Dodaj do ulubionych

jak to jest ?

21.02.05, 13:31
na przykładzie dyskusji o legalizacji, zauważyłem pewną niezrozumiałą rzecz,
dlaczego przeciwnicy zakazują dorosłym ludziom dokonywać wyboru ?
przecież w przypadku zalegalizowania , nikt nie będzie ich namawiał do palenia
ja chcę wolności wyboru : chcesz to pal , nie chcesz to nie pal
zwolennicy są chyba bardziej tolerancyjni , nie narzucają nic nikomu,
natomiast przeciwnicy narzucają ,że palić nie wolno
?
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: jak to jest ? 21.02.05, 13:35
      Tomi, to po co w ogóle prawo? Jesli zalegalizujesz morderstwo, to też sam i tak
      będziesz dokonywał wyboru: zamordować sąsiada, czy jeszcze dać mu trochę pozyć...
      • tom1111 Re: jak to jest ? 21.02.05, 13:48
        czyli zdelegalizować noże , bo można nimi zabijać , tak ?
        nie można porównywać morderstwa do legalizacji
        morderstwo jest złem (sprawa jasna) - morderstwo to czyn
        marihuana nie jest ani dobra ,ani zła , rzecz nie może być dobra lub zła , tylko
        człowiek może jakiejś rzeczy użyć dobrze lub źle .
        • mamalgosia Re: jak to jest ? 21.02.05, 14:13
          Rzecz w tym, że noża można użyć do dobrej rzeczy i do złej. Marihuany nie można
          użyć dobrze, bo jest szkodliwa zawsze (tak samo zresztą jak nikotyna)
          • tom1111 Re: jak to jest ? 21.02.05, 14:20
            a skąd wiesz ,że marihuany nie można użyć dobrze ?
            ja wiem że można , z autopsji
            • elli_nika Re: jak to jest ? 21.02.05, 14:34
              Hmmm. Masz na mysli sytaucję, gdy ktoś cierpi, a marihuana moze stanowić jedyny
              srodek o działaniu lekko przeciwbólowym? Chodzi Ci o dekorację na okiennym
              parapecie? Oświeć mnie Tomie, bo mimo ze przebrnęłam przez tomy podręczników
              medycznych nie doszukałam się takich informacji...
              • tom1111 Re: jak to jest ? 21.02.05, 16:38
                Mi marihuana pomogła w zrozumieniu wielu rzeczy , w rozwoju duchowym (w mym
                mniemaniu) ,czy wszystko musi być dla ciała ? a może coś dla ducha ?
                szersze pole postrzegania , thc wyostrza zmysły ,
                mam świadomość ,że nie na każdego działa tak samo, dlatego nikogo nie namawiam,
                ale chciałbym również ,by nikt mi nie zabraniał.
                Popatrz na to z tej strony , Bóg stworzył świat(nie dosłownie ,ale to inny temat)
                dał go ludziom "w używanie" ,więc rośnie sobie roślina którą chcę zapalić (nie
                szkodząc nikomu - co bardzo ważne) i pogłębić swe doznania-myślenie.
                dlaczego mi tego nie wolno ???
                dlaczego wolno mi iść do sklepu, kupić flaszkę naj..... się ,i wtedy jest ok?
                zauważ ,że dużo pijanych ludzi zachowuje się agresywnie ,
                pokaż mi człowieka który pod wpływem thc byłby agresywny (może znajdziesz 1 na
                sto tysięcy - zapewniam Cię ,że będzie niezrównoważony nawet trzeźwy)
              • diabollo Re: jak to jest ? 21.02.05, 20:10
                elli_nika napisała:

> Hmmm. Masz na mysli sytaucję, gdy ktoś cierpi, a marihuana moze stanowić jedyny
                >
                > srodek o działaniu lekko przeciwbólowym? Chodzi Ci o dekorację na okiennym
                > parapecie? Oświeć mnie Tomie, bo mimo ze przebrnęłam przez tomy podręczników
                > medycznych nie doszukałam się takich informacji...

To ja się upraszam o pierwszy lepszy cytat z tych tomów podręczników medycznych
                o tym, że marihuana jest niebezpieczniejsza od alkoholu, który podobno używany w
                umiarze nie szkodzi?
                Kłaniam się nisko.
              • luzer Elli_niko... 22.02.05, 19:08
                Rzuć w kąt te tomy podręczników medycznych, które najwyraźniej Ci szkodzą,
                i zapal sobie z Tomem i ze mną jointa - wtedy może nas zrozumiesz...?
                Inaczej będzie to w dalszym ciągu rozmowa ze ślepym o kolorach. ;))

elli_nika napisała:

> ...mimo ze przebrnęłam przez tomy podręczników medycznych nie doszukałam się
                > takich informacji...
                • crusader1 Re: Elli_niko... 22.02.05, 20:09
                  Ale mnie rozbawilo porownywanie Marysi do morderstwa!!! To sie komus udalo.
                  A swoja droga tez nie slyszaelm zeby ktokolwiek mowil ze marysia jest tak
                  szkodliwa jak fajki... A humor moze poprawic...

Ile razy slyszalem ze po wodzie zlamal zonie 3 zebra a dziecku nos w dwu miejscach..

Co z tymi wypadkami po marysi? Moze: "przytulal sie do zony i bawil sie z
                  dziecmi klockami lego caly wieczor." Nooo tak takie zachowanie nie pasuje
                  doroslym...
                • tom1111 Re: Elli_niko... 22.02.05, 20:28
                  właśnie ,czy na podstawie instrukcji obsługi samochodu ,można powiedzieć czy tym
                  samochodem dobrze się jeździ ? czy dopiero po części praktycznej można to ocenić ?

Luzerze ,to kiedy i gdzie ? :-)))

ps. może ktoś jeszcze chętny (nie namawiam)
                  • cechatehace Re: Elli_niko... 23.02.05, 10:19
                    No to ja też chętnie z Wami zapalę ;)
      • cechatehace Re: jak to jest ? 23.02.05, 10:17
        mamalgosia napisała:

> Tomi, to po co w ogóle prawo? Jesli zalegalizujesz morderstwo, to też sam i
        tak
        > będziesz dokonywał wyboru: zamordować sąsiada, czy jeszcze dać mu trochę
        pozyć.
        > ..

A co to w ogóle za porównanie? Czy paląc marihuane ingeruję w czyjes życie?
    • czarna_jagodka Re: jak to jest ? 24.02.05, 22:48
      Legalne powinno być wszystko to co nie szkodzi innym. Jak ktoś ma ochote sie
      truć - jego prawo. Ale nie ma prawa zmuszać do tego innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka