Dodaj do ulubionych

Jakie powinno być "Towarzyskie",

03.06.07, 13:14
żeby ludzie chętnie tu zaglądali?
Czego mu brakuje, a czego jest może za dużo?
Macie jakieś uwagi, sugestie, propozycje?
A może razem uda nam się wymyślić motto przyświecające FT?
Obserwuj wątek
    • konrado80 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:16
      brakuje po prostu checi do pisania, bo jakby ktos chcial, to zalozylby jakis
      ciekawy watek, a wtedy rozmowa jakas juz by powstala...
      • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:38
        Ale może ten ktoś boi sie założyć jakikolwiek wątek, bo nie wie, czy on będzie
        ciekawy?
        • konrado80 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:42
          jak nie sprobuje, to nie bedzie wiedziec...
          • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:44
            Właśnie! Chodzi o to, jak zachęcić do zakładania wątków tych nieśmiałków, którzy
            by chcieli, ale nie śmią.
            • konrado80 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:46
              takich nie zachecisz, oni sami musza sie w koncu przekonac i napisac...
              • wietka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:50
                Mówcie,co chcecie,ale nazwisko robi wiele. Znaczy nick.
                Do znajomych odzywamy się chętniej :)
                • konrado80 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:52
                  tak, bo w koncu juz troche tutaj czy na innych forach ze soba piszemy
                  ale jak bedzie jakis ciekawy temat, to tez zaczniemy pisac
              • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:53
                A jednak uważam, że da się jakoś zachęcić, a przynajmniej nie zniechęcić, np.
                poprzez wyśmiewanie wątków.
                W końcu dostęp do Forum mają wszyscy, młodzi i starsi, z doświadczeniem życiowym
                lub bez, itp, itd., i fakt, że różnimy się między sobą nie może się wiązać z
                czyjąkolwiek dyskryminacją.
                • wietka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:13
                  Wiele osób próbuje pisać na forum,ale nie kazdemu to pasuje.
                  Ludzie się zniechęcają, rezygnują.
                  Trzeba załapać bakcyla forumowego i w ogóle, trzeba lubić net i te sprawy.
                  • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:19
                    Wietka, każdy jakoś zaczyna, myśmy też zaczynały od podstaw i dopiero potem nas
                    wciągnęło. Ja nawet pamiętam, kiedyś w ogóle komputera nie miałam, i internetu,
                    więc to nie jest tak, że człowiek się urodził z zamiłowaniem do nich.
                    Nie mówię, żeby namawiać ludzi do zostania netoholikami, tylko ogólnie - do
                    własnych wypowiedzi w trochę szerszym gronie, niż ścisły krąg przyjaciół.
                    • przeciwiza Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:23
                      Ja nawet pamiętam, kiedyś w ogóle komputera nie miałam, i internetu,
                      więc to nie jest tak, że człowiek się urodził z zamiłowaniem do nich.
                      Kiedys'jako ty mloda byla'sto lata tem nazad'u nikto nie bylo komputera'mnie
                      raduju'czto u tiebia strczo pamiet wsteczno dalsze dobro jezd'
                      • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:28
                        Ty tam debi to nie zmienialas nickow jak rekawiczki,byl tylko czas ze musialas
                        zmienic ze wzgledow dla mnie wiadomych,ale poza tym czlowiek nie musi sie
                        przeciez samego siebie wstydzic,kazdemu sie zdarzalo wypisywac dziwne rzeczy na
                        necie
                • itp.itd Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 19:28
                  debi-bebi, wywołałaś mnie do tablicy :)
                  • debi_bebi Dlaczego ?? 03.06.07, 21:53
                    :)
                    Przecież widzę, że zgłaszasz się na ochotnika :)
    • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:21
      Zmiany, zmiany, zmiany im prędzej się przyzwyczaisz, że świat i forum się
      zmienia tym lepiej dla Ciebie. Nie ma już tych ludzi, nie ma walk z Zosią, nie
      ma tych dylematów i nie ma tych spotkań.
      Nie zastanawiaj się i trwaj :-)
      • wietka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:27
        Tzw. "zmęczenie materiału"
        Czasami po prostu przesyt, trzeba odpocząć i nabrać dystansu.
        A potem znowu - hulaj dusza! :)
        • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:31
          To proste.Brakuje wiekszej ilosci nienormalnych osobników,psychopatycznych
          osobowosci majacych na normalne sprawy inne poglady niz ogól.
          Zreszta co tu gadac,cenzura gazetowa zalatwila wszystko,od czasu wprowadzenia
          wielkich bratow przegladajacych wszystko co sie pisze,upadlo wiele forów i nie
          ma co sie temu dziwic.
          • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:34
            Bo to jest tak, poziom artykułów GW się zaniża z dnia na dzień,
            to chcą nadrobić "grzecznym" forum.
            • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:36
              Tu trzeba byloby zaczac od tego co sie porobilo w kraju,z gazeta dzieje sie to
              samo co z reszta prasy krajowej,powoli duszonej przez znane wszystkim elementy
              usilujace zrobic z normalnego do tej pory kraju "Raj na Ziemi".Ale po co sie
              denerwowac,nie takich sie przezylo.
              • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:39
                Tylko komuna jednak miała mniejsze poparcie w ludzie i bardziej udawane.
                A u nas te kilkadziesiąt % zapatrzonych w pis, to jednak patologia :-(
                • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:43
                  Momencik, ale nie wszyscy są zapatrzeni w PIS, nawet jego wyborcy. Tak
                  sugerujecie, jakby ludzie nagle zostali wyprani z jakichkolwiek własnych
                  poglądów i z indywidualności, a przecież tak nie jest.
                  • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:45
                    Zasopujcie w tym momencie.Jeszcze tylko krok dzieli nas od straszliwych dyskusji
                    o straszliwych polskich politykach i straszliwej ich polityce.Powrocmy moze do
                    tematu przewodniego bo jak nic,otworze zaraz kwacha,chociaz mialem z tym
                    poczekac do jakiejs 18-ej.
                    • wietka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:48
                      Chciałam zauważyć,ze na FT, dyskusji na tematy polityczne,gospodarcze prawie
                      wcale nie ma, tak więc sytuacja w naszym kraju nie ma raczej wpływu na
                      aktywnośc forumowiczów.
                      • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:54
                        O tyle może mieć związek, o ile z powodu sytuacji gospodarczo-politycznej
                        jesteśmy zagonieni, zmęczeni czy sfrustrowani.
                        • wietka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:02
                          W takim sensie, to się zgadzam.
                      • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:54
                        No wiesz, ale jakaś cząstka mnie umarła :-(
                        • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:57
                          Ejże, a nie jest tak, że to Ty sama postanowiłaś ją pogrzebać?
                          • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:00
                            DEbi, jedna część mnie zap.la od świtu do zmroku jak gdyby nigdy nic.
                            Druga tęskni za ludźmi, którzy wyjechali i wścieka się na kolejne ich
                            kretyństwa.
                          • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:02
                            Jak sie chce za mlodu umierac,to sprawa delikwenta.A przez forum nic mnie nie
                            ubylo,a wrecz przeciwnie,parenascie ciekawych znajomosci sie zawarlo i ogolnie
                            gicio jezd.
                            • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:05
                              No, i w dodatku można zawrzeć parenaście kolejnych :)
                              • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:08
                                No mozna zawrzec,mamw zasadzie tylko dobre doswiadczenia ze znajomosciami
                                netowymi,inna rzecz ze zapoznawalem przewaznie tylko dziewczyny,hehee.
                                A Only przeciez zawsze byla juz pedalem,tak jak ja jezdem lesbijka.Nie
                                wiedzieliscie o tym?
                                • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:11
                                  Pierwsze słyszę! :)
                                • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:16
                                  leziox napisał:
                                  > mamw zasadzie tylko dobre doswiadczenia ze znajomosciami netowymi

No u mnie to różnie bywało, jeśli chodzi o dziewczyny to wszystkie poznane są
                                  świtne, oprócz jednej pustaczki znanej i ignorowanej na forum, który mnie dalej
                                  prześladuje na jednym z forów.
                              • przeciwiza Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:11
                                jako se czielowiek budiet wielowatkowiec'mozet parenascie kolejnych pode
                                nickami kilku'budiet sie robit paresetek'ty dalsze beze chopa'choc szukaju go
                                pode nickami roznemi lata kilko'ty juze babinka po menopauza'szybcie szukaju
                                nado'
                                • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:13
                                  Nawet, gdybyś miał rację, to każdemu wolno szukać, jeśli tylko zechce.
                                  • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:15
                                    A mnie co tam,moge sie pochwalic,leziox byl od poczatku leziox i nawet nedzna
                                    podroba pod nazwa leziox2 w niczym mu nie zaszkodzila...nie mam w zwyczaju co mc
                                    sie przepoczwarzac w innego nicka.
                                    • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:21
                                      Ok, ale za zmianę nicka pod pręgierz nie zamierzasz mnie wysyłać, a może tak? ;)
                • onlyania Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:56
                  kilkadziesiat % zapatrzonych i reszta dajaca sie sie robic za przeproszeniem w
                  wielkiego CH..
                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:58
                    A to już inna bajka :-(
                    Jakoś nie walczymy z systemem tak jak 20-30 lat temu.
                    • onlyania Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 13:59

system teraz walczy z pedalami, a potencjalnym pedalem jest kazdy z was
                      • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:02
                        onlyania napisała:
                        > a potencjalnym pedalem jest kazdy z was
                        ?????????
                        Z was, chyba z nas ?
                        Dołączyłaś do nich ?

• onlyania Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:20
                          co wlize na jakies wiadomosci z polski, to wszedzie tylko te pedaly.
                          Ja pedalem nie jestem, wiec ktos nim byc musi, wiec pewnie ty bajka, zapatrzona
                          w tego platona :))
                          • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:22
                            Strasznie kurde dużo o mnie wiesz ;-)
                            Lub pamiętasz, ja z Ciebie pamiętam ostry język i bezkompromisowość.
                            • onlyania Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:30
                              niektorzy zycza mi amnezji :)))
                              • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:33
                                e tam, a ja ambrozji ;)) .....w raju ;)))
                                • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:38
                                  Czego sie czepiata mi corki Only,jak nie chceta sie z nia hajtac,to paluchy z
                                  dala,albo zara sie przelece z bejsbolem po paru adresach,no!Albo wiano w postaci
                                  skrzynki kwacha,albi ni mo Only!
                                  • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:43
                                    O to może by my razem usiedli do tej krzynki a Onle może poczekac ;)))
                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:43
                                    Oj Leziu, byłeś pierwszym, z którym pisałam na forum i gagałam przez tel.
                                    A potem poznałeś jakąś blondi i się urwało ;-)))
                                    • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:51
                                      No zaraz zaraz,to nie tylko jedna blondi byla na forum,hehe.A gadanie sie urwalo
                                      telefoniczne moze ale forumowe bylo,przynajmniej do czasu az bajki sie skonczyly
                                      i zniknelas na dobre.
                                      • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:54
                                        Nie lubię pyskówek, a tak wtedy tu wyglądało, więc się wycofałam.
                                        Miło wrócić po latach i spotkać tych samych, nieprzeciętnych ....
                                    • onlyania Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:54
                                      ha,
                                      bo widzisz bajka,
                                      ty nie bylas ta pierwsza :)))
                                      • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:02
                                        Raz się jest pierwszym, raz środkowym, ważne by być tym ostatnim ;-)
                                        • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:05
                                          bo mężczyzna chce byc pierwszą miłością kobiety a kobieta ostanią miłością
                                          męzczyzny ;)))
                                          • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:09
                                            Zabrzmiało jak reklama prezerwatyw ;-P
                                            • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:11
                                              jeśli chodzi o reklamę prezerwatyw to była jedna : prędzej serce Ci pęknie ;))
                                              • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:14
                                                :-))))))))))))))
                                                Dobra była.
                                                Jeśli chodzi o reklamy, to rozwalają mnie te z międzywojnia, urocze były te
                                                wierszowanki.
                                                • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:21
                                                  no coż, ta też była z tego okresu ;))))
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:26
                                                    Wiem, mądralo ;-PPP
                                                    Kiedyś godzinami siedziałam w archiwum i płakałam do łez, zwłaszcza przy
                                                    ogłoszeniach:
                                                    "Dobrze sytuowany pan, zaopiekuje się dziewczynką - sierotką 13-16 lat"
                                                  • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:31
                                                    Witam, przeczytajcie ten post od początku, jak ja, i macie odpowiedź dlaczego
                                                    nikt nie zakłada nowych interesujących wątków. Kończą się tak samo - pogaduchami
                                                    starych znajomych na im tylko znane tematy:)
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:35
                                                    Nieprawda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    Przecież pisze się miło, a z Mawyr piszę pierwszy raz w życiu i też ni cholery
                                                    nie wiem czy to facet czy kobieta ;-)

Problemem jest to, że dawniej jak był nick to odrazu było wiadomo z kim się
                                                    pisze, a teraz zamiast się domyślać wolimy olać.
                                                  • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:38
                                                    No nie do końca. Patrzę trochę z boku i tak to wygląda. Wyjaśniałam sprawę
                                                    nicka, ale to już jest inna bajka:)))
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:43
                                                    To chyba naturalne, że jak się spotkają dawni znajomi to coś tam sobie
                                                    przypominają. Ale każdy z nas miał tu swoje pierwsze kroki i każdy mógł się
                                                    poczuć obco. Ja z natury jestem bezcelna i bezpośrednia, więc może miałam
                                                    łatwiej.
                                                  • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:47
                                                    Problem w tym, że my tu nic innego nie robimy ostatnio, i nowe osoby nie
                                                    znajdują punktu zaczepienia.
                                                  • debi_bebi Czaruś, 03.06.07, 15:45
                                                    dzięki za merytoryczny głos w dyskusji i za trafną uwagę.
                                                    Masz rację, forum hermetyczne nie jest sprzyja pojawianiu się nowych twarzy.
                                                  • crimen Re: Czaruś, 03.06.07, 16:56
                                                    Ale bez hermetycznych zapada cisza:)
                                                  • luckyluke10 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 05.06.07, 14:19
                                                    Nie dodałaś na ich tylko interesujące tematy :):)
                                                  • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:32
                                                    ale są takie rymowanki używane przez wędrownych sprzedawców np.
                                                    Co się namencze co sie natrudzim,
                                                    Palce połamiom , krawat zabrudzim
                                                    Na nam to wszystko załtwi tera
                                                    ta oto automata do wionzania krawata ;))
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:41
                                                    Ten jest mój ulubiony :

- "Maść na szczury, maść na szczury! Wyciągamy szczura z dziury, smarujemy go
                                                    palcami, pod pachami, za uszami. Maść kosztuje jedna dycha, pół godziny i
                                                    szczur zdycha"
                                                    - „No, ale nie łatwiej będzie z pułapką na szczury?”.
                                                    - „Można i tak, można i tak. Maść na szczura! Maść na szczura!”
                                                  • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:43
                                                    Tym sposobem rozmawiacie juz zupełnie o czyms innym. I tak jest na każdym wątku.
                                                    Nie których to zniechęca:( Dobrej zabawy wszystkim wzajem znajomym życzę:)
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:47
                                                    Dżias, jak z dzieckiem ;-)
                                                    Jeszcze raz Ci tłumaczę Mawyr jest dla mnie zupełnie nieznaną osobą, więc nie
                                                    wiem skąd u Ciebie ta obsesja, że jesteśmy starymi znajomymi ?
                                                    To jest forum, czyli miejsce do rozmów, różnych i luźnych. Nie sądzisz chyba,
                                                    że będziemy pitolić nontop na jeden temat. Jak człowiek ma dużo do powiedzenia,
                                                    to temat się obraca co 180 stopni.
                                                  • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:56
                                                    inna-bajka napisała:

> Dżias, jak z dzieckiem ;-)
                                                    > Jeszcze raz Ci tłumaczę Mawyr jest dla mnie zupełnie nieznaną osobą, więc nie
                                                    > wiem skąd u Ciebie ta obsesja, że jesteśmy starymi znajomymi ?
                                                    > To jest forum, czyli miejsce do rozmów, różnych i luźnych. Nie sądzisz chyba,
                                                    > że będziemy pitolić nontop na jeden temat. Jak człowiek ma dużo do
                                                    powiedzenia,
                                                    >
                                                    > to temat się obraca co 180 stopni.

i ja też z toba nie pisałem a czy jestem nowy ? raczej odnowiony choc nick taki
                                                    sam od wielu wielu lat i mawyr to męski nick ;))))
                                                  • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:50
                                                    I takie chyba powinno byc forum towarzysko-plotkarsko-nastrojowe o ile ktoś
                                                    lubi ścisły temat to można poszukac w tematycznych ;))
                                                  • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:01
                                                    to byla moja spozniona odpowiedz na wypowiedz mawyra o milosci
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:01
                                                    Ja tam chyba na każde forum się wcisne, oprócz wędkarskiego.
                                                    No ni cholery nie rozumiem o co im chodzi z tymi rybami i akcesoriami
                                                    wędkarskimi, bo podobmo to jest najważniejsze.
                                                  • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:04
                                                    Tutaj tez jest forum wedkarskie.Panie lowia panow i na odwrot,wazne zeby sie
                                                    zlowil szczupak a nie jakis tam kalosz czy wiadro stare
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:08
                                                    Cóż, jak zwukle masz rację Leziu ;-PPPPPPPPP
                                                    Wszystkie chwyty dozwolone.
                                                  • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:05
                                                    To wielka wyprawa nad wode , moczenie kija, uczenie robaka pływac, kolesie i
                                                    ogniska z dala od domuuu ;))))))))
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:13
                                                    Kiedyś z koleżanką wcisnęłyśmy się na taką wyprawę jej męża i jego kolegów.
                                                    - środa wieczorem przyjazd nad San, panie - bania, panowie na ryby.
                                                    - wieczorkiem, panie - kolejna bania, panowie - patroszenie ryb i grill
                                                    - czwartek 4 rano, panie śpią, panowie - na ryby
                                                    - 9 rano, panie wstają i leczą kaca piwem, panowie wracają i robięnam śniadanie
                                                    - w południe panie łażenie po okolicznych knajpach, panowie ryby
                                                    i tak do soboty.
                                                    Powiedz mi kto się lepiej bawił. Nawet zmywać nie trzeba było, bo piwo było w
                                                    puszkach ;-P
                                                  • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:16
                                                    a gdzie nad Sanem są knajpy ?
                                                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:24
                                                    No wiesz, mieszkaliśmy przy jakiejś wsi, a panowie sobie jeździli nad San,
                                                    ja go tylko widziałam przejazdem ;-P
                                                  • luckyluke10 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 05.06.07, 14:13
                                                    Mało, że zniecheca... wq..ia po prostu :):)
                                          • leziox Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:47
                                            zara,jaka milosc,to przeciez chodzilo tylko o zwierzecy seks...
                                            • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:50
                                              Jaka miłość, jaki sex ....... ???????
                                              To tylko forum
                                • onlyania Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:58
                                  oj, chyba mi sie moja ambrozja skonczyla, a do raju daleko :)
                                  • mawyr Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 15:03
                                    najbliższy to koło Wieruszowa ;))
                      • crimen Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:58
                        onlyania napisała:

>
                        > system teraz walczy z pedalami, a potencjalnym pedalem jest kazdy z was

"Ona jest pedałem..." Gdzie ja to słyszałem???
                  • przeciwiza Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:03
                    ... robic za przeproszeniem w wielkiego CH..
                    Ta co te watek zalozyla'tako dobro udawaju'to co sie dziwujesz'co inne daja se
                    robic we wielkiego CH?

• debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 14:10
                      :) Witam.
                      Udaję czy nie udaję, ale nikogo nie przymuszam, żeby się wypowiedział.
                    • crimen Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 16:55
                      A temu znowu króliki we łbie kopulują:)))
                      • debi_bebi Crimek, 03.06.07, 17:04
                        chciałam, żeby to była merytoryczna dyskusja, a wyszło jak zawsze. My już się
                        chyba nie zmienimy?
                        • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 17:08
                          A dlaczego my mamy się zmieniać? To w niczym nie zmieni faktu, że większość
                          populacji to malkontenci:)
                          • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 17:44
                            My się nie mamy zmieniać, tylko moglibyśmy być bardziej otwarci na nowości i
                            mniej monotematyczni wobec nich :)
                            • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 17:54
                              Nie żartuj. Nie jesteśmy kółkiem różańcowym, ani przytułkiem. Nikomu nie
                              bronimy wstępu, ale nie z każdym musimy tokować:)
                              • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 17:58
                                A czy to stoi w opozycji do otwartości? :)
                                • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:08
                                  Chciałem przypomnieć, że to Ciebie zniesmaczyło wczoraj wejscie w stylu "Ale
                                  jesteście nudni". Wg mojej oceny była to prymitywna próba zwrócenia na siebie
                                  uwagi:)))
                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:11
                                    Ale po co zwracać na siebie uwagę, jeśli potem znika się bez śladu?
                                    • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:18
                                      Aby kontynuować, trzeba mieć cos do powiedzenia:)
                                      • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:22
                                        Niekoniecznie, można też machać rękoma i robić miny. To się nazywa komunikacja
                                        niewerbalna ;)
                                        • leziox Re: Crimek, 03.06.07, 18:31
                                          A ci sie zra nadal.Hahaha,jak na bazarze tureckim.
                                          • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:33
                                            Kto się znowu żre?
                                          • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:33
                                            Lezio, a z kim jeszcze mozna się żreć z taką przyjemnoscią?:)
                                            • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:36
                                              Cała głupia jestem z tym żarciem. Widzę co prawda bajkę w boju z trabantem, czy
                                              to o to chodzi?
                                              • leziox Re: Crimek, 03.06.07, 18:40
                                                Chodzi o caloksztalt a nie tylko o zarcie jako takie.Poczytajcie siebie od
                                                poczatku,niby to nie klotnia ale tez juz nie dyskusja.To jak to nazwac?Ciezka
                                                artyleria?
                                                • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:44
                                                  Mogę się poczytać, ale nie zaręczam, że będę wobec siebie obiektywna. Własciwie
                                                  zaręczam, że nie będę :)
                                              • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:43
                                                Leziowi chyba chodziło o nas:)
                                                • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:45
                                                  Chyba nie, przecież my w tym wątku zaledwie chwileczkę gadamy :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:53
                                                    I w zasadzie się z soba zgadzamy:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 19:02
                                                    Tak, zdecydowanie Leziowi coś się pomyliło :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 19:04
                                                    I ktoś go chyba sprowadził na ziemię:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 19:10
                                                    Hę? :))
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 19:19
                                                    Taka luźna impresja:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 19:28
                                                    Ok, to mogę dalej udawać nieświadomą :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 20:08
                                                    Ale chyba nie pierwszą naiwną?:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 20:16
                                                    Mogę nawet i taką, jak będzie zapotrzebowanie ;)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 20:20
                                                    Nie kuś, bo nabiorę ochoty, aby zobaczyć Cię w takim wcieleniu:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 20:23
                                                    No to czym mam Cię kusić? To nie, tamto nie, ech! :)))
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 20:30
                                                    Sama wiesz jakie dzisiaj są samczyki. Rozkapryszone to i samo nie wie czego
                                                    chce:)))
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 20:33
                                                    Najpewniej chciałoby to wszystkiego, żeby sobie potem wybierać raz to, a raz
                                                    tamto, ale NIE MA TAK LEKKO! :P
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 20:39
                                                    Wiem doskonale że coraz trudniej być facetem:)))
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 20:42
                                                    Coraz też trudniej być kobietą, skoro zamiast jak kobietę, traktują Cię jak
                                                    partnera do sparingu.
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 20:48
                                                    Trudno mi sie licytować z Tobą. Bigdy nie byłem kobietą:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 20:56
                                                    No więc pozwól, że to jednak ja nią pozostanę, a Ty pozostań mężczyzną, bo tak
                                                    jest naprawdę najfajniej :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 20:58
                                                    Ależ ani przez moment nie chciałem zmiany ról:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 21:04
                                                    Całe szczęście, bo mnie bycie kobietą wychodzi zdecydowanie naturalniej niż
                                                    udawanie, że nią nie jestem, miły mężczyzno Crimenie :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 21:11
                                                    Ja mężczyzną bywam...czasami, bo cały, związany z tym byciem balast czasem
                                                    lekko mnie śmieszy:)))
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 21:17
                                                    Oooooo....:))) Te śmieszne balasty to coś takiego fajniutkiego może jest? ;))))

A poważnie: kim bywasz, jak nie bywasz mężczyzną? ;)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 21:24
                                                    Ten balast to jest własnie to, co was najbardziej bawi, a gdy nie jestem
                                                    mężczyzną to po prostu jestem wolny, bo nie muszę obudowywać fikcją własnej
                                                    egzystencji:)))
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 21:37
                                                    :))
                                                    Wiesz co? A czy jako ten wolny nie zechciałbyś się ze mną zaprzyjaźnić?
                                                    Myślę sobie, że ta fikcja strasznie potrafi utrudnić zwykłe ludzkie kontakty.
                                                    Nie wiem tylko jeszcze, co może wyniknąć, jak już się pozbędziemy balastu płci,
                                                    bo jeszcze nigdy...nie spotkałam nikogo, kto by odważył się choćby spróbować go
                                                    zrzucić.
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 21:41
                                                    Takie próby podejmowano już od początku świata, ale balast płci okazywał się
                                                    przeszkodą nie do pokonania:)))
                                                    Myslisz, że nam się uda?
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 21:46
                                                    Gwarancji na to nie ma żadnej jak się jest kolejnym pionierem :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 21:59
                                                    Zawsze pociągały mnie wyzwania i coś, co podobno jest niewykonalne:)))
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 22:05
                                                    Gdyby nieco zmodyfikować założenia, prawdopodobieństwo wykonania z pewnością by
                                                    wzrosło :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 22:08
                                                    Jestem otwarty na partnerstwo i twórczy wkład drugiej strony:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 22:10
                                                    No proszę, to już mogą być jakieś podwaliny :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 22:17
                                                    Chyba zawsze zgadzalismy sie co do pryncypiów:)))
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 22:22
                                                    Tak! Że musi być pryncypał i pryncypał-ka :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 22:26
                                                    No sama widzisz. Miało być neutralnie, a co wychodzi???:)))
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 22:32
                                                    Przepraszam, to było tendencyjne z mojej strony :)
                                                    Bo też neutralnie ma być - i owszem, ale chyba można być na tyle przewidującym,
                                                    by wiedzieć, że raz na zawsze balastu płci nie da się zrzucić, i dlatego dałam
                                                    -ka po myślniku na te okazje, kiedy trzeba będzie przywdziać go znowu (balast) :)
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 22:35
                                                    Własnie to samo twierdziłem, dlatego wskazałem na tę drobną niekonsekwencję w
                                                    Twojej wypowiedzi:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 22:37
                                                    Czyli ze wszystko do bani, cały ten pomysł?
                                                  • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 22:50
                                                    Aż tak radykalnie bym go nie oceniał. Zawsze warto spróbować:)
                                                  • leziox Re: Crimek, 03.06.07, 23:32
                                                    Porzucic balast plci?to znaczy jak?Obciac sobie fiuta a w przypadku kobiety
                                                    zaszyc sobie cipke?No to jezeli tak ma wygladac to wasze wymarzone szczescie,to
                                                    ja wysiadam.
                                                  • crimen Re: Crimek, 04.06.07, 01:19
                                                    Lezio, o żadnych samookaleczeniach oczywiscie mowy być nie może. Chodzi tylko o
                                                    unikniecie śmiesznosci w oczach drugiej strony:)
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 04.06.07, 19:41
                                                    Właśnie tak, żeby nie musieć z siebie strugać koguta albo śpiącej królewny :)
                                                  • leziox Re: Crimek, 05.06.07, 00:24
                                                    A ty emilka nie bylas kiedys czasem Mzimu na forum?Jakis taki znajomy styl...
                                        • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:31
                                          Ale nie pozwalająca zaistnieć w necie. No moze na czacie:)))
                                          • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:34
                                            No, emotikonki to całkiem niezły wynalazek :)
                                            Nie zastąpią oczywiście kontaktów twarzą w twarz, niemniej jednak całkiem sporo
                                            da się nimi wyrazić.
                                            • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:45
                                              Zwłaszcza gdy słownictwo ubogie:)
                                              • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:46
                                                Dziad swoje, baba swoje!
                                                Ubogie czy nie ubogie, gesty są zawsze dopełnieniem :)
                                                • leziox Re: Crimek, 03.06.07, 18:49
                                                  Chyba wy po prostu seksualnie wszystkie sfrustrowane,dobrego dymanka dawno nie
                                                  bylo to i pranie kiemliczowskie latwiej przychodzi w stanie podraznienia.
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:52
                                                    Oj, Lezio, mógłbyś sobie darować takie uogólnienia. Myślisz że seksualna
                                                    frustracja to jedyne, czym się żyje?
                                                  • leziox Re: Crimek, 03.06.07, 18:53
                                                    Jasne,z tego wynikaja pozniejsze niepowodzenia,rozczarowania,zawody w
                                                    zawodzie,stress i piraci za kierownica,rozwody,bojki,zmiany rzadow,rewolucje i
                                                    podboje kosmosu.Energia nie "zdymana"musi sie gdzie indziej ukierunkowac.
                                                  • debi_bebi Re: Crimek, 03.06.07, 18:58
                                                    Wiesz co, w ogóle nie wiem, jak z Tobą polemizować, kiedy Tobie chodzi wyłącznie
                                                    o dymanko ;))
                                                • crimen Re: Crimek, 03.06.07, 18:54
                                                  Dla jednych dopełnienie, dla drugich bełkot;)))
    • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:07
      Inan bajka nie doczytała, nie zrozumiała, bo nie tylko mawyr pisał!! A tak poza
      tym, jeżeli nie podoba mi się hermetyzm, to nie wpadam na słówko, no nie?!
      • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:10
        No pewnie.
        Jakbym się miała przebijać od nowa przez taki gąszcz, też bym się zastanawiała,
        czy nie spasować.
        • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:12
          I jeszcze jedno pytanie: od kiedy jest się starym znajomym, albo po ilu jest się
          starym znajomym?:))
          • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:16
            Nie mam pojęcia, ale to chyba nie zależy od ilości lat, tylko od tego, jak się z
            daną osobą czujesz. Bywają świeżo poznane osoby, co do których ma się wrażenie,
            jakby się je znało już kupę lat :)
          • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:17
            CZaruś !!!!!!!!!!!!!
            Odpisuję na każdego Twojego posta skierowanego do mnie lub w którymś moim
            wątku, więc mi nie wpieraj hermetyzmu, bo zaczyna to wyglądać na rozkapryszoną
            pannicę.
            Pisz normalnie jak wszyscy i nie rób scen ;-))))
            • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:20
              Co tak głośno:)) Ja wiem, tylko piszę nie tylko w swoim imieniu:))
              • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:21
                No to czemu nie sprowadzisz tutaj swojego zaplecza?
                • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:25
                  Moje zaplecze nie jest tak tolerancyjne, kontaktowe i bezkonfliktowe jak ja:)))
                  • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:28
                    Nie no super, albo mafia, albo klub AA ;-)
                    Jeśli oni nie chcą to my ich nie zmusimy, ale brzmi groźnie.
                    • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:30
                      Och, nie!!!! Ja po prostu nie jestem tak drobiazgowa i pamiętliwa:)))
                      • debi_bebi Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:35
                        O rany, to czym tak zasłużyliśmy się szacownemu zapleczu?
                        • inna-bajka Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:39
                          Chyba nie masz na myśli Bugatti ?
                          Mam nadzieję, że coś skrobnie nam z nad tego morza.
                          • redbugatti Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 04.06.07, 11:56

Hej, Bajeczko Czarus i mile zaplecze - pisze krótko jest pieknie, zimny(!)
                            ocean, piekna plaza mam po muszli dla Was jak się calkiem zrelaksuje wracam do
                            życia na 300% a teraz`oddaję się SLONCU
                            • czarus1960 Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 04.06.07, 12:35
                              Witaj redbugatti, jak Ci dobrze, no i bardzo dobrze:))) Wygrzewaj się, a potem
                              wracaj pogadać, bo za dużo tu dialogów na im tylko znane tematy (najczęściej
                              damsko-męskie). Wpadnę później:))
                              • redbugatti Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 05.06.07, 16:41
                                Podczytuję ale nie zabieram głosu, bo wydaje mi się Ze Bajeczkę ktoś boleśnie
                                skrzywdził, a Ona pomimo że jest współczesną intensywnie żyjącą kobietą to jest
                                idealistką i dobrze - ma wzorzec i niech go stosuje. To się oplaca, nawet jesli
                                się chwilowo pobladzi to można latwo na wlaściwy tor powrocić, bo wzorzec to
                                wzorzec. A XY stracili pozycję przewodnika stada i stąd te problemy. Ale ja
                                jestem na etapie nie dobierania a wybierania, mam dzieci SUPER i jest mi z tym
                                super, myślę, że Ten facet to nie ten najlepszy w tym czy w tamtym (im się
                                wydaje ze sa wyjatkowo dobrzy we wszystkim i konkurecji nie mają a tej
                                konkurencji to połowa świata!) ale Ten o którym kobieta pomyśli - to ojciec dla
                                moich dzieci... może to niemodne ale uważam ze mężczyzna musi być odpowiedzialny
                                za Wszystko (za pójście do łóżka też a może przede wszystkim) - i tak Ich
                                wybieram! ale musze powiedzieć ze mam szczęście i na żadnego z moich mężczyzn -
                                nie było ich wielu oj, nie mysl ze dużo, nie dam slowa powiedzieć! a staram się
                                żyć tak żeby nie mówić przepraszam i wiem ze to rozumiesz Czarusiu, wiem to
                                napewno. Bużka a ten Doktorek to mój kolego-przyjaciel, bo samo przyjaciel się
                                zdewaluował niestety przez to że szczęśliwe życie utożsamiane jest z ... no
                                własnie! i też wiem ze się domyślasz z czym, wieczny hedonizm jest beznadziejny
                                i na całe szczęście utopijny, Jejku! zupa rybna jak ja to lubię - gotował
                                Doktorek, ja jutro! ;-)))))))
          • crimen Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:20
            > I jeszcze jedno pytanie: od kiedy jest się starym znajomym, albo po ilu jest
            si
            > ę
            > starym znajomym?:))
            W zasadzie kryterium jest jedno. Od pierwszej, wspólnej imprezy.
      • crimen Re: Jakie powinno być "Towarzyskie", 03.06.07, 17:10
        Tym bardziej że temat hermetyzmu powraca zawsze, gdy pojawia sie grupa dobrych
        znajomych:)
    • zgrywusik Re: dawno, dawno temu.., 03.06.07, 19:48
      fora towarzyskie istniały tylko w jednym celu - a w ogóle były środkiem do
      celu, a nie celem :)
      • debi_bebi Re: dawno, dawno temu.., 03.06.07, 19:51
        Tirli tirli tiu tiu tiu :)
        Właściwie masz rację.
        • emilka222 Re: dawno, dawno temu.., 04.06.07, 17:03
          Ale tu miłe towarzystwo:)))Chciałam rzec: bardzo tu towarzysko...i jaka
          koherencja...konfabulacja też czasami:)))Sorry, ale te potyczki słowne, szybka
          reakcja i błyskotliwość rozmówców przypomina dawne FT. To też zabłysnąć
          chciałam:))) A co!!!:))))Empatii we mnie moc:))) A tak po polskiemu, to: jest
          dobrze, coraz lepiej:)))Tak trzymać!!!:)
          • mawyr Re: dawno, dawno temu.., 04.06.07, 17:23
            a czy Ty masz też jakis fundamentalistów na zapleczu ? ;)))
            • emilka222 Re: dawno, dawno temu.., 04.06.07, 17:46
              Ja nawet zaplecza nie mam:(
              • debi_bebi Re: dawno, dawno temu.., 04.06.07, 19:28
                Ciesz się z tego, Emilko, będziesz mogła pisać, co myślisz albo co Ci ślina na
                język przyniesie bez obawy przed ekskomuniką :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka