawsze robiąc kartki myślę o ich odbiorcy = np. kolorystykę kartki dobieram do wystroju domu. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:53 mandy4: Piszę z pracy [a to chyba coś nie tak?!] Kolega podglądał, usiłował przeczytać. I pewnie przez to dwa razy się wysłało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 18:15 Do KTOTOCOTO, ale nie wyłącznie: 1. Jestem nieprzekupny , nie da mi sie przychlebic, wiec nastepnym razem wysylajcie mi co chcecie, jesli chcecie, oczywiscie, ale wylacznie z sympatii, milosci itd. 2. Nie musisz sie bardzo spieszyc KTOTOCOTO, bo swieta obchodze i w koncu maja - jak prawie wszyscy i w poczatkach maja-w tym roku, jak niektorzy. Pa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 23:35 Króliczku: Dowody naszej sympatii do Ciebie: - widać, - słychać, - i .... . A sympatia wzmocniona "podlizywaniem się" - to trochę jak jamnicze machanie ogonem na widok Pana lub miski. Mój pies stosuje wobec mnie taktykę "podlizywania się" - i jest to miłe. Na zasadzie upodobnień ja też czasem się tak zachowuję - ale wybiórczo dobieram osoby do których macham ogonem czy wysyłam maliny. Kryterium wybiórczego dobierania [czy wysyłania] jest sympatia. Twój ogród jest kuszący - ale przecież nie o ogród chodzi. Też mam ogród - ale w nim nie ma Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 23.02.05, 17:17 parmesan napisał: > Hurra, i jest Krolik znowu, choroba nie wybiera a gdy jeszcze rzuci o matke > glebe to przykro. > > KTCT- Fox biega swietnie, jestem zadowolony, Norton ani razu nie musial > interweniowac. Poprostu miodzio. ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 18:21 Julko!! Masz do mnie i mojego lekarza rodzinnego blisko, wpadnij, teraz nie ma ograniczen i rejonizacji, a bedzie to lekarz rzeczywiscie ostatniego kontaktu, tyle, ze w pozytywnym sensie, on Cie wyleczy , jak nas i zaden nastepny kontakt nie bedzie potrzebny. Zycze zdrowia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 23.02.05, 18:52 Gość portalu: Krolik napisał(a): > Julko!! Masz do mnie i mojego lekarza rodzinnego blisko, wpadnij, teraz nie ma > ograniczen i rejonizacji, a bedzie to lekarz rzeczywiscie ostatniego kontaktu, > tyle, ze w pozytywnym sensie, on Cie wyleczy , jak nas i zaden nastepny kontakt > > nie bedzie potrzebny. Zycze zdrowia !!! ---------Dzięki królu KRÓLIKU I!! Walę się do wyra. Będę pamiętać o tym cudotwórcy medycznym, GDYBY CO było w dalszym ciągu "not better". Papatki(:j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:21 On nie jest codotworca,Julko, tylko po prostu dobrym internista, na obecny wirus , tzn. przeciw niemu dal Modafen i pomoglo. Na wszelki wypadek informuje wszystkich, ze mam tez doskonalego weterynarza, ale to chyba dla wszystkich oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski ja sie tylko pytam po co. 23.02.05, 19:30 To nie jets jakiś żart poprostu chce wiedziec po co sie spotykacie. 30- latki dla sexu w poszukiwaniu partneraów itd. A 50 po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: ja sie tylko pytam po co. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:43 Drogi Diable Tasmanski, spotykamy sie po to, zeby sie po prostu spotkac, poznac, porozmawiac, posmiac, ot tak zwyczajnie, moze potem ktos do kogos wpadnie, moze gdzies sie dalej wybierzemy, trudno powiedziec. Tak mi przyszlo do glowy, ze dlaczego tylko 30-latkowie, my tez mozemy i zalozylem watek na probe, no i patrz, jakos leci, tzn. jest zapotrzebowanie tzw. spoleczne. Tak jak Ty spytales na F kto zaprzeda sie diablu, tak ja zapytalem: moze bysmy sie poznali, no i jest odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: ja sie tylko pytam po co. 23.02.05, 19:45 I spotkacie sie , czy tylko będziecie planiwać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: ja sie tylko pytam po co. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:26 Mysle, ze sie spotkamy, zapewne ci najwytrwalsi, ktorzy poznajac sie dotrwaja do cieplych dni, kiedy bedzie mozna usiasc przy ognisku, na ktore zaprosilem do mojego ogrodu. Mysle, ze zalozylem ten watek i dlatego, ze uwazam za sluszne twierdzenie *zYCIE ZACZYNA SIE PO 50*. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: ja sie WTRANCAM.. 23.02.05, 20:54 Gość portalu: Krolik napisał(a): > Mysle, ze sie spotkamy, zapewne ci najwytrwalsi, ktorzy poznajac sie dotrwaja > do cieplych dni, kiedy bedzie mozna usiasc przy ognisku, na ktore zaprosilem do > > mojego ogrodu. Mysle, ze zalozylem ten watek i dlatego, ze uwazam za sluszne > twierdzenie *zYCIE ZACZYNA SIE PO 50*.-----a w ogrodZIE moga być tylko CI - którzy nie mają DIABŁA TAsMAŃSKIEGO między nogami........Kocham Cię KROl(ikU.xxx (: TAK wALENTYNKOWO-WIESZ!!?!- PS wyro mnie nie "pasi", A w tv BARCELONA - CHELSEA 0:0 (1 POŁ)!!! (,j) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: ja sie WTRANCAM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:28 JULKO!!!!!!!!!!!!!Czys Ty aby nie bardzo chora????????? Moj ogrod nijak sie ma do tego, kto co ma i gdzie, albo nie ma czegos i gdzie. Przyjda ci, ktorzy poznaja sie na tym f i beda sie chcieli spotkac w realu. Jesli bedzie ponad 20 osob, to niedaleko mnie jest miejsce do wynajecia z gotowym paleniskiem, drewnem, nastruganymi patykami itp, a do 20 osob u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: tak, przyznaje jestem chora bardzo.. 23.02.05, 21:31 Gość portalu: Krolik napisał(a): > JULKO!!!!!!!!!!!!!Czys Ty aby nie bardzo chora????????? Moj ogrod nijak sie ma > do tego, kto co ma i gdzie, albo nie ma czegos i gdzie. Przyjda ci, ktorzy > poznaja sie na tym f i beda sie chcieli spotkac w realu. Jesli bedzie ponad 20 > osob, to niedaleko mnie jest miejsce do wynajecia z gotowym paleniskiem, > drewnem, nastruganymi patykami itp, a do 20 osob u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: tak, przyznaje jestem chora bardzo.. 23.02.05, 21:52 a ponad to.. diabEł jest "spoko"- bo uniwersalny I ZŁO WYTŁUMACZY,I DOBRO ZROZUMIE, ale Anioł - to jest DOPIERO... GOŚĆ!! ----Wiecie, że na pewnej rzeczce bobry zbudowały zeremie - takie domki swoje, mostki, tamki, malusieńskie stawiki ... podobało się bobrom to miejsce, niby "takie sobie", ale tak jak ptakom "na uwicie gniazda - miejsce akurat..." ale przyszedł człowiek z lagą i bummm BOBROM "niedobrym" DOMki 'WON!!!" ---Patrzyłam na tę historię tworzenia i unicestwienia.. Ach , szkoda gadać - nic nie mogłam ...NIE JESTEM ANIOŁEM A diabeł DZIAŁAŁ.):j. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: ..... 23.02.05, 21:55 a ponad to.. diabEł jest "spoko"- bo uniwersalny I ZŁO WYTŁUMACZY,I DOBRO ZROZUMIE, ale Anioł - to jest DOPIERO... GOŚĆ!! ----Wiecie, że na pewnej rzeczce bobry zbudowały zeremie - takie domki swoje, mostki, tamki, malusieńskie stawiki ... podobało się bobrom to miejsce, niby "takie sobie", ale tak jak ptakom "na uwicie gniazda - miejsce akurat..." ale przyszedł człowiek z lagą i bummm BOBROM "niedobrym" DOMki 'WON!!!" ---Patrzyłam na tę historię tworzenia i unicestwienia.. Ach , szkoda gadać - nic nie mogłam ...NIE JESTEM ANIOŁEM A diabeł DZIAŁAŁ.):j. Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Obawiam sie... 23.02.05, 21:59 Obawiam sie ,ze Diabel .... ,nie zadowoli sie tak szybko odpowiedzia poprzednika,jest to istota wyjatkowo dociekliwa. Julko2005,wracaj do zdrowia,zrob sobie syrop z cebuli i pij go,to pomaga. Jak wzejdzie Sloneczko wysoko na niebo,mozemy naprawde sie spotkac. W tej chwili to nie wiem czy jest nas 20 osob,chyba mniej,ale do lata napewno troche przybedzie 50-ek. Zobowiazuje sie,ze przy wieczornym ognisku bede wszystkim przyswiecac. pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: Obawiam sie... 23.02.05, 22:03 NO NIE OBAWIAM SIE, bo niby czego,...? - TRAFIŁAŚ LUNO w samo 22. (:J o 22,01 Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: ja sie tylko pytam po co. 24.02.05, 02:14 A 50 latki dla sexu niemoga sie spotkac? Im to juz niewolno, tylko dla mlodszych rocznikow dozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: ja sie tylko pytam po co. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:24 Jasne, ze moga, tylko moze nie w grupach 20-osobowych lub wiekszych. Ja odpowiedzialem Diablu po co sie chcemy spotkac w ogole, w tej grupie forumowiczow, ktorych tu zgromadzilem. U mnie w ogrodzie snieg topnieje na potege, mowia, ze wiosna przyjdzie bardzo szybko i blyskawicznie przerodzi sie w lato, ponoc w kwietniu beda upaly ok. 30 st. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 24.02.05, 11:46 witam! jakie aktywne forum, chetnie dolacze go tak milego grona, wiek mam odpowiedni, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:29 Milo mi, ze tak nas widzisz, witam Cie we wlasnym i F imieniu, Krolik. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 24.02.05, 13:42 Jakie przyjemne powitanie, moja kobieca proznosc zostala polechtana. Moze "moze" zmienimy na "bysmy sie poznali" Mieszkam przy zachodniej granicy, jestem czynna zawodowo i rodzinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:52 Mozesz zmienic na co chcesz, ja tylko poddalem mysl i w ten sposob powstal tytul watku, ale teraz z czasem moze brzmiec inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 24.02.05, 15:05 tytul jest przyciagajacy, nie chce nic zmieniac, chodzilo mi o zwiezle przedstawienie siebie na forum, nie wszystkie Wasze poscik doczytalam, podczytuje z doskoku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 15:16 A ja jestem przy komputerze prawie caly dzien, jak nigdy, probuje pracowac, ale to niemozliwe, bo w domu chorzy ciagle czegos chca, a to piciu, a to cos dobrego, cholery mozna dostac, jak sie jest jedynym zdrowym. Wiec od czasu do czasu chowam sie za komputerem , czytam o Beksinskim, dla mnie zawsze fatalnym i w tworczosci i w zyciu prywatnym, wracam do dawno zapamietanych niektorych jego obrazow i mysle sobie, coz to sie moglo biednemu, staremu , samotnemu czlowiekowi przytrafic. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Puk, puk.... można? 24.02.05, 17:16 Witajcie "50", ja już też prawie. Nie byłam w stanie przeczytać wszystkich postów, ale chętnie przyłączę się do was,jeśli oczywiście można? Kiedy i gdzie planujecie spotkanie? Ja niestety mieszkam w Warszawie, ale moim marzeniem jest wynieść się stąd. Może macie do mnie jakieś pytania? Pozdrawiam wszystkich - miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Puk, puk.... można? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:25 ismailija: Witaj, pozdrawiam. Chwilowo nie mam do Ciebie pytania. Mam odpowiedź. Liderem tutaj jest Królik. Ponieważ Królik ma najlepsze pomysły to: zrobimy to, co Królik zaproponuje - w terminie i miejscu też Królikowym. Podobno każdy ma szansę pokicać w ogródku Królika. Postaraj się być w gronie kicających. O, jednak pytanie mam: czy masz psa? [ lub czy chociaż lubisz psy?] Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: Puk, puk.... można? 24.02.05, 17:46 Dzięki za miłe przyjęcie. Zauważyłam, że rej wodzi Królik. Mam nadzieję, że mnie nie przepędzi. Oczywiście,że mam psa. Na imię ma Alf - na cześć Alfa serialowego. Jest takim samym cwaniaczkiem jak tamten. Kocham zwierzaki i nie wyobrażam sobie życia bez nich. Dwa tygodnie temu oglądałam "Mamy cię", oczywiście śmiałam się do łez. Nagle dostałam sms od przyjaciółki z Mrągowa, że umarła jej 15 letnia Tina. Wszyscy spodziewali się tego, była bardzo chora, ale mimo wszystko spłakałam się jakby ktoś bardzo mi bliski umarł. Króliku, jeśli nie przepędzisz mnie, to mam małą prośbę: nie rób spotkania do 16 kwietnia. 2 kwietnia wyjeżdżam na urlop. Dodam jeszcze, że również bardzo podoba mi się Wrocław, ale dla mnie najpiękniejsza starówka jest w Toruniu. Mam nadzieję,że nie uraziłam nikogo? We Wrocławiu byłam we wrześniu, a później w grudniu. Mam piękne zdjęcia gołębi pijących wodę ze szklanej fontanny. No właśnie, Alf przebiera nogami - musimy wyjść na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Puk, puk.... można? 24.02.05, 19:03 O! Widze ze Szanowne Grono powieksza sie. Witam serdecznie, wszystkie nowe przybytki. Bedzie milo grylowac w takm Szanownym Gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: Puk, puk.... można? 24.02.05, 19:14 Widzę, że trafiłam na fajne towarzystwo, wszyscy raczej witają mnie mile. Tylko ten Królik - jak zareaguje na 21 osobę? Uwielbiam grillować. Gotowa nawet jestem przyrządzić sałatę - moją specjalność "palce lizać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTCOTO Re: Puk, puk.... można? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 21:59 do ismailija: Królikowi z pewnością do seca przypadnie liczba 21, a myślę, że i 31,41,51 ...też lubi. Wspomniał Królik, że liczby go nie ograniczają. Królik wiele potrafi. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Puk, puk.... można? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 22:18 parmesan: Piszesz, że będzie Ci miło być z nami w Wesołej. O! Zapamiętamy to jako chęcio-obietnico-przyżeczenie Twego przyjazdu. Plany wiosenne rób takie, byś potrafił wszystko z wyjazdem do Wesołej pogodzić. Np. kwiatki nie przesadzaj wiosną - ale już teraz. Grypę wyleż obecnie - a nie wtedy, gdy termin wyjazdu podadzą. Na wszystkie śluby, pogrzeby, imieniny, urodziny itp. też pójdź teraz a nie później. No i rodzinę, znajomych poinformuj, jakie zamiary masz- by później nie wymyślali żadnych kataklizmów czy zabaw szaleńczych z wyjazdem kolidujących. No i jeszcze przestań tyle pieniędzy na bzdury wydawać! W planie masz opłacenie kosztów podróży, kupno sałaty i coś tam jeszcze = więc troszeczkę pooszczędzaj. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Puk, puk.... można? 25.02.05, 00:10 hihi, KTOTOCOTO, sluby juz te co mialy byc byly, pogrzeby tez, imieniny sa w grudniu. grypowac niegrypuje, urlop oscyluje na pore wiosenno-letnia. Na salatke i do salatki jeszcze drobnych wystarczy. A ponadto niemusze kupowac, sam robie lepsze. Niech Krolik odpala gryla, a jak niema to moge przywiesc. A tak pozatym wszyscy zdrowi i dobrze sie maja. Houw Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: Puk, puk.... można? 25.02.05, 00:42 Powariowaliście wiosennie już!!!- fajna sprawa. Ja też oscyluję urlop na porę wiosenno-letnią, bo CIEPEŁKO. A imprezka Urodzinowa (MOJA-nie ruszać!) w maju. ------------ "Bo wiosną kwitnie maj..." Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: Puk, puk.... można? 25.02.05, 00:57 julka2005 napisała: > Powariowaliście wiosennie już!!!- fajna sprawa. Ja też oscyluję urlop na porę > wiosenno-letnią, bo CIEPEŁKO. A imprezka Urodzinowa (MOJA-nie ruszać!) w maju. > ------------ > "Bo wiosną kwitnie maj..." Więc szybko-to spotkanie z sałatą i grillem(ogniskiem) i patykami ...w ramach integracji, bo potem u mnie IMPREZKA "berzdejowa" - .(:+Whisky hauhau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Puk, puk.... można? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 22:06 ismailija: mało w życiu widziałem[łam] wiec mało porównań mam = nie wiem więc, czy toruńska starówka jest najpiękniejsza. Ale wiem, że jest piękna. I przyznaję, że znacznie piękniejsza od tej w Bydgoszczy. [a w Bydg. mieszkam]. Trudno, trzeba umieć [lub próbować umieć] ogon podkulić. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:20 Też jestem przy komputerze i też cały dzień [do nadal]. Tyle, że cały dzień służbowo. A teraz, dla oczyszczenia głowy i doładowania się, [pozytywnego]na chwilę do Was wpadłam. I dobrze, bo dowiedziałem[łam] się o Beksińskim = że i życie [poza twórczością] miał fatalne. A sądziłem[łam], że może choć życie było lepsze. O naiwności moja!. Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 24.02.05, 19:42 Witam wszystkich! Wczoraj mnie nie było, mnie i mój komputer dopadły wirusy ale po zastosowaniu mojej specjalnej kuracji już dzisiaj jest dobrze. Widzę, że nasze grono się powiększyło. Miło mi również, że są nowi miłosnicy Wrocławia. Podoba mi się pomysł spaceru po Rynku. Może, jak już się poznamy uda się zorganizować jakieś spotkanie we Wrocławiu w celu poszukiwania ducha "tamtych" szalonych lat???? Pozdrowienia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:21 Gdyby zycie mial Beksinski latwiejsze, jego obrazy nie bylyby takie tragiczne i smutne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:15 ququ35: Witaj. I zostań z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 24.02.05, 19:34 No mam chwilenke czasu,nim poloze do lozka wnuczka,dzisiaj mam dyzur. Witam wszystkich "tubylcow" oraz nowo przybylych. Osobiscie Beksinskiego nie znalam,choc jestem z branzy. Znam jego zycie i przyzwyczajenia z opowiadan. Jest obecnie tematem nr.1 u wiekrzosci ludzi. Zycie faktycznie mial kiepskie.Najpierw zona potem samobujstwo syna i teraz on.Nikogo do siebie obcego nie dopuszczal,od wielu lat juz nie malowal,zajmowal sie grafika komputerowa a wogole byl chory. Mysle,ze zabujcow szybko znajda i motyw zbrodni zbrodni bedzie wiadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 22:25 luna22 Wczoraj były amatorskie [moje] rady - jak robić kartki świąteczne. A dzisiaj , proszę, pomoc nadeszła. Jesteś z branży! To może [w ramach edukowania nas] jakąś swoją kartkę [technikę] nam opiszesz? Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 10:30 jestem, raczej z doskoku i nie moge za Wami nadazyc, niezly macie dzienny przerob!!!! ale staram sie jak moge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Czy ktos tu kogos poznał????? IP: 217.149.244.* 24.02.05, 19:25 Napiszcie, bo za duzo postów do czytania i nie wiem czy sugestia Krolika z 1-go postu sie sprawdziła? Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: Czy ktos tu kogos poznał????? 24.02.05, 19:42 Witaj w gronie 50 - My sie tu wirtualnie poznajemy a w przyszlosci kto wie?.Uwazam ze wytrwali spotkaja sie u krolika na dzialce lub gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
natla Re: Czy ktos tu kogos poznał????? 24.02.05, 20:09 Spotkanie jest konieczne, konfrontacja wyobrażni z rzeczywistością. :))) A zabawa super.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: Czy ktos tu kogos poznał????? 24.02.05, 20:52 natla napisała: > Spotkanie jest konieczne, konfrontacja wyobrażni z rzeczywistością. :))) > A zabawa super.:) > > Ponieważ jestem "w gorącej wodzie kąpana" - jestem "za" - to może być fajna zabawa takie spotkanie. Najlepiej gdzieś po środku - znajdźmy miejsce do którego wszyscy mają mniej więcej tę samą odległość i jedźmy. Np. gospoda w Dolsku - byłam tam w 94 roku i nie jestem pewna czy gospoda wygląda tak samo jak wtedy, a to trzeba było zobaczyć!. PS.Królik chybna skreśli mnie z listy, ale mam nadzieję, że wstawicie się za mną. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:29 Mysle, ze moj pomysl przypadl wielu + - 50 do gustu, gdyz NASZ watek jest NAJPOPULARNIEJSZY i jak mi sie wydaje bardzo mily, cieply i bez agresji. Oczywiscie, ze sie spotkamy u mnie w ogrodzie albo nieopodal na wynajmowanym placyku z paleniskiem. Aby do wiosny !!! A juz dzisiaj w radio zagrali *WIOSNA, WIOSNA, znOw nam ubyło lat !!!* I tak trzymac !!! ABY DO WIOSNY, juz niebawem, trzymajcie sie cieplo !!! Wasz Królik Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: Czy ktos tu kogos poznał????? 24.02.05, 23:56 Pozdrawiam Was ciepło, miło bez agresji(; Julka-jesZcze trochę z wirusem na "TY"!!! ------------------ Byle do maja, bo: " WIOSNĄ KWITNIE MAJ"........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:48 Witam Was dziarski i skoczny od samego rana, bo wyspany i zdrowy. I chociaz zima wrocila, przynajmniej u nas , ze mna wszystko w porzadku, bo lubie zime, szczegolnie taka biala, czysta, ze swiezym sniegiem, bo, nie wiem czy wspominalem, ze urodzilem sie na Boze Narodzenie i dobrze wspominam ten zimowy czas. Ale dlaczego od wczoraj nikogo z Was tu nie bylo, to mnie zastanawia, a nawet martwi. Grypa, spicie jeszcze, pracujecie w pocie czola !?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandy4 Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:25 Króliku nie martw się, że nikt nie pisze. Do południa nie zawsze jest czas. Ale za to często tutaj zaglądamy i czytamy. Uściski dla wszystkich -+50-latków. Serdeczne podziękowanie dla KTOTOCOTO. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: Czy ktos tu kogos poznał????? 25.02.05, 10:36 wydaje mi sie,ze to piatkowo - weekendowe lenistwo, u mnie tez zima ale juz nie biala i troche juz zmeczyla ta swoja zmiennoscia i kaprysnoscia, czekam wiosny! pozdrowienia dla wszsytkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:53 Rozumiem, a mnie akurat spotkala przykrosc na innym forum, gdzie ktos mnie napadł, ze sie lansuje, wystepujac na forum, radzac w sprawach jezykowych, a jakoby mam malo do powiedzenia na te tematy i robie to po to, zeby sie reklamowac. Jest mi przykro. 20 lat tłumaczen ustnych i pisemnych, lektorat na uczelni i praca w renomowanym liceum, setki uczniow ze zdanymi egzaminami i znajacych jezyk, odznaczenie Stowarzyszenia Tłumaczy Polskich za caloksztal pracy tworczej i ja nie mam prawa sie wypowiadac w tej dziedzinie!?!?!?! No nie, chyba ktos przesadzil, albo to po prostu czujna konkurencja. I przychodze tu do Was, zeby sie wyzalic, a Was nie ma, jak na ironie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: Czy ktos tu kogos poznał????? 25.02.05, 11:08 chyba najlepszym krytykiem bywa sie dla siebie, zrobiles to, wiec zlekcewaz to co inni plota, jak Ci to pomoze to poglaszcze Cie po glowce, no no i jak lepiej? o czuje ze sie usmiechasz, ja tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:48 DO KRÓLIKA: Najmilszy Króliczku. Ja bzdur nie czytam, więc tego paszkwila na Twój temat też nie [a nawet tym bardziej nie!!]. Króliczku! To złośnicy i zazdrośnicy pozwalają sobie na jakieś złe słowa pod Twoim adresem. A lansowanie? Króliczku! Jeśli to, co TU i NAM robisz jest lansowaniem, to: LANSUJ, LANSUJ, LANSUJ, ... 1000 lat a nawet więcej. Każdemu życzę by miał co i kogo lansować! Ale mało kto do lansowania się nadaje. Króliczku! Rób dalej swoje! "PSY SZCZEKAJA, KARAWANA IDZIE DALEJ". Setki, tysiące papatek dla Ciebie. Wieczorem napiszę.Sprawdzę, czy Królik już uszka do góry nastawił, czy też jedno jeszcze klapnięte jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:54 Bardzo Wam dziekuje, bardzo mi pomoglo. A jest mi przykro, bo wielu osobom pomoglem, na wiele postow z pytaniami odpowiedzialem, wiele prac przeczytalem i poprawilem bledy zupelnie bezinteresownie..... Ale tez wiele osob stanelo na tamtym forum w mojej obronie. Wszystkim dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:59 Raz jeszcze przejrzalem nasz watek i chce Wam powiedziec, ze bardzo Was Lubie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: Czy ktos tu kogos poznał????? 25.02.05, 12:51 Do Królika i Reszty Koleżeństwa, Króliku, jestem z Wami od wczoraj i oczywiście staję w Twojej obronie. Czytam b. dużo postów i aż ręka mnie świeżbi aby poprawiać błędy, ale już tego nie robię. Kiedyś zwróciłam uwagę i również mnie opluto. Natomiast uważam, ze język pisany jakim posługują się Forumowicze jest skandaliczny. Może warto założyć wątek "piszmy poprawnie"? Sposób wysławiania i pisania przypomina mi mojego syna w 1 kl. podstawówki: "nie ważne jak jest napisane, ale ważne że wogóle jest napisane". Niestety bardzo dużo piszących posty ma takie zdanie - szczególnie ci którzy uważają nas za dinozaury. Poza tym: byłam wcześnie rano, poczytałam wieczorne wpisy, ale nie odważyłam się zacząć pierwsza. Natomiast teraz przeczytałam, że małolaty pozazdrościły i założyły "25-30 poznajmy się". Miałeś świetny pomysł Króliku zakładając ten wątek! Nie wiem jak u innych, ale w moim mieście pogoda okropna, Dużo uśmiechów dla wszystkich.I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:30 ismailija: Widzę, że na Ciebie można liczyć. Ładnie napisałaśto, co myślisz i czujesz. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:28 Do Królika: Siedzę w pracy. Tak raczej siedzę niż pracuję. Nie mogę się skupić na bieżących zadaniach, bo ciągle myślę o Tobie = czy uszka klapnięte czy już jakoś, jakoś? Więc sprawdzam: = sądzę,że jedno uszko już sterczy. Ponoć czas leczy rany. Jeśli to prawda, to do wieczora będziesz miał rano-duszę wyleczoną a przynajmniej zabliźnioną a nie krwawiącą. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
malgo44 KTÓLIK JESTEM ZAŁAMANA!!!!!! 26.02.05, 10:06 Matko Królik...co ty piszesz???? Przeciez ty błedy ortograficzne robisz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Czy ktos tu kogos poznał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:29 mandy4 Dzięki za dzięki: bo ludzie mało mówią dzięki. Dzięki, że jesteś i dzięki , że taka[ki]kulturalna[ny]. Papatki. I wracam do pracy, bo: jak tak dalej będę z Wami gadulić, to w pracy nawet noc przesiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 13:10 A może,mógłbyś nowy wątek założyć?strasznie się namęczę,otwierając go:).A to,że ludzie opluwają na forum drugich ,to nie nowość:))ja mam sposób,olewam to:)),a tak po cichu to zazdroszczą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 13:12 a jeszcze jedno ,dlaczego nie masz stałego nicka??????????ukrywasz coś?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:30 Do mnie piszesz, Malinko? Nie ukrywam sie, tylko zalozylem ten watek tak dla sprawdzenia , co z tego wyjdzie i podpisalem się Krolik dla lekkosci, bo nick mam ciezki i smiertelnie powazny, bo to moje nazwisko, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 14:02 oki:))zwykła ciekawość babska:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:04 Malinko, mozesz sie przeniesc na GG, moj nr 3610123. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:21 malinka48 A ja nawet nie wiem jak się robi stałego nicka. Podpowiesz mi? No i po co mi ten stały nick? Uprzedzałem[łam]. że dużo rzeczy nie wiem. Papatki. P.S. Mnie się wydaje, że Królik to Królik. Niech tak zostanie - bo tak jest bardzo sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROLIK Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:38 Jestesmy z Malinka na GG, a taly nick bierze sie z zalogowania, sa takie fora , na ktore mozna wejsc albo sie wpisac po zalogowaniu, pojawia sie stosowny napis i instrukcja, jak to zrobic. Widocznie na takie F nie trafilas. Ja chcialem w przypadku awantur zamknac dostep do watku dla niezalogowanych, bo to troche utrudnia wpisywanie glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:17 Króliczku Ja na żadne fora nie trafiam bo ich nie szukam [chęci mam, ale ciągła gonitwa i brak czasu!]. Dlatego moja wiedza jest ignorancko-szczątkowa. Jeśli będziesz zamykać dostęp do wątku [ja czasem też zamykam, psychicznie lub fizycznie, dostęp do mojego terytorium]-to: takich, jak ja, niedouków poinformuj wcześniej co i jak robić dalej. Nawet jeśli się zgubię = gdzieś mi w skomplikowany świat uciekniecie, to: mam kod pocztowy Wesołej. Poślę list na adresata: Królik. P.S. GG też nie mam = też z braku czasu i braku wiedzy o szczegółach. Na nieszczęście starzeję się. Ale na szczęście to starzenie zbliża mnie do emerytury = będzie dużo wolnego czasu!! papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 15:39 KTOTOCOTO: Dzięki za słowa uznania. Ja jestem ze starego dobrego materiału. Pracuję w firmie, gdzie spotykam młodych ludzi -niestety to już zupełnie inni ludzie. Ale to inny temat. Zauważyłam,że Królik podał nr.GG - wprawdzie tylko Malince, ale przecież publicznie. Wobec tego ja podaję mój, może w chwili forumowej ciszy ktoś zechce zemną pogadać? |26 59 121 PS. A W Warszawie pada śnieg. Okropność, zima w mieście powinna być zabroniona! Co innego góralska herbatka na stoku, kiedy nie trzeba się nigdzie spieszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:52 Podalem GG teraz Malince, ale wczesniej wszystkim i to chyba 2 razy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:23 ismailija: jak niżej: nie mam GG. Nic nie wiem o GG. No, słyszało się. Ale od słyszenia nie ma GG. Jeszcze przez 4-6 dni mam w pracy nie kociokwik a zwierzyniokwik. Później, chyba, będzie trochę lepiej = to douczę się forumowania i gadugadania. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:28 Czesc KTOTOCOTO, wpisz w Googlach gadu-gadu, wejdz na ich strone i tam sa instrukcje, jak sobie to zainstalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:38 Fajnie. Jutro pracuję [intensywnie]. W niedzielę będzie tak: śpię, piję kawę na balkonie [ kawa z papierosem na zimowym, zaśnieżonym balkonie jest rarytasem !}, objadam się nie bułkami a czymś gotowanym i gorącym, 3 długie spacery [nadbrzeżem Brdy], gazety z całego tygodnia przeczytam, wpiszę w Google gadu-gadu i dalej postąpię w/g instrukcji, może nawet trochę wolnego czasu [na np. obcięcie paznokci] jeszcze mi zostanie. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 17:02 To moze obetnij paznokcie przed kawa i balkonem, a jeszcze lepiej w sobote, podczas wieczornej toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:09 Jakoś mi dzisiaj ciężkawo w pracy. Co chwilę, od zadań zawodowych, uciekam myślami. Teraz ponownie do Ciebie, Króliku. Przeczytałem[łam]. Uśmiałem[łam] się. No, masz rację. Te paznokcie to w pierwszej kolejności trzeba. Pa. Wracam do robienia struktury... i potem jeszcze procedurę ... zrobię [jak mi sił i chęci starczy]. A potem, to już nic a nic = pójdę do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
illiana Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 18:51 pozdrawiam miło rowiesnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 18:59 KTOTOCOTO: Dlaczego się ukrywasz? Czy to aż tak ogromny problem zdradzić płeć? A może masz jakiś ukryty zamysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość - obserwator Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:07 Płec, Ismailijo, to rzecz dosc intymna i nie kazdy chce sie obnazac, zreszta o malo kim, jak widze, mozna cos wiecej powiedziec. Jestem z wami i czytam od poczatku i widze , ze tylko o Kroliku np. wiadomo, czym sie zajmuje, nikt o tym nie pisze, pojawia sie tylko slowo praca, a przyznasz, ze to mniej intymne niz plec. wiec dlaczego ktotocoto ma ujawniac trakie rzeczy, to jest zabawa i niechaj trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 20:01 Gościu: Nikt również nie wie, czy np. nie jesteś KTOTOCOTO. ale śmieszne jest pisanie "napisałam/łem". Sądzę, że chodzi wyłącznie o chęć zwrócenia na siebie uwagi Gościu Obserwatorze! Ponieważ: jeśli ten wątek ma być zabawą to bądź tak miły i nie komentuj, skoro nie bierzesz udziału w tej zabawie. A ja uważam, że w tym bardzo niewiadomym wirtualnym świecie, w takich wątkach powinni być prawdziwi ludzie. Myślę, żę nie chcemy "Niewiadomych". Przepraszam, to wątek Królika, nie powinnam się wychylać, ale nie lubię anonimów. Pozdrawiam "Prawdziwych", I. Odpowiedz Link Zgłoś
margot50 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 23:01 Och , przestan byc taka zasadnicza, kazdy moze byc obserwatorem ja tez jestem chociaz zadeklarowalam akces i nie wazne o co komu chodzi.Wazne ze z jakiegos powodu tu jest, wiec uszanuj to ,pozdr,pa M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:22 DO: Gość-obserwator: Witaj. Dziękuję CI za wstawiennictwo. Ty i ja wiemy, że - Ty nie jesteś KTOTOCOTO - a ja nie jestem Gość-obserwator. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 11:30 DO: Gość - obserwator [= ten, gość, który uznał,słusznie. że płeć, to rzecz intymna]. Gościu- obserwatorze, czy nadal obserwujesz? Mam nadzieję, że tak. Napisz coś, choćby pozdrowienia dla nas wszystkich. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:16 ismailija To nie jest ukrywanie się, to jest zagadka. Przecież po moich wypowiedziach, sądach, opisach, pragnieniach, marzeniach, umiejetnościach i ich braku chyba widać [lub z czasem będzie widać czy jestem mężczyzną czy kobietą. Mnie by bawiło: -wchodzę do ogródka Królika, - mówię: jestem KTOTOCOTO - a na to ktoś z rozczarowaniem: o, nie, sądziłam[łem], że jesteś .... - a ktoś inny: byłam[Lem] pewna[ny], że jesteś kobietą[mężczyzną itd., itp. Ale jeśli Gospodarz = Królik zarządzi, że muszę odkryć karty = to ja jestem zdyscyplinowany fan Królika= odkryję. [TYLKO I WYŁĄCZNIE DO KRÓLIKA - inni proszę nie czytać! Króliku, jeśli się da, to nie zarządzaj]. Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 19:04 Do KTOTOCOTO: Współczuję, że jeszcze w pracy. Ja po bardzo tygodniu tyrania, mam już wolne!!! Życzę udanego, owocnego i szybkiego końca pracy. Pozdrawiam!!! Pa! Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
mira54 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 19:29 Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco i zapraszam do dyskusji na forum "pięćdziesięciolatki to my". Adres podała wyżej Natla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:55 Dziekujemy za pozdrowienia i zaproszenie, tez pozdrawiamy i wpadajcie do nas, jesli Wam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 20:01 witaj króliku:)))jak tam w Twojej chatce,jest urokliwa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:05 O, czesc, w mojej chatce ogieniek mruczy, bo znow nas sniegiem przysypalo i musze palic w piecu, bo jamniki marzna. A juz miala byc wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 20:11 no właśnie:))proszę szybko czarować wiosenkę:))i zrobimy ognisko pod gołym niebem,z kiełbachą i piwkiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:34 mira54 Wszystkich pozdrawiasz = to mnie też. Dzięki i wzajemnie. Mam ochotę wpadać do Was - ale nie wpadnę, bo moja obecność na jednym, Królikowym forum, już i tak mocno koliduje z pracą zawodową. Może kiedyś, wiosną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 20:38 wpadaj,wpadaj:))pomimo wszystko lekko sie Ciebie czyta:))Powodzenia w twórczej pracy pisania zestawień:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:31 wloba07 Dzięki za życzenia owocnego i szybkiego końca. Nie wiem czy szybko skończę - skoro zamiast kończyć znowu tu, do Was przybywam. Pewnie dlatego, że w piątkowy wieczór człowiek powinien być w domu,z miłymi ludźmi [Wami] - a nie jakieś zestawionka robić. Jak mi się smutnawo robi, to sobie przypominam,że: pracuje też kolejarz, lekarz,elektrownik, gazownik, wodociągowiec, odśnieżacz, piekarz,kelner, striptiserka,ekspedientka itp. I jak o tych wszystkich, pracujących pomyślę - to jest mi lżej, że nie jestem jedynym dziwolągiem na tym świecie. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 20:49 Gość portalu: KTOTOCOTO napisał(a): > wloba07 > Dzięki za życzenia owocnego i szybkiego końca. > Nie wiem czy szybko skończę - skoro zamiast kończyć znowu tu, do Was przybywam. > Pewnie dlatego, że w piątkowy wieczór człowiek powinien być w domu,z miłymi > ludźmi [Wami] - a nie jakieś zestawionka robić. > Jak mi się smutnawo robi, to sobie przypominam,że: pracuje też kolejarz, > lekarz,elektrownik, gazownik, wodociągowiec, odśnieżacz, piekarz,kelner, > striptiserka,ekspedientka itp. > I jak o tych wszystkich, pracujących pomyślę - to jest mi lżej, że nie jestem > jedynym dziwolągiem na tym świecie. > Papatki. Pamiętaj, że jeszcze pracują Moderatorzy takich serwisów,oraz wiele innych, o których nawet nie masz pojęcia, że pracują, abyś mógł(mogła) zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 20:56 hahahahaha ismailija,to złośliwość,czy przypomnienie??? Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 21:04 malinka48 napisała: > hahahahaha ismailija,to złośliwość,czy przypomnienie??? UPS... A who is who? Zaczynam odnosić wrażenie, że "rozmawiam" wciąż z tą samą osobą! Co ma Malinka do KTOTOCOTO? Poza tym zauważ,że imiona JA piszę poprawnie w naszym języku! Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 21:08 nie uczyłam sie arabskiego,a tak na ucho to arabów nie lubię:)),a czytam ponieważ to nie Twój prywatny post:))i do KTOCOTO czy jak tam nie mam nic Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 21:13 malinka48 napisała: > nie uczyłam sie arabskiego,a tak na ucho to arabów nie lubię:)),a czytam > ponieważ to nie Twój prywatny post:))i do KTOCOTO czy jak tam nie mam nic Dobrze się czujesz? Może trzeba wezwać pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 21:14 o matko,ale jesteś nudna,oki udaję,że Cie nie widzę,na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 21:21 malinka48 napisała: > o matko,ale jesteś nudna,oki udaję,że Cie nie widzę,na forum. Dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
margot50 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 23:38 Hahahaha, dziewczyny nie kloccie sie. Wybralyscie same takie nicki, jak dla mnie lekko infantylne, wiec teraz cierpcie, pozdr. pa Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 25.02.05, 23:45 Dobrej nocy kochani. Idę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
margot50 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 00:19 me too, bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 07:52 Sobota, jeszcze nie ma 8.00, a ja juz na nogach, to w ogole nie w moim stylu. Moj organizm od dziecka budzi sie do zycia ok. 11.00. Ale dzis obowiazki mnie wezwaly oraz radosc, ze mimo padajacego wciaz sniegu juz dosc wczesnie rano robi sie jasno, to znak, ze wiosna blisko. Na rowne nogi poderwalo mnie słówko *limeryk*, ktore mam w tlumaczonym przeze mnie tekscie i sa wyrazne klopoty ze znalezieniem odpowiednika w jezyku, na ktory tlumacze. Wczorajsze konsultacje z moimi kolegami-tłumaczami i neative sp. nic nie daly, slowo jest, ale nie pasuje stylistycznie. No i zerwala mnie moja corka, a raczej odglosy jej krzataniny przed wyjsciem na nadprogramowe zajecia na uczelni, poniewaz wykladowca od malarstwa postanowil wykorzystac aure i powtorzyc zajecia z zimowego pejzazu w plenerze. To, oczywiscie , dobrze i pozytecznie, ale dlaczego tak wczesnie!?!?!No trudno, jakos dojde do siebie, mam dzis lekcje od 12.00, a potem od 15.00, no i ten limeryk, caly czas musze o nim myslec, bo nie lubie oddawac tlumaczen ze zgrzytem, bodaj w jednym miejscu. Pozdrawiam wszystkich i zycze milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 07:59 Witaj Króliku, zapracowany wiosennie, trudno będzie Ci znaleźć odpowiednik nazwy tej formy literackiej. Nazwa pochodzi od miejscowosći :D Pozdrawiam Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 08:36 O, czesc LIbresso, gdzie bylas, kiedy Cie nie bylo!?!?! No wlasnie, ten limeryk, w jezyku na ktory tlumacze to sie nazywa *dowcipny wierszyk* , ale to takie brzydkie, dlugie i nietrafne. A to miasto pisze sie Lymeryk, czy jak ?Bo nie moge znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 08:46 Jest, znalazlam, Luimneach /Limerick/, no pieknie !!!! I ja mam w przekladzie zrobic z tego *dowcipny wierszyk*, koniec swiata!!! A zdanie brzmi: "Od biedy można pisac limeryki w domu, majac pod reka atlas. Z mieszkania, w ktorym nie ma atlasu, nalezy sie natychmiast wyprowadzic. W.Szymborska ". I co ja niby mam zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 08:54 mialy byc meile zaproszenie i spotkanie....a zrobiła sie tasiemcowa dyskusja o wszystkim i niczym.takie lanie wody ze zapewne powódz niedługo zmyje dobre intencje jakie na poczatku przyswiecały przy zakładaniu tematu. Ale juz wszyscy zapomnieli co było na pierwszej stronie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 08:55 Witaj, spokojnie, nie demonizuj, rozmowy o niczym, także służą poznaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Moze bysmy sie poznali- główne zalozenie watku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:09 Zalozeniem watku bylo poznanie sie, jak w tytule, a potem ewentualne spotkanie. Juz dawno zaprosilem na ognisko, ale chyba trudno o nim mowic i wyznaczac termin przy takiej pogodzie. Ale skoro Ci tak pilno Justusz, to skrzyknij ludzi na kulig, nie ma problemu. I nie mow, ze rozmawiamy o niczym i lejemy wode, przeprzszam, ale sobie wypraszam. Intencje watku sa, nie utona, moja w tym glowa. Nikt, poza Toba zapewne, nie zapomnial co bylo na pierwszej stronie , to Ty zapomniales. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: "bez wodki nie rozbieriosz"/// 26.02.05, 15:37 Hihi. To zalezy kto kogo rozbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: "bez wodki nie rozbieriosz"/// 26.02.05, 15:43 hehehaaa,oczywiście wodka, bo rozgrzewa!! ------------------ wszystko płynie, nawet zycie.. choć.. "vive militare est" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: "bez wodki nie rozbieriosz"/// IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 16:25 Julka: wczoraj wieczorem[a raczej w nocy] to już ochoty zabrakło i na mleko i alkohole. Ale teraz = inna sprawa. Już jestem w domu. Pamiętam, że trzeba zacząć od paznokci. Tak zrobię. Potem kawa, papieros,krupnik, gazety, radio i spotkania z Wami. Papatki. P.S. Krupnik = nie w talerzy a w kieliszku. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 08:57 Umieść Wesołą :) To tez może byc sprośne :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 08:50 Może lepiej zabrzmi "sprośny", "nieprzyzwoity", "plugawy". Miasto Luimneach w Irlandii. Korzenie ze starozytnej Grecji u Arystofanesa. Libressa musiała chwilowo oddalić się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 09:27 Hi, Kroliku, a moze podzielisz sie wiadomoscia o tym tajemnym jezyku? Ludziska latos stronami bywali to i owo chlapneli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:38 Nikt tu nie pisze o sobie niczego konkretnego, wiec dlaczego ja mam to robic ? A co, chcesz mi pomoc w tłumaczeniu, w takim razie napisz, jakie znasz jezyki, a glownie w tej chwili słowo limery, to Ci powiem, czy mi pasuje i wowczas , sila rzeczy, dowiesz sie jaki to jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 10:08 Kroliku, sluze uprzejmie, 25 lat w Helmutowie, nie ma co ukrywac skoro to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 10:13 O to pudlo, szkoda, ja w Petersburgu bawiłem, ale nie tak długo. Wiec jak w Helmutowie nazywaja limeryki,powiedz, bo to ciekawe, choc zbyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 10:46 Kroliczku, tu zwia tylko "Limerick" , za czy przed Odra, limeryk jest limeryk, moze deczko inaczej pisany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 10:58 No wlasnie, a przed Odra, ale jednoczesnie blizej Uralu, choc tez jeszcze przed nim, limeryk nazywaja *szutocznoje stichotworenije*, masz pojecie, szczegolnie w tym zdaniu, ktore przytoczylem troche wyzej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 12:20 Musze przyznac ze mnie teraz zastrzeliles. Wiesz kiedy ja tym, pelnym finezji, jezykiem rozmawialem? Cale stulecie prawie. od czasu gdy opuscilem bramy szkoly, niezajmowalem sie nim. Germanskie dialekty przychoda mu lzej i z lekkoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 16:39 parmesan: Mam próbę na sobie= podczas odwiedzania dziecka, studiującego w Hannowerze, wstąpiliśmy [z tym dzieckiem]do ratusza [trwały dni otwarte = tańce , hulanki władz z mieszkańcami]. Ktoś z prowadzących te dni zainteresował się moją osobą. Przemawiał do mnie serdecznie, po niemiecku. Ja na to nic, no bo ja po niemiecku nic, a nic. Osoba niemieckojęzyczna, jak się zorientowała, że z Polski przybywam - rosyjski zaproponowała. I było cudnie: - ta osoba po rosyjsku mówiła,prawie wszystko było dla mnie zrozumiałe. A i mnie [ od wielu lat bez kontaktu z tym językiem } coś wydukiwać się udawało = rozmówca coś rozumiał. Pewnie i Ty, jak zaczniesz mówić w języku z lat tornistrowych, to coś sobie przypomnisz a coś doszkolisz. P.S. Parmesan, nie przebywaj tyle poza domem - bo się przeziębisz i nam będzie w Wesołej smutno bez Ciebie. Oczywiście, że papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 22:27 Hi, KTCT. Bardzo mozliwe, nieprzecze, jak malpy mozna nauczyc komputer obslugiwac to pewnie i ja jezyk Gorkiego i Jesienina bym z zakurzonej skrzyni wyciagnac moge, wiesz gdy ktos latami musial to sila rzeczy budzil sie sprzeciw. A dla Niedersachsenczykow to typowe. Na falach sympatii dla Gorbiego wielu uczylo sie rosyjskiego. Lub, co tez chyba najbardziej mozliwe, trafites na bylego "Ostländera". Wiesz od czasu do czasu trzeba wlasne dziecko zobaczyc i jego zapotrzebowanie na elektroniczne cacka uzupelnic, na re-wizyte trudno liczyc. Tu juz prawie wiosennie sie robi, ostatnie resztki sniegu jaki z takim trudem napadal zniklo. Kolonia ma ta przewage nad Düsseldorfem ze tu jest zawsze o te 2-3 stopnie cieplej. Hihi, a w Wesolej bedzie Wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 18:47 trzeba pchnąć wyżej:)))dyskusyjne forum,dotyczące tłumaczeń,poznania ludzi,no i ognissssssska:))))na wiosnę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 18:51 Tak Malinko, masz racje! Poznajemy sie, poznajemy, poznajemy....Ja z Tobą,Ty ze mną, Oni z nami... A wiosna tuż, tuż... i nowe doznania i nowe poznania..Pozdr.( P.s My to chyba tat "tetatet" 1.razPrawda? Miło poznać.Julka Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 18:53 hejka:)))mi również miło:)))a imię Ci powiem na wiosnę na ognisku,u Królika:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 18:55 REx2? - nieszkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 18:54 Tak, Malinko, masz rację! Poznajemy się, poznajemy,... Ja z Tobą, Ty ze mną, Oni z nami... A wiosna tuż, tuż. Nowe doznania, nowe poznania! A my to chyba 1.raz tak "sam na sam", prawda? Miło poznać, pozdr.(: Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 10:49 Dobra Petersburg,Petersburgiem jest napewno piękny,ale post nasz trzeba pchnąć do góry,jesuuuuuu jak ja się męczę:(((Królik przywołuję Cię do porządku:)).Miłego dnia wszystkim:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 10:58 malinka48 Odbieram: miłego.... Nadaję: miłego... Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 11:21 Króliczku: Co słychać z limerykiem? Może już jesteś po konsultacjach z Szymborską? Króliczku - malinka pisze, że post nasz trzeba pchnąć do góry. Ja, nowicjusz, zapytowywuję: - dlaczego trzeba ? - po co trzeba ? - kiedy trzeba ? - i jak to się robi ? - i kto to ma robić ? - no i czy istnieje jakaś instrukcja, procedura, regulamin,paragrafy ? P.S. Malinka: lubię Cię, przydajesz się tu, bo koloryt wnosisz. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 15:45 limeryk jest to wiersz oparty na groteskowym, żartobliwy,absurdalnym dowcipie,czyli charakter igraszki słownej.Limeryk jest zawsze powiązany z nazwiskiem lub miejscowością:))chiba tak:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 16:19 Króliku: Myślę o limeryki, myślę ..i nic nie wymyślę. Nie potrafiępomóc, podpowiedzieć, przetłumaczyć [nawet w przybliżeniu]. A to wstyd, bo: moi antenaci, po mieczy, gimnazjum we Lwowie kończyli [ dalej, to już w Polsce i w Anglii]. Mnie, po tych antenatach, pozostał jedynie językowy sentyment - umiejętność już nie. Kto szuka, ten znajdzie = znajdziesz rozwiązanie albo we własnej głowie, albo w słownikach, albo Ci Szanowna Poetka Szymborska pozwoli na neologizm. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 19:09 Chyba stron zabrakło bo nic nie widzę co piszę.Apel do Królika zrób coś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 19:31 A może by tak NOWY: "50 - SAM NA SAM" - JULKA(już w okularach) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 19:34 ale to Królika post,więc on musi zdecydować:)) Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 19:43 No oczywiście ON w 1.rzędzie od wszystkiego TU. Na chwilę "wybywam". Do zoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:27 Własnie skonczyłem pracowac-o co tu chodzi, jakie sam na sam ? Zeby byc czasami sam na sam mamy GG i jest OK, a poznac sie musimy , ze tak powiem, kupa, bo kupa sie zbierzemy na to ognisko, a nie sam na sam. Ja musze Was poznac i tylko tych poznanych zaprosze, bo chyba nie wyobraza sobie nikt, ze obcych wpuszcze do ogrodu, zeby ich psy pogryzly albo oni psy. Poki co, tak naprawde, znam tylko kilku forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 20:30 A poczytaj sobie swoje posty - zapraszam wszystkich - do 20 osób w moim ogrodzie, powyżej na działce obok!!!! Że kobieta zmienną jest, to wszyscy wiedzą, ale Pan, panie Króliku wydawał się być statecznym osobnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 20:38 Ulubiony mój Królik... był z Kubusiem Puchatkiem, no i Kłapouchy w tej Trójce. Więc czuję "febla"do Królików, wiadomo - tak mam do dziś od dzieciństwa. No, to może skoro nudno Wam, moje dzieci(hmm) - porozmawiajmy o lekturach czytanych nam przez nasze babcie do poduszeczki na lulu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 20:59 julka2005 napisała: > Ulubiony mój Królik... był z Kubusiem Puchatkiem, no i Kłapouchy w tej Trójce. > Więc czuję "febla"do Królików, wiadomo - tak mam do dziś od dzieciństwa. > No, to może skoro nudno Wam, moje dzieci(hmm) - porozmawiajmy o lekturach > czytanych nam przez nasze babcie do poduszeczki na lulu!!! "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka nie było" (A.Milne) Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 21:16 PS. Ten cytat (w/w) jest mój. O Puchatku. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 22:00 Cytatu nie było, ale była "Trójka" - moja ulubiona. ---------------- Chcemy być dziećmi,choć byśmy nie wiem byli dorośli...(mojeJ.) Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 22:06 ... choć byśmy nie wiem jak chcieli być dorośli..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:23 Ja widziełem cytat, ja to nie było? (ten o Puchatku) Pani może przepatrzy dokładniej! Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 22:32 Ojej, to miodek, co mówisz...Sama słodkość!! ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:42 Ismailijo, wszystko OK, do 20 osob u mnie a wiecej na placyku z paleniskiem, nikt tu niczego nie zmienil, ani Krolik _Pan, ani Krolik_Pani, kim by on nie byl. po prostu u mnie nie wejdzie wiecej niz 20 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 20:35 Gość portalu: Krolik napisał(a): > Własnie skonczyłem pracowac-o co tu chodzi, jakie sam na sam ? Zeby byc czasami > > sam na sam mamy GG i jest OK, a poznac sie musimy , ze tak powiem, kupa, bo > kupa sie zbierzemy na to ognisko, a nie sam na sam. Ja musze Was poznac i tylko > > tych poznanych zaprosze, bo chyba nie wyobraza sobie nikt, ze obcych wpuszcze > do ogrodu, zeby ich psy pogryzly albo oni psy. Poki co, tak naprawde, znam > tylko kilku forumowiczow. Hej, Króliku, A zapraszałeś wszystkich + - 50. Podobno tylko kobieta zmienną jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
ismailija Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 20:27 Oj, tak. Tu już nudą wieje, brak nowych "twarzy" odbija się na "wątku". Słyszałam dzisiaj, że wiosna na razie odwołana. Pomyślałam, że może da się namówić na powót jeśli wezmę się za wiosenne porządki - co czyniłam przez pół dzisiejszego dnia. Niestety pod wieczór sypnęło śniegiem. Natomiast wiadomością sprawdzoną jest,że bociany już wyleciały z Egiptu. Mają do przelecenia 10 tys. km. - niedługo - w połowie marca - dotrą do nas. Może zacznijmy zaczarowywać Panią Wiosnę. Bo to i bociany i ogniosko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:46 Wiosna, podobno ma sie pojawic w drugiej polowie marca, bedzie trwala tylko chwilke, bo zaraz buchnie lato, tak, jak to byle bodaj 3 lata temu. Musimy zdarzyc zlapac te wiosne, bodaj by ona nie zbiegla sie az Wielkim Tygodniem. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 23:03 Niemartw sie, Ismailija,wiosna przyjdzie, kto wie? Moze juz jest w drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:12 Komputer mi sie zawiesil, no coz, zlisliwosc przedmiotow martwych, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 23:30 A to bydle, jak on tak mogl? A dostaje swoja, codzienna, dawke pieszczot? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 26.02.05, 23:34 A to bydle, jak on tak mogl? Tak bezdusznie zawiesic sie. Dostaje, codziennie, swoja dawke pieszczot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:02 Wydaje mi sie, ze dostaje, ale moze za malo albo nie takich, jakich oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosenkaja Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:53 Oj, gorąco się robi...!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 11:37 Ja jestem Koziorożec. Czy Ty Króliczku też? Tak sobie pytam, bo: lubię Koziorożce. Ale jeśli jesteś inny znak, to też Cię lubię. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:08 Ale masz nosa!! albo uwaznie czytasz, bo gdzies chyba pisalem, ze sie urodzilem na BN. Pozdrowionka KTOTOCOTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 20:06 KTCT, gdyby sie ktos pytal, to jestem strzelec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 20:27 parmesan: Skoro wiemy, ze śliczne oczęta są niebieskie, to przyszedł czas na znak zodiaku. Dzięki,że powiedziałeś, bo jasne, ze byliśmy ciekawi. A pozwolenia, uzgodnienia moi sasiedzi [bardziej , niż ja, wkur.., i bardziej,niż ja, zaradni, oraz znacznie bardziej, niż ja, odważni] dokładnie sprawdzili. Barka ma wszystki, potrzebne papierki. Te papierki barka cichutko, przez 6 miesięcy załatwiała - a po 6 miesiącach głośno, na nasze sielankowe, wody wpłynęła. Ja jestem człowiek stadny. Ja się chyba przyzwyczaję [chyba]. Ale ta biedna wierzba. Parmesan. Fajny jesteś. Szkoda, że ta twoja żona nie lubiła psów. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 21:23 Sluchaj, KTCT, na to tez mozna zaradzic, tylko to dluzej trwa, na kazde zezwolenie mozna sie nie zgodzic, i trzeba udowodnic ze barka, czy raczej jej zaloga i wlasciciel wykraczaja poza uzgodnione granice i zaklocaja spokoj (cisze nocna, porzadek spoleczny) jesli osiedle ma charakter mieszkalny wiec nocny klub zakloca go. Zarabianie pieniazkow jest prawidlowo widziane i porzadane, ale wszystko ma swoje granice. Kosztem snu mieszkancow niemozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 21:38 parmesan: skoro to dłużej trwa, to: już lepiej się pogodzić niż na wojenkę pójść. I tak 6/8 swego życia w pracy spedzam [a tam ilość decybeli jest w normie]. Wracam wieczorem i zasypiam w każdych, nawet [głośnych] warunkach. Ta barka wkurza mnie - bo nowość, bo krajobraz psuje, bo nie pasuje do wierzby. Wczoraj było szaleńczo i prymitywnie głośno. Ale dzisiaj, o dziwo, nic nie słyszę [=są, coś tam wyczyniają, ale pod pokładem i dlatego nie słychać]. Zobaczymy. Zawsze jest jakieś wyjście = mam działkę, wiosna nadchodzi.Mogę spać na działce. Papatki. P.S. Jeśli takie barkowe wrzaski będa sie powtarzały, to moi sąsiedzi z pewnością zabiją i właściciela barki i jego gości. [To dobrze, bo dzięki temu ja nie muszę być mordercą]. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 21:58 W rubryce autor: wpisuję KTOTOCOTO A potem pokazuje się tylko: O. Znowu coś mi się poprzestawiało i pokręciło. Trudno. Będę podpisywać KTCO. Kolorowych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:48 Króliczku, proszę zadziałaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 23:20 mandy4: uczono mnie tu i pouczano [słusznie!], że mam być cierpliwym człowiekiem, czasami ślepym, czasami głuchym, czasami bez nerwów. No, to staram się. Ale to trudne. Bardzo trudne. pozdrawiam Cię KTCT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 23:34 Króliczku To może trzeba będzie selekcję [jednak ] robić. Tylko, że ja nie wiem jak, gdzie,kiedy, u kogo = nie umiem, nie potrafię,itd. Gdyby co.., czekam na Twoje instrukcje [bo bez nich zginę]. Papatki. Kolorowych snów. P.S. Takie życie = albo barka, albo coś innego = niby nie barka ale jak na barce. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 23:20 Królik, to masz zycie!!! Na ile to grządek zaglada,dogląda... jeszcze wołają: wszyscy Króliku "ratuj" i ON jest. - Brawo, króliku - ukłon w Twoją stronę. Z całym szacunkiem (:J DOBRANOC. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 23:24 do KTCT, wiesz tu tory za mocno sie rozjechaly i juz niema co sklejac. Niepierwsze nie ostatnie. Samo zycie. Zreszta juz jest opieczetowane i potwierdzone. Z barka zycze szczescia i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 21:28 KTCT, wiesz jak to bywa. Ale miarka sie przebrala i przestala nia byc, ale to juz jest inna historia, na innego Wedrowniczka. Cos sie konczy - zaczyna sie cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 21:44 parmesan: Nie wiem jak to bywa, bo nie było mi dane poznać przebranej miarki. Ale uważam, że lepiej się rozstać, niż się męczyć. Papatki. Jutro coś opowiem [lub zapytam]. Teraz wychodzę z psem. A potem wyczyszczę buty [paznokcie mam obcięte!] i przygotuję [wyprasuję] coś wygodnego, na grzbiet. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 23:41 KTCT masz racje i tez tak zrobilem. A inne pytanie, czy wiesz jakim szyfrem bylo tu pisane, i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 23:53 parmesan: Myślę, że to istoty niemówiące weszły na nasz teran. Pewnie się uczą liczenia od 1 do 9. I to liczenie coś im nie wychodzi = dlatego liczby w różnej kolejności powtarzają. No, i z innej planety są. Może to ci sami osobnicy, którzy ubiegłą noc na barce spędzili? Papatki. Jutro napiszę. Ty też o nas jutro pamiętaj i napisz do nas Wszystkich [tych piszących a liczących to może pomiń.] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabe.wa-wa Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.aster.pl 27.02.05, 11:47 Witaj, Króliku. Nie było mnie prawie tydzień, ale musiałam wyjechać, aby poopiekować się kimś, kto bardzo mojej pomocy potrzebował. I teraz zanosi się, że będę żyła "na dwa domy", więc nie będę tu częstym gościem. Poczytałam sobie, co pisaliście jak mnie nie było. Coś dużo gości masz! Mam nadzieję, że z limerykiem poradziłeś sobie jakoś. Ja specjalnie dla Ciebie ułożyłam taki: Kiedy Królik z dzielnicy Wesoła Wszystkich do swego ogródka przywoła Nie zróbmy zawodu. Będzie jak za młodu... Nikt z forumowiczów nie powie: "o-ła". Pozdrawiam wszystkich znajomych i przyjaciół Krolika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:15 Ojej, jak milo, zrobilas mi wielka przyjemnosc kabe. Mnie ostatnio spotkalo troch przykrosci od ludzi, ale wiem, wiem , oni tacy sa, szczegolnie dla krolikow. Ale juz sie wyprostowala i tez uodpornilem sie znow na przeciwienstwa, czego i Tobie zycze, mam nadzieje, ze i Tobie jakos sie ulozy z dwoma domami, choc to trudne i dasz rade. Bedziemy na Ciebie czekac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 15:56 kurcze,a co to ja hydraulik czy co????/popychać mam post do góry???? strajkuję,oflaguję się i koniec,głodować nie będę,:)))Królik,bo ustrzelę:))) dawaj nowy wątek:)). Odpowiedz Link Zgłoś
julita4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 16:12 hi hi he,he.Witaj Malinko, Czytałaś mój limeryk - na prędce sklecony! Jestem teraz po kuligu idę wypić gorącą hierbatkę z cytrynką i zajrzę jescze w ekranik.Myślę, że mój komputer jest trochę zmęczony i martwię się żeby nie zastrajkował. Gratuluję Ci wytrwałości w "popychaniu"..papap(:J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:03 Wróciłam z działki. Piękny dzień. Sądząc po małej ilości wpisów w dniu dzisiejszym nie tylko ja ruszyłam w plener. Malinko, nie musisz się zabawiać w hydraulika. Ja sobie poradziłam w ten sposob, że po wejściu w forum Towarzyskie nasz wątek ustawiłam w drzewku od najnowszych, potem kliknełam w pokaż treść wszystkich a następnie dodałam do ulubionych. Teraz wchodząc w ulubione od razu ukazują się aktualne wpisy i nie muszę piąć się w górę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 17:36 Już jestem.. na trochę. Też tak zrobiłam jak mandy i zoboczę, jak to działa,Nara (:J Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 18:23 Na pewno zadziała. W ulubionych będzie figurować jako TOWARZYSKIE. Miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 20:39 Ja jestem z ciap. Prawie nic nie umiem. Ale od początku mam w ulubionych ustawione tak, że po włączeniu widzę ostatnie wpisy. {to tak cudem, z niewiedzy, metodą prób nieudolnych, samo mi się zrobiło]. Niepojęte dla mnie było, że ktoś, coś popycha = bo skoro ja bez popychania, to inni pewnie jak rakieta. Teraz dopiero do mnie dotarło. Może niepotrzebnie się przyznaję do swego tłumactwa. Dobrze jest wymieniać doświadczenia - bo wątek nie będzie trzeba zmieniać. Ten jest dobry, bo tytuł mówi wszystko i widać, że dobry, bo aktywny. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: CZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADUUUUUUUUUUUU IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 21:00 Do:obcy 34 co do -15473417 zgadzam się z Toibą. Natomiast 4160130908714 nie polega na prawdzie. 2336454 jest plotką. 71037054 wszyscy znają, więc już tego nie omawiamy. 487163850526321330637614 jest w trakcie opracowywania - więc zbyt wcześnie na ocenę. 26072748 jest może trafne, a może nie = rzecz dyskusyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: CZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADUUUUUUUUUUUU 28.02.05, 12:27 szyfrem gadacie?IP rozszyfrowujecie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 21:49 Do: trochę smutna Jesteś smutna[tny] - to zapisz się do grona przyjaciół Królika. U Królika świat jest lepszy. A może to cię pocieszy: 264938- 736502739-375940. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 usterka 27.02.05, 23:33 Witam Was wszystkich.Jak cudownie jest byc z wami.Komputer mi zwariowal i nie moglam was " sluchac" Julka2005 co do kartki okolicznisciowej,to kredki wodne+pedzelek i mozna malowac sympatyczne obrazki,przykleic na to jakies drobne elementy dekoracyjne np.listrk,platek kwiatka, koronke itp.Najlepiej wychodzi na papierze akwarelowym (mozna kupic blok,sa rozne formaty).Mozna rowniez pobawic sie szablonami,wykonanymi oczywiscie przez nas wlasnorecznie lub nabyc droga kupna.Planujecie spotkanie?moze w czerwcu? juz jest fajnie zielono i cieplo-co Ty na to Kroliczku? A jesli chodzi o limeryk,moze rowniez mi sie uda ulozyc- chodz w pisaniu nie jestem zbyt tworcza-zaryzykuje.Kroliczku,myslalam ze jestes z pod znaku byka,ze wzgledu na dzialke,byczki tak lubia,ale ta wlasciwa postac rogata rowniez mi sie podoba,lubie koziorozce. Chyba cos sie przestawilo w necie,widze duzo literek-czy to moze jest jakis szyfr? Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: usterka IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 23:44 luna22: Dobrze, że jesteś. Bo jesteś osobą piszącą a nie szyfrującą. Ci od szyfrów są pewnie też fajni [ale z innej planety przybywają]. Myślę, że na ich planecie jest bylejak i byleco - skoro do nas przybywają [i to masowo]. Nie wiem czy Królik przyjmuje w ogrodzie cudaków. Zobaczymy. Papatki, Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Witam na planecie Ziemia 27.02.05, 23:55 Ktct maszracje,ci z szyfrolandu przybyli tu poto aby nauczyc sie naszego jezyka i za chwilke beda mowic tak jak my po ziemsku,prawdopodobnie to inteligentne bestie i szybko sie go naucza.Zglosilam usterke do serwisu i szyfr zostanie zlamany. Chcialam wejsc na GG i porozmawiac z Toba i akurat ukazal sie Twoj post,chetnie bym porozmawiala jezeli sie zgodzisz. Pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Witam na planecie Ziemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:35 luna 22: Gdzieś, kiedyś, w moich szufladach, były zdjęcia z Fromborka [a na nich np. ja, w mundurku harcerskim, z młotkiem w dłoni]. Czas lub głupota [moja] zniszczył, zapodział te zdjęcia. A może na nich i Ty byłaś? Szkoda, taka pamiątka zniszczona! W sprawie GG. Nie mam GG. Jeszcze kilka dni - i się poprawię. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: usterka 27.02.05, 23:55 W szyfry to sie bawilem jako harcerz, a to bylo hoho i jeszcze dawniej. a dzis, jest to co najmniej nie(Odpowiednie wpisac) ---...- Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Harcerka 28.02.05, 00:05 Do harcerstwa to chyba wiekszosc z nas nalezala.Jedni nalezeli bo byli nieswiadomi tej organizacji,inni czuli potrzebe przynalezenia a innym podobaly sie druchny i druchowie.Ogolnie bylo super,fajne obozy,zdobywanie odznak itd..] Teraz tego niema przynajmniej nie jest takie popularne jak za naszych czasow. Pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Harcerka 28.02.05, 00:17 Jestem + - 50 (no jeszcze trochę -). Nie jestem singlem. Kocham jamniki (ale nie posiadam). Szyfrów nie rozumiem (ciemna jakaś jestem, ale i tacy potrzebują żyć). Pierwszy raz weszłam na wasze forum i trochę się tych szyfrów przeraziłam, ale może da się i sympatycznie pogadać? Jestem z W-wy. Harcerką nie byłam. Będę tu zaglądać! GG 9648769. Pozdrawiam i dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Harcerka 28.02.05, 00:41 O rety coś mi się cyferki poprzestawiały GG 7699648 Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Harcerka 28.02.05, 03:10 Dorotko, spiesze cie powitac w naszym gronie. Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Harcerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:43 Dorota-zam: Witaj. Kochasz jamniki = to dobrze trafiłaś = lubimy takich, jak Ty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: Harcerka 28.02.05, 00:19 i jeszcze kłaniam się jako DRUHNA DRUZYNOWA lata 70/74.. harcerka od Szarych Szeregów (Komendant Szczepu - korzenie - 1944). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Harcerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:38 julka2005 Czuwaj! Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: usterka 28.02.05, 00:15 Wiecie co, fajnie! a może byc z sygnaturka T,K.ossak- bo owszem dostrzegam piekno, a nawet "ładno" i nawet troche maluje, ale jestem mańkut i idę z kreską w lewą stronę, to niezbyt dobrze wygląda... ale gdyby T.o nazwisko j.w mi pomogł/a, to czy Wy Prześwietni to przyjmiecie..(J. && Odpowiedz Link Zgłoś
julka2005 Re: usterka 28.02.05, 00:39 Luna, co z Tobą?Matko!!... - FESTINA LENTE!!! kartki moge rysować, malować, naklejać, doklejać, wszystko moge ... ale zmiłuj się jakiś NAPIS, DOPIS,OPIS...J....(a Luna dziś w całej krasie ... na niebie... PEłNIA - za chwile ZAWYJĘ!!! ****************** && Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 23:35 Kroliku ty tez? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 27.02.05, 23:36 33333, hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:00 Słoneczne DZIENDOBERKI wszystkim, a szczegolnie nowej Dorocie, odezwe sie do Ciebie na GG w sprawie Twojej pomylki z numerem GG. Masz racje , Parmesan, ze o malo nie zawylem do ksiezyca, bo chyba o to pytasz, ale z zupelnie innego powodu, nie spalem poprzednia noc, moja latorosl, tzn. mlode kroliki urzadzily cos na podobienstwo Sylwestra, a ja '' noc z glowy'' zle znosze i mam z glowy nastepna dobe.Wytlumaczcie mi o co chodzi z tymi cyframi, bo mnie sie zdaje, ze to nie sa kosmici, tylko ludzie, krorzy nie maja nic do powiedzenia. Ciesze sie, ze tu tylu HARCERZY, ja tez mam swoja harcerska karte, moj brat byl jednym z organizatorow akcji Frombork i wozil tam mnie.Fajnie, malo, ze jamniczarze, to jeszcz harcerz, jest nadzieja, ze sie naprawde poznamy !!!Parmesan, a Ty przyjedziesz na spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik a moze by KULIG, nim bedzie wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:55 Skoro tu tylu harcerzy i tylu Warszawiakow, to moze by tak kulig zorganizowac. robi sie to tak, dzwoni sie do Pony Kuc Club, Wesola, ul. Dluga 58, tel. 7734747 i pyta, co i jak. Zadzwonie , spytam, a Wy tymczasem pomyslcie, czy macie ochote. Sanie moglyby na Was czekac np. w sobote w dzien albo w piatek wieczorem prz stacji kolejowej w Wesolej, obok jest parking dla tych, ktorzy przjada autami. Wszystko dosc proste, tylko czy macie ochote? W Pony Kuc Club jest herbata, jedzenie, mozna przystanac podczas jazdy po lasach, a pieknie w naszych lasach, oj pieknie, bo to Mazowiecki Park Krajobrazowy !! Popatrzcie na mape , no i co, moze wnukom chcielibyscie pokazac kawalek zimy, jak za naszych czasow ? Milego dnia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: a moze by KULIG, nim bedzie wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:04 NO I CO?!?!?!?!? Nie ma tu nikogo ze znajomych i przyjaciol Krolika, czy co !?!?! Boże, jak mi zimno, czyzby kroliki pochodzily z cieplych krajow? Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: a moze by KULIG, nim bedzie wiosna 28.02.05, 12:35 Witajcie! Kulig kuszaca propozycja. Czy nie przegapiles zmiany futerka na zimowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: a moze by KULIG, nim bedzie wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:54 Hmmm.........tym futerkiem, to mnie zazylas/es, myslalem, ze samo sie zmienia. Jestes z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: a moze by KULIG, nim bedzie wiosna 28.02.05, 12:55 a widzisz nie wystarczy myslenie nawet to pozytywne, nie jestem z W-wy, ale kibicuje Wam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: a moze by KULIG, nim bedzie wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:02 No coz, jako Krolik mysle tylko troche i powoli, takie zycie, krolicze, ale zato jamniki doskonale mnie rozumieja i mam kontakt z sasiedzka wiewiorka. Masz plan Warszawy, albo taka mape, zeby zobaczy Wesola, stacje kolejowa i lasy wokolo, gdzie bedziemy byc moze pedzic na saniach, a Ty bedziesz kibicowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: a moze by KULIG, nim bedzie wiosna 28.02.05, 14:21 Witam Was gorzco w zimowe poludnie. Troche Wam zazdroszcze,ze mozecie sie spotkac.Mam nadzieje ,ze zdacie relacje z tego spotkania na forum. Kroliczku -jestem wielka-popelnilam dla Ciebie limeryk-oto on- Raz Kroliczek na swe grzadki zaprosil 50-tki. Daty byly juz dokladne,kto przyjechal?niech no zgadne-. Z calej polski przyjechali,dlugo z soba rozmawiali. Przy Ksiezyca pelni blasku,jedli pili az do brzasku. Milo bylo,wiec w przyjazni sie rozstali i Kroliczka wspominali-. Kroliczku,mam nadzieje,ze dojdzie do tego spotkania grzadkowego bo moj limeryk pojdzie do kosza. Usmiechowe pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: a moze by KULIG, nim bedzie wiosna 28.02.05, 14:06 Krolik, planuje przyjazd, koniec wiosny - poczatek lata. Narazie planuje gdyz nie moge jeszcze sie z obowiazac. Niezalezy odemnie do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 28.02.05, 14:03 Kroliczku, byles w Fromborku? Ja tez. 68/70 Nasz oboz byl na gorce, blisko Katedry. Bylo supppppper! A nasi brali udzial w budowie jakiegos budyneczku kolo portu. (Zapomnialem juz co to bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:16 Zaraz skonam ze smiechu i z uciechy. Napisz mi czy byles harcerzem czy harcerka, bo musze sobie wyobrazic ktorys z podobozow. A pamietasz tych bosow - harcmistrzow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:21 Jezdzilem tam w tych latach co Ty . Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 28.02.05, 17:29 WOW, hihi, to pewnie musielismy gdzies na siebie wlez? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 28.02.05, 17:27 Hihi, czyzbys watpil, hihi? KTCT sie poznal(a) a ty nie? Bylismy razem w Choragwi Warminsko-Mazurskiej.O nazwiska niepytaj, dzis juz niepowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:25 królik, parmesan: No, wiecie co!!! Nie mogę sobie przypomnieć w którym roku we Fromborku cegły obtłukiwała moja drużyna [ze mną oczywiście]. Ale tak było! Obóz mieliśmy w dolince, nad jakimś strumykiem = porządny [ własnoręcznie zbudowane latryny, maszt, drewniane stoły i ławy, namioty wojskowe, menażki myte w strumyku]. Był też jakiś wieczór na zamku = w stylu "światło i dźwięk" = zebrali się wtedy harcerze ze wszystkich obozów. Cudnie było! Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 28.02.05, 17:32 hihi, KTCT, ta impreze, o ktorej wspominasz kojarze. A nasz oboz byl nawet niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:47 parmesan; Ktoś nam wtedy flagę "ukradł" [= musieliśmy wykupić]. Może to Ty? Przyznaj się. Wybaczę. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:50 Nadal i znowu jestem w pracy [teraz maleńką przerwę "oszukańczą" mam]. W domu, wieczorem, sprawdzę czy ktoś odnalazł zdjęcia z Fromborka lub więcej, niż ja, z pamięci wygrzebał. papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 28.02.05, 18:27 KTTCT a w ktorej choragwi byles? bo ta checa z flaga(a wlasciwie proporcem) byla u nas. Jakies miejskie burki sciagnely i trzeba bylo wykupic za czekolade i tam takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabe.wa-wa Ja tez byłam harcerką ! IP: *.aster.pl 28.02.05, 18:04 Byłam harcerką Chorągwi Warmińsko-Mazurskiej, w 1966 roku skladałam przyrzeczenie na Polach Grunwaldu. Była wtedy taka impreza z okazji 1000-lecia Państwa Polskiego.Moje obozy harcerskie o głównie okolice Olsztyna, ale nie tylko.Mam tez stpień instruktora, prowadziłam drużynę, ale od czasu jak mi pod osłoną nocy 2 harcerzy wypłynęło na pontonie na jezioro, odechciało mi sie tej zabawy. Za dużo strachu się wtedy najadłam. Dziś ubolewam, że młodzież niezbyt garnie sie do harcerstwa. Podoba mi sie pomysł kuligu w lasach kolo Wesołej, ale swoje uczestnictwo uzalezniam od stanu zdrowia mojej mamy, którą ostatnio musze sie bardziej zaopiekować. I jeszcze małe uzupelnienie dla luny22. To co napisałaś i zadedykowałaś Królikowi nie jest limerykiem. Mam nadzieje, że sie na mnie nie obrazisz za to, że o tym wspominam na forum. Jeśli Cię to uraziło, to przepraszam. Pozdrawiam Królika i przyjaciół Królika. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.wawa zalogowalam się 28.02.05, 18:13 To ja, kiedyś: kabe.wa-wa. Teraz juz będe tu przychodzić zalaogowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja z Krainy... Re: Ja tez byłam harcerką ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:13 Czy mogę się przyłączyć? Mam wprawdzie tylko teriera, ale jamniory też kocham... i.... kuligi.... i Wiosnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja z Krainy.. Re: Ja tez byłam harcerką ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:04 West highland white terier... to ( nie obrażając nikogo, ale sprawdzone) - super ułożone genami psiaki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ ŚWIAT WEDŁUG SINGLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:24 Hej Wszyscy, jest fajne forum: świat według singla: wejdż w fora "prywatne" - i "najlepsze" - powodzenia. Pozdrawiam wszystkich kuligowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.wawa Re: ŚWIAT WEDŁUG SINGLA 28.02.05, 18:32 Podejrzewam, że nie wszyscy tu - to single, ale za adres dziękujemy. Może się komuś przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Ja tez byłam harcerką ! + harcerzem 28.02.05, 18:31 Hi, KABE.wa-wa. nasz zastep i ja coprawda nie nalezelismy do choragwi Warminsko-Mazurskiej ale w czasie Fromborka bylismy w jej skladzie. byly to lata 68/70 Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.wawa Re: Ja tez byłam harcerką ! + harcerzem 28.02.05, 18:41 Akcja Frombork jakos mnie ominęła. Bywaliśmy w innych rejonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Ja tez byłam harcerką ! + harcerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:53 parmesan: Kiedyś, przy papatkach, podtrzymałeś mnie na duchu. Czy możesz jeszcze raz? I powiedz: czy ja mogę być sobą? Czy ja mam prawo do wad? Czy ja muszę tak się zachowywać, by się wszystkim podobać? [ Zakaz czytania: ukryte papatki = tylko dla tolerancyjnych i wybaczających]. Idę - człowiek trochę smutnawy- do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Nauczyciele zawsze czujni! 28.02.05, 21:43 O rety poczułam się jakbym do szkoły wróciła. Wydawało mi się, że ten wątek jest po to, abyśmy sobie mogli pogadać, zaprzyjaźnić się, być na luzie, a nie silić się na ą, ę i udawać kogoś innego. Błedy nie są grzechem, dysortografia jest obecnie w szkołach usprawiedliwiana.Chyba ważniejsze jest CO ktoś ma do powiedzenia a nie JAK? A papatki może są i infantylne ale sympatyczne! PAPATKI KTOTOCOTO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Nauczyciele zawsze czujni! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 00:02 dorota-zam: Witaj [choć to pora na pożegnania przedłóżkowe]. Dzięki, za miłe słowa. Jak będziesz w smuteczku - daj znać. Może i ja znajdę dla Ciebie słowną przytulankę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Ja tez byłam harcerką ! + harcerzem 28.02.05, 22:46 Sluchaj, KTTCT, oczywiscie ze masz prawo byc a nawet i obowiazek. Niema czlowieka bez bledu, kazdy jakies robi. Jesli masz zamiar kazdemu pokolei i z osobna sie przypodobac, niedasz rady. Kazdy czlowiek to indywidualna jednostka. Wystarczy ze jestes soba. i albo komus to odpowiada i akceptuje takiego jakim jestes, lub nie, a w takim przypadku, niewarto glowy sobie lamac. Daj sobie spokoj, niewarto sie nerwicowac, pomysl masz tylko jedno zdrowie. Gdy je stracisz, nie wroci juz. (Wiem cos o tym) Niestresuj sie, niewarto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Ja tez byłam harcerką ! + harcerzem IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 00:40 parmesan: Dzięki. Zachowałeś się po harcersku. A moje nerwy? Nie, to chyba nie nerwy. To pewnie wieczorowe zmęczenie stępiło moje poczucie chumoru. Pozdrawiam. P.S. Akceptuję Cię [i obiecuję, że będę nadal - nawet wtedy, gdy mi papatek zabronisz]. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Ja tez byłam harcerką ! + harcerzem 01.03.05, 01:01 Spać nie mogę, w zakamarkach grzebię, zdjęć z harcerstwa szukam. Nie ma! Co za głupoty ja wyczyniam. Mam w zakamarkach mieszkania: stare spodnie, stare koszule, stare buty, stare talerze [brzydkie - ale żal wyrzucić], stare[śmierdzące] wody toaletowe,stare ręczniki [do mycia podłogi się przydają], stare smycze [nie wiem dla kogo],stare doniczki [po co mi one?]i stare materiały [z których kiedyś coś miało powstać - ale chyba nic nie powstanie]. I jeszcze jakieś stare długopisy [do których wkładów już się nie dokupi] i wyschnięty atrament i jeszcze jakieś piórko, muszelka pęknięta oraz zepsuty kalkulator. A zdjęć z Fromborka nadal nie ma. Szkoda. Jutro przekopię piwnicę. Tam też mam dużo "skarbów'. Pozdrawiam WSZYSTKICH. KTCT Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Do ktotocoto! 01.03.05, 09:39 Witaj ktotocoto w zimowy poranek! Pewnie teraz śpisz a ja pouprawiam trochę prywaty, mogę? Wspominałaś o starych długopisach które gdzieś tam Ci się poniewierają, jakbyś uznała, że trzeba się ich pozbyć to pomyśl o mnie - moje "dziecko" zbiera długopisy, więc może mu podarujesz? To samo co do niepotrzebnych, zużytych kart telefonicznych, zbiera je drugie dziecko i ja trochę też (no właściwie to nie wiem kto bardziej, karty bywają naprawdę piękne). Do Bydgoszczy mam trochę daleko, ale w maju będę w Toruniu, to już nie jest duża odległość. Do Bydgoszczy wyemigrowała moja przyjaciółka, straciłam z nią kontakt, smutne. To jest właśnie najgorsze w upływającym czasie, że ludzie których się lubiło, kochało gdzieś się "zapodziewają" i robi się pusto. Pozdrawiam, byle do wiosny, bo mimo, że na razie wcale na to nie wygląda to chyba jednak nadejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do ktotocoto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:17 dorota-zam: Dzięki za info: Nie potrafię nic wyrzucać - dlatego zarastam szpargałami, bzdurkami,nieużytkami. Ale chętnie daję innym - z powodu podwójnej korzyści; 1. ja się cieszę, bo się pozbywam, 2. ktoś się cieszy, bo gratis otrzymuje. Długopisy są Twoje. A w jakim wieku są te dzieci [bo może jeszcze coś, odpowiedniego do ich wieku, zalega w moich zakamarkach?] Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Do ktotocoto! 01.03.05, 19:54 Dzięki!!!! Ależ ruch na tym forum, wpadłam i nie mogłam swojego rannego wpisu znależć, już myślałm, że mnie "posprzątali" Ja w Toruniu jestem 20 -21 maja! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Do ktotocoto! 01.03.05, 20:05 Aha! Moje dzieci są stare, jedno już student (ten od długopisów) a drugie 2klasa gimnazjum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: Do ktotocoto! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 23:14 dorota-zam: Twoje dzieci nie są stare. Są w sam raz! A Masz Dorotko rozpiskę na te toruńske dni: zobowiązań, konieczności, zadań, wizyt, spotkań,obowiązków chcianych, narzuconych i wybranych,przyjemności zaplanowanych i nieprzyjemności do ominięcia?. Bo jeśli masz, to sprawdź, czy jest tam miejsce na szybką kawę [może być np pod pomnikiem Kopernika - kawa z termosu = mam i kawę i termos]. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Do ktotocoto! 02.03.05, 00:12 Właśnie patrzę w kalendarz i zdziwiłam się, myślałam, że 21 to niedziela, bo komunię mam chrześniaka (moja druga połowa z Torunia się wywodzi i tam jego rodzinka), ale może komunia i w sobotę, nie wiem? To w takim razie najpewniej na niedzielę zostaniemy, więc ewentualnie można by się przed południem spotkać? No chyba że wcześniej u Królika się spotkamy. Pozdrawiam. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Ja tez byłam harcerką ! + harcerzem 01.03.05, 14:51 Sluchaj KTTCT, niema ludzim nie omylnych, (Kto jest bez bledu niech rzuci kamien), moze ktos robi te bledy celowo, lub ma taki rodzaj humoru? kto to wie? A gdy ktos inny czuje sie urazony tym byc moze bezposrednio sie zwrocic i poprawic lub zapytac. To jest moje zdanie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: Ja tez byłam harcerką ! 02.03.05, 20:44 kabe.wa-wa ciiiiii,wiem ze to nie limeryk tylko zwykla rymowanka,ale jestem taka z tego dumna,ze udalo mi sie sklecic rymy czestichowskie,nigdy do tej pory czegos podobnego nie popelnilam,a tu na forum i publicznie przelamalam caly swoj wstyd i niesmialosc jaki w sobie mialam.Ciesze sie,ze jest takie forum (o ktorym pomyslal Kroliczek)i za uwage wcale sie nie gniewam. pozdrowipnko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:55 !!!BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 28.02.05, 19:15 Witajcie! No szkoda, że nie byłam harcerką, znowu odstaję! Poczekam, może na jakiś temat się załapię? Psa mam, no ale nie jamniora, chociaż zawsze marzyłam o takim, no ale może kiedyś się doczekam? Z numerem na GG misz-masz mi się zrobił przypadkiem sama nie wiem dlaczego, ale ten drugi (7699648) jest OK.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja z Krainy.. Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:55 Króliku, to twój wątek - , ale czy nie razi cię w postach tak duża ilość błędów ort. i gram.? Od "papatek" powstrzymam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:29 Witam, witam, wlasnie skonczylem lekcje z jedna z moich uczennic, ktora jutro wylatuje do Londyna, gdyz dostala tam prace w agencji nieruchomosci z angielskim, rzecz jasna, ktory zna biegle, ale i z......no kto wie, ten dostanie na ognisku, albo kuligu lizaka !?!?! Z tym Fromborkiem to heca, ja tam przewaznie mieszkalam z bratem, poniewaz moim zadaniem byla opieka nad maja, o 10 lat ode mnie mlodsza, bratanica, ale bywalo, ze w obozie z mlodzieza. Gdybys Parmezan chcial przypomniec sobie nazwisko jednego z komendantow, a i moje, to odezwij sie na gg , bo nie bede tu nazwiskami rzucac, poki co.Pierwsza sylaba jak w niku. Witam Alicje ! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 28.02.05, 22:37 Kroliczko, nazwisko, hmm, nazwisko to dym i echo, przechodzi a twarz zostaje, jestem twarzowcem, i twarz pamietam, a z nazwiskami gorzej. Przykro mi bardzo, ale niestety, szare sie mecza i chrzeszcza caly czas i nic. Moge ci opisac sytuacje terenowa jaka byla w tym czasie, ale domyslam sie ze to niewiele moze pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:03 Alicja z Krainy: Witaj. Masz rację, zupełną rację, 100% rację co do błędów i co do papatek. Ale czy nie warto brać pod uwagę i to, że jak ktoś przez 50 lat nie doszedł do perfekcji [gramatycznej i ortograficznej]- to pewnie jeszcze długo nie dojdzie. Jeśli zrobimy selekcję: zaczniemy wytykać, dokuczać, pouczać,strofować - to: pewnie tu zostaniesz TY, Królik i jeszcze ze 2-3 filologów. Ja się wstydzę swoich błędów. Ja nie chcę ich robić - a robię. Czy w związku z tym mam się odizolować, wpaść w kolejne kompleksy? Nie mam żadnych osiągnięć na polu gramatyki i ortografii. Ale jest inna, wspaniała [i trudna, nawet bardzo ] dziedzina, w której mam spore osiągnięcia. P.S. A papatki są pewnie śmieszne, dziwne, infantylne itd. Zgadzam się z tym. Cóż, papatki są moim zboczeniem zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:57 KTOTOCOTO !!! Nie zauwazylas, ze NIE odnioslem sie do wypowiedzi Alicji, przemilczalam ja, chociaz to byl apel do mnie !!?!?!Chcialem porozmawiac z Alicja na osobnosci, na GG, ale za chwile. Niepotrzebnie sie KTOTOCOTO czujesz dotknieta, jestem filologiem, jestem tez lingwista stosowany, no coz taki mam tytul na dyplomie i ABSOLUTNIE nie mam Ci nic do zarzucenia ani powiedzenia na temat Twojej lub w ogole czyjejkolwiek ortografii, stylistyki, frazeologii, skladni czy czegokolwiek innego z tej dzidziny na tym F. Natomiasl LUBIE CIE BARDZO, DZIEKUJE za slowa otuchy, wsparcia, ktore nie raz do mnie napisalas, bardzo mi sie podobaja Twoje bajki znad Brdy, wierzba, zasniezony balkon i papatki, czemu nie, i wierz mi, to tysiac razy lepsze niz agresja, ktora sie niektorym zdarza. A z ortografia damy rade, szczegolnie ze przynajmniej polowa bledow to literowki. Papadki, KTOTOCOTO, buziaczki, caluski, dobranocki wszystkim. ALICJO moj nr gg 3610123-odezwij sie, prosze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:18 Dobry wieczór. Jak to dobrze móc wieczorem wrócić do domu i do Was zajrzeć. A przy czytaniu czasami się uśmiechnąć (choćby do papatek KTCT, które polubiłam), pomyśleć (np o Was i Waszych jamnikach) lub powspominać (harcerstwo, do którego też kilkadziesiat lat temu należałam). I jest tak fajnie domowo. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 00:30 mandy4 Mam chęć na jedzenie, spanie i prysznic równocześnie [cały dzień poza domem, późny powrót]. Nie jem, nie myję się [chwilowo!], nie idę spać. Też mi brakowało tego, o czym piszesz = " i jest tak fajnie domowo". Siedzę przed komputerem, czytam Twoje ciepłe słowa i jest tak fajnie, domowo. Pozdrawiam i życzę miłego dnia [bo życzenia miłej nocy, to chyba już, musztarda po obiedzie]. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 00:20 Króliczku. Mój głos był w obronie nie tylko mojej osoby. Bronię wszystkich, którym błędy się przytrafiają. Te błędy są wynikiem i niedouctwa i pośpiechu i rozbieganych myśli i braku wprawy i chęci opowiedzenia dużo,szybko i większym upodobaniem do czytania niż pisania. Czasami jest to nasz wybór między: pisać jak potrafię czy też nie pisać, bo średnio mi to idzie. Twoje milczenie, Króliczku, było wymowne i prawidłowo odczytane. Ale jeszcze wymowniejsza jest Twoja długa, serdeczna, obecna wypowiedź. Dziękuję. A do Alicji: Alicjo - zostań z nami. Im bardziej będziemy zróżnicowani [różne gusta, umiejętności,] - tym więcej każdy z nas ma szansę wynieść [i wnieść]. Bo to przecież ma polegać nie na braniu, nie na dawaniu - a na wymianie. Różnica zdań, czasem tu widoczna, pozwala nam na lepsze poznanie się. I tak jest dobrze. Pozdrawiam Cię Alicjo. Ja Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 01:06 Króliczku. Widzisz co się stało? Znowu coś mi się udało [metodą poszukiwań, prób i błędów]. Poprzednio KTOTOCOTO tak jakoś brzydko było pisane. A teraz jest ładnie, tłustą trzcionką! Pa. Idę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:09 Czesc, witam w marcu, miesiacu, PONOĆ, rozpoczynajacym wiosne, ale czy ja wiem ? Chyba nie za bardzo, w kazdym razie u mnie wali /śnieg/ juz trzeci dzien, Wesola, to podobno mikroklimat, taki pas od Siedlec do Rembertowa wzdluz torow kolejowych jest jakby niecka, do tego krzyzuje sie kolo mego domu ze wspomnianym wczesniej MPK,. Jest tak zimno, ze ani ja ani jamniki nie wychodzimy z domu, no prawie. Dzis mam prace na caly dzien, wiec nawet nie zamierzam wychodzic. A ile ptakow w moim ogrodzie, niezliczona ilosc wrobli i sikorek, gile, sójka i sroki, bo w karmniku i obok niego pelno roznorodnych ziaren , a na galazkach drzew sloninka. Wiewiorki ostatnio nie widze, ale byla w sobote u sasiadow, wiec wszystko OK. Lubie pisac OK, bo to moje inicjaly, mowilam o tym ostatnio Libressie na GG, bo do mnie napisala. Zycze milego dnia, czekam na odezwanie sie ALICJI Z KRAINY CZAROW/3610123/. KTOTOCOTO, kiedy jestes zalogowana jestes bezpieczniejsza, nikt sie pod Ciebie nie podszyje. Wiem, ze pisalas nie tyjko o sobie, bo i Alicja zaapelowala do mnie nie w Twojej . personalnie. sprawie, a w ogole. Milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 11:14 Czesc, pokrecily mi sie dni, zerwalem sie bladym switem do pracy, a ta praca jest jutro, skaranie boskie, tak to jest jak sie jest wolnym strzelcem i do tego sobie zeglarzem, sterem, okretem............no trudno, z nudow zalozylem sobie adres w gazecie, Ładny, co ? Choc odrobine sloneczka zycze. Parmesan , u Ciebie tez pada? Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 12:01 Witam Cie Kroliczku. Nie wiem jaka pogoda jest u Parmesana,ale w Szczecinie swieci pieknie Slonce,nawet mamy snieg,co zadko sie zdaza,nawet porobilam zdiecia,poniewaz juz od paru lat nie bylo sniegu tutaj,tzn. byl ale po dniu topnial i robilo sie bloto.W Szczecinie nigdy niema duzo sniegu,aby sie nim nacieszyc jezdzimy w gory.Wlasnie wnuczek w tym roku uczyl sie jezdzic na nartach i gory bardzo mu sie podobaly-wcale mu sie nie dziwie. pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 14:29 Lana, u nas nie pada ale w telewizorni mowia ze na polnocy, od Hamburga po Bremen i Hannover ma padac i wiater ma byc Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 14:45 hihi, mialobyc Luna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:21 luna22 Słońce pewnie już zaszło i teraz zdjęcia oglądasz [bo nie tylko PC się udoskonaliły, ale i aparaty fotograficzne są ciut inne niż np. SMIENA]. Nasz realny Królik jakoś wszystko rozumie i dogania. Ale Królik, ten od Kubusia Puchatka, to by się z pewnością zagubił w szybkościach i zawiłościach techniki. Oj, jak to młodzież czyta, to się uśmieje. Młodzież jeszcze nie rozumie, że jeden lub dwa migi - i już będzie w moim wieku. Przecież jeszcze niedawno i ja miałem[łam] 16, 17 a potem 18 lat. Dlaczego, kiedy i jak mi się zrobiło + -50 = nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Krolik-ok 01.03.05, 12:08 Kroliczku-jestes "legalny" i masz @ w gazecie.Uwazam ze jest to pewne ulatwienie,mimo ze jest sie "jawnym",powiedziala bym jest sie bardziej wiarygodnym,poniewaz jest dostep do adresata. pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 14:26 Nie, Kroliczku, padac niepada chociaz, przed chwila sasiad padl na matke glebe, a to bylo jedyne padanie, tu u nas K. ma swoisty microklimat i jest 2-3 stopnie cieplej juz cala okolica ma, daje to czasem ciekawe efekty tu cieplo i deszczyk a 10 km dalej, na prowincji, salomy autem wycinasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:09 Króliczku; Zalogowanie mi się spodobało z powodu wytłuszczonych [pogrubionych literek]. Ale skoro jeszcze jedna korzyść z tego wynikła = wara dla podszywających się= to super. Zima: w Bydgoszczy jest bardziej śliska niż biała. I bardziej zimna niż saneczkowa. Twoje ulubione OK też mi się podoba. Nawet bardziej niż papatki. Ale papatek nie zmienię, bo mają długą historię i symboliczny wymiar. W moim środowisku [zawodowym] są słowem symbolem, wytrychem. Pa. Zrób czary-mary Króliczku, by się ALICJA Z KRAINY CZARÓW ODEZWAŁA. ALICJO - wracaj. Powiedziałaś, co sądzisz. Usłyszałaś, co sądzę ja. Sprawa jasna i zamknięta. Bądź z nami. Smiej się z nami, popłakuj z nami. I nawet spieraj się - bo przecież potrafimy się godzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:25 Znowu coś nie tak. Już były ładne, grube cyferki [zalogowanie]. Wysyłam, patrzę - zrobiło się po dawnemu. Ładnie było w nocy = z domu wysyłane. Teraz z pracy wysyłam = i jest brzydko. Nie mam czasu teraz tym się zajmować [bo znowu kradnę czas służbowy]. A ta kradzież jest pozorna - bo ile czasu ukradnę tyle i tak w pracy odsiedzę. Lubię tu siedzieć [ale nie zawsze od rana do nocy]. Pa. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 14:43 KTTCT to jest proste, pracujesz na dwu PC-tach? jak tak to jestes na twoim domowym zalogowany, prawie zawsze, a gdy na obcym musisz sie logowac za kazdym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:21 parmesan: robię, jak radziłeś = loguję się znowu, bo teraz na służbowym komputerze pracuję. Sprawdzę, jak to działa. Oj, bo sobie z Ciebie zrobię stałego, bezpłatnego specjalisto-doradcę. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:22 parmesan; widzisz, nie zadziałało. Ty jesteś dobry nauczyciel - ale ja tępawy uczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 16:46 Nie?,dziwne! Bys moze ze na twym sluzbowym PC jest zalozona blokada. Lub cos nie zrobiles tak jak trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 17:20 parmesan: Służbowy PC mam nowy = lepszy, szybszy, ładniejszy itp. Cóż z tego, że lepszy- skoro mi się na tym gorszym lepiej pracował. Ten gorszy mnie słuchał,był dla mnie zrozumiały. A ten lepszy to; nie słucha mnie i ja go mało pojmuję.Dlatego mam ciągłe perypetie z obsługą. Nie to ładne, co ładne - lecz to ładne, co się komu podoba. Mnie się stary podobał[ ja się do rzeczy przyzwyczajam,przywiązuję, średnio lubię zmiany i udoskonalenia ]. I dotyczy to nie tylko komputerów - ale i np. jedzenia, ubioru, mebli itd.. [najładniejsza szafka jest ta po babci, lepszy jest chleb ze smalcem niż ostrygi i Brda jest ładniejsza od Sekwany]. Jak w pracy będzie mniej obowiązków, to nowy komputer będę oswajać. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 17:55 Przypuszczamm ze na nowym masz XP, to jest program wymagajacy przyzwyczajenia sie. Niepowinien stawiac problemow. To musisz na miejscu rozwiazac, pogadaj z Twoim administratorem, niepodejmuje sie interweniowac na odleglosc, w Polsce sa inne nazwy dla tych samych czynnosci, inne, ktore mi osobiscie nic nie mowia, moja znajoma mieszkajaca w Polsce tez miala podobne problemy, rozmawialismy o tych samych sprawach uzywajac trzech roznych jezykow. 1. Polskiego, 2. Niemieckiego, 3. Amerykansko-polskiego. wychodzi wielkie Tubahuiwoo. Powodzenia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:10 Fakt, że chce Ci się rozmawiać ze mną o tych zawiłościach, że Cię nie dziwi i nie śmieszy moje raczkowanie = to jest więcej. niż pomoc administratora. A PC kiedyś opanuję, bo: - innego wyjścia nie mam, - jak nie mam starego, to nowy muszę polubić, - wkurza mnie, jak obok stoi zagadka, - harcerz nie powinien rezygnować, - muszę starać się nadążać, by wnuki [ których nie mam !]nie śmiały się ze mnie [lub śmiały, ale tylko trochę]. Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 23:43 Nie martw sie, gdy wyjezdzalem z polski, to akurat umialem slowo komputer napisac, do tego co wiem sam dochodzilem. Ty tez dojdziesz. Bez paniki. Tylko trening i juz. W sumie to niejest skomplikowana zabawka. F 16 jest trudniejsze. Dasz sobie rade, jako zuch i harcerz. Grund to nietracic odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 00:09 parmesan: A ile lat miałeś jak z Polski wyjeżdżałeś? Pewnie jeszcze szczeniak byłeś - a szczeniaki są pojętniejsze. I dlaczego tak komputer opanowałeś: - konieczność zawodowa? - własna ciekawość? - pasja? [no, wiesz - jeden na ryby, jeden na grzyby a inny do sklepu z kmputerami] - czy też jeszcze inne powody? Powód kojarzy się z pozwanym. Jesteś pozwany do odpowiedzi. Ale przeczytam ją jutro, bo jeszcz teraz muszę zrobić to: wanna, kolacja, papieros a po nim zęby,żelazko, szczotka i buty,kawałek branżowego czasopisma i koniecznie zdążyć się położyć zanim budzik zadzwoni. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 00:45 Hi, KTCT, popelnilem wyjazd w maju 81 majac 26 wiosenek. Koniecznosc zawodowa spowodowaal ze kupilem a pozniej to byla juz ciekawosc. juz tak od 10 lat, zaczynalem jeszcze na DOS. Jako strzelec chce wiedziec. Co jest za nastenona gorka, za nastepnym lasem, dlaczego maszyna dziala? Tylko Hamaryka, nigdy mnie nie necila. Na GG potrzebujesz dokladnie 10 minut by sie zarestrowac i walczyc. A 3007017 jest moj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 22:32 Witajcie wszyscy [Ci śpiący tez]. W Bydgoszczy: ciemno, mokrawo-resztkawo-śniegowo-ślizgowo. Wiem, że tak jest, bo: - z trudem wracało się do domu [po imieninach Heleny] - i trudno było nie z powodu mojej złej kondycji [tam nie było alkoholu!], a z powodu warunków atmosferycznych i warunków czasowych [od rana do nocy biegam po mieście]. Nareszcie w domu. I znowu, zamiast się myć [ poranne dezodoro to chyba już nie działa!]lub 3 dniowy kurz powycierać - wbiegam do Was. Kurze jutro powycieram [4 dniowe są bardziej widoczne - to się je dokładniej wytrze]. Mycie do jutra chyba nie można odkładać - tak sądzę , na podstawie analogii do obcinania paznokci. Dobrze, umyję się. Dzisiaj! Parmesan - Twój GG zapisuję i odkładam. Zamierzam , kiedyś Cię [i innych też] zaskoczyć: siedzisz i matrwisz się, że ja sobie z niczym nie radzę - a tu nagle Ja na GG. Z Ameryka, to chyba masz rację.Nic tam aż tak pięknego nie mają. Moje dziecko w USA przez jakiś czas było: studiowało i podróżowało. Z SMS-ów wiadonmo było, gdzie dziecko właśnie jest. Któregoś razu wiadomość: jestem nad Niagarą. Moja odpowiedź brzmiała: oj, zazdroszczę CI. A dziecko na to, "coś, TY, to wcale nie jest takie wielkie i takie piękne - na Syberii było piękniej". I od tego czasu chcę zobaczyć nie tylko Pragę [do której wybieram się już 12 lat], ale także Syberię. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 22:48 KTTCT o ty tez? Ja co prawda nie na syberie, ale w wokol Europy, wzdluz brzegu morskiego, od Uznam po Peloponez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 22:59 parmesan: Zaczekaj, jeszcze się nie wybieraj. Może Królik zorganizuje wyprawę - to pojedziemy wszyscy. I może nawet być od Uznam po Peloponez. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 23:10 Hihi, jeszcze nie jade. Troche jeszcze. Musze poczekac na towarzyszke podrozy, hihi. Jak podrozowac to wspolnie, we dwa auta bylo by fajniej jechac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 23:19 Jak wszyscy pojedziemy, to w dwa auta nie da się wepchnąć i ludzi i te wszystkie szmatki, dodatki, niezbędniki i ozdobniki pań. Autokar, parmesan, autokar będzie potrzebny. Papatki i dobranocki. Reszta myśli i zapytań jutro Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 00:05 hihi, OK. Ja prawo jazdy na autobus mam, jako stary MPK-owiec Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 00:07 OK, na dzis wystarczy, do jutra wszystkim, dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:14 Potwierdzam istnienie słońca: świeci, grzeje, rozwesela. PARMESAN: Widzisz , co się dziej - ludzie miejsce w autobusie rezerwują. Obmyślaj trasę, koszty ustal [rozsądnie, kochanie, rozsądnie !] - wszystko spisz, narysuj i: - przedstawisz owoc swojej pracy na ognisku u Królika. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 18:14 Ja mam XP, ja mam , i zadnych trudnosc, a tepota moja techniczno-matematyczno- informatyczna nie ma sobie rownych, a zasuwam na tym XP jak stary !!!Papatki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:27 krolik-ok No właśnie!. Tak Twoje tempo oceniałem[łam]! Tak też oceniałem[łam} swoją tempotę = jest niedościgniona! I tą palmę pierwszeństwa [na tym polu] mam !. Ludzie tak walczą o palmę pierwszeństwa - a mnie to samo przyszło [lub dostało się!]. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:36 Mój XP jest dziwny, oporny, uparty i zimny. Ale ja go potrafię wyłączyć!!! I teraz mu to zrobię !!! Idę do domu. Wypiję kawę na balkonie i wypalę 3 [a może nawet 4 papierosy]. I jeszcze sprawdzę co z tą barką [bo jakoś dziwnie się głosowo-hałasowo uspokoiła ]. Szkoda tylko, że się nie zmniejszyła [gabarytowo]. I szkoda, że jest czerwona [a wokół biały śnieg ]! No i jeszcze wielka szkoda, że nie chce,wzorem porządnych barek, popłynąć sobie w daleki i szeroki świat. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 20:45 Do KTOTOCOTO: Ja również służę swoją pomocą w posługiwaniu się XP! Też to przerabiałam w pracy, jakoś udało mi się go okiełznać i teraz jest potulny jak baranek! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 22:04 KTCT napisała: >Mam chęć na jedzenie, spanie i prysznic równocześnie [cały dzień poza domem, późny powrót].Nie jem, nie myję się [chwilowo!], nie idę spać.< A ja dodam od siebie, że w tej chwili ze mną jest podobnie. U KTCT z przemęczneia , a u mnie zupełnie z innego powodu. Otóż kochani od dzisiaj jestem na emeryturze. I oczywiście cały dzień poza domem. Wreszcie mam czas na wszystko: na nic nierobienie lub na zapracowywanie się od świtu do póżnej nocy, na podroże i włóczęgę, na spanie do póżnych godzin południowych lub na niespanie do czwartej nad ranem. I doszłam do wniosku jak to dobrze mieć + - 50 (no przyznam się teraz, że mam raczej + niż -, ale czuję się jakbym miała -) i być na emeryturze. A w ogole KTCT to czytając Ciebie to doszłam do wniosku, że jestem chyba Twoją siostrą bliźniaczką. Nawet nie wiesz ile mamy ze sobą wspólnego. Oczywiście mam na myśli cechy charakteru (zakamarki itp). Różni nas to, że nie palę papierosów. Wręcz jestem wrogiem palenia. Ale na forum mi to nie przeszkadza, w realu byloby gorzej - chyba bym Ciebie prosila byś wychodziła na balkon i zamykała okno balkonowe za sobą. Nie mniej ściskam Cie jak siostrę i życzę miłej nocy. Doroto-zam. Podobnie jak u KTCT u mnie pełno zakamarków, a w nim długopisów a nawet świetne etui na nie, pełno kart telefonicznych i innych skarbów. Podaj swój adres a wyślę je Tobie pocztą (jestem zalogowana, więc nie musisz na forum). Pozdrawiam. Wsyzstkim życzę kolorowych snów. A teraz wyruszam do łazienki. Jednak bez mycia się nie da. Mam ochotę napisać papatki. I czynię to. Mam nadzieję moja droga KTCT, że nie masz nic przeciwko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 23:47 mandy4 Papierosy nas różnią tylko np. na balkonie, na łące, nad Brdą [ bo tam ja palę, a Ty nie]. W pokoju jesteśmy takie same = obie nie palimy! Emerytura? Praca? Oba wyjścia są złe [i oba mają zalety]. Szkoda, że nie mogę być np. tydzień w pracy i tydzień na emeryturze - od stycznia do kwietnia i od listopada do stycznia. Bo pozostałe miesiące, po męce skakania z pracy na emeryturę i z emerytury do pracy powinny być relaksacyjno - wakacyjne [np.urlopwypoczynkowy + zdrowotny+ za pracę w warunkach szkodliwych]. Ma być kolejna nowelizacja Kodeksu Pracy. To jest moja propozycja dla ciała ustawodawczego = proszę rozważyć, wnieść pod głosowanie w obu izbach. A za papatki jestem Ci wdzięczna. Możesz się nimi zarażać dowoli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 23:29 wloba07 Kochana jesteś. Dziękuję. Na dzień dzisiejszy jest tak: nawet pytania mądrego, do wiedzy o XP doprowadzającego mnie, nie zadam. No, bo jak pytać, to trzeba wiedzieć o co zapytać. Dzisiaj PC służył mi za maszynę do pisania. Lepsze to, niż nic. Jutro może będzie lepiej. Kolorowych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:13 A swoją drogą: dlaczego Królik jest taki biegły nie tylko w swojej, akademickiej dziedzinie, ale i w nowoczesnej komunikacji? Króliczku, jak Ty to robisz? Co robisz, że zamiast tępieć, rozwijasz się? Z podziwem: KTCT Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 18:30 Z jednej strony zycie mnie do tego zmusza, z drugiej - ciekawosc swiata i niezwykla zywotnosc, ktora mnie cechuje. Musze byc na czasie i zyc w przyjazni z komputerem chociazby, bo jesli nie, to nie bede miec klientow ani na tlumaczenia, ani na lekcje , ani na konsultacje, wiec sie dostosowalem sam , bez pomocy. A ze lubie wyzwania, nowinki, to mi pomoglo i poszlo , jak po masle. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 16:44 Hihi, jesli bede mogl byc pomocny to czemu nie! Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 12:28 Czesc Luno, odpowiedzialem Ci na gg, ale Cie tam nie ma. Lubie Szczecin, mam tam przyjaciol: jednego lesniczego i jednego spiewaka operowego. Ktotocoto, teraz kiedy jestesmy zalogowani mozesz do mnie napisac prywatnie na adres krolik-ok@NOSPAM.gazeta.pl. Co do ALICJI, to jeszcze ja sie na ten temat nie wypowiedzialem, mysle, ze bedzie to mialo miejsce na gg, ale jesli Alicja sie do mnie nie odezwie wypowiem sie na F.CIAGLE PADA.............zasypalo mi furtke ! Teraz naprawde *my hause is my castle*. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 12:32 no i co zrobiliscie Ali? czasami warto niektore sprawy przemilczec, jestesmy tylko ludzmi, mamy prawo do pomylek, bledow i potkniec ale Tu chyba wiekszosc nauczycieli to z urzedu poprawia i strofuje, a forum to ma byc przyjemnosc a nie stresik nawet dla niedoukow Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 12:41 Chyba czegos nie zrozumialas ququ35, nikt nic ALICJI nie zrobil, to ona zaapelowala do mnie o walke z bledami i papatkami, to tej pory nikt sie nie posunal do czegos takiego i takim tonem, nikt TU nikogo nie poprawial i nie strofowal, pomylilas chyba fora. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 12:49 to mnie uspokoiles Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 12:51 Ty mnie rowniez, bo juz myslalem, ze afera z tego bedzie, a tego nie znosze !!! Dosc mamy afer w realu !!! A tu przychodzimy dobrowolnie i dla przyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ35 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 13:00 wymiana zdan i pogladow to nie musi byc zaraz afera, to po prostu dyskusja i o to tu chyba chodzi, az taka impulsywna nie bywam i uznaje prawo kazdego do wyjasnienia i wytlumaczenia, raczej nieprzyjemnych sytuacji nie lubie i unikam jak wiekszosc Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: K U L I G - jedziemy ??? 01.03.05, 16:16 Sprawa z kuligiem w Wesolej przedstawia sie nastepujaco: ok. 1,5 godz. przejazdzki po lasach z ogniskiem za 25 zł. od osoby, do duzych san wchodzi 6-8 osob + mozna doczpic male saneczki. No i co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: K U L I G - jedziemy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:24 Króliku: Ja na to: fajnie mają Ci, którzy bliżej Twoich opiekuńczych skrzydeł mieszkają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolik Re: K U L I G - jedziemy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:33 Bog zaplac i za to KTOTOCOTO !! Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 20:35 Witam wszystkich! Ponieważ trochę mnie nie było, więc,żeby nadrobić zaległości poczytałam sobie o czym pisaliście. Ja również nie lubię niejasnych sytuacji i unikam konfliktów i staram się nie wchodzić nikomu w drogę. Są jednak ludzi, którzy nie mogą żyć bez afer i "umilania życia innym". Opowiem wam historyjkę. Mieszkam w bloku gdzie jest 20 rodzin.Kilka osób ma psy. Ja też mam psa, a właściwie suczkę, jest to najprawdziwszy kundelek. I dzisiaj dowiedziałam się, że trzymam psa cały dzień na balkonie i pies szczeka i przeszkadza sąsiadom.Ja pracuję, ale są jeszcze inni domownicy i właściwe pies, z małymi wyjątkami, nigdy nie jest sam. Jest to oczywiście wierutne kłamstwo, ale jest to przykre.Dowiedziałam się o tym z naszej "mieszkaniówki", dzwoniąc tam w zupełnie innej sprawie. Mieszkam na 4 piętrze, sąsiedzi z piętra byli oburzeni tym co ode mnie usłyszeli, ponieważ oni wiedzą najlepiej jak jest. Powiedzcie co byście zrobili na moim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 23:52 wloba, tylko lac w morde i patrzec czy rowno puchnie. Co za zgredow masz w tym twoim bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 00:33 wloba07 Podobno najlepsza jest metoda starego [mądrego żyda]: jak już się spotkamy, polubimy bardziej, nabierzemy do siebie [wzajemnie] zaufania, to: przyjedziemy do Ciebie wszyscy [bez paniki, na 20-30 minut !]. No i wszyscy będziemy z psami [a mój pies, na obcej klatce schodowej, ładnie = głośno szczeka]. Odwiedzimy Twoich sąsiadów, poinformujemy ich, że jesteśmy zainteresowani kupnem Twojego mieszkania [bo rozmyślasz nad sprzedażą] - ale my się wahamy, bo - prowadzimy hodowlę psów rasowych, pokojowych, - mamy wszystkie pozwolenia na tą hodowlę [która z każdym rokiem się powiększa] Od nich = Twoich sąsadów oczekujemy szczerej wypowiedzi: czy, ich zdaniem, Twoje mieszkanie jest ciepłe i czy na Twoim balkonie nie ma przeciągów? No, przed kupnem musimy wiedzieć, co naszej psiej rodzinie, ewentualnie , zagraża. Myślący sąsiedzi wybierają mniejsze zło. Jak nas zobaczą [i nasze psy], jak usłyszą zbiorowe, nerwowe ujadanie gromady - to: polubią Twojego psa i dojdą do wniosku, że on jest cichy i potulny. Mogę Ci jeszcze barkę zaproponować. Jak na barce jest dyskoteka, to wszystkie psy mogą szczekać dowoli = i tak nikt szczekania nie usłyszy. A tak poważnie: - nic mądrego, żadna odtrutka na sąsiadów nie przyszła mi do głowy. Pomyślę nad tym jeszcze. Wierzę, że i inni pomyślą jak i co Ci doradzić. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 19:57 Dzięki! Za dobre słowo, za plan zemsty, za barkę... Tylko to chyba by nie poskutkowało, ale mi już trochę przeszło i nie będę się przejmować głupotami! Jak już się zarejestrujesz na GG, to mój numer 2098415. A najlepiej to chyba nauczyć się samemu, mam na myśli obsługę komputera, metodą prób i błędów. To jest najskuteczniejsza metoda. Wiem z własnego doświadczenia. W ten sposób, nauczyłam się obsługiwać program, który teraz służy mi do pracy. No oczywiście korzystałam z książek, ale najwięcej doszłam do wszystkiego sama. Tobie też życzę cierpliwości i powodzenia, na pewno się uda. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samotna Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.petrus.pl 01.03.05, 19:17 Witam wszystkich chłopców i czekam na telefony i smski 889014047 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samotny Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:55 Przepraszam cie samotna, ale to nie jest ksiazka telefoniczna i bezpłatny spis numerow sms, takiej uslugi tu sie nie prowadzi, to jest post Krolika - poznajmy sie , ale tu na forum. Kroliku, prawda, ze tak tu jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 23:20 Samotny[na]; Podobasz mi się, lubię Cię. Pozdrawiam. I papatki przesyłam [wiesz, to są głupie papatki, ale ja je lubię] KTCT Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 23:35 witam cichtko aby kogos nie obudzic,jest juz pozno i chyba wiekszosc +-50 spi. Kroliczku i Dorotko-zam,nie moglam z Wami porozmawiac bylam zajeta,napewno sie odezwe.KtoToCoTo-skoro znasz sie na komputerach i mniemam na internecie,moze powiesz mi dlaczego nie moge zarejestrowac sie na GG.Postepuje wg.instrukcji ale nie moge sie zarejestrowac.Niestety narazie jestem zmuszona korzystac z corki GG.Moze masz na to jakis patent? Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 01.03.05, 23:46 Kroliczku,gdybym mieszkala w obrebie W-wy napewno dotarla bym na kulig.Nigdy na takim kuligu nie bylam,to musi byc swietna zabawa a tymbardziej,ze pogoda dopisuje.Niestety wezme swoje "czypsy"(trzy psy)i pojde z nimi na spacer porobie troche zdiec i myslami bede przy kuligu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 23:57 Możesz hałasować. Ja nie śpię i Twój hałas nie przeszkadza mi [a nawet miły jest]. Na temat GG nic [no, prawie nic]nie wiem, bo też nie mam. Kiedyś się zarejestruję [ale nie wiem kiedy, bo kalendarzyk na marzec i kwiecień pełen zapisów - a teraz już 21 maja zaczynam zapełniać]. Wygląda na to, że 23 maja mam wolne, to się w GG podszkolę [jeśli coś ważniejszego mi się nie przytrafi]. A tak serio: Królik jest dobry, parmesan jest uczynny. Ja prędzej przy długopisach, niż przy komputerach pomogę. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 00:14 Rowniez jestem uczynna i moge pomoc przy kartach telefonicznych,dlugopisow nie mam.Nie magazynuje nie potrzebnych przedmiotow,ale zato lubie stare meble,porcelane,szklo.Lubie filizanki,nie koniecznie stare,jak mam jakis zbedny grosik,to kupuje sobie filizanke,najchetniej takie malutkie na trzy lyki kawy.Do herbaty lubie wiekrze i pekate a do kawy bardziej owalne. Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 00:21 Chyba bede musiala poprosic umyslnego abu mi pomogl w GG.Narazie korzystam z corki,lecz jest to meczace i nie wygodne.Ona czesto uztwa GG,jak to mlodzi a ja raz na jakis czas.pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 00:27 Witaj Luno! No właśnie nie mogłam się Ciebie na GG doczekać. Ja się ze wstydem przyznam, że też nie jestem zbyt biegła w tych komputerowych sprawach, chociaż powinnam, ale na GG mnie dzieci rejestrowały, myślę ,ze Króik prędzej Ci pomoże, ale jak by co to dopytam dzieci.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
luna22 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 00:34 Witaj Dorotko-zam,milo mi Ciebie "czytac",dziekuje za checi ,chyba poprosze kogos aby mi zalozyl to gg.Jak otrzymam swoj numer to podam. Pozdrowionko i dobranocki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 08:40 Witaj Luno! Mnie się wydawało,że jak ma się już zainstalowane gg to już dalej nie jest trudno, ale jak młodsze dziecko wstanie to zapytam jak to zrobić i spróbuję Ci coś podpowiedzieć! Witam także wszystkich forumowiczów i powiem tylko tyle, że bardzo się cieszę, że tu trafiłam,to forum jest naprawdę super, mój apel do Ktotocoto o długopisy i karty telefoniczne spotkał się z cudownym odzewem, naprawdę jestem wzruszona i zachwycona! Mam tylko nadzieję,że Króliczek nasz kochany (któremu wielkie dzięki za założenie tego wątku i pracowite czuwanie nad porządkiem na nim)nie będzie miał mi za złe uprawianie prywaty w jego "kapuście"!Gdybym ja mogła komuś pomóc to będzie mi miło. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 09:54 Dziendoberki, Kochani, widze, ze wszystko OK, humory dopisuja, zaluje, ze nie ma zainteresowania kuligiem, wiec sie nie spotkamy. No trudno, poczekamy do wiosny. Dzis mnie tu prawie w ogole nie bedzie na dluzej, ale bede zagladac, mam pracowity dzien, nawet bardzo pracowity, za to moje dziecko jest caly dzien w domu i moze sluzyc Wam pomoca chocby w zalozeniu GG. No to narazie, lecę na ksero, ze tak powiem.Pa !!!Oh, cos mi sie przypomniala, czym "dobije" przede wszystkim KTOTOCOTO - JA MAM swoje WWW. !! Paaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 10:46 Ooooooooo!!!!!!!!!!!Nikogo nie ma, a mnie sie uczen spoznia, prawnik, obslugujacy we francuskiej kancelarii zagraniczne podmioty gospodarcze, uczy sie kilku jezykow, zeby sie porozumiewac z klientami bez posrednictwa tłumacza. Wlasnie przyjechal, lece do roboty, dzis Kodeks Handlowy, rodzaje spolek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 11:17 Hey, Kroliku, to masz rece pelne zajecia, a przy odpowiednim sterowaniu, tegozajecia niezabraknie na dluzej. Hihi Popieram, zbieraj, zbieraj puki jest co zbierac! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 18:05 Nie ma nikogo? Hmm, czyzby snieg zasypal? Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 19:03 Ja jestem! Dzisiaj w trochę lepszym humorze. Dzięki za dobre słowa. Plan zemsty uknuty przez KTOTOCOTO, bardzo mi się podobał!!!! Tylko obawiam się, że chyba by to nie poskutkowało, a najlepsze w tym wszystkim jest to, że wszyscy sąsiedzi grzecznie się kłaniają i uśmiechają. Nie mogę wyjść z podziwu dla ludzkiej obłudy! Pozdrawiam! P.S. U mnie zasypało, zawiało, zamroziło i w ogóle jest brrrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 21:14 Hi, Wloba Przeczytaj jeszcze raz Twoj post, i bedziesz wiedziec dlaczego przed 25 laty opuscilem ten padol placzu Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 21:43 Myślę, że wiem. Tylko powiedz, czy tam Ci chociaż jest lepiej? I nie chodzi mi o stronę materialną, tylko o kontakty z ludźmi. Czy ludzie inaczej się traktują? To chyba zależy na kogo się trafi. Wydaje mi się, że wszędzie jest podobnie. Ale być może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 22:06 Do Wloby, nie, niemialem i niemam zadnych problemow, spotykalem sie i spotykam raczej z poprawnymi osobnikami. Nikt nierobi zadnych problemow z powodu pochodzenia czy tez innych. Ja osobiscie niewyobrazam sobie lepiej. Sa tolerancyjni i uprzejmi. Jesli sama nierobisz stresu nikt ciebie sie nie czepia. A bylem juz roznych miejscach Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 22:08 II -co prawda zdarzaja sie tez i extremalni osobnicy ale tych jest znikoma liczba. Naleza do mniejszosci Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 22:19 Parmesan: Jeśli tak, to ok!!! Najważniejsze jest chyba to, żebyśmy widzieli, że tam gdzie jesteśmy, to nasze miejsce na ziemi. Ja chyba jednak, mimo wszystko, nie chciałabym mieszkać gdzie indziej, tzn. w innym kraju. Ale pokolenie naszych dzieci jest już inne.Mój syn pracował w Niemczech, Holandii, a teraz w Anglii i wszędzie się dobrze czuje. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy, niestety nie jestem "nocnym Markiem", a od świtu czekają na mnie obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 02.03.05, 22:22 No niewszyscy sa do tego predyscytowani, a ja mam dobry trening w tym kierunku. Zycze dobrej nocy i do nastepnego......... Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 08:11 Też kiedyś tak miałam, za czasów młodości, ale proza życia zmusiła mnie do zmiany przyzwyczajeń. I znowu jak zwykle ostro pracuję... Pozdrawiam pracujących i tych, którzy już nie muszą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 22:45 Witaj o poranku [bo chyba rano to przeczytasz]. Twoje GG też zapisuje. Przyda się wtedy, gdy ciągotek eksperymentalno- techniczno-człeko i samorozwojowych dostanę. Z Twoim dzieckiem jest podobnie jak z moim [ udane pobyty w różnych częściach świata]. Ja mam inne potrzeby = jedną z głównych jest mieć swoje stałe miejsce [gniazdo]. To mi daje poczucie bezpieczeństwa. A mojemu dziecku poczucie bezpieczeństwa zapewnieją; znajomość języków, wygodne buty, lekki plecak, telefon komórkowy i karta do bankomatu. Co kto lubi. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 08:16 Witaj o poranku!!! Dla mnie to już prawie środek dnia! Dokładnie tak samo ma mój syn, ale to chyba prawo młodości i trochę innej filozofii życia. Ja co prawda też lubię wędrować, ale po tym bliższym świecie, np. po naszych pięknych górach. I to prawda, że swoje gniazdo trzeba mieć. Pozdrawiam i wracam do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 08:55 Witajcie! Dziś od rana słoneczko świeci i od razu chce się żyć. Zgłaszam swoją kandydaturę do podróży autobusem, wszystko jedno gdzie, ja akurat niewiele podróżowałam więc pasuje mi każdy kierunek! Mróz za oknem, ale przecież niedługo wiosna, u mnie na oknie pomidory już mają ze 3 cm, więc zaczyna pachnieć wiosną! Chociaż wróbelki i inne towarzystwo jeszcze ostro korzystają z karmnika to ja i tak czuję że ona nadchodzi.Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:09 Witam serdecznie wszystkich. U mnie też dużo słońca (i za oknem i w duszy). Podróżować wręcz uwielbiam, więc mam nadzieję, że będę mogła się z Wami wszystkimi osobiście spotkać. A póki co to idę do parku posłuchać śpiewu ptaków. Śpiewają już niesamowicie. Właśnie w ich trelach słychać nadchodzącą wiosnę. Życzę wszystkim miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:20 doroat-zam Dobra jesteś z tymi pomidorami! U mnie, na oknie, tylko turki wschodzą. Trochę to mało - ale są i tacy, którzy nie wiedzą co to turki. Pomidory odpadają = działkę mam daleko, jeżdżę tam tylko na soboty i niedziele. Kiedyś na działce były pomidory. Polegało to na: - siewki, sadzonki na oknie, przesadzanie do ogródka i koniec = w ciągu tygodnia mojej nieobecności pomidory się obrażały, padały. Turki nie są obrażalskie. Fajnie, że i Tobie każdy kierunek i każda trasa odpowiada [mnie też]. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 10:31 Mam akurat wolną chwilkę, więc zaglądam do Was! U mnie słoneczko też wysoko i pięknie grzeje! Aż chce się żyć!I nie chce się pracować. Zazdroszczę tym co mogą iść na spacer. A dokąd ta wycieczka? Jestem za! Mogę pomóc w organizacji! Kiedyś to robiłam, ale teraz to żeden problem, przez telefon lub internet można załatwić wszystko! Pomidory - uwielbiam! Nie mam doświadczenia w uprawie, ale za to w jedzeniu! No właśnie, a co to turki? Jak nie są obrażalskie to już mi sie podobają! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 11:15 Wloba07: Spieszę donieść, że turki są pięknymi kwiatami i udają się na każdej glebie. I najważniejsze, że kwitną do póżnej jesieni. Mają piękne barwy i kwiaty (od bardzo drobnych do wielkości pomidora) i są różnej wysokości. Doskonale udają się również w doniczkach. Mają specyficzny zapach - nie każdy go lubi. I jak słusznie KTCT określiła - nie są obrażalskie. Ktotoco uwielbiam Twoje poczucie humoru. A pomysł na złośliwych i nie lubiących psów sąsiadów bardzo mi się spodobał. Do wieczora no i oczywiście p-tki Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 11:27 Ktotocoto! Ja też na działce bywam w weekendy (no i spędzam tam wakacje - korzystając że jeszcze choć jedno dziecko chce je tam spędzać ze mną, bo drugie otrząsa się z obrzydzeniem na samo słowo działka, no chyba że jest to działka kolegi z dala od "starych"), ale mam tam własnoręcznie (no może nie całkiem własnoręcznie, dziadek przy tym działał) zbudowaną szklarenkę, więc można te pomidory posadzić ciut wcześniej niż do gruntu, a poza tym jakoś wytrzymują te 5 dni bez podlewania. Plony mam niewybitne, bo ziemia bylejaka, ale ja po prostu uwielbiam takie pomidory prosto z krzaka, ten zapach!!!! Już w domu jak sobie te krzaczki rosną na parapecie to chodzę i je wącham! I jeszcze co do gadu-gadu, jest takie czasopismo komputerowe "Komputer Swiat" i oni raz na kwartał wydają " Twój Niezbędnik", właśnie niedawno ukazał się nowy numer, luty-maj2005, kosztuje 8,50 i zawiera płytę na której możesz znależć właśnie gadu-gadu, jest też sporo innych programów, np. antywirusowe i różne inne, w gazetce jest instrukcja, może w ten sposób byłoby Ci łatwiej sobie poradzić z instalacją? Pozdrawiam słonecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.05, 00:09 dorota-zam: Za GG chyba dlatego się nie zabieram, że: lubię wiedzieć, umieć, znać ale jeszcze bardziej lubię mieć znajomych mądrzejszych, niż ja. Jeśli Was doścignę w wiedzy i umiejętnościach, to zmniejszy się to, co w Was lubię. "Komputer Świat" kupię. Dzięki za podpowiedź. W kioskach tyle o komputerach różnych rzeczy leży,a każda z tych rzeczy [dzienniki, tygodniki,miesięczniki, okazjolniki, niezbędniki itd.] jest ponoć najlepsza i najbardziej godna kupna. Mając taką bogatą ofertę - nie kupuję nic. Bo z nadmiaru tracę ochotę na cokolwiek. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:25 wloba07 Dzięki, dwa razy mnie pozdrowiłaś: - raz: pozdrawiając pracujących [ ja pracuję ] - drugi raz: pozdrawiając tych, którzy już nie muszą pracować [ja nie muszę, ja pracuję, bo chcę]. Lubisz góry. Parmesan tak musi trasę zaplanować, żeby i kawałek gór dla Ciebie było. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 10:34 Jestem zdecydowanie, za!!!!! Oczywiście za wycieczką w góry, ale równie dobrze może być w inne miejsca! Pa!Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
wloba07 Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? 03.03.05, 10:37 Jestem zdecydowanie za!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 22:55 wloba07. Przeczytawszy o Twoim, trochę lepszym humorze, też lepszy sobie nastawiłem[łam]. O Twoich sąsiadach: znasz powiedzonki: " Dobra mina do złej gry" ? Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOTOCOTO Re: plus minus 50 - może bysmy sie poznali ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 23:12 Króliczysko! Faktycznie, to jest "dobijające"! [ Twoje WWW]. Oddech.. oddech..... głeboki oddech . i już dobrze, już zazdrość [moja] zniszczona, przegoniona. W miejsce zazdrości wlazła ciekawość = a jak ta Twoja WWW dalej się nazywa? Papatki. P.S. Kulig ? Chętnie,ale: - do około 20 maja coś mi wolnych terminów brakuje. Na 21 maja muszę zaparzyć kawę w termosie i przewieźć ją Torunia. Ale po 21 maja już mam czas - więc wtedy mogę i chcę na kulig. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś