wujekbibosz 12.06.07, 22:02 ciekawa strona: www.nsik.com.pl/archiwum/123/a20.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_piwosza Re: Piwo klasztorne 09.08.07, 18:55 Moja druga połowa piła jak najbardziej. Mam w domu prawdziwego piwosza. Odpowiedz Link Zgłoś
grzrzybek Re: Piwo klasztorne 24.08.07, 16:17 wujekbibosz napisał: > Piliście któreś z tych piw? hefe-weizen, czyli mętny pszeniczniak, uwielbiam :)) Paulaner oraz Franziskaner, te dwa piwa piłam i polecam. jasne, czy "dunkel", zawsze pyszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
grimperpl Re: Piwo klasztorne 01.08.08, 17:36 Paulaner klasyczne piwo pszeniczne z Monachium. Fajne. Podobny jest Franziskaner. Smadbt Mnich jest bodajze Slowacki, ale moge sie mylic (moze po prostu widzialem go w sklepie na Slowacji). To lager, bez szalenstw. Grimbergen - nie pilem, ale widze ze jakis nietypowy, bo to 'ale'. Wogole piwa belgijskie sa genialne. Zdecydowane w smaku, mocne. Czuc solidna robote browanika :) Odpowiedz Link Zgłoś
edward.kocyk Re: Piwo klasztorne 08.08.16, 23:44 ciekawe czy gniewosz to też klasztorny wymysł. smakuje niebiańsko, to może i tak XP Odpowiedz Link Zgłoś