the_dzidka 30.07.07, 19:17 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4350847.html Z komentarzy wynika, że może - ale może - chodzi o to, że Trójka podobno zPiSiała. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konradbryw Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 30.07.07, 21:53 the_dzidka napisała: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4350847.html > Z komentarzy wynika, że może - ale może - chodzi o to, że Trójka podobno > zPiSiała. > Co Wy na to? Trójka nie sPiSiała, więc to bzdura. Kupili go, może mu naobiecywali, że będzie mógł zrobić swoje wymarzone radio (w Trójce jest przecież tylko jednym z wielu i pewnie niedocenionym). Ale sądzę, że będzie żałował i może wróci wcześniej, niż się nam wydaje. Ja tę całą Pogodę (czy jak się to teraz zwie) określam dosadnie. W każdym razie nie daje się tego syfu słuchać i choćby 5 audycji Niedźwiedzia (którego wcale nie jestem zagorzałym fanem), to dalej będzie to ch...nia z myjnią, a nie radio. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 08:12 Radio Złote Przeboje ;P - a ja uważam, ze się da słuchać, bo ostatnio bez odrobiny żalu przerzuciłam się na nie właśnie z Trójki. Jak widać, rzecz gustu.... Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 08:19 catalina1 napisała: > Radio Złote Przeboje ;P - a ja uważam, ze się da słuchać, Nie da się. Playlista krótka jest lista fachowców PiS. > Jak widać, rzecz gustu.... hm. Staroci mogę słuchać, ale nie tylko i nie w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 09:08 konradbryw napisał: > hm. Staroci mogę słuchać, ale nie tylko i nie w kółko. Dla urozmaicenia Anty Radio po pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 08:22 No właśnie. Rzecz gustu. :-) Mannowi zdarza się prowadzić poranne rozmowy z gościem, Niedźwieckiego ani razu w tej roli nie słyszałem. Polityki bym więc w to nie mieszał. Zmienia się profil Trójki. Parę lat temu bez pudła poznawałem ją na ucho, kręcąc gałką. Teraz to trudniejsze. Maleje zapotrzebowanie na dziennikarzy muzycznych, rośnie na dj-ów. Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 09:21 raduch napisał: > No właśnie. Rzecz gustu. :-) > Zmienia się profil Trójki. A Niedźwiedź się starzeje. IMO to on się najbardziej zestarzał z prowadzących audycje w Trójce. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 09:44 > Mannowi zdarza się prowadzić poranne rozmowy z gościem, Niedźwieckiego ani razu w tej roli nie słyszałem. Polityki bym więc w to nie mieszał. No, nie tak do końca. Odkąd w radiu siedzi niejaki Targalski (ten od starych bab), atmosfera podobno nie jest za ciekawa. Facet ma fioła na punkcie szukania ubeków. Krążą słuchy, że wziął sobie Niedźwiedzia na celownik. Owszem, to tylko krążące słuchy, ale wcale bym się nie zdziwiła, gdyby było w tym coś z prawdy. > Zmienia się > profil Trójki. Parę lat temu bez pudła poznawałem ją na ucho, kręcąc gałką. > Teraz to trudniejsze. A ja własnie parę lat temu przestałam odrózniac Trójkę na pierwszy rzut ucha. Kiedyś to było banalnie proste, potem - przekonana, że złapałam jakąs Zetkę czy inny badziewiarski RMF, nagle z przerazeniem dowiadywałam się, że to Trójka! A teraz, tak jakoś od roku, idzie moim zdaniem ku lepszemu. W sensie - odejścia od "hitów" rodem z RMF. Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 10:05 the_dzidka napisała: > No, nie tak do końca. Odkąd w radiu siedzi niejaki Targalski (ten od starych > bab), atmosfera podobno nie jest za ciekawa. Facet ma fioła na punkcie > szukania ubeków. Krążą słuchy, że wziął sobie Niedźwiedzia na celownik. Z tym typem to wszystko możliwe. Pytanie, czy Niedźiwiedziowi będzie się lepiej pracowało pod wodzą Adama Fijałkowskiego, który wykańczał Trójkę za kadencji Smolara. To już chyba gorzej trafić nie może. > A ja własnie parę lat temu przestałam odrózniac Trójkę na pierwszy rzut ucha. > Kiedyś to było banalnie proste, potem - przekonana, że złapałam jakąs Zetkę > czy inny badziewiarski RMF, nagle z przerazeniem dowiadywałam się, że to > Trójka! A teraz, tak jakoś od roku, idzie moim zdaniem ku lepszemu. W sensie > - odejścia od "hitów" rodem z RMF. Zgadzam się w zupełności. I jest więcej słowa w audycjach (przy czym audycje "słowne" są dłuższe i "głębsze". A ja powtarzam z uporem maniaka, że radio to ani tylko, ani nawet nie przede wszystkim muzyka, a słowo właśnie. I w tym aspekcie IMO konkurencją dla Trójki może być Tok FM. Swoją drogą, widzę na Onecie, że w sprawie Niedźwiedzkiego wypowiada się wice-dyr Trójki Szymon Sławiński. To mój znajomy, który współtworzył Zet (z Wojciechowskim), a potem TVN 24. Skoro teraz jest ze Skowronem w Trójce, można się spodziewać nacisku na dobrą informację z wyważonym komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 31.07.07, 09:50 > Trójka nie sPiSiała, więc to bzdura. Kupili go, może mu naobiecywali, że będzie > mógł zrobić swoje wymarzone radio (w Trójce jest przecież tylko jednym z wielu > i pewnie niedocenionym). Ale się straszliwie upolityczniła. Jakiś czas temu jechałam w długą trasę jako pasażerka, z moim kolegą. Z reguły wychodzę z założenia, że w samochodzie słucha się tego, co wybiera kierowca, bo to on musi mieć największy komfort jazdy. Wtedy jednak nie wytrzymałam i po kilku godzinach słuchania Trójki poprosiłam (głosem już z lekkimi nutkami histerii), żeby kolega zmienił stację. Przez cały program nic innego nie było, tylko rozmowy z posłami i z ministrami, dywagacje na temat sytuacji w kraju, roztrząsanie możliwości, jakie w związku z tym powstały, gdybanie, premier, Włoszczowa, Szyszko, prezydent, Kurski, Lepper, mundurki... Przecież to można zwariowac. Owszem, ostatnio jak słucham Trójki, to już tak tragicznie nie jest, ale było to lekko przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 03.08.07, 19:55 Witam :) Tak, dużo jest polityki w trójce, ale przecież nie jest to radio stricte muzyczne (i chwała za to, w przeciewieństwie do komercyjnych stacji ) ;) Hm... ja zawsze rozpoznawałam Tójkę... Co do Niedźwieckiego... Wiecie, wydaje mi się, że kto słyszał wtorkową rozmowę Piotra Barona Z Markiem Niedźwieckim ten chyba nie ma wątpliwości, że on odchodzi nie koniecznie zgodnie z własną, nie przymuszoną wolą... Tak sądzę... Pewnie i tak wszystkiego się nie dowiemy ... Ale facet popsuł mi cały tydzień, piszę to bez egzaltacji. Trójka od co najmniej 20 lat jest moim radiem, Niedźwiecki jej niebagatelnym filarem. I wcale nie idzie mi o listę przebojów, ale o jego autorskie audycje. Smooth jazz, chillout, "nudziarze" :) I kto wie, być może nigdy nie poznałabym choćby Mirosława Czyżykiewicza gdyby nie Niedźwiecki... Mam nadzieję, że wróci. Tę nadzieje uzasadnia dość dobrze moja sygnaturka ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: oooooo? 03.08.07, 20:35 Acha :) Witam się ! Za Tobą z Kuchni przydreptalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 03.08.07, 20:39 zlota-puma napisała: > Acha :) > Witam się ! Witamy-witamy! :-) > Za Tobą z Kuchni przydreptalam ;) No domyślam się, że nie przypadkiem - tu ciężko przypadkiem trafić ;-> BTW - to może mi podpowiesz z tym biszkoptem, coooo? Naprawdę zagwozdkę mam :-D Widziałam Cię i na montignacowym forumie kiedyś chyba? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: oooooo? 03.08.07, 20:49 Tak, bywam na montimowym forum, ale raczej już mało się dowiaduję, więc się nie udzielam... :) Co do biszkoptu : jeśli śliwki są mało soczyste i ułożone niezbyt ciasno - powinien wyjść :0 Moja mama taki robila, tylko zjabłkami. Na wszelkiw ypadek dodałabym szczyptę (!) proszku do pieczenia :) I daj znać jak wyszedfł ! Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: oooooo? 03.08.07, 20:50 o losie, muszę światło zapalić, bo literówki sadzę równo ;P Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 03.08.07, 20:54 zlota-puma napisała: > Tak, bywam na montimowym forum, ale raczej już mało się dowiaduję, więc się > nie udzielam... :) Znaczy już jesteś schudnięta i cała piękna? :-) > Co do biszkoptu : > jeśli śliwki są mało soczyste i ułożone niezbyt ciasno - powinien wyjść :0 > Moja mama taki robila, tylko zjabłkami. Moja Mama robi tak z jabłkami, tylko kładzie je na spód (prodziża). linn_linn mi przepis podpowiedziała na Kuchni... Może takie coś spróbuję? > Na wszelkiw ypadek dodałabym szczyptę (!) proszku do pieczenia :) > I daj znać jak wyszedfł ! Może opis się pojawi tu, bo to poniekąd_forumowa impreza będzie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: oooooo? 03.08.07, 20:59 No wiesz, co do piękna i tak dalej... ekhm, zawsze do kogoś tam można się porównać, prawda ?;P Było kiedyś gorzej - tak się wyrażę dyplomatycznie:) Dla mnie to raczej sposób odżywiania, bo wszystko inne źle na mnie działa, ale to już osobny temat :) Co do ciasta... Tak, zerknęłam do Kuchni, tamten przepis jest ok. Uwielbiam piec, dla mnie to lepsze niż kozetka u psychoanalityka ;P Jaka to forumowa impreza? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 03.08.07, 21:10 zlota-puma napisała: > No wiesz, co do piękna i tak dalej... ekhm, zawsze do kogoś tam można się > porównać, prawda ?;P No ;-> Ja się porównuję do siebie sprzeda roku :-D > Było kiedyś gorzej - tak się wyrażę dyplomatycznie:) I git, że teraz jest git. O! > Dla mnie to raczej sposób odżywiania, bo wszystko inne źle na mnie działa, ale > to już osobny temat :) A wiesz, że ja też do tego dochodzę? Jak jadę do Rodziców na działkę albo mam imprezowy weekend, albo są Święta - to odpuszczam MM totalnie. Nie chce mi się zwyczajnie zastanawiać i kombinować z jedzeniem. A wagę teraz mam już mniej więcej znośną, więc tym bardziej mi się nie chce. Ale potem takie weekendy odchorowuję. Zwyczajnie-fizycznie - brzuszek boli. > Co do ciasta... Tak, zerknęłam do Kuchni, tamten przepis jest ok. No to jak jutro mi się uda zwlec z łóżka wystarczająco wcześnie, żeby iść do sklepu po masło, to poczynię :-D > Uwielbiam piec, dla mnie to lepsze niż kozetka u psychoanalityka ;P A ja tam mam raczej z gotowaniem. Piekę mało, bo piekłabym tylko dla siebie - Długi mój nie jada ciast. A sama, tym bardziej na MM - mam małe szanse spożycia wypieku. Zatem raczej w gotowaniu się wyżywam, i tu mam większe pole do popisu, bo prowadzę 1,5 kuchni ;-> > Jaka to forumowa impreza? A bo wiesz - my się już 100 lat znamy, jeszcze ze 'starego' forum na pierwszej WP. I znamy się jak najbardziej realnie. Od lat. I to są urodziny jednego naszego różnościowca po prostu, które razem jutro będziemy świętować. Ale imprezy 'zwykłe' też robimy, tym bardziej że większość (coraz większa większość) z nas jest z Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: oooooo? 03.08.07, 21:15 Ha, to chyba dobrze trafiłam, z różnych powodów, tak czuję :) Raczej nie śledzę forów, udzielam się na kilku zamkniętych. To fajnie znać się tak długo, widywać i jeszcze lubić ;P Jutro tu przyjdę z życzeniami zatem ! :) Ten biszkopt to małe szaleństwo takie ? ;))) Na dziś muszę skonczyć siedzenie przed komputerem - miłego wieczoru ! :) Trzymam kciuki za ciacho ! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: oooooo? 03.08.07, 21:21 > Ha, to chyba dobrze trafiłam, z różnych powodów, tak czuję :) Też mi się tak wydaje, mam nadzieję, że zakotwiczysz tu na dłużej :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Złota Pumo? 05.08.07, 23:31 the_dzidka napisała: > Jesteś z Warszawy? Dzi, że niby tak znasz Wawę? :-P A Hala Mirowska to niby że gdzie jest? W Pcimiu? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Złota Pumo? 05.08.07, 23:34 the_kami napisała: > W > Pcimiu? :-P > Dolnym czy Górnym :P Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Złota Pumo? 06.08.07, 11:21 > Dzi, że niby tak znasz Wawę? :-P A Hala Mirowska to niby że gdzie jest? W > Pcimiu? :-P O Hali Mirowskiej nigdzie tu nie doczytałam, widocznie mi umkło :-P Głupio Ci teraz, Cepiku? :-P A Hala, to nawet wiem, GDZIE jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Złota Pumo? 06.08.07, 11:52 the_dzidka napisała: > O Hali Mirowskiej nigdzie tu nie doczytałam, widocznie mi umkło :-P Głupio Ci > teraz, Cepiku? :-P Nie-e, raczej jestem rozczarowana... Jak to - _Tobie_ umkło? :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Złota Pumo? 06.08.07, 11:57 Nawet genialne umysły potrzebują czasami ułamku sekundy na reset. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Złota Pumo? 06.08.07, 12:01 the_dzidka napisała: > Nawet genialne umysły potrzebują czasami ułamku sekundy na reset. Jassssssssssssssssssne ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Złota Pumo? 06.08.07, 12:02 the_dzidka napisała: > Cemu tak sycys? Sycę septem ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Złota Pumo? 06.08.07, 12:58 the_dzidka napisała: > Nasyconaś jus? Jem marchewkę. Z ogórkiem. O! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Złota Pumo? 06.08.07, 13:03 Zaraz mi się bash przypomina: <drummachina> jem sniadanie z zona <drummachina> i psem <drummachina> :) <drummachina> a Ty? <em> ja z serem i z szynką Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Złota Pumo? 06.08.07, 06:23 the_dzidka napisała: > Jesteś z Warszawy? > Tak, jestem z Warszawy. Mieszkam tu od prawie 12 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: oooooo? 04.08.07, 13:55 the_kami napisała: > Może opis się pojawi tu, bo to poniekąd_forumowa impreza będzie :-D > A to już wiem co będzie w tej mojej foremce co to ma wrócić z zawartością :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 04.08.07, 14:54 catalina1 napisała: > A to już wiem co będzie w tej mojej foremce co to ma wrócić z zawartością :) Powiem Ci, że wygląda i pachnie ładnie. Co do smaku - dopiero u Was sprawdzimy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: oooooo? 05.08.07, 00:29 the_kami napisała: > Powiem Ci, że wygląda i pachnie ładnie. Co do smaku - dopiero u Was sprawdzimy > :-D > Smakowało i dobrze, że zostało do porannej kawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: oooooo? 05.08.07, 22:22 > Powiem Ci, że wygląda i pachnie ładnie. Co do smaku - dopiero u Was sprawdzimy I sprawdzali, natrętnie dopytując się, czy smakuje ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 05.08.07, 23:27 the_dzidka napisała: > I sprawdzali, natrętnie dopytując się, czy smakuje ;-P No co, no co? :-P Dzi, jak robię sałatkę albo dipy albo mięsko piekę, to nie pytam, czy dobre, bo wiem, że dobre :-P Ale ciasta robię rzadko, z przyczyn natury obiektywnej. Więc nie wiem. Więc grzecznie zapytowywuję... O! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: oooooo? 05.08.07, 23:35 the_kami napisała: > Dzi, jak robię sałatkę albo dipy albo mięsko piekę, to nie pytam, czy dobre, bo > wiem, że dobre :-P Cóż za skromność ;P > Ale ciasta robię rzadko, z przyczyn natury obiektywnej. Więc nie wiem. Więc > grzecznie zapytowywuję... O! :-D > Możesz robić częściej :) dobre wychodzą :) pikantne :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 06.08.07, 00:13 catalina1 napisała: > the_kami napisała: > > > Dzi, jak robię sałatkę albo dipy albo mięsko piekę, to nie pytam, czy dob > re, bo > > wiem, że dobre :-P > > Cóż za skromność ;P Wrodzona <Kami_spuściwszy_oczęta> > > Ale ciasta robię rzadko, z przyczyn natury obiektywnej. Więc nie wiem. Wi > ęc > > grzecznie zapytowywuję... O! :-D > > > Możesz robić częściej :) dobre wychodzą :) pikantne :) Topsz :-> Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: oooooo? 06.08.07, 11:22 > Możesz robić częściej :) dobre wychodzą :) pikantne :) Kamisia za dużo pieprzu wsypała? (Dzi_z_troską) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: oooooo? 06.08.07, 11:48 the_dzidka napisała: > > Możesz robić częściej :) dobre wychodzą :) pikantne :) > > Kamisia za dużo pieprzu wsypała? (Dzi_z_troską) > Ulpeszyła przyprawą do grzańca :) imbir, gałka i te sprawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 06.08.07, 11:54 the_dzidka napisała: > Kamisia za dużo pieprzu wsypała? (Dzi_z_troską) A Ty co? Nawet nie spróbowałaś? <Kamisia_bardzo_spokojnie> Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: oooooo? 06.08.07, 11:56 > A Ty co? Nawet nie spróbowałaś? <Kamisia_bardzo_spokojnie> Eee, tego <Dzidka_kręcąc_się_niespokojnie> Mam wrażenie, że próbowałam? Ale jakoś specjalnie ostro nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: oooooo? 06.08.07, 12:00 the_dzidka napisała: > Eee, tego <Dzidka_kręcąc_się_niespokojnie> Mam wrażenie, że próbowałam? > Ale > jakoś specjalnie ostro nie było... Aha? Nie jadłaś mojego ciasta? OK. Zrozumiałam. Wszystko jasne. OK. <Kami_wychodząc> Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: oooooo? 06.08.07, 12:18 the_dzidka napisała: > Duchowi memu dała w pysk i poszła... > JAk się Duch zezłości to będzie Ją potem po nocach straszył ;D Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: oooooo? 06.08.07, 12:35 > JAk się Duch zezłości to będzie Ją potem po nocach straszył ;D Bałby się ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 03.08.07, 21:26 zlota-puma napisała: > Witam :) Witam, jestem tym niemal wyjątkiem spoza Wawy. :-) > > Hm... ja zawsze rozpoznawałam Tójkę... Mam to samo. :-) > > Co do Niedźwieckiego... > Wiecie, wydaje mi się, że kto słyszał wtorkową rozmowę Piotra Barona Z Markiem > Niedźwieckim ten chyba nie ma wątpliwości, że on odchodzi nie koniecznie > zgodnie z własną, nie przymuszoną wolą... Tak sądzę... > Pewnie i tak wszystkiego się nie dowiemy ... > Słuchałem. Pewnie tak jest choć inaczej to sobie tłumaczę. Przez 25 lat w jednym miejscu to się wypalenia zawodowego można nabawić. Coś sprawiło, że podjął decyzję. Będzie sobie prowadził autorskie audycje, ale w radiu o mniejszej publice. Zobaczymy. Pozdrawiam R. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 08:56 Raduch, masz rację, zapomniałam o tym wspomnieć. Prowadzenie listy nie jest zbyt twórczym zajęciem, przez tyle lat może się przejeść... I jestem pewna, ze Niedźwiecki był już zmęczony. Nie dziwię się. Ale na ile prowadzenie audycji w Złotych Przebojach będzie twórcze? Granie staroci, wspominki, sentymenty - to wszystko ok, ale... cholera, nie dla niego (oceniła autorytatywnie Puma ;PPP ). Jak już dawno nie, wczoraj wysłuchałam listy prowadzonej przez Barona. I ucieszyłam się, że nie tylko ja podzielam nadzieję o powrocie Niedźwieckiego. NIE MUSI BYĆ TO POWRÓT DO LISTY - jak dla mnie ;) No ale ja jestem z tych przywiązujących się do wybranych osób i miejsc, więc mogę kierować się emocjami... No dobrze, po pomidory miałam iść :) Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 09:12 Tymi pomidorami to w Barona? Eeee, daj mu szansę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 11:59 No nieeee, w Barona? ;) Nawet na kogoś, kto ew. podpadłby mi szkoda takich fantastycznych pomidorów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 13:59 zlota-puma napisała: > Nawet na kogoś, kto ew. podpadłby mi szkoda takich fantastycznych pomidorów ;P > Malinowych?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 14:08 Nie, nie malinowych ;) To są pomidory pod nazwą "pomidory grillowe" - cokolwiek z grillem ma to wspólnego? ;P To jedyne pomidory jakie spotkałam, które mi smakują. Małe, niepozorne. W środku zamiast na ogoł spotykanej wodnistej mazi bez smaku mają soczystą czerwień. I małe, zielonkawe pestki otoczone galaretką... mniam...:) Słodkie, jak pomidor, a nie jak ...niewiemco ;) Kupuję je na jedynym straganie pod Halą Mirowską, dziewczyny tam już mnie znają, że to ta maniaczka od pomidorów;P Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 14:25 Nie znam takowych - u mnie dziś pomidory truskawkowe (cokolwiek to znaczyć ma) czekają na swoja kolej wrzucenia do michy.. kurcze czas zabrać się za wypełnianie tych mich zawartością, bo jak na razie wstawiłam Panów za drzwi i korzystam z błogiej ciszy w domu zamiast szykować te urodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 14:00 zlota-puma napisała: > Ale na ile prowadzenie audycji w Złotych Przebojach będzie twórcze? Granie > staroci, wspominki, sentymenty - to wszystko ok, ale... cholera, nie dla niego > (oceniła autorytatywnie Puma ;PPP ). Zobaczymy ;) kto na tym zyska a kto straci - Trójka raczej nie straci, a czy RZP wykorzysta okazję i czy osoba Niedźwieckiego coś radykalnie zmieni... czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 04.08.07, 14:09 zobaczymy... fakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 16.08.07, 23:56 zlota-puma napisała: > Witam :) Witaj, witaj! > Hm... ja zawsze rozpoznawałam Tójkę... Ja też... > I wcale nie idzie mi o listę przebojów, ale o jego autorskie audycje. Smooth jazz, Smooth jazz uważam za przeważnie dno i 5 m mułu. A Niedźwiedź wcale nie nadaje jakichś perełek w tej dziedzinie. A szkoda. To jest facet z ogromną wiedzą muzyczną, której dziś prawie nie wykorzystuje (porównaj z autorskimi audycjami muzycznymi Barona, Wassowskiego czy Manna, z Kaczkowskim nawet nie ma co porównywać...). > I kto wie, być może nigdy nie poznałabym choćby Mirosława > Czyżykiewicza gdyby nie Niedźwiecki... Mirka pierwszy nadawał jednak Deblessem. IIRC w płytach są podziękowania dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 17.08.07, 20:11 To prawda, Baron ma wiedzę muzyczną. Tylko nie za bardzo ma czas i miejsce, by się nią wykazać... Co do smooth jazzu... No wiesz, kwestia gustów muzycznych, prawda ? Nawet nie próbuję porównywać Niedźwieckiego do Kaczkowskiego czy Manna - preferują w znacznej mierze inny typ muzyki... Ale przyznaję ci rację, że ostatnimi laty, jeśli chodzi o wyłuskiwanie prerełek - Niedźwiecki jakoś blado wypadał. Miałam wrażenie, że jest zmęczony. Nie tworzę mu aureoli, nie wszystko co nadawał trafiało mi do przekonania... Ma np.upodobanie do śpiewających "dziewczynek" - dla mnie wszytkie takie same, praktycznie nierozpoznawalne... Nawet nazwisk nie zapamiętałam. Mimo wszystko za dużo odkryć, prywatnych fascynacji, jestem Niedźwieckiemu wdzięczna. A widzisz, nie "załałapałam się" na Czyżykiewicza przy Deblessemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Niedźwieć odchodzi z Trójki! 20.08.07, 14:07 www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4396885.html O Niedźwieckim i innych - radio z duszą czy z komputera... Tak niezobowiązująco do przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś