chloe30 11.01.06, 09:27 to wina Katimai. No kurde gram i gram w tą gierkę i oderwać się nie mogę :) Jestem juz na dole, kto wie co zrobić, żeby biednego lunatyka nie przejechała ciężarówka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katimai Re: To, że zapanowała cisza 11.01.06, 09:43 ostrzegałam, że wciąga? ostrzegałam??:D:D hehe ja też się męcze ale już na wyzszym poziomie ;) a zeby go ciężarówka nie przejechała to trzeba kanałem posterowac i skierowac go do stacji metra Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: To, że zapanowała cisza 11.01.06, 09:53 O kurde, to sa jeszcze wyższe poziomy?? Znaczy nocuję w pracy. A kanał tylko zakryłam, ok idę walczyć. Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 krakow 11.01.06, 10:57 chloe, czy ty mozesz mi podpowiedziec jakis fajny nocleg niedrogi (do 50 zl/noc) w miare w centrum krakowa? nie dla mnie, dla kolezanki. moze masz jakas meline dla znajomych, ktorzy przyjezdzaja, albo znasz, ze jest w miare ok, sympatycznie w jakims miejscu? ja zawsze jezdze do takiego moteliku, ale on jest drogi i jej nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: krakow 11.01.06, 10:58 Ciężko Conejito, nigdy sie tym nie interesowałam jakoś. Może akademiki AGH??? A może Annb jest lepiej zorientowana, dłużej tu mieszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: krakow 11.01.06, 11:11 dłużej ale hoteli nie potrzebowała :( poszukam w wakacje akademiki ale teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: krakow 11.01.06, 11:21 annb napisała: > w wakacje akademiki ale teraz? No właśnie też nie bardzo to wierzę, ale może nie maja kompletu??? Eeee, niemożliwe... Conejito, chyba Twoja koleżanka musi siąść do netu i poszukać :(( > > Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 chloe, annb 11.01.06, 11:41 dziewczyny, dzieki, oczywiscie ze sobie czegos przez net poszuka. myslalam zapytac was (nie wiedzialam ze annb tez z krakowa:) bo czasami tak jest, ze ma sie swoje spelunki dla znajomych. ja mam takie tutaj (mowie to, w razie jakbyscie chcialy przyjechac...:) ale glownie niestety miejscowi mniej wiedza niz turysci, no bo po prostu nie interesujemy sie noclegami we wlasnym miescie, co jest dla mnie calkiem oczywiste. dzieki!:) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: chloe, annb 11.01.06, 11:49 conejito13 napisała: > (mowie to, w razie > jakbyscie chcialy przyjechac...:) Ekhm, ekhm... no chciałybyście :))) Ale w tym roku nie dostanę urlopu :((( Nie wyprowadzasz się na razie? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: chloe, annb 11.01.06, 12:14 nie, nie wyprowadzam sie. lubie to miejsce, ludzi, jest mi tu dobrze. mozesz planowac z wyprzedzeniem na nastepne 5 lat co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: chloe, annb 11.01.06, 13:02 do głowy przychodzą mi 3 kawki ale nie wiem jak tam jest www.trzykafki.pl/tani_nocleg.htm po zdjeciach widac ze siermiężnie zaczek www.zaczek.bratniak.krakow.pl/html/index.php?id=1&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: chloe, annb 11.01.06, 13:47 dzieki bardzo, wyslalam jej oba linki. Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: chloe, annb 12.01.06, 11:55 annb, nie szukaj. ona juz sobie zarezerwowala cos tam. ona wlasnie chciala b.tanio, dlatego miala problem. ja bylam w slicznym hoteliku, ale niestety byl drogi, wiec jej nie odpowiadal. dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: chloe, annb 12.01.06, 11:57 Conejito, a gdzie byłaś? Tak z ciekowści? I gdzie mam zdjęcia, hę??? Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: chloe, annb 12.01.06, 12:19 bylam w moteliku 'Trecius' przy ul. Sw. Tomasza. Piekne pokoje z lazienkami, jak w 5* hotelu. ma forme moteliku, bo jest to po prostu zaadoptowane piekne mieszkanie na starowce, wysokie sufity, wszystko sliczne, nowe i czysciutkie. Nawet moim wybrednym znajomym bardzo sie podobalo. Nie wspomne juz, ze slychac hejnal (nie przez radio, tylko prawdziwy!!!). Na Rynek jakies 2 min., wszedzie zreszta blisko, piekne miejsce, mila obsluga. W samych superlatywach o nich pisze, bo na prawde nam sie podobalo. Znasz to miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: chloe, annb 12.01.06, 12:22 Miejsca nie, ale wiem gdzie Tomasza. Poszukam, może coś na necie jest to obejrzę to cudo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
annb no laski, ręce opadają 12.01.06, 13:09 w krakowie nie ma starówki wbijta sobie to do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: no laski, ręce opadają 12.01.06, 13:11 annb napisała: > w krakowie nie ma starówki > wbijta sobie to do głowy > Ekhm...ekhm...Stare Miasto??????? Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: no laski, ręce opadają 12.01.06, 13:48 wbite. nie jestem krakowianka, moze stad moja niewiedza. poza tym, dla mnie to tylko taka, no, nazwa. dla okreslenia skupiska tych starych waskich uliczek blisko glownego placu przy sukiennicach. bo jak nie, to musialabym znac nazwy dzielnic, a to juz jak na moj kroliczy mozdzek za duzo... annb, jesli urazilam twa krakowska dume i bylam politycznie niepoprawna - wybacz:):) brak mi oglady... Odpowiedz Link Zgłoś
annb nic nie uraziłaś 12.01.06, 15:08 ja nie jestem krauską, ja tutaj tylko mieszkam aby być krakuską trzeba miec glejt na 7 pokoleń wstecz tutaj ;) a co do starowki no wiec jesli już to stare miasto-ale tego nikt nie uzywa mówi się-idę na rynek, na grodzką, do mariackiego, w sumie...ja jak coś załatwiam TAM to mowie-jadę do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: nic nie uraziłaś 12.01.06, 16:29 aaaaa... no to teraz jak tylko przeczesze porzadnie mape miasta, to sie okresle, ale wydaje mi sie,ze blizej bylam rynku niz grodzkiej ale moze to byl mariacki?? nie wiem, juz ty lepiej okreslisz ul. sw. Tomasza. rzeczywiscie, nawet zeby te niuanse zrozumiec, to trzeba chyba w krakowie spedzic troche czasu. inaczej sie ne 'czuje' roznicy miedzy starowka a starym miastem, rynkiem i mariackim czy grodzka. no, ale to wiadomo: lokalne historie:) Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: nic nie uraziłaś 12.01.06, 17:12 Tomasza jest w centrum :) mnie się nadal sienna z szewską myli ale już prawie mam obstykane ulice wokół rynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: nic nie uraziłaś 12.01.06, 17:31 o mamo... no i wez tu wiedz! rzeczywiscie trzeba miec z 9 pokolen wstecz krakusow, zeby to wszystko pojac:) Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: nic nie uraziłaś 13.01.06, 10:44 conejito13 ja jestem prosta dziołcha ze wsi ;) ale mój to mnie non stop ruga. ostatnio się naraziłam nieznajomością zagadnienia-twierdza kraków jak to dobrze ze jak tylko wyjedziemy z krakowa to ja jestem gorą Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: To, że zapanowała cisza 12.01.06, 09:30 Chloe, jak Ci zbyt cicho,to mogę siarczyście zakląć (z powodu mego jeb...go sprzętu!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: To, że zapanowała cisza 12.01.06, 09:36 natiz napisała: > Chloe, jak Ci zbyt cicho,to mogę siarczyście zakląć (z powodu mego jeb...go > sprzętu!!!!) No jezdeś!!! Klnij, rób co chcesz :) Kiedy ci ten jeb...y sprzęt naprawią??? Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: To, że zapanowała cisza 12.01.06, 11:19 Mój sprzęt nie jest zepsuty - zabrali mi laptopa, bo był im potrzebny do wprowadzania nowego systemu w firmie, a dali mi grata, który doprowadza mnie do białej gorączki!!! Mój komp wróci do mnie w przyszłym tygodniu (dopiero!!!!!!!). Nerwowo się wykończę. Poradź coś na ukojenie skołatanych nerwów! Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: To, że zapanowała cisza 12.01.06, 11:31 natiz napisała: Poradź coś na ukojenie skołatanych > nerwów! No jak to co! Seteczkę, już Ci nalewam!!! Odpowiedz Link Zgłoś