nowika21 16.11.06, 15:56 Jakie prezenty kupujecie rodzicom, rodzeństwu i przyjaciołom na gwiazdkę? Ja nie mam pojęcia co kupić(-: pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumire Re: Świąteczne zakupy!!! 16.11.06, 16:02 eem :) do świąt jeszcze półtora miesiąca, więc nie myślę o tym zupełnie. zasadniczo i tak robię zakupy tuż przed gwiazdką, bo wcześniej zwyczajnie nie mam czasu na szlajanie się po sklepach. z pewnością będzie dużo książek, bo u mnie wszyscy w rodzinie wściekle czytają; reszta prezentów na pewno będzie związana z zamiłowaniami obdarowywanych, bo nie trawię podarunków bezpłciowych, które równie dobrze można by dać 10 innym osobom. a z przyjaciółmi robimy sobie taki prezent, że tuż po świętach wyjeżdżamy w góry i będziemy się przez tydzień radośnie upijać na nartach. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Świąteczne zakupy!!! 16.11.06, 16:55 teleskop- dla chrzesniaka o reszcie nie myslalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Świąteczne zakupy!!! 16.11.06, 19:45 ojej rzeczywiście! to juz połowa listopada!! nie myslałam jeszcze o prezentach....hmmmm.... kobietom w rodzinie pewnie kupie kosmetyki, ukochanemu ksiązkę, płytę, cos w tym stylu, siostrze ciuszek, najgorzej z ojcem,.nigdy nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
dreamforest Re: Świąteczne zakupy!!! 16.11.06, 20:12 Tacie kupie pewnie jakas klasyczna wode kolonska. Mamie jakis kosmetyk kolorowy, bo to ja zawsze decyduje o skladzie jej kosmetyczki. Jednej siostrze jakas ozdobke, typu kolczyki lub fajny pasek, drugiej pewnie jakas laleczke , bo mala nie skonczyla jeszcze trzech latek. Z przyjaciolmi raczej nie robimy sobie prezentow, wystarczy swiateczna kartka :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: Świąteczne zakupy!!! 16.11.06, 20:13 coroczny problem:( Moj mąż jest okropny, nic mu nieporzebne,a jak coś jest potrzebne, t auto za 500tys:))) tata to samo;( Nie wiem,co im kupić:( Mamie kosmetyki albo książki,coś damskiego,sama sobie nie kupuje,bo zawsze oszczędza... zostały jeszcze 2 babcie,też pewnie kosmetyki...albo jakieś przybory toaletowe, czy ewentualnie coś do domku..może jakiś kocyk,czy coś,nie wiem sama jeszcze. no i teściowa. jej chyba kupię ramkę na zdjęcie i wsadzę fotkę z USG, gdzie widać,że to będzie SYN/WNUK< hihihi,ale jestem wredna:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crrazy Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 10:41 no to mamy ten sam problem jeśli chodzi o faceta.. mój też WSZYSTKO ma, nic nie potrzebuje... I co roku, a nawet częściej bo dochodza urodziny i imieniny - ten sam problem!!! Niuńka jak coś wymyślisz daj znać.. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 11:34 crazzy, dam znać:-) na razie wymyśliłam....zatyczki do uszu,HIHIHI, bo mamt beznadziejnego sąsiada, który codziennie od ok.8-9 rano (a kładziemy się późno, mąż pracuje przy kompie czasem nawet do 4-5 rano i wtedy chce SPAĆ) do ok15, gra na pianienie, gra! fałszuje!!!. Gra jednym palcem, do tego wyje,bo śpiewem tego nie można nazwać. i kupię mężowi zatyczki albo bębenek,żeby mógł pograć temu dziadowi, może się odczepi:))) a na serio,myślałam o karnecie na siłownię:)) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Świąteczne zakupy!!! 16.11.06, 20:21 uwielbiam kupowac prezenty ale zawsze mam lekki stres poniewaz zostawiam zakupy na ostatnia chwile kiedy zwykle swietne "pomysly" juz trudno kupic albo zrealizowac :( W tym roku postanowilam zaczac wczesnie - a poniewaz mam przerwe w pracy to moge sobie spokojnie po sklepach chodzic rano - bez tloku czego nie cierpie zawsze tuz przed Swietami Podobnie jak Sumire nie lubie prezentow "bez plciowych", nie cierpie kupic ot tak byle co z pierwszego lepszego sklepu ..... a najtrudniej mi znalezc cos dla S. ;) on nic nie potrzebuje ale zawsze chce mu zaimponowac ;) w zeszlym roku zaprosilam go na cudowna swiateczna kolacje do pieknej restauracji a prezenty wreczylam mu pozniej w hmmmm sexownym stroju mikolaja :)))))))) i jak mam to przebic w tym roku????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 10:13 jeszcze nie myslalam;) U mnie w rodzinie z reguly kupuje sie ksiazki i plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
refitcc Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 10:15 Ja zwykle dla rodzicow kupuje jeden prezent wspolny, w tym roku mam dylemat bo zastanawiam sie co wybrac czy cisnieniowy ekspres do kawy czy moze taka mate do hydromasazu i kapieli ozonowej zakladana do wanienki.. jak myslicie z czego sie bardziej uciesza?? A dla innych osob to nie wiem jeszcze, brat ostatnio dostal ode mnie na 18-ke maszynke do golenia philipsa i jest zadowolony wiec to dobry prezent ale na gwiazdke jeszcze musze cos wymyslic Odpowiedz Link Zgłoś
ebi3 Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 10:19 ja kupilam na razie siostrze - perfumy a mamie i tacie no i facecikowi- nie mam jeszcze pojecia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guapisima Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 11:30 W tym roku to nie wiem co to bedzie, ale w zeszlym roku zamowilam i rodzicom, i dziadkom przez internet kalendarz z naszymi zdjeciami. Prezent zrobil furore, szczegolnie wsrod starszego pokolenia, ktore nie wiedzialo, ze takie rzeczy sa mozliwe:-). Mozna sobie taki zrobic (i pare innych rzeczy) na www.superfoto.pl. www.empikfoto.pl, www.kalendasz.pl i pewnie wielu innych stronach - radze porownac koszty i dostepne wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 kalendarz 17.11.06, 11:35 zrobie reklamówkę:) można też wygrać taki kalendarz www.puellanova.pl/index.php?showart=330 pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 12:26 Dla chrześniaka kupię duży samochód Dla teściowej bieliznę (to się zdziwi) tylko jak tu trafić rozmiar? Dla męża komórkę i zegarek Dla córeczki nocnik, jakąś zabawkę. Dla teścia koszulę Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa kobiety i prezenty ;> 17.11.06, 13:46 chyba zgodzicie sie ze mna babeczki, ze nie ma nic prostszego niz kupienie kobiecie prezentu ;>>>> odwrotnieproporcjonalnie do facetow ;///// jak to sie dzieje, ze my NIC nie mamy, a oni maja WSZYSTKO ?:D Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: kobiety i prezenty ;> 17.11.06, 13:48 Dokładnie, mam full pomysłów co by mąż mógł mi kupić Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Świąteczne zakupy!!! 17.11.06, 14:01 ja juz wiem co kupie:-) wiec tak: synek (hmm..chcial Hot Weels model T-rex, dzis ide do sklepu i zobacze ile to cudo kosztuje) tata: cos do samochodu;-) mama: szlafrok (bo chciala) chlopak: piersiowka( tak sobie zazyczyl;-) Najbardzie martwie sie o kase - kilka stow pojdzie jak nic;-(( - A więc to jest zamek Lorda Farquada! - jak w mordę strzelił! - Myslisz, że facet ma jakiś kompleks?? Odpowiedz Link Zgłoś