chaladia 18.12.05, 10:58 Mój ex-counterpart w rozliczaniu civil worksów w Chartumie napisał mi, że w Mott McDonald i Ewbank Preece (teraz to jedno) jest trochę polskich expatów. Powitajmy ich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
survey06 Re: Welcome on our board! 18.12.05, 11:34 Mott McDonald siedzi stale w Emiratach odkad tylko uzyskaly niepodleglosc w 1971. To ten wlasnie Consulting Engineers razem z Lohmayer'em, Balfour'em, John Taylor and Sons oraz Tebodin - Der Haag rozplanowywali w polowie lat 70-ych od podstaw gospodarke wodno-sciekowa w calych ZAE. Wszystko co dzisiaj mozna ogladac w Abu Dhabi, Dubai, Al-Ain i w pozostalych rejonach UAE a zwiazane jest z woda i sciekami tj. pompownie czy przepompownie wody, rurociagi, odsalarnie morskie, kolektory sciekowe, oczyszczalnie miejskie, przemyslowe czy tez takie mini - hotelowe, zraszacze w rolnictwie itp. zostalo zaprojektowane i nadzorowane w realizacji przez ww. wymienione firmy. Poza biurami w Abu Dhabi i Dubai, Mott McDonald otworzyl tez samodzielny oddzial w Mascat (Oman). Od polowy lat 80-ych prowadzil rowniez jako PMC realizacje projektu "Karachi Great Water Supply System". Serdecznie witamy kolegow expatow i zapraszamy do wspolpracy na naszym forum. Welcome on our board. PS. Od poczatku lat 80-ych, wpierw przez Polservice a pozniej samodzielnie, Tebodin w swoim biurze w Abu Dhabi zawsze zatrudnial stale kilku lub kilkunastu polskich inzynierow. Ciekawe, czy jest jeszcze wierny tej tradycji? San Donato Milanese; 18-12-2005 Odpowiedz Link Zgłoś
stanrick Re: Welcome on our board! 18.12.05, 17:45 Przylaczam sie i ja,rowniez z Abu Dhabi.Kto wie,moze i nie raz sie spotkalismy przy zimnym piwku w pubie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Welcome on our board! 08.03.06, 18:57 Oni chyba się przenieśli do Qataru, ale dlaczego nie piszą? Odpowiedz Link Zgłoś