natan21 31.03.06, 11:29 tez bym odeslal. A fuj z krzyzami. Niedobry znak. Lepsza Madonna z Dzieciatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 12:14 Wcale nie dlatego, Natanie, obrażasz i rozmówców i Generała. Oddał odznaczenie, o którym przyznający twierdzi, że nienalezne. A więc Generał pokazał, że jest człowiekiem honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_kania Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 12:15 A moim zdaniem zagrał Kaczorowi na nosie, bo nie pozwolił mu odebrać sobie tego krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 12:17 Odebranie nie byłoby możliwe. PS. Jeżeli najwyższym urzędem jaki zajmował Jaruzelski był urząd prezydenta, to dlaczego uparcie tytułuje się go generałem? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 12:43 ks.sejm.gov.pl/proc4/ustawy/530_u.htm To jest ustawa, na podstwie której przyznaje sie odznaczenie. Czy Generał do niej nie pasuje? Jaruzelski zawsze podkreśla, że jest żołnierzem. Nie politykiem, tylko żołnierzem. A więc Generał. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_kania Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 12:46 No chyba człowiek sam sobie może wybrać tytuł jakim życzy sobie by inni się do niego zwracali? Zresztą generałemsię jest cały czas a prezydentem tylko chwilę. Ja sam nie bardzo rozumiem to ciągłe zwracanie się do eks-prezydentów, premierów,marszałków ich DAWNYMI tytułami. Ja bym mówił per pan po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 13:04 a000000 napisała: > Generał pokazał, że jest człowiekiem honoru. no, to chyba stwierdzenie troche na wyrost. zgadzam sie, ze ostatnimi laty jaruzelski mogl sie zachowywac gorzej, ale tez mogl i wiele lepiej. czy kiedykolwiek powiedzial wszystko co wie o represjach, zamachach, przesladowaniach? nie odmawiam nikomu prawa do poprawy, ale zal za winy powinien zostac czyms poparty. niech general ujawni wszystko co wie, to wtedy sie zrehabilituje. poki co jest dawnym przywodca komunistycznym, ktory nad grobem stojac zachowuje umiar. ot, wszystko. pozdrawiam lynx Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 15:20 Dziennik Bałtycki "Generał zachował sie pięknie i godnie" - powiedział abp Gocłowski Generał Wojciech Jaruzelski poinformował wczoraj, że zwróci prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu Krzyż Zesłańców Sybiru wraz z legitymacją. - Chociaż nie jestem sympatykiem pana Jaruzelskiego, to uważam że zachował się pięknie, godnie. Gratuluję mu tego, że oddał to i nie chce mieć z tym nic wspólnego - dodał abp Gocłowski, komentując zwrot odznaczenia do Kancelarii Prezydenta. Metropolita gdański nie wierzy, aby prezydent nie wiedział, co podpisuje, aby nie dostrzegł nazwiska: Wojciech Jaruzelski. Arcybiskup powiedział że wstydzi się za powstałe zamieszanie, bo dla niego takie odznaczenie to świetość. Dodał, że w jego rodzinie też byli Sybiracy. gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/585854.html Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Prezydent i generał 11.04.06, 08:40 Choć ten od Sasa ten - z lasa, lecz jedno ich nie rozdziela: pierwszy to - kawał q-tasa, a drugi - kawał sq-rwiela. a000000 napisała: > ...obrażasz i rozmówców i Generała. > A więc Generał pokazał, że jest człowiekiem honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent i generał 11.04.06, 12:37 luzer napisał: > Choć ten od Sasa ten - z lasa, > lecz jedno ich nie rozdziela: > pierwszy to - kawał q-tasa, > a drugi - kawał sq-rwiela. hihihi, celne. Tylko, że nawet q-(tas,s_ rwiel) może mieć przebłyski normalności i raz w życiu zareagować honorowo. Co nie przekreśla jego q-tasowskiego dorobku życiowego. Uważam, że Jaruzel to tragiczna postać, a ten drugi q- nawet na chwilę nie potrafi się wznieść nad poziomy, pewnie w tyłku ołów ma, bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Prezydent i generał 11.04.06, 13:59 a ten drugi q- nawet na chwilę nie > potrafi się wznieść nad poziomy, pewnie w tyłku ołów ma, bynajmniej. Nie no, bez przesady, kiedyś potrafił się wznieść, niestety zszedł na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Prezydent i generał 11.04.06, 14:49 grzespelc napisał: > a ten drugi q- nawet na chwilę nie > > potrafi się wznieść nad poziomy, pewnie w tyłku ołów ma, bynajmniej. > > Nie no, bez przesady, kiedyś potrafił się wznieść, niestety zszedł na psy. A kiedyż on się nad te poziomy wznosił, bo jakoś nie pomnę? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent i generał 11.04.06, 15:36 luzer napisał: > A kiedyż on się nad te poziomy wznosił, bo jakoś nie pomnę? Moja pamięć też szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Prezydent i generał 11.04.06, 19:45 Ostatni raz dobre 15 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Prezydent i generał 11.04.06, 21:52 grzespelc napisał: > Ostatni raz dobre 15 lat temu... I co zrobił...? Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 16:16 A jeszcze wróciłbym do Pana Prezydenta Kaczyńskiego. Akurat często się zdarza, że sam podpisuję sporo dokumentów przygotowywanych przez moich podwładnych (pewnie nie tak dużo jak Pan Prezydent). I oczywiście błędy i wpadki też się zdarzają (shit happens, jak mówią Rosjanie). Tylko wtedy "na zewntątrz" trzeba lojalnie brać całą odpowiedzialność za te wpadki i razem z podwładnymi szukać wyjścia z sytuacji. Gdybym postąpił jak Kaczyński czyli powiedział, że mój pracownik podsunął mi zły dokument do podpisu, albo że nie zrozumiałem obcego języka albo niedoczytałem, albo coś równie bzdurnego, to byłbym skończony zarówno u podwładnych jak i przełożonych. Tak się zastanawiam, czy z Panem Prezydentem jeszcze ktoś chce pracować? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s A Urbański? 31.03.06, 18:07 Czy przypadkiem to nie jego obowiązkiem jest pilnowanie, co prezydent dostaje do podpisu? Skoro tak, to już kompletną żenadą jest to, że facet w ogóle nie poczuwa się do błędu, tylko zwala winę na urzędników. Kaczyński od biedy może się zagapić, bo ma prawo liczyć, że szef jego kancelarii czuwa nad tym, co mu podsuwa do podpisu. Ale już tenże szef nie może się wymigiwać, że go wprowadzono w błąd... bo od tego jest, by takie wpadki wyłapywać. Słowem - Urbański, zamiast mówić o prowokacji, powinien podać się do dymisji... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Fajny komentarz- otworzyć w sobotę 31.03.06, 19:53 www.chomiks.com/chomiki164.htm :)) Odpowiedz Link Zgłoś
witold17 Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 02.04.06, 00:34 Przytoczę autentyczne zdarzenie: w pewnej instytucji w moim mieście pracownicy podsunęli swojemu szefowi (nielubianemu i znanemu z tego, że nie sprawdza dokładnie co podpisuje) pismo skierowane do wyższego przełożonego następującej treści: "Proszę o zwolnienie mnie z mojego stanowiska. Nie nadaję się do wykonywania moich obowiązków, ponieważ nie czytam dokumentów, które podpisuję". Pismo - oczywiście podpisane przez zainteresowanego - dotarło do adresata, skutek był oczywisty. Zagadka konstytucyjna: jakiej treści dokument i do kogo skierowany trzeba podsunąć Kaczyńskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
natan21 Re: Gen Jaruzelski odeslal Krzyz 31.03.06, 18:29 dla mnie to gest symboliczny. Tak jak nadanie orderu w postaci krzyza pochodzi zapewne z tradycji chrzescijanskiej i z bohaterstwa Jezusa - poswiecenia wlasnego zycia w imie ludzkosci. A zatem podobienstwo do Jezusa. No wiec symbolicznie Jaruzelski oddarowal Kaczynskiemu taki malenki krzyzyk (ze swojej kolekcji)na plecy, skoro Kaczor chce czystek i polowan na czarownice. Takie male memento, iz teraz jego (Kaczynskiego) czas na noszenie krzyzy. Niech zobaczy czym pachnie wladza pelna pokus i samozaprzeczen, a potem i pretensji i sliny ze strony niezadowolonego tlumu. Wszak wszystkich nikt nie zadowoli. Teraz Kaczor ma swoja chwalebna Droge Krzyzowa. Piekny symboliczny dialog dwoch narodowych Jezuskow. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Ale bzdety... 06.04.06, 13:56 Zawsze mnie zastanawia, ze tez sie ludziom chce - zapisywac na forum, logowac, klepac w te klawisze tylko po to zeby dac popis głupoty i chamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś