07.10.23, 16:32
Wczoraj otrzymałam podarunek ze śledzia.
A było to tak; pielęgniarka, azjatycka Rosjanka, ze skośnymi oczami i wysokimi kośćmi policzkowymi, ale blondynka tleniona, razu pewnego rozkładała na kontuarze wielkie pudło czekoladek, zapewne od rodziny pacjenta i zapraszała wszystkich do poczęstunku. Były to bardzo piękne czekoladki, ale czekoladki nie robią na mnie żadnego wrażenia, tak jak kobiety na geju, no taka już się urodziłam. Odmówiłam grzecznie, że ja chętnie śledzie, czekoladki nie za bardzo. Tak więc po miesiącu ta Malika, bo tak ją zwą, wczoraj przyniosła mi słoik śledzi. Nastąpił szok całego organizmu u mnie, z chujowego poranka z durnymi rozmowami ze starcami ( haha, to dla Ciebie, Imek big_grin, dzień cudownie przemienił się w najpiękniejszy dzień. Dzień uwielbiania pacjentów, dzień niezwykłej tolerancji, dzień uśmiechu dla wszystkich i ze wszystkimi. Ale też jestem w szoku z że osoba, której nie znam, no właśnie.... zrobiła coś, czego ja nie jestem w stanie, znależć przyjemność w obdarowywaniu mnie, ja nie czuję nic na myśl o obdarowywaniu kogoś innego, po prostu wielkie zero jakichkolwiek uczuć. Chyba taka się urodzilam, to jest niezależne ode mnie, i szczęśliwi ci, którzy są skonstruowani w inny sposób.
Obserwuj wątek
    • koziouek-matouek Re: Śledź 07.10.23, 17:49
      a czytalas "Ucho od sledzia"chyba Ozogowskiej ?
    • krytyk2 Re: Śledź 07.10.23, 17:54
      u mnie też to jest rzadki odruch ,ale jak już się pojawi , jest to wyraz sympatii a czasem- w przypadku kobiet -czułości ,którą odczuwam widząc taką niewiastę.Może to jest cecha tamtejszego prostego narodu i jego skośnookiej przedstawicielki a może czymś ją ujęłaś
      • shachar Re: Śledź 07.10.23, 18:06
        Chyba tak, coś zobaczyła we mnie, powiedziała, że jestem 'nyeobyknovennaya' i eto ot duszy' , co jest jeszcze bardziej niezwykle, bo nikt inny tego nie widzi big_grin. Ten sledź jako wyraz miłości. Coś niezwykłego. Wiem, powtarzam się, ale chyba zacznę wręczać ludziom śledzie, żeby im bylo tak dobrze, jak mi!
        • krytyk2 Re: Śledź 07.10.23, 18:47
          No bo taka jesteś!A kto może lepiej to zdiagnozować od imigrantki, która jeszcze wyraźnie pamięta ostre standardy cxlowieczeństwa w swojej ojczyznie i jednocześnie nauczyla sie dróżniac normę od obocznosci w aktualnym środowisku amerykańskim. Myślę, że nasza osobowość promieniuje zarówno tu na forum jak i w tzw życiu realnym
    • kalllka Re: Śledź 07.10.23, 21:36
      A teraz będziesz śledzić świadomie;
      Nie tylko te skośnooką Rosjankę ale i innych, potencjalnych obdarowujących. Czyli masz stan posiadania zwany śledzenie nie do zmar(y)nowania.

• krytyk2 Re: Śledź 07.10.23, 22:29
        @
        • kalllka Re: Śledź 08.10.23, 11:58
          To jest do mnie, żem małpa, czy że mam mailować; albo w ogóle nie do mnie - w żadnym z w/w kontekstów tylko tak se
          a musom.
      • krytyk2 Re: Śledź 08.10.23, 11:55
        Prawdopodobnie nie masz konta pocztowego na portalu Gazety ,bo dziś przyszedł do mnie mail z informacją o niedostarczeniu mojego wczorajszego maila.
        • kalllka Re: Śledź 08.10.23, 12:01
          Aaaaaha. No i wszystko jasne.
          • kalllka Re: Śledź 08.10.23, 12:06
            @gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka