Dodaj do ulubionych

Był ja w chacie puchata

13.12.05, 21:46
Łomża export 3zł. Przez dwie godziny dwoje klientów i 3 osoby obsługi:)
Obserwuj wątek
    • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 13.12.05, 21:47
      Straszne to, że w Białymstoku sprzedaje się piwo Łomża.
      • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 13.12.05, 21:50
        Piwo Lomża export lepsze jest jak żubr w moim mniemaniu. Piana gęsciejsza,
        dłużej się utrzymuje, gorycz też bardziej wyczuwalna
        • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 13.12.05, 21:50
          Ale to takie ... niepatriotyczne.
          • nutopia Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 13:15
            a ja bylam wczoraj w Rejsie
            może byc
            i bylam w Capitolu
            prawie zwolnilma kelnera tak mnie zbiesił
            swoja drogą - jezu jak tam brzydko - tak naprawdę brzydko
            zamowilma slatakę a la cezar - sama kapusta piekińska...
          • koczisss Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 14:38
            Masz rację, bojkotować należy piwo Londyńczyków, od czasu dyskusji na www.4lomza.pl/forum/list.php?f=1 , po prostu czuję do nich obrzydzenie!!!

A wcześniej nie było tak, a sami łomżyniacy do tego doprowadzają, że ich przestałem lubić, może to zbyt mocno powiedziane, że ich lubiłem, ale poprostu byli mi obojętni, a teraz wszystko co łomżyńskie odrzuca mnie!!!
            • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 14:43
              chcą uniwersytetu... padaka, i jeszcze to zdanie "umozliwialo wiekszym stopniu
              uwoalnic sie od wpływów Bialegostoku??" - czy ktoś im karze studiować na UwB? :)
              • koczisss Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 14:47
                Otóż to:)))

Dopisałem się tymi oto słowami:
                Ha ha ha, i tyle w tym temacie:)

Normalnie opadają mi ręce jak czytam ich wypowiedzi. Obrzucają nas wciąż błotwm, a później mówią, że to my nie dobrzy, bo ich nie lubimy!!!
                • koczisss Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 14:53
                  Tak czytam ich forum, i widzę, że nawet Zambrów i Grajewo ich nie lubią, a to przecież byłe województwo łomzyńskie, co to oznacza???
                  • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 22:52
                    Łomża w swoich roszczeniach i chęci przyłączenia się do mazowieckiego jest
                    bardzo podobna do Elbląga. Jest jednak różnica w warmińsko-maz. tam Olsztyn i
                    Elbląg są prawie jednakowej wielkości.
            • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 15:06
              A oto pewien wpis z tego forum:

"Autor: marcino (---.gprspla.plusgsm.pl)
              Data: 09-12-05 16:07

a co ma tu do rzeczy PIS uważacie, że spadkobiercy UW->platforma nieobywatelska
              zostawiliby ARmię w Łomży. Ludzie nie o to chodzi, Pojeb*** śledzie chcą zabrać
              wszystko, wydusić ostatni grosz z Łomży, niezależnie od tego jaka opcja
              polityczna będzie pierdziała w stołki na górze. Ludzie trzeba oderwać Łomżę od
              pierd*** białegostoku, jedynie słuszna opcja. **** Białystok."

Cóż za maestria w posługiwanis się naszym pięknym językiem. Ciekawe czy to jest
              typowy obraz Bialegostoku i wszystkiego co białostockie w oczach Łomżan?

-=marCino=-
              • koczisss Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 15:09
                Po lekturze tego forum obawiam się, że tak.
              • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 18:26
                KMam na roku kilka osob z Łomży, niektórzy są naprawde fajnymi ludźmi, czsami
                sobie docinamy, ale traktujemy to jako żarty i nikt się nie obraża.
                • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 19:42
                  Najlepszym moim kolegą w grupie był chłopak z wioski spod Szepietowa. Pomstował
                  na naszą białostocką policję, bo często sprawdza łomżyskie samochody i chwalił
                  łomżyńskie piwo (dlatego mu też spodobało się w Chatce Puchatka :-)). I w
                  związku z tym jestem lekko zszokowany czytając takie wpisy. O co chodzi autorom
                  takich wypowiedzi? Czy taki stan to już choroba? Czy to kwestia wychowania? Czy
                  też dobrze przyjmowane jest w Łomży takie ujadanie na Białystok? Nie mam pojęcia.
                  Szok
                  • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 20:42
                    to się nazywa "kompleks utraconej wojewódzkości"
                  • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 09:32
                    Mysle, że dla wielu Łomżyniaków krytykowanie białego stoku jest elementem
                    samookreslania, może oni przechodzą jakiś kryzys tożsamości, albo wartosci i
                    wyra zają się w ten sposób, czyli krytykując białystok. Podobnie jak z
                    Kotwiczem, który koniecznie musi zaczynać kazdy post od pedecji i michnika
                    • makbrajd Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 09:45
                      kamilar napisał:

> Mysle, że dla wielu Łomżyniaków krytykowanie białego stoku jest elementem
                      > samookreslania, może oni przechodzą jakiś kryzys tożsamości, albo wartosci i
                      > wyra zają się w ten sposób, czyli krytykując białystok. Podobnie jak z
                      > Kotwiczem, który koniecznie musi zaczynać kazdy post od pedecji i michnika

zasada jest nieco podobna jak stosunek Torunia do Bydgoszczy
                      • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:08
                        Nie sądzę, żeby aż tak. Czy Bydgoszczanie myślą o Toruniu i jego mieszkańcach
                        pierd.... Toruń i pierdo...... Torunianie. Łomzynianie sami się nakręcają w
                        swojej niechęci do Białegostoku i wszystkiego co białostockie i to nakręcanie
                        przybiera już postać choroby.
                        • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:19
                          Już kiedyś pisałem, że w ich mniemaniu Białystok jest tylko po to by
                          uszczęśliwiać Łomżę, jakże skrzywdzona przez w reformie administracyjnej, a
                          wiadomo, że w rzazie Buska tak naprwde rządził Białystok, sterując rządem:)
                          Dlatego Białystok powinien dzielic środki po równo, czyli 90% dla Łomży, 9% dla
                          Suwałk i 1% dla siebie. Przecież Łomża wielgie mysto na to zasługuje i teoria
                          sprawiedliwości by tego wymagała. I jeszcze jakie to bezczelne, że uniwersytet
                          utworzono w Białymstoku, nikt nie może pojąć dlaczego uniwersytetu nie ma w
                          Łomży. Dlaczego??
                          P.S. Jak to łatwo i szybko przeszliśmy od piwa do lokalnych animozji. Ja i tak
                          będe pił Łomże export:)
                        • makbrajd Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:20
                          zewsi napisał:

> Nie sądzę, żeby aż tak. Czy Bydgoszczanie myślą o Toruniu i jego mieszkańcach
                          . Łomzynianie sami się nakręcają w
                          > swojej niechęci do Białegostoku i wszystkiego co białostockie i to nakręcanie
                          > przybiera już postać choroby.

w bydgoszczy toruń to jest to toruń i tyle
                          natomiast w Toruniu myśli się o Bydzi i jej mieszkancach właśnie pierd....
                          Bydgoszcz (Tyfusowo) pierdo...... Bydgoszczacy (Tyfusy)
                          • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:42
                            makbrajd napisał:

> w bydgoszczy toruń to jest to toruń i tyle
                            > natomiast w Toruniu myśli się o Bydzi i jej mieszkancach właśnie pierd....
                            > Bydgoszcz (Tyfusowo) pierdo...... Bydgoszczacy (Tyfusy)

Czyli u nich to już też przybiera niebezpieczny wymiar
                            • makbrajd Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:43
                              zewsi napisał:

> makbrajd napisał:
                              >
                              > > w bydgoszczy toruń to jest to toruń i tyle
                              > > natomiast w Toruniu myśli się o Bydzi i jej mieszkancach właśnie pierd...
                              > .
                              > > Bydgoszcz (Tyfusowo) pierdo...... Bydgoszczacy (Tyfusy)
                              >
                              > Czyli u nich to już też przybiera niebezpieczny wymiar
                              >

ten wymiar trwa
                    • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:01
                      Tak się dzieje wtedy, kiedy nienawiść przysłania nam oczy, umysł się wyłącza i
                      chodzi tylko o to, by przypieprzyć się do czegoś, co wzbudza w nas agresję. Tak
                      jak w tym poście co przytoczyłem. Tematem rozmowy była awans pani Kaufman -
                      Suszko, na prezesa agencji jakiejś tam. I to wydarzenie spowodowało tak
                      gwałtowny i niekontrolowany wybuch nienawiśći w stosunku do naszego miasta i
                      ludzi w nim mieszkających, aż ocierający się o zachowanie fundamentalistów a
                      nawet terrorystów islamskich. I co znamienne, ta wypowiedź nie została
                      skasowana.
                    • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:03
                      A Kotwiczowi rzeczywiście wszystko z jednym się kojarzy.
                      • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 15.12.05, 10:09
                        Wraz z Alexem4 watek nt . "Cudowne zdjęcie" zamienili w wątek nt Pinochet,
                        allende i GW, to się przyłączyłem:)
    • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 14.12.05, 13:39
      To już nie to co kiedyś :-)
      Ale ta cena piwa :-)
      Jak ja bylem w sobotę i opijałem pewien egzamin, to Łomża kosztowała 3,5.
      Czyżby jakieś tapnięcie na światowym rynku piwa Łomża Export?
    • ela0508 Re: Był ja w chacie puchata 16.12.05, 17:44
      Sami nakręcacie machinę typu "Łomża nienawidzi Białegostoku" i odwrotnie! Skąd
      wam to przychodzi do głowy!
      Starszliwie nie podoba mi się to co tu napisaliście! Aż tylu łomżan znacie by
      tak to uogólniać???
      A to że na 4lomza znalazło się kilku pasjonatów anty-białostockich... No
      trudno! Czasem nie da się zmienić niektórych poglądów. Myślę, że mimo wszystko
      nie przyznając się jeżdżą do waszego Auchana, czy Makro co by zrobić świąteczne
      zakupy.

Z Łomży nie jestem od dłuuuuugiego czasu, niestety....
      • makbrajd Re: Był ja w chacie puchata 16.12.05, 17:45
        ela0508 napisała:

> Sami nakręcacie machinę typu "Łomża nienawidzi Białegostoku" i odwrotnie!
        > Starszliwie nie podoba mi się to co tu napisaliście! Aż tylu łomżan znacie by
        > tak to uogólniać???
        > A to że na 4lomza znalazło się kilku pasjonatów anty-białostockich... No
        > trudno! Czasem nie da się zmienić niektórych poglądów. Myślę, że mimo
        wszystko
        > nie przyznając się jeżdżą do waszego Auchana, czy Makro co by zrobić
        świąteczne
        >
        > zakupy.
        >
        > Z Łomży nie jestem od dłuuuuugiego czasu, niestety....

a ja był w Łomży raz u brata jak tam przez rok pomieszkiwał
        zacny ryneczek, zacna kąpiel w rzece...
        bardzo podobało mi się
        • ela0508 Re: Był ja w chacie puchata 19.12.05, 14:58
          Łomża sama w sobie ma 'coś'
          Zacny ryneczek latem jest patelnią: zero cienia, fontanna od kilku ładnych lat
          rozebrana... ale na ryneczku przy halach babeczka sprzedaje lody z automatu.
          Najpyszniejsze lody na świacie! POLECAM ;)
      • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 19.12.05, 20:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30277&w=33445492&a=33490824
        jaka spirala, czy ja tu kogoś obraziłem. Ja mogę napisać, że to Łomża nakręca
        spiralę zawsze jako powód wszelkiego złego wyciągać białystok z szafy
      • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 09:16
        Autor: Romi (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
        Data: 09-09-05 12:51

Łomża do Mazowsza, Suwałki do Mazur a śledziowe Białesioło do Białorusi. Tam
        jego miejsce, jak i sama nazwa nomen omen wskazuje.

Romi

Autor: halina (---.internetdsl.tpnet.pl)
        Data: 09-09-05 16:57

zajrzyjcie tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=52 - krew w nich się
        gotuje i tracą rozum. a ja mam dzis dobry humor i tak trwa od wczoraj!

bagrmosen

Autor: Dyrb (---.internetdsl.tpnet.pl)
        Data: 16-12-05 09:15

Z Bialostaczanami - nie ma co rozmawiac - wiekszość przyjechała z okoklicy -
        okolicznych wiosek - więc i świadomość pozostala wioskowa - taka jak u koczisssa

Dyrb

Autor: halina (---.internetdsl.tpnet.pl)
        Data: 19-11-05 10:36

zgadzam się całkowicie "Grek_Zorba" z twoim zdaniem! Wiesz jak mówią na
        mnie: "cwana łomzynianka" przynajmniej w moim przypadku (ale ponieważ jest to
        długa historia ,więc pisac nie będe) ja mentalność białostoczan
        nazwalam "talibanem białostockim" ! -to są naprawdę dobrzy ludzie ! ale albo są
        tak zmanipulowani albo tak zastraszeni ,najbardziej wkurza mnie to , że nie
        maja wlasnego zdania wobec przełożonych(to im się w głowach nie
        mieści).Naprawdę nie wiem skąd to się u nich bierze? - chociaż są i
        szujeeeeeeeeee(swoją niewiedzę i niekompetencję pokrywaja chamstwem i
        nieuctwem).Wiem jedno Łomża i Suwałki razem!!! skolonizują Białystok i okolice.

bagrmosen

Autor: goostav (---.internetdsl.tpnet.pl)
        Data: 20-11-05 22:39

Ś L E D Z I E !!! Importowane są najbardziej ześledziałe
        Task jak Tołwiński!
        Ciekawe gdzie urodził sie Topczewski?
        ___________________________________-

... & vice versa!

Autor: pabloz4 (80.51.241.---)
        Data: 23-11-05 08:18

Kochani Łomżyniacy
        Nigdy nie miejcie kompleksów z powodu tego ,że pochodzicie z mniejszej Łomzy od
        Białegostoku miejscowości Oto Powody :

1 Spójrzcie na historię . Łomza została zniszczona podczas ostaniej wojny i nie
        podniosła się z tych zniszczeń w dawnym kształcie . Spójrzcie na przedwojenne
        pocztówki jakie to było piękne miasto. Slesziowo jeszcze 200 lat temu to była
        wioska przy Pałacu Branickich Gdy Łomza była bardzo prężnym miastem Spójrzcie
        na cmentarz na Mikołaja On mowi :To śledziowo ma kompleks Łomzy , a nie
        odwrotnie. Czy wiecie ,że NBP wydaje monety z historycznymi miastami Polski
        UWAGA Jest tam Łomza , a Nie ma Białegostoku.Bobola ,Lutosławscy ,Rodzina
        Kossaków, Dmowski Piłsudski , Cała plejada Szlacheckich Rodów Wyszyński
        Bialicka są wpisani w Historię tej Ziemi . Z histori tej ziemi możemy być dumni

2 Z powodów politycznych lokowano rozwój tego regionu w Białymstoku . CZY
        WIECIE,że po wojnie Łomżyniaków nazywano w śledziowie pogardliwie Londyńczycy -
        dlatego ,że było tu niepodległościowe podziemie zlikwidowane przez białostockie
        UB w 1953 roku. Tam była i jest duza mniejszość prorosyjska która sprzyjała
        Komunistom i zajmowała ( i zajmuje ) stanowiska decyzyjne. Z tych samych
        powodów Łomżyniacy byli z tych stanowisk odsuwani . Łomżę zalała fala
        białostockich towarzyszy . Spójrzcie na rodowody Owczesnych notabli lekarzy
        urzędników ( choćby Strzaliński ) PAMIĘTAJCIE to w Sledziowie powstał Komitet
        Rewolucyjny podczas wojny Polsko Bolszewickej majacy przejąć władzę i utworzyć
        w Polsce bolszewickie państwo i UWAGA dlatego ,że bolszewicy w Białymstoku byli
        witani kwiatami ( fakt autentyczny )

3 UWAGA to Łomza jest potrzebna Białemustokowi a nie odwrotnie. Bialystok jest
        300 tyś wyspą wśród bagien i lasów z połowa ludności nastawiona prorosyjsko z
        racji wyznawanej wiary. Łomżyńskie to gromny potencjał z pięcioma bardzo
        prężnymi ośrodkami Łomza Wys Maz Kolno Grajewo Zambrów o potencjale większym
        niż Białystok i nastawionym bardzo patriotyczne. Spójrzcie na mapę . Dlatego
        znależliśmy się w tym zakichanym województwie - aby zneutralizować
        prorosyjskość prawosławnej części ludności

A WIĘC PANOWIE SZLACHTA NIE WSTYDZIĆ SIĘ ŁOMŻY A Z POWODU LOMŻY NOSIĆ W
        ŚLEDZIOWIE GOWĘ WYSOKO I
        SZABLE W DŁOŃ
        00

Autor: DrNo (---.internetdsl.tpnet.pl)
        Data: 11-12-05 19:01

dykteryjka o moim 5 - letnim synku i jego łomżyńskiej świadomości.

W trakcie wakacji babcia pyta mojego synka:
        - Kochanie co zjesz na śniadanko? Jest serek, szyneczka, szczypionek, o i
        pasztecik białostocki. Może zrobię ci kanapeczkę z pasztecikiem?
        - Babciu - odpowiada śmiertelnie poważnie mój syn - ja nie lubię śledzi i nie
        będę jadł pasztetu śledziowego.

I tak temat w temat: najazdy, leczenie osobistych i miejskich kompleksów,
        wyzywanie. Hadko czytać.
        Na studiach miałem 4 kolegów z łomżynskiego. O żadnym nie mówiłem londzyńczyk.
        Z żadnego się nie nasmiewałem, że pochodzi z takiej, albo innej miejscowości.
        To co można czytać na forum łomżyńskim, to przejaw choroby.
        • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 10:50
          Zewsi trzeba się z tobą zgodzić i jeszcze są śmieszni z tą swoją szlacheckością:)
          "A WIĘC PANOWIE SZLACHTA NIE WSTYDZIĆ SIĘ ŁOMŻY A Z POWODU LOMŻY NOSIĆ W
          ŚLEDZIOWIE GOWĘ WYSOKO I
          SZABLE W DŁOŃ" Gołota, która dupę panowi Radziwiłowi lub Branickiemu podcierała.
          I jeszcze ten tekst, że Łomza poteżne miasta,
          hhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhaaaaaaaaa. W I RZeczypospolitej tylko jedne
          potężne miasto było-Gdańsk a cała reszta jak na warunki europejskie to zadupie
          było. I jeszcze to, że tam jakaś cwaną jest nazywana, jakoś moi łomżyńscy
          znajomi z roku, fajni i sympatyczni ludzie, wcaLE WYBITNIE dobrych wyników nie
          mają, tylko przeciętne.
          • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 16:04
            tego nic nie przebije
            "to Łomza jest potrzebna Białemustokowi a nie odwrotnie"
    • ela0508 Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 16:01
      Nie podoba mi się ten wątek!
      Nekro! Specjalisto od zagospodarowania... porozmawiaj z kopytkowczanami ;) by
      byli milsi!
      Da się zrobić?
      Bo ja się czuję tu jakaś zastraszona...
      • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 16:06
        Elu, jeszcze raz Ci mówię, że ten wątek jest nastawiony negatywnie do
        łomżyńskich żmij na forum 4Łomża, a nie do Łomżan w ogóle (tzn. do tych, którym
        Białystok jest obojętny lub im się podoba:-) Także nic Ci tu nie grozi,
        pozdrawiam Cię ;)
        • ela0508 Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 16:14
          Dziękuję, ulżyło ;)
        • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 17:59
          Nekroskop ma rację. Wszyscy sympatyczni ludzie są tu baaaardzo mile widziani! A
          sympatyczne dziewczyny to już w ogóle :-)
          • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 18:00
            Sympatyczne dziewczyny mają 60% zniżkę na piwo :-)
            • zewsi Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 18:59
              Zapomniałeś dodac, że ta zniżka to na czwarte piwo obowiązuje. :-)
              • nekroskop88 Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 19:22
                na umowie jest napisane to mały druczkiem:-)
        • kamilar Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 19:01
          Nawet więcej, możesz krytykować Białystok, ale nie w sposób zaślepiony
          nienawiścią, wysuwając bzdurne argumenty.
          • ela0508 Re: Był ja w chacie puchata 20.12.05, 20:44
            ;)
            czuję się ustatysfakcjonowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka