Dodaj do ulubionych

kolejny wieczór

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:51
kolejny wieczór samotny, ale co tam...
Obserwuj wątek
    • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:17
      ...no nie takie co tam, skoro tu napisalas...

... a swoja droga- ja tak dla odmiany od samotnosci harlequina lzawego
      polknelam.... :):):): ehhh czasem warto chociaz bajke poczytac,zeby od
      rzeczywistosci sie oderwac...
      • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:21
        ja sobie tablice matematyczne przeglądam
        • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:24
          .... no tez dobra lektura, zeby zajac czyms mysli niepukladane:):)
        • heart-man Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:24
          Naucz się na blachę wszystkich mnożników. To się może przydać:))))
          • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:27
            najgorsze jest to... że nie ma czegoś takiego jak mnoznik
            • Gość: radosna 2 Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:33
              Ja również jestem radosna, a facet śpi za ścianą, a jutro spotkam
            • heart-man Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:34
              A co jest?
              • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:36
                teraz czytam o odcinkach dwóch stycznych poprowadzonych do okręgu... naprawde
                chcesz wiedzieć? Nie wierzę... Mam ochotę pogadać!!!
            • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:36
              eeee radosna- jednak procz tablic moze jeszcze jakis podrecznik wez?

mnozniki sa, a jakze:)

Mnożenie – jedno z działań w strukturach algebraicznych takich jak pierścień
              czy ciało, a także między elementami ciała i przestrzeni liniowej nad tym
              ciałem.

[Edytuj]
              Aksjomaty mnożenia
              We wspomnianych wyżej strukturach algebraicznych mnożenie spełnia aksjomaty
              przemienności, łączności a także rozdzielności względem dodawania.

[Edytuj]
              Oznaczenia
              Mnożenie oznacza się na ogół symbolem "·" (kropka): 2 · 2 = 4, czasami w
              miejsce kropki używa się znaku "×": 3×4 = 12, a w zapisach związanych z
              informatyką przyjęło się używanie symbolu "*" (gwiazdka): a:=b*c.

Jeśli nie prowadzi to do nieporozumień, symbol mnożenia w ogóle się pomija,
              pisząc w miejsce a·b po prostu ab .

Iloczyn wielu czynników często zapisuje się korzystając z uproszczonej notacji:
              zamiast a1 · a2 · a3 · ... · an używamy symbolu ∏ (duża grecka litera "pi") i
              piszemy

[Edytuj]
              Element neutralny
              Mnożenie może mieć element neutralny – oznaczany zazwyczaj symbolem 1 i
              nazywany jedynką mnożenia – czyli taki, że 1 · a = a · 1 = a dla dowolnego
              elementu a.

Jeżeli a jest elementem zbioru ze zdefiniowanym działaniem mnożenia, to element
              b taki, że a · b = 1 nazywa się elementem odwrotnym i oznacza symbolem a-1.
              Własność zbioru polegającą na tym, że dla każdego elementu różnego od zera
              istnieje element odwrotny nazywamy istnieniem dzielenia. Dzielenie istnieje na
              przykład w ciele.

Zobacz też: podstawowe zagadnienia z zakresu matematyki, dodawanie,
              odejmowanie, dzielenie

podalam zgodnie z tym co zapodaje: pl.wikipedia.org/wiki/Mno%C5%BCnik_%
              28matematyka%29
              • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:38
                mnożenie, ok.... ale nie mnożniki, Misiu.....
                • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:42
                  Misiu.... a to nie jest ta cyfra badz liczba, przez ktora mnozysz???? No jak ja
                  chodzilam do podstawowki, to tak bylo:):):)

HM mial piekny podtekst, do tych mnoznikow- moze sie jednak nady tym warto
                  roztrzasac, a nie nad zawartoscia tych twoich tablic?:)
                  • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:45
                    ok, nie roztrząsajmy się- w tym przyznaję rację... a te liczby przez które
                    mnozymy do czynniki:) to moja działka niestety:) a mnoznikowe podteksty? mhhh
                • Gość: heart-man Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:44
                  A co to jest mnożnik?
                  • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:46
                    nie sadze by Cie H-M nagle wylogowalo..... czy to naprawde na tymm forum plaga
                    by tak sobie nicki krasc? :/
                  • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:46
                    wywołał Pan burzliwą dyskusje na temat mnoznika:) gratuluje:) mnożnik? no na
                    pewno nie jest to pojecie matematyczne, ale co tam... możemy pofantazjować
                    • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:47
                      :) no spierac sie nie bede:)

a podstawowka daaaaaawno byla- moze wtedy i definicja byla?:):):)

co nie zmienia faktu, ze... kolejny wieczor... :)
                      • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:49
                        włąśnie... może wiśnie w rumie?
                        • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:50
                          taaaaaa polane czekolada i podane z lodami smietankowymi..... mniam:)
                          • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:51
                            miałam na mysli taka herbatę... co mozna zjeśc fusy:) ale te twoje, tez dobre:)
                            • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:54
                              hehe

z herbatek i wisni, to japonska wisnia do mnie najbardziej przemawia:):) i
                              carcade:) i faktycznie kiepsko to z czekolada i lodami wspolgra:)

wracajac do tablic: ty tak z przyjemnosci je przegladasz, czy w ramach
                              przygotowan do czegos?
                              • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:56
                                a jednak tablice... tez kojarza mi się z czekoladą:) taką dużą tabliczką...
                                Przygotowuje maturzystów do maturki:), a przglądam, bo jeden mi takie nowe
                                zostawił:)
                                • krecona.ona Re: kolejny wieczór 20.03.05, 23:59
                                  :) mi sie kojarza jak najbardziej z czekolada....:)

... i zobacz heart-man uciekl- a jaka szkoda...

... ja tez juz dobranoc powiem:) milej nocy:) i smacznej herbatki:)
                                  • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:01
                                    pozdrawiam!
                                    • heart-man Re: kolejny wieczór 21.03.05, 00:07
                                      Wylogowało mnie do wanny.:)
                                      Idę spać bo jeszcze nam PKB zacznie logarytmicznie rosnąć, a dług netto
                                      wykładniczo:) Pozdrawiam
                                      • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:18
                                        no wiesz... ale mi Pan dołozył...
    • heart-man Re: kolejny wieczór 21.03.05, 00:20
      A taki uśmieszek tam postawiłem :-)))))))))))))))))))))
      • Gość: heart-women Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:41
        Ależ w Tobie energii (:(:(: - z ta wiosna jeszcze Ci chyba przybyło heartman!
        I tak ją rozdajesz, tym co kolejny wieczór....jest smutno...
        Ciepłej, wiosennej WIOSNY życzę.....ale ONA (:już jest!!!!!!!!!!!!!!!)
        • heart-man Re: kolejny wieczór 21.03.05, 22:51
          A kto ty jesteś, tajemnicza kobieto?
      • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:43
        faktycznie:)
        • Gość: heart-women Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:46
          i wszystko sie budzi... cała eksplozja zycia, dużo słonca, ptaków, zieleni(:(:
          sama radość. Dobranoc Ci "Radosna"(:hm
          • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:50
            dlaczego masz smutną minke?
          • Gość: heart-women Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:54
            nie ):hm, ale (:hm! - To nie jest napewno smutna minka!
            • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:55
              faktycznie... wybacz niedopatrzenie!!!
              • Gość: Jolka Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:23
                znowu????????????????????
    • Gość: radosna Re: kolejny wieczór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:39
      haaaaaalooooooo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka