22.05.03, 14:06
tak jak chciałeś...vini vidi vici
btw może nie długo wrócę do Libii
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: byłam 22.05.03, 21:30
      vici?
      to w czym ja przegrałem, albo w czym Ty zwyciężyłaś?
      Forum to może nie rozwija się zbyt szybko, ale jest ono przeznaczone dla dość
      zamkniętego kręgu osób. Póki co, rozlazły sie one po kraju, gdy nie było
      kontraktów. Teraz może wrócą do expatriackiego fachu, gdy się zacznie odbudowa
      Iraku.
      • beduinka Re: byłam 22.05.03, 22:26
        po prostu vici i już...a btw nie musi ktoś przegrać, by ktoś inny mógł wygrać
        IMHO
        Ja nie należę do tego kręgu osób...
        Jestem po prostu studenktą i pilotem wycieczek
        pzdrw
        Mirka

chaladia napisał:

> vici?
        > to w czym ja przegrałem, albo w czym Ty zwyciężyłaś?
        > Forum to może nie rozwija się zbyt szybko, ale jest ono przeznaczone dla dość
        > zamkniętego kręgu osób. Póki co, rozlazły sie one po kraju, gdy nie było
        > kontraktów. Teraz może wrócą do expatriackiego fachu, gdy się zacznie
        odbudowa
        > Iraku.
        >
      • vika411 Re: byłam 06.03.04, 10:46
        chaladia napisał:

> Forum to może nie rozwija się zbyt szybko, ale jest ono przeznaczone dla dość
        > zamkniętego kręgu osób.
        To znaczy, ze dla starej ciotki Viki to jest forum zamkniete?! Ze jak ciotka
        cywilizuje ten dziki kraj, w ktorym musi krzewic kulture netowa i rozwijac ten
        ciemny, zacofany narod, to jest za malo egzotycznie i ciotka WON?! To sie
        ciotce pokazuje pazurem drzwi?!:-(
        Dobrze, Ty wstretny Chaladio! Ide na snieg i mroz w ze ciemna noc gdy tylko psy
        szczekaja... i sie nie dowiesz, ze dobrze prorokowales, ze swojego dopne i
        kafeja bedzie otwarta w maju, i ze Cie zapraszam wraz z familja...
        Nie dowiesz sie i juz!!! I dobrze Ci tak!!!>:-(

• erwas seduced and abandoned 07.03.04, 04:37
          chaladia!
          masz problem: twoje forum, twoja ciocia, twoja odpowiedzialnosc.
          • egiptolog Re: seduced and abandoned 22.05.04, 12:51
            Chaladia a żołnierza przyjmiesz?
            Już niedługo kończe i wracam do cywila więc może i na bliski wschód tesknie już za Egiptem.
            • chaladia Re: seduced and abandoned 22.05.04, 16:10
              egiptolog napisał:

> Chaladia a żołnierza przyjmiesz?

Jak najbardziej. Legionista to tez expat, tyle że taki dość szczególny.

BTW - gdy w 1991 roku w Sudanie bywało nie całkiem sympatycznie dla Białych
              Rząd (ten sam, który nagonkę na Europejczyków rozpętał) przysłał do ochrony
              campu pluton wojska. Ten pluton to była właściwie wzmocniona drużyna, gdyż
              nigdy nie naliczyliśmy więcej niż dwóch dziesiatków tych wojaków na raz, a
              butów mieli jeszcze mniej. Uzbrojone to-to było w AK-47 produkcji chyba
              rumuńskiej. Takie z pistoletowym uchwytem do lewej ręki, jak gangsterskie
              Thompsony w Chicago w latach '20. Szybko się zorientowaliśmy, że ta nasza
              dywizja nie da rady nas chronić, bo połowa ich uzbrojenia nie wystrzeli ni
              razu. Na szczęście nasz kontrakt obejmował także montaż turbin, więc mieliśmy
              najlepszych mechaników, jakich Polska, Austria i b.Jugosławia mogły wtedy
              wystawić. Po tygodniu roboty (warsztat mechaniczny budowy elektrowni był nieźle
              wyposażony) udało się uruchomić 100% tego arsenału. Co więcej, pracownicy
              wracający do kraju zostawiali naszym obrońcom buty robocze, więc był to chyba
              jedyny pododdział zwycięskiej sudańskiej armii w pełni obuty...
    • survey06 Re: byłam 16.05.05, 13:30
      beduinka napisała:

> btw może nie długo wrócę do Libii

no to jak z tym .... insh Allah .... powrotem do Libii?
      • beduinka Re: byłam 16.05.05, 19:19
        survey06 napisał:

> beduinka napisała:
        >
        > > btw może nie długo wrócę do Libii
        >
        > no to jak z tym .... insh Allah .... powrotem do Libii?

pisałam to po swoim pierwszym pobycie w Libii i wróciłam... tak więc spełniłam,
        to co napisałam :))) teraz nie wiem, kiedy na Libię ponownie przyjdzie czas. Na
        wakacje zaplanowałam Maroko (3 mies.) a od przełomu września/ października
        Syrię - na rok

a czemu na tym forum to napisałam ?? bo przed pierwszą moją wyprawą do Libii
        spotkałam się właśnie z Chaladią i mohandis.bolandi i od tego drugiego
        otrzymałam przydatne kserówki-przewodnik po Libii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka