proces7 25.11.06, 11:10 Śliczne imię, prawda? Chyba najładniejsze ze wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proces7 Re: Kasia 25.11.06, 11:11 Kaśka, Katarzyna, Kasiula, Kasieńka, Kasica to już mi mniej się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: Kasia 25.11.06, 12:07 Mnie się wszystkie odmiany podobają. Przywykłam, zaakceptowałam i pokochałam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
wanda_rybka Re: Kasia 25.11.06, 14:43 kawo-Kasiu, życzę Ci, aby szczęcie które jest tak ulotne, które pojawia się niespodziewanie, błyska i gaśnie, od dzisiaj zaświeciło stałym światłem i pozostało na zawsze.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: Kasia 25.11.06, 15:12 Dzięki, najsympatyczniejszej rybce pod słońcem, zwanej Wandą :-). Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_strzyga Re: Kasia 25.11.06, 14:46 Aha, zapomniałabym, Św Katarzyna jest patronką kolejarzy, więc niejako patronuję Lokomotywie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: Kasia 25.11.06, 15:03 Św. Katarzyna " Na podstawie różnych chrześcijańskich wypisów o niej, można się przekonać, że jest patronką najbardziej chyba obciążoną. Patronuje m.in. dziewicom i żonom, modystkom, kołodziejom, garncarzom, garbarzom, młynarzom, piekarzom, prządkom, szwaczkom, krawcowym, żeglarzom, kolejarzom, woźnicom, przewoźnikom, powroźnikom, fryzjerom, zecerom, generalnie wszystkim zawodom, które mają coś wspólnego z kołem lub nożem, ponadto: adwokatom, notariuszom, wzywa się jej w modlitwie o znalezienie topielca. Jest wreszcie patronką nauki, paryskiej Sorbony, wyspy Cypr, konfraterni literackich, literatów, zakonu katarzynek, Nowego Targu, uniwersytetów, bibliotekarzy, drukarzy, uczniów, studentek, nauczycieli, teologów, mówców, filozofów, filozofów chrześcijańskich, grzeszników, uczonych, a także prostego ludu. Jej atrybutami są m.in. filozofowie, z którymi prowadziła dysputę oraz wielkie koło z nożami." Kiedyś też słyszałam, że jest patronką kawalerów i pod co to podciągnąć - pod koło czy filozofię ? Odpowiedz Link Zgłoś
justysbytomianka Re: Kasia 25.11.06, 18:51 Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Katarzyn w Dniu Imienin:) Niech sie spełnią ich marzenia :) Rudziś całuję imieninowo:)* Odpowiedz Link Zgłoś
jagus007 Re: Kasia 25.11.06, 20:04 wszystkim Kasiom, Katarzynkom, Kasieńkom i Katjuszom - życzę, by świat wokół był tak piękny, jak to imię w opinii procesa;) Wszelkiej pomyślności! Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Kasia 25.11.06, 20:36 Oczywiście Wszystkim Kasiom z Forum i Lokomotywy życzę jak najbardziej i szczerze, wszystkiego i w ogóle;) Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: Kasia 25.11.06, 21:21 Podczepiam się do okrętu życzeń i wołam: płyniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_strzyga Re: Kasia 25.11.06, 21:29 Zachłanna i zła, wciąż więcej chcę... Katarzyny jest kilka razy w roku, ale ile by tego nie było, życzenia przyjmuję chętnie wraz z załącznikami;) Dzięki wielkie:) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Kasia 25.11.06, 21:41 W imieniu własnym i innych Kaś...dziekuje :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka64 Re: Kasia 25.11.06, 22:00 wszystkim Kasiom i Kasicy jednej niebieckiej wszystkiego naj, najlepszego ;) brunetów, blondynów i rudych z alaski i skąd tam sobie życzycie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-sama Re: Kasia 26.11.06, 09:50 Dziękuję Alinko:-)Wszystkim Kasiom życzę tego, czego nie można kupic. Odpowiedz Link Zgłoś