brunosch 19.01.06, 09:27 Idą mrozy. Prawdziwe, nie takie fiziu-miziu -4, ale solidne, około 25-30 st. Wróg u bram. meteo.icm.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: strzeżcie się! 19.01.06, 09:27 meteo.icm.edu.pl może teraz się uaktywni? Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Obejrzałam 19.01.06, 10:06 ...i mnie zmroziło. Planowałam wyjazd w ramach zimowego urlopu i... Może im się coś pomyliło?? Ewa w zimowej rozterce Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Obejrzałam 19.01.06, 10:08 u mnie chyba luz, albo po prostu nie potrafie czytac wykresów:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: strzeżcie się! 19.01.06, 10:11 no co wy - boicie sie 20 stopni mrozu. bedzie fajnie:) zima powinna byc solidna i zimowa a mroz wytlucze wszytskie potencjalne letnie komary ihahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: strzeżcie się! 19.01.06, 10:35 blue.berry napisała: > a mroz wytlucze wszytskie potencjalne letnie komary ihahahahaha Obawiam się, że komarom nic się nie stanie:( Jeżeli lato będzie w miarę ciepłe i wilgotne, to rozmożą się okrutnie, niezależnie od jakości snu zimowego. Za to na pewno zmniejszy się rodzina kleszczy, a to już mnie bardzo cieszy! Beata podważająca sens istnienia kleszczy w łańcuchu żywieniowo-jakimśtam w przyrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: strzeżcie się! 19.01.06, 10:32 brunosch napisał: > Idą mrozy. Prawdziwe, nie takie fiziu-miziu -4, ale solidne, około 25-30 st. Czy to znaczy, że ja się mogę z moimi dzisiejszymi -10 schować? Beata zmrożona tylko z lekka :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka beata 19.01.06, 10:40 niedaleko nowej huty dzis minus 5, ale to jak pocieplało:) mogłaś nie wyjeżdżac na te daleką północ, bo w ciągu ostatnich dni nic ino zawieje, zamiecie, minus parenaście, mgły śnieżne i cholera wie co jeszcze kot już tydzień temu odmówił wyjścia spod kołdry Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: beata 19.01.06, 10:53 jottka napisała: > niedaleko nowej huty dzis minus 5, ale to jak pocieplało:) mogłaś nie wyjeżdżac > na te daleką północ, bo w ciągu ostatnich dni nic ino zawieje, zamiecie, minus > parenaście, mgły śnieżne i cholera wie co jeszcze Dzięki za relacje! Tak sobie nawet przedwczoraj pomyślałam, że mapa pogody stanęła na głowie, bo u nas w okolicach zera a w Krakowie mrozy paskudne... Ale od dzisiaj zdecydowanie zimniej i ciągle duje, i drogowcy ostrzegają przed chaosem na szosach, tyle, że bardziej ku zachodowi. U nas śnieg przestał padać wczoraj wieczorem. Jottka, Ty też z Krakowa? Właśnie zamówiłam bilety do Polski, o ile nic nieprzewidzianego nie stanie na drodze będę w Krakowie i w Warszawie przed i po Wielkanocy, i w same święta też. Jakieś spotkanie frakcji południowej może? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: beata 19.01.06, 11:16 beatanu napisała: > Ale od dzisiaj zdecydowanie zimniej i ciągle duje, i drogowcy ostrzegają przed > chaosem na szosach, tyle, że bardziej ku zachodowi. U nas śnieg przestał padać > wczoraj wieczorem. u nas pada bez przerwy:( a podobno ma zapanować syberia, info meteo własnie rozszerzyło skale wykresów do -40, mam nadzieje, że to przedwczesna przezorność > Jottka, Ty też z Krakowa? no przecież pisze, ze niedaleko huty:) > Właśnie zamówiłam bilety do Polski, o ile nic nieprzewidzianego nie stanie na drodze będę w Krakowie i w Warszawie przed i po Wielkanocy, i w same święta też. Jakieś spotkanie frakcji południowej może? w tej warszawie? to nie cem:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: beata 19.01.06, 11:46 jottka napisała: > w tej warszawie? to nie cem:) No ale może właśnie w Krakowie albo Katowicach, czyli tak bardziej na południu? Pożyjemy, pomarzniemy, zobaczymy! Jeszcze kupa czasu :) B Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Solidne mrozy! 19.01.06, 16:07 Fajnie. Lubię jak mróz ściska, a nie takie niewiadomoco. Można wtedy w kominku napalić, alkoholu pod pretekstem rozgrzania wewnętrznego pociągnąć. W pracy epidemia, nikt głowy nie zawraca. Można wyciągnąc nabardziej polarne z polarów, najcięższe buciory i czapkę z windstoppera - i pojechac rowerem nad morze. Tam się straszliwie przeziębiamy, mamy dwa tygodnie wakacji w łóżeczku: herbata z cytryną, łakotki różne, przysmaczki, gazety kolorowe i książki zaległe. Miło! Już się nie mogę doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś