karafka_do_wina 26.10.06, 14:14 pani posel Sobecka powiedziala: "Rodziny, które nie wychowują dzieci, winny być obciążone podatkami, ponieważ nie uczestniczą w trudzie budowania społeczeństwa." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: co wy na to? 26.10.06, 14:27 a te rodziny które już wychowały też? Bo te, które świadomie dzieci nie chcą powinny bykowe płacić. A co! Ale bykowe - CELOWE. Nie do wspólnego wora budżetowego, bo to tak, jakby wysłać na Berdyczów- ale np niech opłacają wyżywienie konkretnego dziecka w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: co wy na to? 26.10.06, 14:35 katolickie duchowieństwo również będzie płacić to "bykowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: co wy na to? 26.10.06, 14:38 a czy katolickie duchowieństwo zakłada rodziny???? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: co wy na to? 26.10.06, 16:35 o ile nie mamy jescze państwa wyznaniowego - zawarcie małżeństwa nie oznacza inetncji założenia rodziny. A pomysły z bykowym sa potworne... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: co wy na to? 26.10.06, 18:55 > o ile nie mamy jescze państwa wyznaniowego - zawarcie małżeństwa nie oznacza > inetncji założenia rodziny. Doookładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: co wy na to? 26.10.06, 14:44 a samotni? a bezpłodni? może na podstawie stosownego zaświadczenia od lekarza dostana ulgi? Kolejna osoba płodna w dziwaczne pomysły. M. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: co wy na to? 26.10.06, 15:03 kiedyś tylko NIEŻONACI panowie powyżej 25 roku życia płacili bykowe. Myslę, że bezpłodni powinni mieć dyspensę......choć, jak się tak dobrze zastanowić, to przecież mogliby adoptować..... Pomysł nie tyle dziwaczny, ile poszukujący dochodów budżetowych na...rozdawnictwo. Bo niby na jaki szczytny cel te pieniądze byłyby przeznaczone? Do rozdania "dzieciorobom"? Czyli zasiłek na "pywko" i papierochy...a dzieciska niech państwo żywi... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 15:17 moje dzieci mogą być dziedzicznie obciążone problemami emocjonalnymi i ja mogę tego dowieść! Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 18:13 A ja chcę zniesienia podatku dochodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 18:44 forumisko napisał: > A ja chcę zniesienia podatku dochodowego. urzekła mnie twoja historia... a ja chcę zrobić kupę, bo mam zaparcie :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 18:47 a ja jestem za podatkiem liniowym. :-P. Bo całkowite zniesienie podatku to marzenie ściętej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:32 a000000 napisała: > a ja jestem za podatkiem liniowym. :-P. Bo całkowite zniesienie podatku to > marzenie ściętej głowy. Ale ja nie chcę zniesienia wszystkich podatków tylko podatku dochodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:43 > Ale ja nie chcę zniesienia wszystkich podatków tylko podatku dochodowego. A co kogo obchodzi, czego ty chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:45 Może tych samych, których obchodzi czego chcesz ty kochanico. Innych forumowiczów na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:46 monikaannaj napisała: > Może tych samych, których obchodzi czego chcesz ty kochanico. Ale mnie denerwuje propaganda polityczna uprawiana przez forusia. I jego dęty nick, sugerujący dominację na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: ja też chcę ulgę!!! 27.10.06, 00:01 Zmień dietę i przestaniesz tak agresywnie patrzeć na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: ja też chcę ulgę!!! 27.10.06, 11:50 > a ja jestem za podatkiem liniowym. :-P W rzeczywistości podatki są bardzo blisko do liniowych. Cieszysz się? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: ja też chcę ulgę!!! 27.10.06, 12:02 czy ja wiem? Jak obliczam PIT-a mojego dziecka, to wyraźnie widzę krzywą wręcz eksponencjalną. Nie muszę Ci chyba mówić, jaki gul mnie dusi.... Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:37 kochanica-francuza napisała: /.../ powinnaś się wstydzić za te słowa Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:43 forumisko napisał: > kochanica-francuza napisała: > > /.../ > > powinnaś się wstydzić za te słowa Nie zacytowałeś, więc nie wiem za które. Zresztą nie widzę powodu do wstydu z powodu nadwrażliwych jelit. Powinieneś się wstydzić swojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:44 kochanica-francuza napisała: > forumisko napisał: > > > kochanica-francuza napisała: > > > > /.../ > > > > powinnaś się wstydzić za te słowa Za wielokropek powinnam się wstydzić? buahahaha > > Nie zacytowałeś, więc nie wiem za które. Zresztą nie widzę powodu do wstydu z > powodu nadwrażliwych jelit. > > Powinieneś się wstydzić swojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: ja też chcę ulgę!!! 27.10.06, 00:05 kochanica-francuza napisała: > > Powinieneś się wstydzić swojej głupoty. Myślę że gdy zmienisz dietę to i przestaniesz być taka agresywna. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 27.10.06, 17:51 forumisko napisał: > kochanica-francuza napisała: > > > > Powinieneś się wstydzić swojej głupoty. > > Myślę że gdy zmienisz dietę to i przestaniesz być taka agresywna. No, no, cóż za znawca kobiecej psyche. Foruś, a jest coś, na czym się nie znasz? Bo pouczasz nas na wszelkie możliwe tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 27.10.06, 17:52 forumisko napisał: > kochanica-francuza napisała: > > > > Powinieneś się wstydzić swojej głupoty. > > Myślę że gdy zmienisz dietę to i przestaniesz być taka agresywna. Przestanę być taka agresywna jak pojadę dwie granice na Zachód. KOnieczność oglądania rodaków non stop doprowadza mnie do szału. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja też chcę ulgę!!! 26.10.06, 20:44 forumisko napisał: > kochanica-francuza napisała: > > /.../ > > powinnaś się wstydzić za te słowa Nadal chcę kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: co wy na to? 26.10.06, 18:55 > kiedyś tylko NIEŻONACI panowie powyżej 25 roku życia płacili bykowe. Ciekawe. A czemu nie niezamężne kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: co wy na to? 26.10.06, 19:07 Steph, nareszcie coś ciekawego na blogu! ale to nie jest ciekawe, tylko koszmarne - dom na POdkarpaciu - pół pałac, pół czworaki, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: co wy na to? 26.10.06, 21:27 No dobrze, a ja mam dwoje dzieci - w sumie dlaczego nie dziesięcioro? Może jednak od tych nieistniejacych 8 tez powinnam coś zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
karafka_do_wina Re: co wy na to? 26.10.06, 21:49 obawiam sie, ze z dwojka dzieci nie miescisz sie w normie pani Sobeckiej ;-) oto inny fragment jej wypowiedzi: "Tymczasem dzietność jest istotną cechą rodziny, dlatego też należy przyjąć bezwzględnie założenie, że rodzina jest normą, a nie ekscesem, i to rodzina wielodzietna." cały tekst wypowiedzi: www.sobecka.com.pl trzeba wejsc w Wypowiedzi, no i to jest pierwsza wypowiedz od gory. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Moim zdaniem bezcelowe 26.10.06, 22:22 Technicznie rzecz biorac wiecej sensu mialoby skasowanie wszelkich haraczy placonych na Zusy i inne srusy i tym sposobem uzaleznienie poziomu zycia ludzi u schylku zycia od ilosci i jakosci ich potomstwa. Po pierwsze wszyscy zarabialiby wiecej, po drugie nie lozyliby fortuny na bande urzednikow, po trzecie byliby egoistycznie zainteresowani zbudowaniem mocnej rodziny, ktora bylaby wsparciem dla jej czlonkow. Czyli nie tylko produkcja dzieci obliczona na ilosc, ale takze stworzenie z nimi wiezi pozwalajacej miec nadzieje, ze sie nie wypna na starych rodzicow. A takze wyposazenie w wyksztalcenie i umiejetnosci pozwalajace w przyszlosci osiagnac dochody, ktore beda wsparciem dla rodzicow emerytow. Najczesciej to i tak sie juz odbywa - dzieci loza na utrzymanie niepracujacych juz rodzicow, ktorzy z samej emerytury pomarliby z glodu albo braku lekarstw, finansuja leczenie itd. A ponadto i tak placa haracze na ZUS, czyli placa podwojnie. Wedle propozycji Sobeckiej wielu z nich mialoby placic potrojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Moim zdaniem bezcelowe 27.10.06, 12:02 Gdyby rzeczywiście były takie zalety, to pewnie emerytury by nigdy nie wymyślono... Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Pani Sobecka 27.10.06, 11:53 winna szybko udac sie do lekarza psychiatry celem przebadania ... Odpowiedz Link Zgłoś
karafka_do_wina Re: Pani Sobecka 27.10.06, 18:34 badanie nie ma sensu, to przypadek beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Pani Sobecka 27.10.06, 18:44 karafka_do_wina napisała: > badanie nie ma sensu, to przypadek beznadziejny. ale moze stwierdza niepoczytalnosc ... Odpowiedz Link Zgłoś