bejbiczek 20.09.06, 19:55 Jakich podkladow uzywacie? Czy dobrze sie sprawuja? Jaki podklad polecilybyscie komus z cera z tendencja do swiecenia sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olka0000 Re: pytanko o podklad 20.09.06, 20:47 tak szczerze to zawsze mam w swojej kosmetyczce jakies podklady ale tak naprawde rzadko ich uzywam.Z obecnych ktore mi odpowiadają to rozswietlający krem koloryzujący z Avonu,pieknie pachnie i nawilza(chyba az za bardzo jak na moją cere)-ale to dla cery suchej.Mam tez podklad z Loreala Indefectible i bardzo jestem z niego zadowolona ale tak mjak wyzej napisalam rzadko uzywam.Dobrze sie rozprowadza,pieknie pachnie i twarz sie nie swieci,tylko ze jest drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: pytanko o podklad 20.09.06, 23:06 Ostatnio kupiłam ten podklad Loreala o ktorym pisała olka. Powiem szczerze nie jest to podkład dla osoby z trądzikiem i świeceniem się mimo ze dosyc mocno kryje. Wedlug mnie jest to podklad dla osoby o skorze bez problemo no i dojrzalej. Polecam za to inny podklad Loreala ktorego uzywalam do tej pory i bede nadal to IDEAL BALANCE. Ma swietna konsystencje, lekko latwo i rowno sie rozprowadza no i jest przeznaczony dla cery mieszanej i tlustej. Po nalozeniu go skora jest suchutka i matowa. Duzo lepiej sie naklada od tego Idenficoś tam. Kiedys uzywalam podkladow VIchy ale ze wzgledu na trudnosc dostepu odpowiedniego koloru sprobowalam tego Loreala. Heh czego ja nie testowalam. Rowniez uzywalam podkladu Inglota. W zasadzie podklad dobry ale tylko gdy mi brakuje Loreala, troche nierowno sie rozklada i szybko sciera. Uzywalam jeszcze Maf Factor w takiej buteleczce z atomizerem. Barzo kryjacy, z pudrowym wykonczeniem. Szybko sie wazyl na twarzy i czulo sie powloke tluszczu, czasami sie rolowal. Konsystencja gestego kremu. Z gory odradzam wszelkie tanioszki. Guzik, nie kryja, nie matowia, a zatykaja pory :/ Dobry jesli ktos nie ma problemow z cerą. Wyznaje zasade ze jezeli na innych malowidlach oszczedzam to na podklad warto wydac troche pieniedzy. Oczywisci nie mowie zeby przesadzac bo znajdzie sie podklady nawet ponad 100zł ale te Loreala i Max factor oscyluja w zaleznosci od sieci sklepu od 48 - 60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: pytanko o podklad 21.09.06, 10:20 Ja mam lasting performance max factora, najlepszy podkład jaki kiedykolwiek używałam, ładnie kryje i nie robi maski, wybór kolorków duży, tylko nie matuje najlepiej, trzeba go przypudrować. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: pytanko o podklad 21.09.06, 10:30 Jeśli chcę tylko poprawić koloryt skóry to nakładam AA - taki rozswietlający, ma fajne drobinki :) nie kryje za dobrze, jest to cośdla osób bez problemów. Rzadko używam cięższego kalibru, jak coś wyskoczy to podbieram mamie Vichy. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: pytanko o podklad 21.09.06, 12:13 Ja mam dobrany kolor w L'Orealu. Chyba za każdym razem jak go kupuję, podkład w tym kolorze ma jakąś inną, aktualnie reklamowaną nazwę (a to wygładza a to odzmarszcza) ale się tym nie przejmuję, bo i tak nie dostrzegam różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_to_w_nosie Re: pytanko o podklad 22.09.06, 12:18 Max Factor Lasting Performance - dla mnie rewelacja i nie taki drogi. Podkładu używam tylko na większe okazje, imprezy itp i ten sprawdza się świetnie, na moim własnym weselu był kosmetykiem, który trzymał się na twarzy niemal idealnie całą noc a nie przesiedziałam imprezy w kącie ;)) Kiedyś miałam Revlon matujący, też bardzo fajny, ale droższy. Odpowiedz Link Zgłoś