zo_h 13.07.05, 19:04 Małpa (ale nie wiem czy ryża) w kąpieli :D. nnk.art.pl/maupa/maupa.html Ps. Wątek bezczelnie (salonowo) zerżnięty z innego forum :D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dociek Re: Małpa w kąpieli 16.07.05, 14:24 zo_h napisał: > Małpa (ale nie wiem czy ryża) w kąpieli :D. > nnk.art.pl/maupa/maupa.html > Ps. > Wątek bezczelnie (salonowo) zerżnięty z innego forum :D. Po pierwsze, przyznam szczerze - chciałbym zobaczyć osobiście Maupę w kąpieli. Jeden raz, ale jeszcze przed śmiercią. Co Ty na to Ryża? Może coś wymyślisz? To się kiedyś nazywało "żywe obrazy". Ludzie odpowiednio ubrani... rozebrani przedstawiali scenki z dzieł sztuki... Np. "Zuzanna w kąpieli i starcy", itd. Może to być w ostateczności kąpiel... hm... w jeziorze, na jakimś wyjazdowym spotkaniu forumowym? ;p Po drugie. Znam ten "film". Miałem go nawet w dzieciństwie. Było u nas w domu, w czasach moich przedszkolnych, ogromne pudło z bajkami czarno-białymi i kolorowymi zrealizowanymi metodą fotograficznych zdjęć - slajdów (rysunków) pozytywowych na rozwijanej z rolki, taśmie foto. Do ich wyświetlania na białej ścianie służył czarny, kopulasty w kształcie, ebonitowy rzutnik, który jak pamiętam, bardzo się nagrzewał od niesamowicie świetlistej żarówy i zaczynał wtedy specyficznie wonieć . Pamiętam też, że odwiedzające mnie dzieciaki zazdrościły mi tej kolekcji "filmów". Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Małpa w kąpieli 17.07.05, 15:14 Oj sprzet tego typu, oraz filmiki to i ja mam. Pamiętam oczekiwanie na wieczór w celu "wyswietlenia" tych opowiastek. Wspomnienia tego wszystkiego budzą chęć odkurzenia tego cudu techniki :). Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Małpa w kąpieli 27.07.05, 21:40 Doćku, przepadlo :) Własnie wróciłam z wywczasów nad jeziorkiem - kapałam się, a jakże , w towarzystwie perkozów i wodnych węży :D A przy okazji zwiedzilam tez odpust prawosławny w Holi :P Odpowiedz Link Zgłoś