Dodaj do ulubionych

IRYTUJĄCE....:( :( :(

03.04.05, 02:20
irytujace jest, gdy poczytalem posty i odpowiedzi ze smiercia Papieza w tle...
irytujace sa zarzuty wpbec falszywego katolicyzmu... robienia przedstawienia z ostatnich chwil Papieza etc...
IRYTUJACE...
i nim ktokolwiek cos mi zarzuci, to uscislam, ze NIE JESTEM od wielu lat praktykujacym katolikiem...
czyli wedlug wielu ksiezy w ogole nie jestem katolikiem...
ale Papiez i Jego smierc to cos innego...
ograniczanie jego osoby TYLKO do zwierzchnika kosciola katolickiego jest pomylka...
przeciez On - oprocz funkcji zwierzchnika kosciola katolickiego - byl tez wspanialym filozofem, myslicielem i przede wszystki WSPANIALYM CZLOWIEKIEM, ktory potrafil trafiac do wielu ludzi - niezaleznie od ich wyznania, swiatopogladu etc...

dla mnie na przyklad wiesc o jego smierci byla NAPRAWDE tragiczna...
bo zmarl Wielki Czlowiek - ktory dokonal WIELE dobrego - NIE TYLKO dla kosciola katolickiego...

nim wiec kolejna osoba zacznie wypisywac tu bzdury typu porownywanie relacji z ostatnich chwil Papieza do programow typu Big Brother - niech chwile pomysli...
niekiedy warto...///

troche szacunku...
jesli nie Karola Wojtyly jako Papieza...
to PRZYNAJMNIEJ dla Karola Wojtyly jako CZLOWIEKA - czlowieka, ktory w XX wieku zrobil dla swiata i ludzi wiecej, niz wielu innych...///
Obserwuj wątek
    • parmesan Re: IRYTUJĄCE....:( :( :( 03.04.05, 02:50
      Nie ogladalem relacji ze smierci papieza, moze daltego ze nie mieszkam w tym
      "katolickim" kraju. Wiem tylko co pokazywali w naszysz programach, niebylo nic z
      relacji na zywo z chwil smierci, ale za to duzo o zyciu jego i otoczeniu. I
      jeszcze jedno jest pewne tu gdzie mieszkam nikt niepostawil zadenego pomnika
      jeszcze za zycia papieza i mimo ze w dniu codziennym koscioly raczej swieca
      puska, w dniu dzisiejszym byly pelne i to bylo pokazane, jak ludzie bora udzial
      w pozegnaniu.
      • ping.tasmanski Re: IRYTUJĄCE....:( :( :( 03.04.05, 08:55
        No co ty relacja na żywo z chwili śmiercie nie nadaje się do telewizji. Śmierć
        brzydko wygląda w kamarze.
        w sprawie pustych kościołów.Tto jak to jest Katolicy przestrzegają dekalogu
        włącznie z 3 przykazaniem a kościoły puste? A jak miera Papierz to tłok więc
        kto i po co idzie do tych świątyni?
    • trzpiot_1 Re: IRYTUJĄCE....:( :( :( 03.04.05, 08:22
      Nikt tu nie szkaluje osoby Papieża. Dyskusja dotyczyła głównie zachowania
      mediów w tych dniach i różnych odczuć z tym związanych.
      A tak na marginesie - kilka krajowych stacji telewizyjnych ze względu na śmierć
      Papieża zawiesiło emisję programu.
    • onlyania Re: IRYTUJĄCE....:( :( :( 03.04.05, 10:51
      mnie tez sie wydalo wczoraj ze lepiej bylo zamilknac i zostac posadzonym o
      hipokryzje niz powiedziec choc slowo i rozwiac wszelkie watpliwosci, nawet
      jesli nie jest sie praktykujacym katolikiem....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka