Dodaj do ulubionych

OBCY kontra TREPANATOR

04.07.05, 12:34
ale wypas dzisiaj..jeeee.
Będąć młodą lekarką.... dech mie zaparło gdy obejrzałem po raz pierwszy i
drugi i trzeci...Obcego....
potem była dwójka..trójka... i trzymało mię tak parę lat!
sam nie wiem czemu... TRÓJKA jest najlepsiejszym filmem na świecie!!!!!!!
no a Predator? zrobił wrażenie i owszem...
ale połączenie tych dwóch w jednym filmie jest przykładem na to jak sknocić
piękną historię i na tym NIE zarobić....
DZISIEJSZA NOC NALEŻY DO MNIE!!! i do czegoś Obcego....
ach ta Sikorka Łejwerowa....
Obserwuj wątek
    • tw_muza Re: OBCY kontra TREPANATOR 04.07.05, 12:40
      dzrejms ustalmy jeszcze dzis hasło, bo gdyby jakas "Inwazja porywaczy ciał",
      czy coś w tym rodzaju - my musimy jutro wiedzieć, czy Ty to ciągle Ty, a nie
      jakas obca forma zycia...
      • drzejms-buond Re: OBCY kontra TREPANATOR 04.07.05, 13:07
        HASZŁO?....alesz prąciem bardzo... ŻYRAFY WCHODZĄ DO SZAFY!
        • tw_muza Re: OBCY kontra TREPANATOR 04.07.05, 13:09
          Odzew: PAWIANY WCHODZĄ NA ŚCIANY.
          ok, jesteśmy zabezpieczeni :)
          i pamiętaj, w razie wpadki postawię na parapecie 64 żelazka.
          • drzejms-buond Re: OBCY kontra TREPANATOR 04.07.05, 13:10
            :-D
            • drzejms-buond ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 14:31
              takie hasło miałem podać-podaję...

ale pięknie było..norrrrrrrrrmalnie pięknie...poszedłem spać po 3 rano ale
              warto było...Ten film ma już 26 lat!!!! i nic się nie zestarzał..
              ale jak to człowiek całe życie się ucy...
              wczoraj z filmu dowiedziałem się skąd się wzięła nazwa COMPUTER..
              "no comute" powiedział komputer-matka, "brak danych"...czyli, że comput-er, to
              przekładając na polski ...DANIEC?
              • tw_muza Re: ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 14:43
                Pawiany wchodzą na ściany.
                Witam, towarzyszu.
                • drzejms-buond Re: ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 14:46
                  it iz aj..LEKLERK!.....jedyny ocalały ze statku NOSTROMO...
                  a dzisiaj jest Obce po raz drugi..a se obejrze jeszcze raz....a co se będę
                  żałował...?bo to piękny film jest....
                  ale w nocy nie ma żadnych reklam i się lepiej ogląda..teraz to nie wiem czy
                  wytrzymam....
                  • tw_muza Re: ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 14:56
                    tez sobie obejrzę...
                    mam nadzieje że mnie nie nastraszy za bardzo.
                    • drzejms-buond Re: ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 15:04
                      mam ci powiedzieć kiedy masz zasłonić oczęta?

tylko nie oglądaj tego jako HORRRRORU a bardziej jako dramat społeczno -
                      obyczajowy z naciskiem na psychoannnnalizę wewnętrzną bohaterów (no, oprócz
                      samego Aliena, może...on psychiki nie posiada..)
                      • tw_muza Re: ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 15:12
                        analizy WEWNĘTRZNEJ bohaterów to sam alien dokonywał....
                        • bogulo Re: ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 15:23
                          ja bardzo przepraszam, ze zebranie zaklucam ale ten alien niejaki, to gleboko
                          duchowo rozwiniety byl, a wy mnie tu piszecie ze on nie
                          • drzejms-buond Re: ŻYRAFY FCHODZO DO SZAFY 05.07.05, 17:18
                            a tak, bardzo pro-rodzinny koleś.... zupełnie jak nasz romeczek...
                            zwracam te gumę co to wyciąglim koledze wewinnym watku...
                            chociaż rzeczywiscie jakby smak inny od znanych...
                            • drzejms-buond OBCE 06.07.05, 10:09
                              i co oglądał ktuś? no pięknię było..gdyby nie te reklamy..a potem było jeszcze
                              NEŻWIL i w nocy WROCŁAW AKTORSKO-KABARETOWY, do 3.30 rano!!!!
                              pogłupieli...to był świetny koncert, ale nie dla ludzi...
                              przysnąłem już w połowie neżwila....
                              a za tydzień drugie obce..czyżby miało być i TRZECIE??????????? normalnie nie
                              pojadę wypocząc..no,nie pojadę....
                              ale przecież muszę...
                              • drzejms-buond Re: OBCE 06.07.05, 10:24
                                a! i jeszcze mię zastanowiło, po co statkom AUTODESTRUKCJA? czy istnieje coś
                                takiego w samochodach? samolotach? nie! ale w prawie każdym sajenz-fikszyn
                                jest..żeby na koniec móc zrobić wielkie bOOOOOOOOOOOOOOOOm!
                                ja musze zainstalowac sobie takie autodestrakszyn przy moim rowerze na wypadek
                                ataku SZPRYCHEN ZI DOJCZÓW....
                                • bogulo Re: OBCE 06.07.05, 10:40
                                  ja tam mam taki automat autodestrukcyjny w mojem pojezdzie zawsze gdy go
                                  prowadze, automat nosi nazwe bogulo :D
                                  • drzejms-buond Re: OBCE 06.07.05, 10:55
                                    stfych słuf wnioskuję, iż żyjesz na krawędzi...
                                    • drzejms-buond Re: OBCE 06.07.05, 14:40
                                      to ja wam jeszcze powiem,że będąc młoda lekarką , gdy bawiłem się w
                                      didżejowanie... robiłem imprezę helołinową i zrobiłem sobie strój OBCEGO
                                      samą szczękę robiłem miesiac czasu... niestety butów-pazurzastych zrobić nie
                                      zdążyłem..i byłem jedynym na świecie Obcym w trampach...pfpfpf
                                      :-P
                                      • bogulo Re: OBCE 06.07.05, 14:44
                                        czyli mogles przegonic tego filmowego, bo on na bosaczka biega
                                      • tw_muza Re: OBCE 06.07.05, 14:54
                                        a ja będąc młodą lekarką idącą na imprę helołinową przebrałam się za jednego z
                                        członków załogi Nostromo - bluza z napisem NOstromo, zakrwawiona i podarta na
                                        brzuchu, i przyczepiony łab takiego potwora, co to tak z zakręconego pudełka
                                        wyskakuje, na czarno pomalowany i z zebami.
                                        • drzejms-buond Re: OBCE 06.07.05, 16:00
                                          TO MY ....?.... ZIOMALE???????????????
                                          • drzejms-buond Re: OBCE 06.07.05, 16:08
                                            bożżżżżżżżżżżżż jak ja KOCHAM ALIENA TRÓJKĘ...normalnie nie pojade nikaj jeśli
                                            za dwa łiki będzie w tiwi...
                                            drugą część mozecie sobie darowac, choć dla mnie piękna, to zbyt nerwująca
                                            jest..
                                            ale trójka... no po prostu CYMES..UNA BELLA ROMANTICA!!!
                                            a tak ROMANTICA!!!!
                                            a scena pogrzebu jest jedną z najpiękniejszych jakie widziałem wefilmie
                                            no i ta muuuuuuuuuuuuzyka, ten AGNUS DEI!!!!
                                            już mam ciary na plecach jak to piszę....
                                            w tajemnicy wam powiem, tylko nie mówcie nikomu..
                                            norrrrrrrrmalnie ryczałem jako ten bóbr..... tylko ciiiiiiiiiiiii!
                                            bo sie wyda,że ja mientki jezdem...
                                            • tw_muza Re: OBCE 07.07.05, 09:03
                                              Drzejms, twardym trzeba być, a nie mientkim...
                                              Jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" :)
                                            • mozambique Re: OBCE 07.07.05, 09:28
                                              uwielbiam wszystkie ALIENY ale najbardziej rzecz jasna jedynkę, ten klimat ,
                                              ten dźwięk ( OScar) , w ogole wszystko cacy - Aliena widac właściwie dopiero na
                                              końcu . Teraz oglądając wylapałam ze mam mały problem :
                                              - dlaczego statek znaleziony na tej obcej planecie wysylał ten dziwny dźwięk ,
                                              który zwabił nostromo ? kto go wysyłał? jaja obcego ze skrzypłoczem w środku ?
                                              czym ? a jesli to był mejdej to kto go wysłał - to skamieniałe coś na fotelu
                                              pilota ?
                                              - dlaczego to skamieniałe coś wyglądało jak dorosły obcy ? kanibale czy
                                              pasożytują na samych sobie ?
                                              - jakim cudem obca forma życia z kosmosu ALIEN ma kształt wyrośniętej
                                              modliszki, symetryczną budowę ciała , 2 pary kończyn, powłoke z białek a krew z
                                              kwasu , ogon itp?
                                              - dlaczego wnętzre tego rozbitego staku wygląda jak wnętzre jakiegoś wieloryba?
                                              - dlaczego wspaniali naukowcy na Nostromo , nie przeswietlili J.Hurta po tym
                                              jak sie obudził i skrzypłocz tajemniczo zniknął ?. Logiczne byłoby dokładne
                                              zbadanie go również PO a nie tylko w trakcie tego czegoś.
                                              - tempo rozwoju i wylinki Aliena jets iście kosmiczne : od wyglądu dżdżownicy
                                              do dorosłej modliszki w kilka godzin i tylko z jedną wylinką ?
                                              • drzejms-buond Re: OBCE 07.07.05, 10:26
                                                hmmmm już gdzies ten tekst widziałem... podwójnie widze czy jak?
                                                ale dobrze,że jest MOZAMBIQUE...wsparcie moralne niezbędnym jest..
                                                swój do swego po swoje....
                                                ale trójka i tak lepsiejsza...he,he...
                                                gdy po długim oczekiwaniu na 3. w kinach w końcu dostąpiłem zaszczytu
                                                obejrzenia..tak mocno chłonąłem obraz i dźwięk,że wogóle nie załapałem fabuły!!!
                                                i musiałem zaraz pójść do kina jeszcze raz żeby zrozumieć o co chodziło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka