makbrajd 16.01.06, 10:33 skyscrapercity.com/showthread.php?t=242672 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zewsi Re: moje miasto 16.01.06, 10:36 Fajnie Wam. Będziecie mieli Focusa. A u nas centrum miasta dalej będzie straszyć nieładem urbanistyczno-architektonicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moje miasto 16.01.06, 10:40 focusa wstawiają w samo serce miasta:( bez konsultacji, bez zadnego plany zagospodarowania pokazanaego mieszakńcom wyburzyli zabytkową drukarnię sąsaidujacą z kościolem klarysek i muzeum:( i właściwie nikt nie wie jak będzie to wygladało teraz tajemnica urzedasów... a kosciół i muzeum pęka Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: moje miasto 16.01.06, 10:48 A u nas Budimex zbudował część kompleksu biurowo-handlowo-hotelarsko- usługowego, bo nie dogadał się z gościem z Łomży, który chciał masę pieniędzy za swoją ruinę (mówił, że chce w niej otworzyć piekarnię, ale oczywiście od 5 lat nic się nie ruszyło, a ruina straszy). I przez to trzeba było przeprojektowywać budynek (straszące przewody wentylacyjne na dachu). I tak stoi 1/3 kompleksu bez sensu, bez ładu i sładu, bez jakiegokolwiek piękna. Strrrraszne!!! I teraz Focus ma coś z tym zrobić. Projekt jest fajny. Tylko zgody różnych władz na to nie ma. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moje miasto 16.01.06, 13:53 No tak, ja bym pozwolił na budowę Focus, chociażby po to by zasłonić to szkaradztwo, o ktorym wspominałeś (siedzibe Wyborczej) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moje miasto 16.01.06, 13:30 Zewsi, to jest nieład artystyczny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moje miasto 16.01.06, 14:20 Poza tym Zewsi, nie narzekaj. Nie będzie Focusa, ale za to być może powstanie Galeria ABC na miejscu Marketu ABC! I do tego z multikinem i częścią rozrywkową. Będę miał blisko do kina. Za jakieś 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: moje miasto 16.01.06, 15:09 :-). No. Parę lat temu mieli tam budować dwa połączone wieżowce. Tak więc perspektywa 20 lat jest jak najbardziej realna. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moje miasto 16.01.06, 10:37 gablotka.box.net.pl/wookash/latanie/weyssenhoffa.jpg a tu widać moje biuro:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moje miasto 16.01.06, 14:30 ho ho ho a ja rozpoznałem na zdjęciu dwa obiekty, co wygrałem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moje miasto 16.01.06, 15:21 Bazylikę i Filharmonię, co wygrałem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: moje miasto 16.01.06, 15:43 nekrusiu daj makowi dotrzeć do domu zjeść obiad pobawić się z jego pięciorgiem dzieci a ptem zabawy ciąg dalszy:) Odpowiedz Link Zgłoś