stephen_s 05.09.06, 12:53 Tak linkuję, bo może kogoś to zainteresuje: wierzejski.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fan_gazety A, zajrzałem, zajrzałem 05.09.06, 13:16 Może do pana posła coś dotrze :-) Choć wątpię. Wygląda na zaimpregnowanego. Skoro wie lepiej od Eltona Johna, jak on się czuje, to zapewne i dla tych mas (ilość wpisów negatywnych robi wrażenie...) krytykujących jego pomysły, postawę i działalność ma krótko receptę: 1. Jesteście przebrzydłą lewicą. 2. Jesteście z Układu. 3. Manipuluje wami Michnik. 4. Jesteście na usługach gejów. 5. To na pewno akcja PO itp. itd. Już chyba coś o tym pisałem tu na forum, ale mnie to normalnie wstyd... że on nas reprezentuje w europarlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: A, zajrzałem, zajrzałem 05.09.06, 13:38 Od wczoraj mam go w ulubionych :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: A, zajrzałem, zajrzałem 05.09.06, 13:53 Moje uwagi: Po pierwsze, moim zdaniem należy brać poprawkę na to, że to blog polityka. Który zdaje sobie sprawę, że będzie czytany przez róznych ludzi... Stąd - traktowałbym ten blog nie jako idealne odzwierciedlenie poglądów Wierzejskiego, ale to, jak Wierzejski postrzega sam siebie i jak chciałby być postrzegany przez innych. Jakoś nie wierzę, by na blogu pisal to samo, co na wiecach partyjnych, np. że na lewicę głosują sami degeneraci... Teraz może cytaty: > Takiego delikwenta, co to bezpardonowo rozbija lekcje, ani wyrzucić za drzwi, >ani usunąć ze szkoły dziś nie wolno. Jak to, nie wolno? Wolno... > Trzeba tu stanowczych działań: monitoring, szkoły ze specjalną dyscypliną dla > nadpobudliwych Jestem ciekaw, co Wierzejski rozumie przez nadpobudliwych. Dzieci z ADHD? Jeśli tak, to "specjalna dyscyplina" za wiele im nie pomoże... > Szkoła musi być nowoczesna, ale także musi wychowywać na tradycyjnych > wartościach, takich jak: godność, honor, szacunek dla starszych, słuszna duma > (nie – pycha!), ofiarność, samozaparcie, altruizm, wyrzeczenie, ład moralny, > miłość do ojczyzny. Ładne słowa, problem w tym, jak konkretnie Wierzejski rozumie "miłość do ojczyzny" itd. > bardzo E.J. cenię jako artystę, że nawet oglądałem jego koncert w telewizji. > Ale że uważam go za człowieka głęboko nieszczęśliwego. Prawdę mówiąc - typowe tradycjonalistyczne myślenie: wiemy, że ktoś jest nieszczęśliwy, nawet jak on sam o tym nie wie :) > Każdy normalny mężczyzna wie, że prawdziwe szczęście, to być dobrym i wiernym > mężem, mieć dobrą i kochającą, wyrozumiałą żonę oraz mieć dobre i kochane > dzieci. Patrz wyżej. Kazdy mężczyzna pożąda żony i gromadki dzieci, a jak nie pożąda, to po prostu jest nienormalny... Swoja drogą - czemu żona musi być "wyrozumiała"? A jak ktoś chce żony konkretnej i mobilizującej do działania? ;) > E. J. zaapelował „o niedyskryminowanie” homoseksualistów. Tymczasem im tu > lepiej jak gdzie indziej. Robią kariery, startują na posłów, biorą grubą kasę > od Unii na walkę z urojoną „dyskryminacją”. Szkoda, że Wierzejski nie wspomniał o swoich wcześneijszych wypowiedziach, gdzie domaga się, by tę świetną sytuacją homoseksualistów w Polsce pogorszyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: A, zajrzałem, zajrzałem 06.09.06, 08:26 > > Każdy normalny mężczyzna wie, że prawdziwe szczęście, to być dobrym i wie > rnym > > mężem, mieć dobrą i kochającą, wyrozumiałą żonę oraz mieć dobre i kochane > > > dzieci. Kurna no, aż wstyd się przyznać do bycia normalnym mężczyzną w rozumieniu Wierzejskiego... I co ja teraz zrobię?? :(((((((( > Swoja drogą - czemu żona musi być "wyrozumiała"? A jak ktoś chce żony konkretnej > i mobilizującej do działania? ;) Stefan, bo się doigrasz! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: A, zajrzałem, zajrzałem 06.09.06, 14:10 Juz sie doigrał. Podpadłes stefan, przywlekając to paszkudztwo.... W zyciu bym nie zajrzała w ten gnój sama z siebie. Ale odruch kliknięcia w link jerst zbyt silny... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: A, zajrzałem, zajrzałem 06.09.06, 14:19 > Juz sie doigrał. Podpadłes stefan, przywlekając to paszkudztwo.... W zyciu bym > nie zajrzała w ten gnój sama z siebie. Hmmmmm? Przepraszam :\\ Wydało mi się, że kogoś może to zainteresować. Mnie osobiście intryguje, jak Wierzejski uzasadnia / racjonalizuje swoje poglądy. Poza tym, "gnojem" bym tego bloga nie nazwał. Przeciwnie, dla mnie ten blog to Wierzejski w wersji Lite - ugrzeczniony i ocenzurowany. Nota bene, w dzisiejszym wpisie przynajmniej raz minął się z prawdą i stwierdził, że nie mówił czegoś, co mówił ewidetnie... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: A, zajrzałem, zajrzałem 06.09.06, 14:31 no dobra, gnój przykryty serkiem mascarpone. ale wiesz, jak przeczytałam o "pięknym znaczku przedstawiającym stópki dziecka poczetego w dziesiątym tygodniu ciąży" to mi sie niedpbrze zrobiło... Po pierwsze - co za polszczyzna, dziecko poczete w dziesiątym tygodniu! Po drugie - twardy wojownik antypedalski, który potrzebuje wyrozumiałej zony - bedzie w klapie nosił stópki płodu... uch... Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Re: A, zajrzałem, zajrzałem 06.09.06, 17:40 Rany, przez dziewiec tygodni trwala produkcja, a w dziesiatym sie poczelo, no, maja ludzie kondycje Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: A, zajrzałem, zajrzałem 07.09.06, 00:12 a ile samozaparcia :) Ciekae czy non stop, czy choc z przerwami?:) Odpowiedz Link Zgłoś