Dodaj do ulubionych

Pensjonat pod Różą

13.05.05, 13:52
Nie wiem czy ktos tu ogląda. Zanim pójde do mięsnego...
lubie ten serialik i w ogóle i powiem wam,że od poczatku myslałam ze Iwa
będzie z Ksawerym ( chyba sie na to zanosi)
ciekawe co Alicja opowie na procesie
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 13:56
      co to jest i gdzie to leci?
      powiem Ci Pomme, ze ja już nie mogę wytrzymać na żadnym serialu do końca
      odcinka, gdzie tam do końca dłuższej chwili niezdzierżę-jakaś miękka jestem:)
      wykańczają mnie po 4 min z MjMem włącznie i na czele
      • pomme Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 14:27
        Invicta, na polsacie i powiem,że to jedyny serial jaki oglądam MJM nie mogę po
        prostu nie daje rady
    • scoutek Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 13:57
      ogladam
      lubie Iwe i Ksawerego
      lubie Poldzia (zawsze lubilam tego aktora)
      lubie Marzene Trybale bardzo....
      i w ogole atmosfera mi odpowiada i to powolne tempo....
    • tw_muza Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 13:59
      a ja nie oglądam ale was lubię, to i się dopisałam :))
    • ni3zapominajka Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 14:02
      ja też bardzo lubie ten serial za to ze tak ladnie "plynie"
      troszke denerwuje mnie to ze wszystko "i tak dobrze sie konczy"
      ale to wlasnie chyba jest ten taki bajkowy smaczek - tak ja to widze :):)

PS. denerwuje mnie tylko emisja w czwartki - zazwyczaj nie ogladam gdyz sie
      szkole :(
    • laurra Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 14:11
      ja tam lubie bajki:P i Trybala jak najbardziej na tak;DD
      • cellka Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 14:21
        kurza twarz, też wsiąkłam w serialik i też głównie niedzielnie, bo zwyczajnie
        zapominam w czwartki. lubie smaczki jakie tam czasem przemycają, była taka
        scena kiedy mąż Dusi przedstawiał jakiemuś facetowi zestawienie materiałów na
        wykończenie domu, w tym jedno wyższe o 8 tysiaków i na pytanie dlaczego akurat
        tam jest drożej, powiedział że pewnie dlatego że kupują tam "sławni ludzie" i
        wymienił Trybałę, siebie (podał swoje, czyli nazwisko aktora) i nazwisko aktora
        z którym rozmawiał.
        • ni3zapominajka Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 14:41
          no popatrz
          cellka ale jestes kumata, oglądałam tę scenę ale tego nie zajarzyłam,
          jak będziesz miała więcej takich smaczków - dziel sie :)))

• pomme Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 15:37
            ja też na to nie zwróciłam uwagi, kurcze jakoś nie umiem oglądać.
            Ostatnio odcinek to był z ta aktorką z labiryntu - ona sie nic nie zmieniła,
            nawet fryz ten sam
            • aga_ata Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 17:13
              z tą Trybałą też przyuważyłam :) Pilitowski tez powiedział , czyli nazwisko
              Kukusia :) poza tym ta facetka Labiryntu nawet fajna. Sympatyczny był ten
              serialik :)
              • dark.raven Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 17:55
                invicta1: to chyba ogladasz nie te seriale co trzeba:))) chociaz masz racje na
                nich ledwie mozna wytrzymac:) obejrzalabys kiedys Aliasa , zareczam Ci ze
                wytrzymalabys do konca. Z nim jest tak, albo go wylaczysz od razu, albo
                bedziesz go ogladac do konca. Kiedys w jeden dzien obejrzalam cala serie bo nie
                moglam sie oderwac:)

Co do pensjonatu....niezla akcja szykuje sie w czwartek 19.05:))) poczytajcie
                na wp.pl
                • jaginger Re: Pensjonat pod Różą 13.05.05, 19:52
                  No i tekst Ksawerego na pytanko mamusi,czy mu się Iwa podoba:
                  Jak jasna cholera!!!:)

--------
                  • dark.raven Re: Pensjonat pod Różą 15.05.05, 21:42
                    no i jak? bylo dzis cos ciekawego?
                    • pomme Re: Pensjonat pod Różą 16.05.05, 09:09
                      Opowiadać to ja nie umiem, ale
                      balbina z Poldkiem i Iwą zeznawali w sądzie i jakoś kiepsko poszło
                      mam Kukusia wróciła do paki.
                      Ksawery przyznał mamie że myslał poważnie o Iwie
                      Bończyk przywiozal syna, który jak twierdziła ma odstające uszy i na komunie w
                      prezencie postanowiła mu te uszy zoperować, Mąż oponował. lekarz powiedział,że
                      nie przeprowdzi operacji za to zalecił rodzince poradnie rodzinna. bończyk
                      wyzwała go od idiotów ( jak wyszła ) i zażądała rozwodu z meżem.
                      Mikołaj zaimprezował na wolnej chacie. Efektem było zniknięcie obrazu
                      nowosielskiego z domu...
                      swoja droga zaczął wkurzać mnie ten mikołaj
                      • paprotka-gd Re: Pensjonat pod Różą 16.05.05, 10:16
                        Świetny był tekst Balbiny siedzącej na ławce na korytarzu sądowym .
                        Balbina z różańcem w rękach , cała spięta , oświadcza Poldkowi :
                        " W sądzie jesteśmy a nie na spowiedzi - tu nie zawsze prawda wygrywa "
                        Jeszcze lepszy był text policjanta , który przyjmował zgłoszenie o zaginięciu
                        obrazu spod pędzla Nowosielskiego . Policjant rzuca pytanie do Mikołaja :
                        " To w końcu czyj to był obraz ? pana czy Nowosielskiego ? "
    • czesia-z-butiku Re: Pensjonat pod Różą 15.05.05, 22:01
      mnie się podoba ten serial nie podoba
      za bardzo przeciągane są niektore sceny
      poza tym,Polsat ma 25 aktorów, ktorzy grają w każdym serialu-dla mnie taka
      postać kojarzy się wtedy z inną,odgrywaną w innym serialu
      • ikarr Re: Pensjonat pod Różą 16.05.05, 09:14
        Ja ten serial lubię. Wczorajszy odcinek potwierdził, że Bończyk nadaje się
        tylko do grania ról żmij.Zresztą ja w niej jako w aktorce w ogóle nic nie
        znajduję, nawet urody.
        • pomme Re: Pensjonat pod Różą 16.05.05, 09:17
          I komiczne było to,że sama z tak odstającymi uszami prowadziła syna na
          operację. poza tym nic do niej nie mam. denerwuje mnie tylko jak
          spiewa "naprawde jaki jesteś", tak piekna piosenka a ona tak ja obrzydza
          • dark.raven Re: Pensjonat pod Różą 16.05.05, 10:11
            a czytal moze ktos Swiat seriali dzis? pisze cos ciekawego co sie bedzie dzialo
            w pensjonacie?
            • paprotka-gd Re: Pensjonat pod Różą 16.05.05, 10:19
              na tej stronce znajdziesz streszczenia odcinków , tych co były i tych co będą
              pensjonat.polsat.com.pl/
            • laurra Re: Pensjonat pod Różą 16.05.05, 17:37
              Odcinek 56
              "USZY" - część II

Gościnnie wystąpią:
              Olga Bończyk - Kasia
              Jacek Rozenek - Mariusz
              Operacja plastyczna małego Marcela i różnice opinii na temat jej niezbędności,
              jeszcze pogłębiają konflikt małżeński Kasi i Mariusza, którzy postanawiają się
              rozwieść. Marcel, czując, że małżeństwo rodziców może się rozpaść, samodzielnie
              wraca do kliniki i żąda przeprowadzenia operacji uszu. Dopiero desperacja ich
              syna zmusza zaślepionych małżonków do refleksji...
              Jacek przysyła Iwie powiadomienie o swym ślubie. Na szczęście Iwa może liczyć na
              pomoc Ksawerego. Jednak wspólne odreagowanie stresu przy lampce wina w
              apartamencie Iwy kończy się czymś dużo poważniejszym...
              Maryla zaskakuje przyjaciółki mało entuzjastycznym e-mailem. Kolorowa i
              egzotyczna rzeczywistość Meksyku, a także zabiegi rozkochanego w niej Olka,
              wcale nie sprawiają jej radości... Podczas, gdy Maryla tęskni za domem, Jaś i
              Bożena coraz mocniej zacieśniają swe relacje. Wspólna praca, lektury i kolacje
              budują nową więź...
              Kalina bardzo rozczarowuje się postawą Mikołaja, dla którego najważniejsza
              sprawą jest odzyskanie ulubionego obrazu Maryli. Na dokładkę Gabi oferuje
              Mikołajowi pomoc...
    • laurra i jeszcze:P 16.05.05, 17:42
      Właściwie nic się nie wydarzyło, ale po nocy spędzonej w ramionach Ksawerego Iwa
      nie potrafi sobie poradzić, ze swoimi uczuciami. Bardzo jej na nim zależy, ale
      boi się kolejnego rozczarowania. Woli na razie nocować u matki. Ksawery zaś nie
      chce zrobić nic, co by mogło ją spłoszyć. Tymczasem odbywa się kolejna rozprawa
      o prawo do pensjonatu. Tym razem świadkiem jest Alicja, a po jej zeznaniach
      można spodziewać się tylko jednego. Iwa przypomina sobie Zyzia, byłego
      pensjonariusza "Doliny Tęczy", przyjaciela ciotki Ireny, który w pensjonacie
      spędzał z kolegami sylwestra... I to jest strzał w dziesiątkę! Zeznania
      starszego pana całkowicie zmieniają sytuację. Sąd uznaje, że jedynymi
      prawowitymi właścicielami pensjonatu Pod Różą są Iwa Mroczkowska i Ksawery
      Krajeński!
      Powrót Maryli z Meksyku
      Mikołajowi udaje się tuż przed powrotem matki odzyskać ukradziony obraz. Tylko
      za jaką cenę? A Maryla wraca z pełną świadomością, że jej miejsce jest tutaj.
      Nie potrafiłaby zostać z Olkiem, z dala od tego co jest jej światem.
      • tamara23 oj będzie się działo 19.05.05, 13:39
        hej wszyscy zapominalscy o czwarkowych odcinkach!
        zdaje się, że to dzisiaj będzie się działo...
        choc jak to rozumieć:
        > Właściwie nic się nie wydarzyło, ale po nocy spędzonej w ramionach Ksawerego
        > Iwa nie potrafi sobie poradzić, ze swoimi uczuciami
        to wydarzyło się czy nie?
        • laurra Re: oj będzie się działo 19.05.05, 14:06
          to sie dopiero dzisiaj wydarzy:d cza odlądać;p
          • paprotka-gd Re: oj będzie się działo 19.05.05, 20:14
            strasznie ciekawam jak to zostanie ujęte / pokazne , Iwa taka skromniusia
            dyskretka a Ksawero taki powściągliwy no , ale kiedys to musi nastąpić
    • groha Re: Pensjonat pod Różą 19.05.05, 21:55
      No, tośmy się naoglądali :)) Kukuś, nieporadny i nieśmiały, jak dziecko, nawet
      koszuliny nie zdjął:))
      • dark.raven Re: Pensjonat pod Różą 19.05.05, 23:10
        no wlasnie...co oni tam robili skoro on sie obudzil w koszuli..fakt ze troche
        porozpinany byl. I ta desperacja i rozpacz w Iwy glosie "spedzilam noc z
        Ksawerym" , ja chce zobaczyc mine Dusi:))

a rozwala mamusia z textem "ja sie oczywiscie ciesze ze cie widze, ale przez
        kogo???"
        • drzejms-buond Re: Pensjonat pod Różą 20.05.05, 09:59
          pytanko za 100 punktów....oglądam od niedawna...
          za co mamuśka siedzi w kiciu?????????
          • dark.raven Re: Pensjonat pod Różą 20.05.05, 10:35
            mamusia poszla do kicia za oszstwa finansowe. Jakis lobuz ja zbalamucil i
            falszowala dla niego rachunki, a jak sie to wykrylo, to on zwalil wszystko na
            nia, a ona glupia sie nawet nie bronila...
            • pomme Re: Pensjonat pod Różą 20.05.05, 10:52
              Ja aż męża obudziłam krzycząć bedzie bzykanko, a tu kurcze tak dyskretnie...
              • dark.raven Re: Pensjonat pod Różą 20.05.05, 15:47
                pytanie tygodnia : co sie dzialo za zamknietymi drzwiami sypialni??

bo ze do czegos doszlo to watpie, ale to co oni w takim razie robili?
                • groha Re: Pensjonat pod Różą 20.05.05, 18:10
                  Jedno jest pewne - za zamkniętymi drzwiami sypialni raczej nie doszło do
                  namiętnej rozbieranki, z rzucaniem ciuchów, gdzie popadnie i takimi tam... Szał
                  zmysłów to nie był. Myślę, że Kukusia zatknęło z onieśmielenia, a Iwa
                  rozpaczliwie wyganiała obraz Jacka spod powiek. Oboje potem wyglądali na mocno
                  roczarowanych tą nocą, nie?
                  • dark.raven Re: Pensjonat pod Różą 20.05.05, 19:05
                    hmmm... ja tam jednak stawiam na to ze sobie rozmawiali, ona sie wyplakiwala, a
                    on ja przytulal....tylko w takim razie o co takie halo, ze spedzila noc z
                    Ksawerym??? No po czym s takim na jego miejscu to bym tez byla rozczarowana :P
                    chyb az eja w koncu pocalal i biedaczka ma teraz metlik w glowie i sie wyniosla
                    do mamusi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka