szukajacy_sensacji 18.05.06, 14:05 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3353348.html Teraz czekają nas dramatyczne relacje z zejścia na dół. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maro76 Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:14 brawo! fajnie ma kobita:) tez bym tak chciał, ciekawe ile trzeba trenować zeby takiego wyczynu dokonać? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:17 nie trezba, jak zapacisz to cie szerpowie na plecach na Everest wniesą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:23 ale ja bym wolał wejscia dokonac a nie zostac wniesionym;)) zreszta nie grozi mi ani jedno ani drugie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:39 Gratuluję Martynie! Spełniła swoje marzenie. Ciekawam kto był i widział jak ją wnosili? Bo gadać to sobie każdy może. Z niezdrowej zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:47 a czy ja mówie ze JĄ wnosili ?? mówie tylko ze obecnei zdobycie Everestu jest imprezą czysto komercyjną, istnieją firmy ktore ZAGWARANTUJĄ ci w 100% zdobycie szczytu chocby cie mieli nawet wnieść w lektyce , zorganizują , dowiozą, wymasują , wyhuhają, dadzą opieke medyczną itp to tylko kwestia forsy i aklimatyzacji , cos ok 100 tys. dolarow to kosztuje akurat dla Maro :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:48 a eversciak , mimo ze najwyzszy to jest chyba najłatwiejszy do pokonania z 8- tysieczników , Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:50 no i jeszce , moja zazdrosc nie jest ani zdrowa ani niezdrowa, ja po prosty NIENAWIDZE wysokich gór !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacy_sensacji Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:51 mozambique napisała: > to tylko kwestia forsy i aklimatyzacji , cos ok 100 tys. dolarow to kosztuje To i tak pestka przy tych 20 mln, jakie miała kosztować wyprawa Martyny w kosmos. Sponsorować miał ten jej bogaty biznesmen, ale najwyraźniej się wycofał, bo kobita tylko w Himalaje poszła:) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:52 wycofal sie bo ona ślub z nim odwołala albo odwrotnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 14:54 ależ ja wiem doskonale że są i tacy których wnoszą za pieniądze, mam znajomych wśród Himalaistów i temat jest mi bliski. Nie sądzę jednak żeby dotyczyło to Martyny. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Martyna szczytuje 18.05.06, 15:02 zapozyczone z f.hum. autorstwa demo : "jaki będzie następny wyczyn naszej poszukiwaczki przygód? oto kilka moich propozycji i kilka znalezionych w sieci: - zanurkuje na dno Rowu Mariańskiego bez aparatu - pobije rekord świata w maratonie - pobije rekord świata w biegu na 100 metrów - zje 100 pierogów - pokona Pustynię Błędowską bez pomocy z zewnątrz (nie licząc tragarzy, trenera fitness, kosmetyczki i ekipy tvn-u) - przepłynie atlantyk w wannie - odszuka broń masowego rażenia w Iraku - przekopie Mierzeje Wiślaną - zejdzie batyskafem na dno Morskiego Oka - pobije sexualny rekord świata - przejdzie po linie z Polski do Szwecji - przeskacze dookoła Ziemi w worku od kartofli na nogach - będzie pozostawać na szczycie Kasprowego ponad 50 minut, a następnie zjedzie kolejką do Kuźnic - wygra Tour de France - zatrudni się w Biedronce - przepłynie motorówką szlak jezior mazurskich bez pomocy z zewnątrz (nie licząc kierowcy motorówki, obsługi hotelowej w Gołębiewskim i ekipy tvn-u) - zostanie posłanką Samoobrony - zagra Rysia w Klanie - pobije rekord skoczni w Planicy - zjedzie na sankach z Giewontu bez pomocy z zewnątrz (nie licząc ekipy tvn-u) - przejdzie Grenlandię w samych slipkach - przyłączy obwód Kaliningradzki do Polski - zbuduje (bez pomocy z zewnątrz) kościół katolicki w Arabii Saudyjskiej - przepłynie wpław 10 basenów bez pomocy z zewnątrz (oczywiście nie licząc ekipy tvn-u) - wyjdzie za Giertycha i urodzi mu syna " Odpowiedz Link Zgłoś