Dodaj do ulubionych

Ja sie przerzucilam na dokument

09.02.07, 09:44
www.pwa.gov.pl/pl/index.html
Karabasza i Kieslowskiego juz przerobilam. Dodatkowego smaczku dodaje mi
swiadomosc, ze poznalam kilku z realizatorow i poznalam kulisy niektorych
produkcji. Filmy dokumentalne Kieslowskiego - mistrzostwo swiata!!!
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Ja sie przerzucilam na dokument 09.02.07, 09:57
      no z tym mistrzostwem bym polemizował...
      mnie sie nie wszystko podobało.
      ale są gusta i guściki
      • anmanika Re: Ja sie przerzucilam na dokument 09.02.07, 11:14
        Nie tylko mnie sie podoba:

Nagrody filmowe1979 - Z PUNKTU WIDZENIA NOCNEGO PORTIERA Nyon (MFFD) "Srebrna
        Sestercja"
        1979 - Z PUNKTU WIDZENIA NOCNEGO PORTIERA Lille (MFFK i D) Nagroda Jury
        1979 - Z PUNKTU WIDZENIA NOCNEGO PORTIERA Kraków (Krakowski FF - Konkurs
        Międzynarodowy; do roku 2000 Międzynarodowy FFK) Nagroda Międzynarodowej
        Federacji Prasy Filmowej FIPRESCI za "szczególne wartości etyczne i społeczne
        tendencje tego filmu, a także za interesujące rozwiązania artystyczne"
        1979 - SIEDEM KOBIET W RÓŻNYM WIEKU Kraków (Krakowski FF - Konkurs Krajowy; do
        roku 2000 Ogólnopolski FFK) Grand Prix "Złoty Lajkonik" (do 1964 "Złoty Smok
        Wawelski")
        1979 - Z PUNKTU WIDZENIA NOCNEGO PORTIERA Kraków (Krakowski FF - Konkurs
        Krajowy; do roku 2000 Ogólnopolski FFK) Grand Prix "Złoty Lajkonik" (do
        1964 "Złoty Smok Wawelski")
        1977 - SZPITAL Syrenka Warszawska (Nagroda Klubu Krytyki Filmowej SDP)
        przyznana podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Filmów Krótkometrażowych w Krakowie
        1977 - SZPITAL Kraków (Krakowski FF - Konkurs Międzynarodowy; do roku 2000
        Międzynarodowy FFK) Grand Prix "Złoty Smok"
        1975 - ŻYCIORYS (Kieślowski K.) Syrenka Warszawska (Nagroda Klubu Krytyki
        Filmowej SDP) przyznana podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Filmów
        Krótkometrażowych w Krakowie
        1975 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (Kieślowski Krzysztof) Nagroda Prezesa Komitetu d/s
        Radia i Telewizji
        1975 - ŻYCIORYS (Kieślowski K.) Kraków (Krakowski FF - Konkurs Krajowy; do roku
        2000 Ogólnopolski FFK) "Brązowy Lajkonik"
        1974 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (Kieślowski Krzysztof) Kraków (Międzynarodowy Festiwal
        Filmów Krótkometrażowych) Nagroda Specjalna Przewodniczącego Komitetu d/s Radia
        i Telewizji "Złoty Smok"
        1974 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (Kieślowski Krzysztof) Kraków (Krakowski FF - Konkurs
        Krajowy; do roku 2000 Ogólnopolski FFK) Grand Prix "Złoty Lajkonik" (do
        1964 "Złoty Smok Wawelski")
        1971 - BYŁA WOJNA Zakopane (OPFK) Nagroda miesięcznika "Żołnierz Polski"
        1971 - BYŁA WOJNA Wyróżnienie Ministra Obrony Narodowej
        1971 - BYŁEM ŻOŁNIERZEM (Kieślowski K., Titkow A.) Wyróżnienie Ministra Obrony
        Narodowej
        1971 - BYŁEM ŻOŁNIERZEM (Kieślowski K., Titkow A.) Kraków (Ogólnopolski
        Festiwal Filmów Krótkometrażowych) Nagroda "Żołnierza Polskiego" - "Złoty
        Kord" "dla filmu ukazującego patriotyczne, postępowe treści walki zbrojnej o
        wyzwolenie narodowe i społeczne"
        1971 - FABRYKA (Kieślowski K.) Kraków (Ogólnopolski Festiwal Filmów
        Krótkometrażowych) Nagroda "Głosu Robotniczego" (od 1970 nazwa nagrody "Żelazna
        Łódka") dla filmu najbardziej zaangażowanego we współczesną tematykę społeczną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka