a000000 Re: no to optymistycznie : 12.10.05, 20:50 skoro tak, to jedziemy dalej: do drugiego etapu Konkursu Chopinowskiego weszło 7 Polaków na 32 konkursantów. Też optymistyczne, i nawet niezmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: no to optymistycznie : 12.10.05, 20:51 Tomie, czy masz zakaz omyłek? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 lepszy wynik niż gra ... 12.10.05, 21:40 ee, tam zakaz , chociaż co do wyniku to może ... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: lepszy wynik niż gra ... 12.10.05, 22:48 buuuuuuuuuuuuuuuu po pierwszej połowie miałem nadzieje na poprawę , dla mnie gra poniżej krytyki ... Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 08:05 Ja chciałby zapytać Grzespelca i innych podobnie do niego myślących kibiców czy dalej uważają, że nasz reprezentacja gra piłkę na jakimkolwiek poziomie? Wczorajszy mecz to była żenada i tylko szczęściu oraz złej grze Anglików zawdzięczamy, że przegraliśmy tak mało. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 09:10 > Ja chciałby zapytać Grzespelca i innych podobnie do niego myślących kibiców czy > > dalej uważają, że nasz reprezentacja gra piłkę na jakimkolwiek poziomie? Każdy zespół gra na JAKIMŚ poziomie. > Wczorajszy mecz to była żenada i tylko szczęściu oraz złej grze Anglików > zawdzięczamy, że przegraliśmy tak mało. Nie doceniasz rywali. Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 10:35 Ja Cię bardzo prosze nie wciskaj mi tu pierdół. Nasi piłkarze grali źle. Anglia grała słabo i nieskutecznie a i tak przy naszych wyglądali jak mistrzowie świata. Taka jest prawda. Jeżeli tego nie dostrzegasz to wybacz ale Twoje kibicowanie przsłania Ci obraz rzeczywistości. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 11:11 Ja po prostu unikam skrajności. Zagraliśmy na podobnym poziomie, co w innych meczach, po prostu przeciwnik siedział nam bardziej na karkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 11:25 O i tu się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości. Zagraliśmy na swoim bardzo słabym poziomie i przciwnik grający na słabym europejski poziomie okazał się o niebo od nas lepszy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 11:48 Nie wiem, czemu określasz to jako słaby europejski poziom. Zawsze myśloałem ,że słaby europejski poziom to np. Macedonia, Białoruś albo Irlandia Północna, a na pewno nie Polska, a zwłaszcza Anglia. Mecz nie zachwycił, ale głównie dlatego, że angielski futbol jest siłowy, a nasi sobie z tym nie radzą. NIemniej i tak był lepszy, niż mecz Chelsea z Liverpoolem, a nikt mi nie powie, że to "słabe europejskie zespoły", zresztą z Chelsea grało 4, a z Liverpoolu 2. Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 11:58 Macedonie, Białoruś itp to nie jest żaden poziom w zawodowej piłce. Możesz mi powiedziec co rozumiesz przez lepszy? Bo jeżeli dla Ciebie gracze Polskiej reprezentacji grali technicznie, taktycznie i szybkościowo lepiej niż gracze Chelsea czy Liverpool to myślę, że możemy tym miejscu zakończyć dyskusję bo inaczej rozumiemy piłkę nożną i się nie dogadamy za żadne skarby. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 12:21 Ciekawszy był, były sytuacje, na LM prawie zasnąłem, co mi się nigdy nie zdarza. Ja też nie zrozumiałem za bardzo, o co Ci chodziło, że słaby poziom - ci sami zawodnicy jako Chelsea są super, a jako Anglia słabi? Wyjaśnisz mi? Nigdzie nie napisałem, że pod jakimkolwiek względem gralismy lepiej od Anglii. I z wyjątkiem skuteczności, nie mam zamiaru tak twierdzić. > bo inaczej rozumiemy piłkę nożną i się nie dogadamy za żadne skarby. Nie chodzi o rozumienie piłki, a o sposób oceny. Napisałeś, że na tle słabej Anglii wypadliśmy jescze słabiej. Ja natomiast uważam że słabo wypadliśmy na tle Anglii, o której poziomie nic nie można powiedzieć, bo nie da się z niczym porównać. Potrafisz ustalic, czy z Polską zagrali lepiej, niż np. z Austrią, z którąs zczęśliwie wygrali, czy raczej olska zagrała słabiej od Austrii, którą niedawno z trudem, ale pokonała, a wcześniej zrobiła to jeszcze raz? Pytania mozna mnożyć, drogi Pelengajewie. Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 12:42 Dobra, widzę, że Cię nie przekonam:-). Zobaczymy na mundialu. Ja mówię tak: Polacy w piłkę grać nie potrafią co potwierdza wczorajszy mecz i na MŚ dostaną straszliwe baty chyba, że się do tego czasu grać nauczą w co ja nie wierzę. Jeżeli na MŚ choćby nawet przegrali wszystko ale nawiążą walkę z zespołami w grupie to oświadczę oficjalnie tu na forum, że się nie znam, przeproszę wszyskich, łącznie z Grzegorzem Rasiakiem i więcej na temat piłki kopanej głosu zabierać nie będę. W rewanżu nie oczekuję bynajmniej jakiejkolwiek deklaracji z Twojej ani niczyjej innej strony:-). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 13:50 ale skuteczność wczoraj to mieliśmy rewelacyjną , jedna akcja , jedna sytuacja , i gol , hiihii przecież nasi nie potrafią piłki przyjąć jak rywal stoi bliżej niż 3 metry , a brawa należą się tylko Borucowi , jedyny piłkarz polski , który grał dobrze , reszta żenada , na czele z Rasiakiem , i niech nie pier...lą ,że brak Szymkowiaka , bo tacy Angole w pełnym składzie i braku szczęścia naszego golkipera , to by nam z 6 strzelili , a wcale najlepsi nie są . Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 13:58 Nie potrafią przyjąć, nie potrafią kiwnąć, nie potrafią podać, nie potrafią zrobić niczego co stanowi kanon dzisiejszej piłki nożnej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 23:10 pelengajew napisał: > Nie potrafią przyjąć, nie potrafią kiwnąć, nie potrafią podać, nie potrafią > zrobić niczego co stanowi kanon dzisiejszej piłki nożnej. > Pozdr. Potrafią jedynie awansować do mistrzostw świata. Co nie udało sie Rosji, Irlandii, Grecji, Rumunii, Bułgarii, czy Szkocji ... hmmm ... może to i nie element "kanonu", ale fajnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: lepszy wynik niż gra ... 14.10.05, 08:34 awans z najsłabszej grupy , i z pomocą holendrów , a w barażach to niewiadomo na kogo byśmy trafili , ale raczej tego różowo nie widzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: lepszy wynik niż gra ... 14.10.05, 10:20 Najsłabszej? A co powiesz o grupie włoskiej? Z pomocą Holendrów? A jakby nie wygrali, to byśmy nie awansowali? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: lepszy wynik niż gra ... 14.10.05, 10:57 > Najsłabszej? A co powiesz o grupie włoskiej? uważam ,że nasza była najsłabsza , > Z pomocą Holendrów? A jakby nie wygrali, to byśmy nie awansowali? no , chyba Armenia nas by uratowała Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: lepszy wynik niż gra ... 13.10.05, 23:07 tom1111 napisał: > ale skuteczność wczoraj to mieliśmy rewelacyjną , > jedna akcja , jedna sytuacja , i gol , hiihii :-))) no, to był chyba jedyny strzał w światło bramki. Może jakieś ordery za skuteczność :-))) Odpowiedz Link Zgłoś