braineater 05.04.06, 10:03 nigdy nie wiesz, kto naprawde jest komunistą: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=dd&dat=20060405&id=dd11.txt P:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ben-oni Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 10:08 Brakuje mi tylko "Związku Spartakusa", Róży Luksemburg, Klary Zetkin, Zinowiewa, Bakunina i Łunaczarskiego. Jak widzisz, już "przesiąkłem". Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 10:19 A mnie to przestaje śmieszyć, mnie to zaczyna przerażać... Bo wszystko byłoby fajnie, gdyby chodziło o kolejny występ kabaretu "Pod wesołym beretem" czy jak go tam zwał. Ale gdy w takich opiniotwórczych (sic!) dziennikach serwuje się ludziom rzeczy wymyślone przez paranoika, to ... kurde, to naprawdę przestaje mnie bawić :( Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 10:39 beatanu napisała: > to naprawdę przestaje mnie bawić :( Bo to naprawdę nie jest zabawne. :( Chyba, że to ja nie mam poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 10:57 To jest przerażające. Tylko nie wiadomo, kto się bardziej boi - my czy oni. I ja to piszę serio. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 13:31 Nie wiem kto bardziej. Im bardziej oni, tym bardziej niebezpieczni są. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 10:57 Ale ja do granicy Mocherowa mam 25 km. wystarczą mi dwie godziny. Poza tym nawet Savonarola rządził tylko kilka lat...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 11:03 ben-oni napisał: > Poza tym nawet Savonarola rządził tylko kilka lat...:)) Ale on rządził tylko w jednym mieście a nie w całym państwie... Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 11:22 Ale w "Piwnicy pod baranami" będzie "oaza wolności" (bo sztuki tam nigdy duzo nie było) jak za Gomułki. I w teatrach też. I jeszcze partyzantkę w Bieszczadach można praktykować.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 11:21 Ach, ta troska o naszą (widzów) podświadomość, do której sączą się diabelskie aluzje! Bełkot, bełkot, dlatego ja jednak tak bardzo się nie martwię zasiegiem gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 11:47 rzeczywiście, przerażające... będąc od czasu do czasu podłą osóbką (np.dziś) dodam, że na szczęście i nakład gazetki nie największy, i target nie najmłodszy... przetrzymamy ich :) pozdrawiam Diablica Kwiecienka i Kawa przed Wyjściem Odpowiedz Link Zgłoś
obly Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 12:17 takie pisanie to pikuś mnie przeraża to: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3261710.html także przeraża mnie dofinansowanie Świątyni Opatrznosci Bożej w Warszawie na kwotę 20(sejm) + 20 (wojewoda maz. chyba) = 40 mln zeta i to jawnie omijając i naginając prawo (że niby na kulture bo będzie tam pochowany ksiądz twardowski) nie powiem ale jesli chodzi o komisje sejmowe to .... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 21:13 nie, to niby na jakąś bibliotekę, która będzie w tej świątyni a na to właśnie mogą dać no bo przecież jak można nie dać na bibliotekę, oni nie są tacy... pozdrawiam Kwiecienka i Pizza Własnej Roboty Odpowiedz Link Zgłoś
obly próba pisania anty ND 06.04.06, 10:03 indoktrynacja na koszt indoktrynowanych (tego nie wykombinował nawet stalin) Na pewnej przestrzeni wydarzeń na styku państwo-kościół możńa ostatnio ukuć kilka istotnych wniosków. - umowa państwo- kościół, religia wchodzi do szkół (bo po co dzieci biedne maja chodzić do kocioła na lekcje religii to dla ich dobra jest)wykładac będą księża lub katecheci z parafii. - po nauczaniu religii okazało się że może byc z niej matura ;))) a wiec na egzaminie państwowym (jednym z najważniejszych) możńa zdać religię. niby nic. (przypominam państwowy egzamin który mówi ze człek ma odpowiedni poziom wiedzy, egazmin dotyczy: wierzących, niewierzących i innych wyznań, czy mozńa zdać inna religię? nie, jednocześnie do szkoły ma zakaz wstępu organizacja ekologiczna (z racjii wegetarianizmu i jogi) do tego ogólna krytyka szkół aikido (wywodzą sie bezpośrednio z innej kultury ocerajacej sieo buddyzm) oraz krytyka kultury techno (argumentów za co to nei znalazłem) - teraz wyższe (3) teologiczne uczelnie katolickie uzyskały FINANSOWANIE przez Państwo - kształcą więc katechetów i teologów co pewnie też będą uczyć religii! (czyli na koszt wierzących, niewierzących i innych wyznań) (PRZYPOMINAM ŻE FINANSOWALIŚMY JUZ ŚW OPATRZNOSCI BOZEJ W WYSOKOŚCI OKOŁO 40 MLN ZŁOTYCH - koszt nowoczesnej i najwięszkej jednostki w Wawie strazy pożarnej wraz z wyposażeniem którą oddano na ursynowie to ok 15 mln) potem padł w wywiadach w zasadzie słuszny pomysł aby te dzieci co nie chcą chodzic na religię ale chodzą aby nie zalegac na korytarzach lub aby sie nie włóczyły po korytarzach zrobic równolegle etykę! Wybór będzie rodziców. (głos biskupa!) nie chciało mi sie w to wierzyć że to pomysł kościoła. i zadałem sobie pytanie. kto będzie uczył tejże etyki? czyżby wykładowcy z uczelni katolickich w.wymienionych? NIE WIEM. Ale jeśli tak to naprawdę dotrą do pełnej liczby dzieci wierzących lub niewierzacych czy wirzących inaczej. (i to na koszt wierzących, niewierzących i innych wyznań) na pełny okres nauki w szkole. na równi z matematyką, j.polskim i wuefem. jak to nazwać inaczej jak indoktrynacja? stworzono szczelny system permanentne nawracania do którego nawet sam kosciół nie będzie potrzebny. hmm no więc łatwo wysnywać takei wnioski proszę państwa ;))) łatwo je pisać pytanie tylko: co jest normalne? proszę państwa!!!! co winno być? co ukrócić? co podluzyć? gdzie złoty środek? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: próba pisania anty ND 06.04.06, 11:47 Mądrze prawisz człowieku, ale 80 lat temu to samo pisał Boy. Dzisiaj pozbawia się szkoły i place jego patroństwa, bo on był "antyklerykał i socjalista i zwolennik aborcji i w ogóle profan"... Państwo polskie zaliczyło regularną cofkę o 100 lat, a ideologicznie o lat 400. Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Wróg nie śpi!!! 05.04.06, 13:05 Oni to piszą od minimum 4 lat... A RM istnieje już chyba ze 12 lat. Jakoś rewolucja nam się chyba nie szykuje, bo jakby miała nadejść to by chyba już nadeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: Wróg nie śpi!!! 06.04.06, 11:33 No i proszę wiadomosci.onet.pl/1302203,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Wróg nie śpi!!! 06.04.06, 11:48 eeeeeee tam, pogrożą im tylko palcem... Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: Wróg nie śpi!!! 06.04.06, 12:02 Cóż za pesymizm, Kwiecienko :P To dobry znak, naprawdę... najpierw był znak w postaci zarażonych toruńskich łabędzi, a teraz mamy Vox Apostoli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Wróg nie śpi!!! 06.04.06, 12:17 Nie sądzę, że to tylko paluszek. Benek się wqrwił i sprząta. Santo Subito już Rydzyka nie broni a Dziwisz w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Wróg nie śpi!!! 06.04.06, 12:25 ech, oby... mam nadzieję, że der Papst nam tu trochę posprząta :) nie mam nic przeciwko religii, ale wolałabym żeby nie było tak histerycznie katolicko... wystarczyłoby po chrześcijańsku pozdrawiam Kwiecienka i Marzenia Mokrej (teraz) Głowy Odpowiedz Link Zgłoś