nekroskop88 17.09.05, 16:36 Przeczytałem właśnie "Cierpienia młodego Wertera" ;) jestem z siebie dumny :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heldbaum Re: Haha! 17.09.05, 16:47 nekroskop88 napisał: > Przeczytałem właśnie "Cierpienia młodego Wertera" ;) jestem z siebie dumny :P > > też czytałem kiedyś to lektura (chyba?) bo może coś poplątałem > na koniec w wyniku nieczszęśliwej miłości popełnił samobujstwo,to to? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Haha! 17.09.05, 16:48 tak, to lektura i było dokładnie tak jak napisałeś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heldbaum Re: Haha! 17.09.05, 16:51 jeszcze zostało kilka szarych komurek inna ciekawa lektura to "Sklepy cynamonowe" chyba Kafki -pamiętam że jak czytałem to była abstrakcja,ale po kilku latach przeczytałem ponownie i dużo więcej zrozumiałem Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Haha! 17.09.05, 16:56 no, Kafki to jeszcze nie mam, na razie romantyzm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heldbaum Re: Haha! 17.09.05, 17:02 Ja czytam właśnie "Stulecie kłamców" Łysiaka-uwielbiam tego faceta -nie lektura:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
heldbaum Re: Haha! 17.09.05, 17:04 znikam narazie -może jakieś promocje na forum,świeżej krwi potrzeba,zawiewa nudą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Haha! 17.09.05, 17:07 Tylko dziś promocja - nieograniczona ilość wpisów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Haha! 18.09.05, 18:56 Czytałem, z Kosowem mam rację. O Łysiaku słyszałem, że pisząc książki napoleońskie (czytałem jedną) robił praktycznie plagiaty z francuskich autorów. A "Asfaltowy salon" genialna książka Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Haha! 18.09.05, 18:55 Bruno Schulz jest od sklepów, Kafki to "Proces" A ja właśnie przeczytałem "Lapidarium V" a teraz czytam "Morze Czarne" Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Haha! 18.09.05, 18:52 No samobójstwo, dźgnął się nożem w plecy 48 razy a potem jeszcze postrzelił sie pozyczonym pistoletem też w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Haha! 18.09.05, 19:31 ej ale tam nie było nic o dzgnieciu sie 48 razy :P Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Haha! 18.09.05, 19:36 No i dlatego autor powinien pójść do paki za zatajenie info i tym samym utrudnianie śledztwa;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Haha! 18.09.05, 19:50 a co sie dziwisz, w końcu to Niemiec ;))) a tak a propos przypomniała mi się sytuacja po wyjsciu z kina (w ktorym bylem z klasą na filmie "Karol - człowiek, ktory został papiezem") Osoba A i B z mojej klasy A: Nie mogłabym iśc po tym filmie na niemiecki (film był tylko na paru lekcjach, w tym na niemieckim, wrocilismy na dwie pozostalem-red. :P) B: Dlaczego? A: Bo nie dość, ze to lekcja niemieckiego, to jeszcze Gacko (nauczycielka) jest Rosjanką :P Hehehe, nie jest to za bardzo śmieszne, ale wtedy byly inne okoliczności, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Haha! 18.09.05, 20:06 Ja zawsze orzed niemieckim pytałem dlaczego ruscy i alianci nie wykorzystali okazji w 1945 i nie pozbawili raz na zawsze całego świata przyjemności słuchania języlka niemieckiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Haha! 18.09.05, 20:11 hehehe, a tak a propos to czytałem kiedyś ze w USA kiedy stany odzyskały niepodleglosc, glosowano nad wyborem jezyka narodowego - niemieckiego i angielskiego, ponoc angielski wygrał przewaga zaledwie paru glosow ;P Odpowiedz Link Zgłoś