Dodaj do ulubionych

Wypocin cd. :)

06.05.05, 19:36
Kruk to czy Sowa dziś wieści przyniesie?
A może Sójka - niepewny to ptak.
Trzpiot Wróbel, czy Sroka, czy może też Słowik?
Cóż chciałbym usłyszeć? Czego to znak?

(Byle nie Kukułka :) )
Obserwuj wątek
    • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:53
      To znak, że coś Ci się chce, tylko nie wiesz co ;)
      • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:55
        chce mi sie coś? Tak, chyba tak ;)
        • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:58
          A co, że zapytam dyskretnie?
          • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:59
            Tak przy wszystkich?
            • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:59
              no dobra, nie będe podglądac :))
              • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:01
                Ani podsłuchiwać?
                • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:03
                  podsłuchiwać będę ;))
                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:04
                    Na tym polega dyskrecja, żeby słuchać, co mówią, a samemu gęba w kubeł ;)
                    • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:06
                      otóż to!
                      podsłucham ,ale nie rozpowiem :) dla siebie zachowam :)
                      • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:22
                        Bedzie słychać tylko oddech i bicie serca. Żadna tajemnica.;)
                        • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:25
                          eee, to nie będę podsłuchiwac - nie chce uchodzić za natreta...
                          • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:27
                            Acha, a więc czekasz na słowa?
                            • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:29
                              nie czekam na nic...
                              niczego od nikogo nie oczekuje:)
                              • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:46
                                no i poszli sobie...samą zostawili...:(
                                • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:51
                                  Ponoć nikt na świecie nie jest sam. Tak mówią (nawet nie wiem kto).
                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:54
                                    chyba sie mylą
                                    • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:55
                                      Jakiś dołek? Dołeczek?
                                      • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:56
                                        tak, trochę...smutną wiadomość dzisiaj dostałam
                                        • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 21:42
                                          Jednak Kruk.
                                          Wieści podszyte kruczą czernią skradają się zewsząd. Wiem to.
                                          Są też wieści jak płaszcz Anioła. Okrywają bezpiecznym ciepłem, pachną czeremchą i maciejką. Jest też stan zawieszenia, oczekiwania.
                                          • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:07
                                            mnie - kruk, a Tobie?
                                          • northumberland Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:12
                                            nie STAN, SZATAN OCZEKIWANIA, piaskowy..:) ozdrawiam i odezwij sie czasem:)
                                • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:22
                                  Bo mnie pochłonęły krwiożercze bestie! Ale już jestem nazad.

wietka napisała:

> no i poszli sobie...samą zostawili...:(

• niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:23
                                    Bidulka.....a ja z małpą siedze.....
                                    • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:25
                                      A wcale że nie, bo już ją dawno przejęłam :)
                                      • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:26
                                        A ja nawet pogłaskać nie mam co.....
                                        • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:27
                                          Zgoliłeś brodę??
                                          • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:29
                                            Duch z brodą? Daj żyć.....!
                                            • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:32
                                              Taki duch co wygląda jak Maluzalem, wygląda naprawdę dostojnie i poważnie :)
                                              • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:34
                                                Poważnie.....
                                                to się tylko
                                                w trumnie wygląda.....
                                                • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:35
                                                  Więc badźmy niepoważni, jak na nasz wygląd przystało :))
                                                  Potem sobie spoważniejemy.
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:37
                                                    Hmmmm,czekam....na
                                                    niepoważną propozycję..:))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:43
                                                    Dawaj, upiorę Ci sukienkę na tarze i przy okazji zobaczę, jak wyglądasz
                                                    netto ;)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:46
                                                    Jak taki malutki
                                                    tłuściutki amorek......
                                                    Loczków już tylko malutko....
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:49
                                                    Ty się nie tłumacz, łyse jest piękne, a co najmniej świecące :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:50
                                                    W oczy Ci nie zaświeci
                                                    Chyba,
                                                    że będziesz
                                                    za mną biegać!!!!!!!!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:52
                                                    I sapać Ci w ucho? Z zadyszki, rzecz jasna, bo sam rozumiesz, że kondycja u pań
                                                    po zimie kiepskawa bardzo.
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:54
                                                    Nie wierzę....
                                                    piosence...:))))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:58
                                                    Bo też czasami tekst w piosenkach jest taki głupi, że aż się nie chce wierzyć,
                                                    że ktos jest w stanie takie cos wymyślić ;)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:01
                                                    Ale ta piosenka
                                                    była "z życia wzięta"!!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:04
                                                    Z czyjego mianowicie?
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:06
                                                    Z życia Pań
                                                    po zimie
                                                    Po aerobiku i innych upiększających....
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:10
                                                    Z zabiegów upiekszających wzięłam jedynie wizytę u dentysty, kiedy mi
                                                    wypełnienie wypadło ;P
                                                    Nie należę do tych, które katują się cud-dietami :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:18
                                                    Tak tylko mówisz....
                                                    bo wiesz,że nie sprawdzę...:(
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:19
                                                    Ciekawe, że ilekroć zdarzy mi sie mówic prawdę, nikt mi nie wierzy :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:24
                                                    Nie dotknę
                                                    nie uwierzę
                                                    (zrobiłem coś....głupiego....)
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:32
                                                    Jak się wygłupiać, to nie indywidualnie :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:41
                                                    I teraz nas zamkną
                                                    za głupotę :))))))))))))
                                                    Nie mogę czytać.....o jedzeniu...buuuu
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:44
                                                    Dlaczego? Podstawowa zasada zdrowego odżywiania Trzpiota głosi: jak już masz
                                                    coś zjeść, niech to będzie to, co lubisz lub na co masz ochotę, delektuj się i
                                                    nie miej wyrzutów sumienia, bo jak wiadomo wyrzuty sumienia utrudniają
                                                    prawidłowe trawienie oraz są przyczyna powstawania wrzodów.
                                                    :))
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:47
                                                    Wrzodów nie mam....
                                                    ale śmietnik jest...pokaźny!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:51
                                                    Poważnie mówiąc - uważam, że nie ma się tym co stresować. Z moich obserwacji
                                                    wynika bowiem, że na ogół osoby pulchne są zdecydowanie bardziej dobrotliwe i
                                                    pogodne od chudych szczap!
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:58
                                                    Przy tej wypowiedzi
                                                    ujrzałem Twój Tajemniczy Uśmiech
                                                    więc biegnę do lodówki
                                                    ugryźć coś smacznego
                                                    (uch,ten krem z borowików----może kiedyś....:))))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:04
                                                    Noooo :) Ja z kolei jeszcze wspominam loda, którego pochłonęłam na koniec dnia
                                                    wraz z czekoladową skorupką, co spotęgowało dreszczyk przy oglądaniu bardzo
                                                    strasznego filmu.
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:09
                                                    Oj,ojoj,oj,ojjojoj
                                                    Jadę do nocnego....
                                                    Tam są wspaniałe,kilogramowe,ajerkoniakowe.....
                                                    Ale mnie zaraziłaś!!!!
                                                    Już po mnie,acha....to i "napój" kupię!!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:11
                                                    Tymczasem ja się pozegnam, zanim kochana Tepsa po raz enty tego wieczoru
                                                    odłączy mnie od tzw. usługi, niech ją dunder świśnie :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:12
                                                    Miłych snów!!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:15
                                                    :))) Pozdrawiam.
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:21
                                                    Zaraz wracam ze sklepu
                                                    nie poczekasz?
                                                    Pyszne lody i dobry alkohol(no,nie winko!!!)
                                                    Daj się skusić!!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:27
                                                    Ok, ale jak padnę to kto mnie zataszczy do łóżka?
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:52
                                                    Jestem już!!!
                                                    Więcej już u nich kupować nie będę!!!
                                                    LODÓW im brakło!!!!
                                                    Wtedy,kiedy mnie się chce!!!!!
                                                    Jakieś barachuło w kubku mi chcieli sprzedać,palanty!Na drzewo!!!!!
                                                    Dobrze,że chociaż "jałowiec" był i cola....
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:56
                                                    tak to już jest z tymi nocnymi, że wciskają ciemnotę ;)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 01:09
                                                    No widzisz,ale co się miałem pieklić?
                                                    Co ta dziewczyna winna?
                                                    Jutro kierownika za jajka powieszę!!!!
                                                    Widocznie nie "pisane" nam były te lody...:))
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 01:27
                                                    Stało się.......nie ma Trzpiotka....
                                                    Będę musiał sam "zniszczyć" ten "jałowiec"
                                                    Jak pech,to pech........
                                                    Mówią,że jak ktoś szczęścia nie ma
                                                    to i w ci.ce na pineskę trafi......
                                                    "Jałowcowych" snów.....:))))))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 08:48
                                                    Trzpiotek padł w kimono jak kłoda, a rano wstał niczym świerszczyk :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 11:23
                                                    No właśnie,a ja się zastanawiam
                                                    co tak od samego rana
                                                    "świerszczy" mi w głowie....
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 11:38
                                                    Oj, a upewniłeś się czy to przypadkiem nie jest szarańcza?
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 11:59
                                                    Wypluj te słowa!!!!!
                                                    Wiesz jakie spustoszenie
                                                    w....głowie
                                                    może zrobić
                                                    szarańcza?
                                                    Nie,to tylko delikatny świerszczyk
                                                    na....opamiętanie :))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 12:04
                                                    Mój wcale nie był delikatny i jak mi bzyknął do ucha, tak od razu ugotowałam
                                                    zupę ogórkową :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 13:10
                                                    Ogórkowa....!
                                                    A zostanie coś?Może bym się wprosił?
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:27
                                                    Zostało, bo ja nie jadłam :) Od kiedy lubisz ogórkową?
      • wietka Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:56
        Piaskowy dzisiaj coś niezdecydowany, ale za to uśmiechnięty ;))
        • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:57
          Nooo, nie da się nie zauważyć jakościowej zmiany takiej WIELKIEJ jakościowej
          zmiany :))
        • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 19:58
          Zdecydowany, zdecydowany.
          • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:17
            Na co, że zapytam bezczelnie?
    • piaskowy_dziadek Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 20:21
      No i nic. Żadnych wiesci. No ale, żadne wieści to też wieści ;)
    • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 21:36
      I co, już koniec ciągu dalszego??
      • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 21:51
        witam i mysle ze Bocian nowine Ci przyniesie :-)))
        • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:10
          jaki znowu bocian??? Help! Nie chcę mieć więcej dzieci.
          • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:22
            oki Ciebie to minie juz ja to zalatwie :-)))
            • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:29
              Bardzo to wszystko tajemnicze, ale co tam, najważniejsze, żeby bocian wylądował
              gdzie indziej :)
              • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:32
                wyladowaly i widzialem ich cale mnostwo tak wiec trzeba sie miec na bacznosci i
                uwazac
                • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:36
                  Masz rację. Jak u mnie wylądują, to zmienię mieszkanie ;)
                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:39
                    no to zapraszam jak przyleca :-)))
                    • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:44
                      Uprzedzam, że gęsią nie jestem choć śląskie kluski lubię :)
                      • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 22:57
                        a moze kaczuszka uwielbiam kaczki moga byc nawet dzikie :-)))
                        • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:06
                          Uhm, pewnie garnirowane i podane na gorącym półmisku ?
                          • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:08
                            uwielbiam kiedy sa dobrze nadziane a czasami sam je nadziewam jak mam czas
                            poprostu lubie dobra kuchnie nawet ta dzika
                            • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:12
                              A ja dotąd nie mogę pojąć, po co niektórzy tracą tyle czasu w kuchni!
                              • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:20
                                zapewniam ze kuchnia moze byc rownie interesujaca potrzeba tylko odpowiedniego
                                mistrza kuchni i wszystko moze zamienic sie we wspaniale danie dnia no i
                                koniecznie deser
                                • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:22
                                  Dla mnie przestaje być interesująca, kiedy drugie tyle czasu tracę na zmywanie
                                  garów po tzw. mistrzach kuchni ;)
                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:30
                                    nie widze problemu my gotujemy a zmywanie zostawimy pani Jadzi ona wszystkiemu
                                    zaradzi :-)))co dzis gotujemy?
                                    • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:32
                                      Szparagi????
                                      • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:35
                                        szparagi +biale wino oki ale to na przystawke natomiast jakas zupka moze?
                                        • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:36
                                          Krem z borowików, ach... Z grzankami!
                                          • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:42
                                            powiem tak doskonaly wybor jestem pod wrazeniem zupka jest prosta ale jej smak
                                            to poprostu inna bajka :-))) oki zupka jest tak wiec co na drugie danie ?
                                            • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 06.05.05, 23:48
                                              Krwisty befsztyk z masełkiem czosnkowym i cytryną :)) Do tego surówka z
                                              gotowanych buraczków, świeżej papryki i cebulki zaprawiona oliwką i
                                              przyprawiona jak się należy. Ziemniaczków może wtedy wcale nie być, ale jak już
                                              byc muszą, to opiekane, ale nie na patelni, tylko w piekarniku.
                                              • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:03
                                                nie bardzo mi to pasi krwisty moze byc do tego ziemniaczki oki ale wolalbym
                                                salatke z pomidorka salaty lodowej ogorek oliwa z oliwek delikatnie
                                                czosnek .polecam poledwiczke marynowana w ziolach salatka z pomidorka + swieza
                                                bazylia i oliwa z oliwek i ziemniaczki z grilla z odrobina masla
                                                czosnkowoziolowego + winko koniecznie czerwone moze byc wytrawne jesli lubisz
                                                • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:09
                                                  Wcale nie lubię wina, niestety, zwłaszcza czerwonego. Zamiast befsztyku może
                                                  być pieczony drób z żurawinowym sosem, no i ewentualnie kieliszek białego wina,
                                                  ale niewielki.
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:12
                                                    czerwone mieso czerwone wino biale mieso i rybka biale wino tak jest to
                                                    przyjete ale moze mala zmiana a sos zurawinowy nie bardzo co do drobiu moga byc
                                                    golabki to lubie
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:14
                                                    Kurczę, to w końcu mnie gotujesz, czy sobie? ;))
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:18
                                                    nam gotuje nam moja droga oki no to co drob czy krwisty i odrobina bialego
                                                    winka no i deserek ?
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:29
                                                    Ok, w takim razie moja będzie zupka, a Twoje drugie (czyli do Ciebie należy
                                                    jego wybór). Na deser proszę sałatkę owocową :)
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 00:35
                                                    oki gdzie zjemy jesli mozna polecam pewna laczke nad brzegiem jeziora na lonie
                                                    natury smakuje wysmienicie a deser bedzie owocowy z nutka dekadencji:-))) dobra
                                                    moja droga ide nynu bo jutro do pracy rodacy spokojnej nocy zycze pa
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 08:45
                                                    Na łączce nad jeziorem prędzej zjedzą nas komary, niż my obiad. Ich sezon
                                                    właśnie się rozpoczyna, już kilka dni temu pojawiły się pierwsze bzyczące i
                                                    wygłodniałe wampirki.
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 17:39
                                                    jakie komary znam takie miejsca ze tam mozesz byc spokojna o swoja drogocenna
                                                    krew chyba predzej ja Ci ja wypije haha .co tam dzisiaj w kuchni slychac pani
                                                    Jadzia sie spisala? :-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:31
                                                    Dziś było na szybko, czyli najpierw ogórkowa, a potem gulasz wołowy z
                                                    kluseczkami śląskimi i surówką z pekińskiej kapusty.
                                                    Jak chcesz mi wypić krew, to najpierw musisz ja uszlachetnić jakimś wyjątkowo
                                                    wykwintnym smakołykiem :)
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:37
                                                    mysle ze jako czarownica to juz masz super krew tak wiec nic nie jest w stanie
                                                    tego poprawic a ja chetnie zakosztuje tego napoju natomiast co do dzisiejszego
                                                    posilku to bylo goloneczko mniam i mialem ochote na piwko ale piwko i jazda
                                                    autkiem to nie bardzo a jak tam dzionek szanownej czarownicy przelecial?:-)))
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:43
                                                    a ja jadłam dzisiaj truskawki, aha!
                                                    nie szkodzi, że troche sztucznawe... ale czerwone i aromatyczne:))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:45
                                                    Ze mnie taka czarownica, jak z koziej d... trąba i nic mi nie przychodzi tak
                                                    łatwo i prosto jak to sie dzieje za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, ale
                                                    nie narzekam, a dzień spędziłam dosyć pracowicie, z samego rana umordowałam się
                                                    po pachy ta ogórkową tak, żee wszystko potem było już drobnostką ;)
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:51
                                                    ja doniczkę kupiłam( prócz truskawek) i przesadziłam roślinę:)
                                                    tez sie zmęczyłam;)
                                                    dobry pomysł z tą ogórkową - zrobie w poniedziałek,o!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:54
                                                    Łoł, co do roślin- moja jedna puszcza własnie liść, po 3 miesiącach bezruchu! A
                                                    Już myślałam, że nic z niej nie będzie :))
                                                    Poza tym zastanawiam się, czy by nie sprawdzic, co wyrośnie z nasiona avocado.
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 18:57
                                                    sprawdź!
                                                    a jak sprawdzisz - napisz :)
                                                    ja 3 większe rośliny i 3 malutkie - fiołeczki, są śliczne, gdy kwitną:)
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:01
                                                    Króre fiołeczki, te fioletowe, czy te różowe?
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:02
                                                    malutkie :))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:03
                                                    No to się dużo dowiedziałam ;) Ale nic nie szkodzi, sama nie wiem, co właściwie
                                                    hoduję w domu oprócz juki.
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:06
                                                    no bo malutkie.
                                                    Jeden jest bordowo-fioletowy, drugi fioletowy, a trzeci jeszcze nie zakwitał.
                                                    a tan duzy to na szafie stoi i płozy sie po ścianie - właśnie dzisiaj go
                                                    upinałam na gwożdzikach :)
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:08
                                                    To masz niezły gąszcz w domu :))
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:11
                                                    nieee, tak moze wynika z opisu, a tak w ogóle marna ze mnie ogrodniczka:(
                                                    chociaz i balkon zekwieciłam pelargoniami, bo odporne na trudy zyciowe :)
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:14
                                                    No fakt, u mnie też 3/4 to takie roślinki, co ich ani kijem, ani pałką.
                                                    Wyjeżdża sie na 3 tyg na wakacje, wraca, a one dalej rosną.
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:22
                                                    no juz jestem na chwilke tylko i co widze ze tu z gotowania nici bo czarownice
                                                    o kwiatuszkach paplaja a moj ogrodek jest taki duzy ze jak bym wyjechal na trzy
                                                    tygodnie to maczeta musialbym machac przez nastepne trzy tygodnie aby sie do
                                                    domku dostac hehe:-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:25
                                                    To jak to jest, przez ogród nigdzie nie wyjeżdżasz??? A może zaszywasz się w
                                                    jego buszu i wydaje Ci się, że jesteś w dzikiej kniei? ;)
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:34
                                                    dokladnie to drugie zamawiam malpki z forum lwy tygrysy i inne gadziny o
                                                    ptakach nie zapominam i mam takie wakacje ze hej na tenm sezon sciagam palmy i
                                                    juz mi patelniami piasek woza i takie sa moje wczasy pod grusza(w tym roku pod
                                                    palma haha):-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:39
                                                    No to masz niezłego fioła :)))
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:49
                                                    a to teraz dopiero zauwazylas i nie fiola tylko fiolki i inne kwiaty mi nie
                                                    znane jak kosze to jade jak leci haha a pozniej awantura ze niby tu rosly a
                                                    mozliwe hehe:-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 19:53
                                                    Gdybyć skosił moja sasankę, to...musiałbyś własnoręcznie sadzic nową!
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 20:00
                                                    juz to slyszalem nie raz a sezon juz sie rozpoczal na koszenie tak wiec znow mi
                                                    sie oberwie w tym roku az do jesieni wszystkie kwiatki male iglaki wygladaja
                                                    fajnie w koszu mojej kosiarki haha jak masz co kosic to mam super kosiarke i
                                                    moge poszalec w twoim ogrodzie :-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 20:08
                                                    Jakiej marki i czy z workiem na trawę? Byle bździdłu nie pozwolę jeżdzić po
                                                    gazonie ;)
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 20:39
                                                    moja droga kosiarka to TOYOTA i z koszem tak wiec dawaj namiar i zaczynam
                                                    koszenie na maxa wszystko wykosze hehe
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 21:40
                                                    To świwetnie, pokażę Ci parę zachwaszczonych trawników w mieście, które mi sie
                                                    nie podobają :)
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:07
                                                    no juz jestem juz po imprezie to dawaj te trawniki bo mi sie kosiara do roboty
                                                    wyrywa :-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:10
                                                    Żeby tylko sama nie odjechała, bo to niebezpieczne ;)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:14
                                                    Och,jak nie przyjemnie
                                                    gdy pot płynie ze mnie
                                                    i krew mnie zalewa
                                                    ...bo znów skosiłem drzewa
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:17
                                                    Następny lasobójca!
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:19
                                                    Wypraszam sobie!!!!
                                                    Przecież śpiewam,że nieprzyjemnie!!!!
                                                    Oj,Trzpiotku!!!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:21
                                                    Nie liczą się chęci, liczy się efekt, a powierzchnia lasów stale maleje.
                                                    Oj, Żwirku! :)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:24
                                                    Są lasy
                                                    nad...jeziorami
                                                    u mnie
                                                    Przyjeźdzaj!!!
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:38
                                                    Przyślij po mnie kosiarkę ;)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:59
                                                    Jeśli tylko wyrazisz życzenie :))))
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:22
                                                    tnij nie marudz wiecej miejsca na zabawe
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:21
                                                    dobre dobre znacze na kosiarce raczej znaczylem bo juz miejsca nie ma a sezon
                                                    sie zaczoltak wiec tne co popadnie hehe:-)))
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:18
                                                    sama se przyjedzie ona kosi a my dalej gotowanie na ekranie :-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:22
                                                    Kisiel porzeczkowy bym zajdła :)
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:23
                                                    mowisz moja droga i masz ale mam cos jeszcze dla Ciebie jesli chcesz ?
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:26
                                                    Co masz?
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:32
                                                    mam kilka asow w rekawie zwiazanych z Twoim delikatnym podniebieniem i nie pisz
                                                    mi skad wiem poprostu wiem a Ty sie nie bron tylko marz i delektuj sie smakiem
                                                    jaki plynie z mojej kuchni chcesz ?:-)))
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:38
                                                    mogę się dołączyć ? cos pysznego bym przekąsiła :)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:41
                                                    Ogórkowa została...
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:43
                                                    Ale tej akurat nie polecam, bo chyba ogórki trochę gorzkie były, niestety.
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:46
                                                    Boisz się,że jutro braknie?
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:47
                                                    Nie, ale jakbym miała częstować, to bym chciała, żeby smaczne było ponad
                                                    wszelką wątpliwość, czyli moją :)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:48
                                                    Ja bym spróbował...
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:41
                                                    moja droga witam Ty zawsze jestes mile widziana no to o tej porze polecam cos
                                                    na deser mam kilka propozycji chcecie drogie panie ? oczywiscie tak towarzysko
                                                    sobie popichcimy :-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:39
                                                    Wcale mi się nie podoba, że coś o mnie wiesz, a ja nie wiem skąd.
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:43
                                                    ale cos lekkiego, bo pora późna...ogórkowej odgrzewanej nie chce :)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:45
                                                    A humor się poprawił?
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:48
                                                    Pierogi z jagodami byś chciała?
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:50
                                                    tak , tak, baaardzo lubię:))
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:45
                                                    nic nie wiem ale wiem ze cos wiem ale czy to wazne ze cos tam wiem ze nic nie
                                                    wiem :-))) kurde deser mi sie przypala a my tu kliku kliku o niczym choinka nac
                                                    wody mi tu lac
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:46
                                                    humor troche lepszy :)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:47
                                                    Znalazłaś?
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:48
                                                    a czego szukałam?
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:48
                                                    @
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:49
                                                    ojej, ojej nie zaglądałam!!
                                                    ale zaraz sie poprawie:)
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:53
                                                    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                                    niedobry żwirku! to jest TO!
                                                    Ty to wiesz, jak mnie pocieszyc...
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:55
                                                    Przepraszam,ale ja nie jestem niedobry_
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:57
                                                    rzeczywiście, błąd...jesteś Wspaniały! :))
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:58
                                                    Dziękuję,tego mi było trzeba....
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:00
                                                    zawsze do usług:))
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:02
                                                    I wzajemnie!!!
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:02
                                                    no, tośmy sobie posłodzili :)))
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:04
                                                    To...może zrezygnuj
                                                    z...deseru:)))))
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:05
                                                    może mnie zemdlić o tak późnej porze?
                                                    ok, deser zostawię na jutro ;)))
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:53
                                                    polecam Tarta Gruszkowa lub Sorbet Jagodowy :-)))
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:56
                                                    a może byc i to i to?
                                                    oczywiście w Twoim wykonaniu :)))
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 22:59
                                                    oki troche to potrwa ale dam rade co ma byc piersze juz oczywiscie mozecie
                                                    jechac w moja strone
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:01
                                                    oczywiście, że możemy :)
                                                    gdzie i o której mamy się stawic? :)
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:04
                                                    SORBET :))))))
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:05
                                                    ale tarta tez może być niezła :)
                                                  • debi_bebi Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:08
                                                    Jeszcze nie jadłam gruszkowej, ale czy nie byłaby trochę mdła?
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:09
                                                    też nie jadłam, ale lubię gruszki, Debiczko;)
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:11
                                                    Heee, coraz częściej mi się przytrafia :)
                                                    Też lubię gruszki oprócz ulęgałek, najbardziej takie ledwo dojrzałe :)
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:13
                                                    nikt nie zauważył :)
                                                    a zgruszek najlepsze takie wielkie, słodkie, ciężkie od soku :)
                                                  • zwirek_one Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:21
                                                    Jest taki co zauważył...
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:23
                                                    a co?
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:07
                                                    wiem ze na miotlach latacie tak wiec srodek transportu juz jest :-)))
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:09
                                                    Ja tylko mopa uważam, jako śtrodek transportu napowietrznego ;)
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:10
                                                    z wiaderkiem? ;)
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:12
                                                    jak najbardziej, w kolorze niebieskim, żeby się ładnie komponowało ;)
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:14
                                                    niebieskie ładne:) pasuje mi do oczu:)
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:14
                                                    i do rowerka :)
                                                  • albercik7 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:17
                                                    przepraszam moje drogie panie ale nie moge pisac czasami pewne wiadomosci
                                                    przychodza takie ze czlowiek traci ochote na zabawe i ja wlasnie tak mam
                                                    sorry .dobranoc a tarta nie jest mdla i podana z galka lodow waniliowych to
                                                    niebo w gebie .pozdrawiam i mysle ze do jutra pa:-(((
                                                  • wietka Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:18
                                                    przykro mi z powodu przykrych wiadomości, pa...jutro będzie lepiej.
                                                  • trzpiot_1 Re: Wypocin cd. :) 07.05.05, 23:18
                                                    Przykro mi, że dopadły Cię złe wiadomości. Do zobaczenia w bardziej
                                                    sprzyjających okolicznościach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka