quarantina 22.04.05, 09:11 Czy może być dzisiaj o marzeniach? Proszę:) O czym marzymy? Oprócz wielkiej miłości, bo o tym marzy każdy. Chyba, że nie każdy. Taki niech napisze tym bardziej:) quar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldpiernik Re: marzenia!! 22.04.05, 09:27 o cdn. a propos tej miłości :) dla naprzykładu jeśli tęsknota jest formą marzenia... o spotkaniu z Miłą bez zegara w tle :) taki paradoks, małżeństwo nie daje wyłączności na wspólny czas... a szkoda ;0) OLDWOBŁOKACH :) Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: marzenia!! 22.04.05, 09:39 Przypominam, że miało być bez miłości:) Czy tęsknota jest marzeniem? Czy marzeniem jest coś co chcemy żeby było? quar. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: marzenia!! 22.04.05, 11:56 no to jeszcze został szmaragd i krokodyl ;0) OLDEHEH ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: marzenia!! 22.04.05, 16:50 quarantina napisała: > Czy marzeniem jest coś co chcemy żeby było? To pragnienie bądź cel. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: marzenia!! 22.04.05, 18:49 Domek drewniany z widokiem na Beskidy. W pobliżu las i strumień. Gromadka dzieci i zwierzątek. Żona jedna powinna starczyć :) Takie małe i skromne me marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: marzenia!! 22.04.05, 19:16 1. A mnie sie marzy kurna chata, zwyczajna izba, zbita z prostych desek, żeby się odciąć od całego świata, od paragonów, paragrafów i wywieszek ! Zaszyć się w kącie, w kupie liści, tak, żeby tylko koniec nosa było widać, nic nie zamiatać, nic nie czyścić, nie kombinować, co się jeszcze może przydać ? R. Kiełkuje tu i tam tymotka na klepisku, rośnie czterolistna koniczyna, nie myśli się o ścisku, o wycisku, nic się o czternastej nie zaczyna ! Z wolna grubieja ci paluszki i wolno rosną kędzierzawej brody pukle, Niszczeją zgrzebne ciuszki, a tobie nie żal nadziewanych pączków z lukrem ! 2. A mnie się marzy kurna chata i trzaskające w kurnym piecu smolne pieńki z oddali słychać głos kolegów "Pójdźmy wszyscy do stajenki", Gdzieś tam prezydent zbiegł w szlafroku, gdzieś tam przyjęli jako wskaźnik stopę zysku, pięć wizyt, sześć wyroków, ktoś przez pomyłę rekord świata pobił w dysku ! R. A tu tymotka wprost z podłogi strzela w niebo i lwie paszcze rosną dzikie, i sercu drogiej nie masz tu załogi, tutaj możesz się nie liczyć z NIKiem ! Budzi cię leśnych ptasząt duet, więc się przeciągasz a stwierdziwszy ssanie w dołku przyswajasz razową bułę i zaraz lżej ci na tym ziemskim łez padołku ! :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: marzenia!! 22.04.05, 19:21 Kabaret "Elita" i Jan Kaczmarek oczywiście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: marzenia!! 22.04.05, 20:49 ..moje zeszłoroczne marzenie napisane na wiosnę spełniło się:) pływałam latem w morzu:) w sumie dużo w życiu spełniło mnie się marzeń.. w tym roku hmm... nie wiem czy o czymś marzę.. czy czegoś pragnę... to trochę niebezpieczne..nie mieć żadnych marzeń... oczywiście mam wiele życzeń.. ..ale czy życzenia to są marzenia..? może lecieć w chmurach samolotem..? tak..:) znaleźć się na spacerze w chmurach.. Cover kiedyś podesłał..takie ciekawe zdjęcie mostu.. Tak..chyba spacer na takim właśnie moście:) Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: marzenia!! 22.04.05, 21:45 Teraz ja. Trochę się wstydzę, ale co tam:) Idę ulicą, zamyślona. Podchodzi pan i mówi: jest pani piękna, czy zagra pani w moim filmie? Zgadzam się. Zarabiam kupę forsy, za którą kupuję dom w Bretanii i mieszkam tam szczęśliwa z całym dobrodziejstwem inwentarza, do końca życia. quar. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: marzenia!! 22.04.05, 22:15 Znamy Się Tylko z Widzenia Słowa: J.W. Martin, Muzyka: R. Poznakowski Znamy się tylko z widzenia A jednak lubimy się trochę Przez ulicę szeroką jak rzeka Zaglądamy sobie do okien, do okien Już wiem, że masz oczy niebieskie Że lubisz wieczory i kwiaty A gdy czasem zanucisz piosenkę Twój głos pomaga mi marzyć, marzyć Marzenia jak ptaki szybują po niebie Na pewno potrafisz wśród nich znaleźć siebie I wierzę, że kiedyś odgadniesz z tych marzeń Że chciałbym się z Tobą zobaczyć naprawdę Znamy się tylko z widzenia I jedno o drugim nic nie wie Przez ulicę szeroką jak rzeka Uśmiechamy się czasem do siebie, do siebie [2x] Dobrego wieczoru i spełnienia marzeń quar :)) Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: marzenia!! 22.04.05, 22:45 halina501 napisała: > Znamy Się Tylko z Widzenia > Słowa: J.W. Martin, Muzyka: R. Poznakowski > > Znamy się tylko z widzenia > A jednak lubimy się trochę > Przez ulicę szeroką jak rzeka > Zaglądamy sobie do okien, do okien > > Już wiem, że masz oczy niebieskie > Że lubisz wieczory i kwiaty > A gdy czasem zanucisz piosenkę > Twój głos pomaga mi marzyć, marzyć > > Marzenia jak ptaki szybują po niebie > Na pewno potrafisz wśród nich znaleźć siebie > I wierzę, że kiedyś odgadniesz z tych marzeń > Że chciałbym się z Tobą zobaczyć naprawdę > > Znamy się tylko z widzenia > I jedno o drugim nic nie wie > Przez ulicę szeroką jak rzeka > Uśmiechamy się czasem do siebie, do siebie [2x] > > > Dobrego wieczoru i spełnienia marzeń quar :)) ---------------------------------- halinka, skąd Ty znasz tego tyle?? quar. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: marzenia!! 24.04.05, 13:00 quarantina napisała: > halinka, skąd Ty znasz tego tyle?? > quar. Widocznie podświadomość wszystko skrupulatnie zbiera i na dane hasło szybciutko grzebie w swoich nieprzebranych zasobach, wyciaga na wierzch i podaje jak na dłoni wszystkie skojarzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: marzenia!! 22.04.05, 22:40 Taaak. Życie unplagged ma swoje uroki. Mało kogo jednak stać na to, by się odciąć. Myślę zresztą, że trzeba umieć sobie radzić z taką rzeczywistością, jaka została nam dana. Nie robić uników. -- Oj, dana, dana, Marysiu kochana! Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: marzenia!! 13.05.05, 14:15 lampka wina i rozmowa łagodne światło wieczoru uśmiech... OLD :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma marzenia... 14.05.05, 08:41 "Wy, którzy pragniecie długiego życia, lepiej byście zrobili, gdybyście pragnęli dobrego życia." www.asp.gda.pl/zblekiewicz/art/ab-Marzenia.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: marzenia... 14.05.05, 22:04 A ja bym chciała długo i dobrze...;) Czy tak nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: marzenia... 15.05.05, 13:36 yoanna napisała: > To dobrze...więc tak chcę właśnie..:) ..życzę.. więc tak Tobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: marzenia... 15.05.05, 15:41 urszulka_ma napisała: > ..życzę.. więc tak Tobie:) Dziękuję Uli...:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: marzenia... 16.05.05, 07:35 co to za marzenie.. gdyby je tak zaraz łatwo mieć?:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: marzenia... 16.05.05, 14:19 Takie marzenie jak jego obiekt. Też nie lubię zbyt łatwych. Arni Odpowiedz Link Zgłoś