Dodaj do ulubionych

Pochwalę się :)

02.10.06, 10:59
Na stronie głównej "GW" jest link do mojego wczorajszego wpisu z mojego bloga :)

Aż mnie zatkało :)
Obserwuj wątek
    • isma Re: Pochwalę się :) 02.10.06, 11:16
      Gratulacje.
      Odpisze, ino sie rozejrze w obowiazkach zawodowych.
    • monikaannaj Gratulacje! 02.10.06, 11:16
      Przy okazji - mnie z tego przemówienia tez najbardziej ruszyło to o
      otumanionych ludziach (choc całóś jest niexle przerazajaca).

Ostatni raz na demonstracji byłam w nastolęctwie na Placu Dzierzyńskiego... do
      dzis pamiętam wyraznie komendę "na obywatela biegiem marsz" i to jak biegłam
      mało butów nie gubiąc. a dzisiaj okazuje sie ze jestem po stronie zomo...
      Wiec choć nie cierpię tłumu i nie maiłam do wczoraj takiego zamiaru - pójdę 7
      na demonstracje otumanionych.
      • a000000 Re: Gratulacje! 02.10.06, 11:45
        No proszę. Strach się bać - już Cię namierzyli "układowcy" i inne oszołomy...hehehe

Do władzy dorwała się skrajna solidarnościowa prawica -mentalność Gwiazdy -
        stalinowskie nieufanie nikomu, węszenie spisków, walka z układami realnymi lub
        wirtualnymi - bez znaczenia, byle walka. Taka permanentna wojna na górze - to
        jest dawne hasło Kaczorów celem utrącenia Wałęsy - udało się. Idą za ciosem -
        aby wykosić wszystkich myślacych inaczej.

Miał rację naturszczyk Wałęsa, że Kaczory są niebezpieczne. Tylko, że dzięki
        własnie manipulacjom również i Kaczorów, dziś z Wałęsy można sie tylko pośmiać i
        NIKT nie słucha o czym ten facet, o przenikliwości Pytii, mówi. A szkoda -
        ostrzegał przed wyborami, bardzo ostrzegał. Polska ma DWIE NOGI, nie tylko
        prawego skarlałego kikuta.

No i popatrz Stefciu, czyż nie jestem otumaniała????
        • kohei Re: Gratulacje! 02.10.06, 12:16
          Gratulacje, Steph! Jesteś sławny ;)!

> Polska ma DWIE NOGI, nie tylko prawego skarlałego kikuta.
          No, akurat PiS-LPR to druga lewa noga, tyle że taka bardziej z tyłu. Prawa
          faktycznie skarlała, by nie powiedzieć - w zaniku.
          Taki ci u nas w Polszcze wybór - między lewicą "postępową" a lewicą "narodową".

> NIKT nie słucha o czym ten facet, o przenikliwości Pytii, mówi.
          Wiesz, taka Pytii dola. Mówi ponoć mądrze, tylko nikt nie rozumie:)

> No i popatrz Stefciu, czyż nie jestem otumaniała????
          Żeby tylko! Jeszcze wykształciuch i łże-elita!
          A zajrzyj no na dno szuflady, pewnie legitymacja ORMO gdzieś się jeszcze
          poniewiera ;)
          • a000000 Re: Gratulacje! 02.10.06, 13:03

kohei napisał:

> A zajrzyj no na dno szuflady, pewnie legitymacja ORMO gdzieś się jeszcze
            > poniewiera ;)

o! to już z bardzo grubej rury....NIGDY nie należałam ani do ORMO, ani do ZOMO,
            ani do PZPR, ani do ZMS - toż mówię, żem otumaniała.....hehehe.

Należałam do ZSP zanim jeszcze (oczywiście na własną i usilną prośbę) nie stały
            się socjalistyczne. Potem do Związku Zawodowego Metalowców? dlaczego metalowców?
            zawsze się nad tym biedziliśmy, kto przedsiębiorstwo elektronicze
            przyporządkował metalowcom.
            Teraz należę do swojego ślubnego. Nigdzie więcej.
            • kohei Re: Gratulacje! 02.10.06, 14:01
              a000000 napisała:
              > o! to już z bardzo grubej rury....NIGDY nie należałam ani do ORMO, ani do
              > ZOMO, ani do PZPR, ani do ZMS - toż mówię, żem otumaniała.....hehehe.
              Aha! Czyli udając opozycję układała się koleżanka z Kiszczakiem! ;)

> Potem do Związku Zawodowego Metalowców.
              Ano właśnie! Za PRL-u metal był gatunkiem uprzywilejowanym! Był nawet ORP
              Metalowiec! To tłumaczy, dlaczego teraz zakazuje się koncertów - to politycznie
              niesłuszny styl muzyki:)
        • jurek_s Re: Gratulacje! 02.10.06, 12:47
          a000000 napisała:

> Miał rację naturszczyk Wałęsa, że Kaczory są niebezpieczne. Tylko, że dzięki
          > własnie manipulacjom również i Kaczorów, dziś z Wałęsy można sie tylko pośmiać

Ja tam z Wałęsy zawsze się śmiałem. Nie potrzeba mi było do tego machinacji
          Kaczorów. Facet mnie po prostu rozbrajał.

> i NIKT nie słucha o czym ten facet, o przenikliwości Pytii, mówi.

Gdyby miał przenikliwość Pytii, to przewidziałby swój wynik w wyborach
          prezydenckich i nie wziąłby w nich udziału. Poza tym ta Pytia, gdyby była
          naprawdę przewidująca, nigdy by nie wzięła Kaczorów do swojej prezydenckiej
          kancelarii. Przecież nie byli to faceci z ulicy - znał ich od lat.

> A szkoda - ostrzegał przed wyborami, bardzo ostrzegał. Polska ma DWIE NOGI,
          > nie tylko prawego skarlałego kikuta.

No i nie dziwota, skoro tak pielęgnował i masował tę lewą nogę, co by ją
          wzmocnić... Jak dziś pamiętam jego debilne wypowiedzi o konieczności wzmacniania
          lewej nogi...
          • a000000 Re: Gratulacje! 02.10.06, 13:15
            Jureczku, nie znasz faceta. O!o! pewnie jesteś zmanipulowany przez łże-elity....

Wałęsa to naturszczyk o bardzo zdrowym chłopskim rozumku. Kaczory za Wałęsy były
            bardzo układne - aż się dorwały do władzy - pokazały rogi i rozpieprzyły co się
            dało. Jedynie Wałęsa potrafił ich ocenić prawidłowo. I ostrzegał w telewizorni,
            że to niebezpieczni ludzie.
            Przewidywał wynik wyborów, przewidywał. Ale uważał, że "nie chce, ale musi".
            Wtedy też się śmiałam, a dziś mi głupio. Gdy zrozumiałam głębię tego aforyzmu.

Miał rację Wałęsa, gdy mówił o wzamcnianiu lewej nogi. Nasze państwo musi byc
            ojczyzną dla wszystkich, i z lewicy i z prawicy, i świętych i grzeszników, i
            pedałów i celibatariuszy..... Teraz widzimy masowanie prawej nogi, SLD masowała
            lewą. Ze szkodą dla pozostałych.

Często się wstydziłam za Wałęsę, teraz widać, że wcale tak źle nie było.
            • jurek_s Re: Gratulacje! 02.10.06, 13:30
              Azerko, masz prawo do swojego zdania i nie zamierzam cię od niego odwodzić.
              Ale moje zdanie o Wałęsie jest już utrwalone na amen. Nie wiem, co musiałby
              zrobić, żeby je zmienić.? Jedyny jego plus to ten, że nie zna żadnych języków i
              nie mógł nas kompromitować za granicą. Zawsze mu będę pamiętać, jak na pamiętnym
              posiedzeniu Komitetu Obywatelskiego, wymachiwał paluchem przed nosem biednego,
              stareńkiego Turowicza i wrzeszczał: "Panie Turowicz! Polska czeka na pańskie
              pretensje do Wałęsy". Burak pastewny! Grrr...

Swój stosunek do Wałęsy wyraziłem ongiś w stosownej fraszce (goryczy pełnej),
              którą dziś pozwolę sobie tu wpisać, gdyż nic sie w moim postrzeganiu pana Wałęsy
              nie zmieniło. (Fakt, że kaczory są jeszcze gorsi, niczego tu nie zmienia.)

Choćby pod krzyżem ciągle stał
              i w piątki nie jadł mięsa,
              choćby mi miód na serce lał,
              ja nie dam za to pensa.
              I choćby wszystkich za sobą miał,
              mnie nie drgnie nawet rzęsa,
              wiem: kto był wał, ten będzie wał...
              (nawet, jeżeli: "-ęsa").
              • a000000 Re: Gratulacje! 02.10.06, 13:42
                Jurku, przecież nie od dziś wiadomo, że Wałęsa to burak. Ale nie udaje innego
                niz jest. W przeciwieństwie do innych równie buraczanych notabli.

a fraszka, jak zwykle, cudna. Masz talent.
        • stephen_s Re: Gratulacje! 02.10.06, 12:52
          > No i popatrz Stefciu, czyż nie jestem otumaniała????

Wedle Kaczora - jesteś...

Widzisz, to mnie potwornie wpieniło w jego wypowiedzi. Jeśli się nie zgadzasz z
          premierem, to nie dlatego, że masz własny rozum i swoje przemyślenia. Nawet nie
          dlatego, że jesteś skorumpowana i gadasz tak przez złośliwość... Nie, nie
          zgadzasz się, bo jesteś po prostu TUMANEM, któremu ktoś zamieszał w głowie.

Jak napisałem - nie ma to jak szacunek władzy do obywateli... To jest taki
          paradoks prawicy, o którym ktoś swojego czasu pisał - że z jednej strony
          prawicowa władza "idzie z ludem"... a jednocześnie uważa "lud" za durniów,
          których zdania nie trzeba słuchać. Bo władza wie lepiej...
          • a000000 Re: Gratulacje! 02.10.06, 13:07
            stephen_s napisał:

> Nie, nie
            > zgadzasz się, bo jesteś po prostu TUMANEM, któremu ktoś zamieszał w głowie.

To całkiem tak jak w islamie - zmienił wiarę? znaczy się chory na umyśle.

Lewicowa władza też ludzi uważa za durniów - może trochę innych ludzi, ale uważa.
      • stephen_s Re: Gratulacje! 02.10.06, 12:49
        Moniko, jesteś z Warszawy? Jakoś wcześniej nie skojarzyłem, albo zapomniałem :)
    • jurek_s O sakerr-fakerr!!! Muchos ongratulationes!!! 02.10.06, 11:39
      stephen_s napisał:

> Na stronie głównej "GW" jest link do mojego wczorajszego wpisu z mojego bloga :)
      >
      > Aż mnie zatkało :)
    • kora3 WSPANIALE ! 02.10.06, 12:24
      Moje serdeczne gratulacje Steph !!!!
    • stephen_s Dziękuję wszystkim za gratulacje :) 02.10.06, 12:54
      Przy okazji zaznaczę, że to nie pierwszy raz, gdy "GW" korzysta z mojego bloga.
      Kiedyś o tym pisałem, że uwazam, że dwa artykuły w "GW" były zainspirowane
      informacjami z "Bazgrołów"...

Mogliby wreszcie zacząć mi płacić albo co :)))
      • jurek_s Re: Dziękuję wszystkim za gratulacje :) 02.10.06, 12:58
        stephen_s napisał:

> Przy okazji zaznaczę, że to nie pierwszy raz, gdy "GW" korzysta z mojego bloga.
        > Kiedyś o tym pisałem, że uwazam, że dwa artykuły w "GW" były zainspirowane
        > informacjami z "Bazgrołów"...
        >
        > Mogliby wreszcie zacząć mi płacić albo co :)))

No pewnie! Powinieneś dostawać regularną wierszówkę!
      • grzespelc gratulacje :) 02.10.06, 13:14
        Może powinienieś starać się o pracę w GW? :)

Ja już gdzieśod lutego wiem, że jestem zomowcem, i to jeszcze pijakiem, więc co
        mi tam. Za to jedna rzecz mnie rozbawiła, i to rozśmieszyła mnie tak, że z
        krzesła bym spadł...

"PO - MO - ŻE - MY !!"

buuuuuhahahahahahaha !!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))
        • a000000 Re: gratulacje :) 02.10.06, 13:17

grzespelc napisał:

Za to jedna rzecz mnie rozbawiła, i to rozśmieszyła mnie tak, że z
          > krzesła bym spadł...
          >
          > "PO - MO - ŻE - MY !!"

Wiesz co Grzesiu? miejscami opdnosiłam wrażenie, że zgromadzony tłum się
          najzwyczajniej naigrawa.....
      • kohei Re: Dziękuję wszystkim za gratulacje :) 02.10.06, 14:05
        stephen_s napisał:

> Przy okazji zaznaczę, że to nie pierwszy raz, gdy "GW" korzysta z mojego
        bloga.

Wszystko jasne.
        Jesteś elementem spisku mediów przeciw Ukochanym Przywódcom, zorganizowanego
        przez wiadome służby.
    • hiperrealizm Gratuluję! :) 02.10.06, 17:37

• hiperrealizm o forsie zapomnij 02.10.06, 18:19
      gdy Lepper zaczął wymachiwać wekslami napisałem na forum że Lepper powinien
      uważać bo skarbówka upomni się o Vat od tych umów które z posłami podpisał.
      Dwa dni później to samo napisała GW.
      ====================================
      Grosza do tej pory nie dostałem :)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka