romy_sznajder 20.09.07, 23:12 Mialam wrazenie, ze lzy mu naplynely do oczu? Ale moze tylko improwizowal i stad pauza. Bardzo poruszajace, cokolwiek za tym stoi. Kto widzial? Zaraz pewnie bedzie na youtube Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mameluch Re: Lis 20.09.07, 23:19 ja widziałem. jak dla mnie szkoda. i Wydarzeń, które wolę od Faktów (i Wiadomości:) i CztP, które oglądałem od przypadku do przypadku, ale zazwyczaj nie żałowałem. to gdzie teraz? Puls i Murdoch? Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Lis 20.09.07, 23:23 chyba trzeba trzymać kciuki żebyś miała rację:)) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Lis 20.09.07, 23:40 spodziewałam sie tego po wczorajszym przez cały program Lis był przygaszony i miezbyt zainteresowany prowadzeniem programu,więc wiadomo było,że to program ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Lis 20.09.07, 23:44 głupio by było gdyby zrobił inaczej. dostaje kopa w DUPĘ;) (i to w najczulszy punkt;) i miałby udać że nic się nie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Lis 20.09.07, 23:48 a gdzie DUPA ma najczulszy punkt? zafrapowało mnie to nieco :) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Lis 20.09.07, 23:52 oj nie będziem tu przeca medyczną terminologią na o zajeżdżać;) jeszcze wyjdzie żem wulgarny, najpierw kurwami rzucam, a teraz o dupie rozprawiam...;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Lis 21.09.07, 11:43 fakt, troche zasyfiles watek;)) co ja chcialam, o hani, hania dzis w SE nie owija w bawelne: " - Solorz musiał podjąć taką decyzję? - Dziś każdy człowiek, który prowadzi interesy, wie, że jeśli o szóstej rano usłyszy pukanie do drzwi, to nie ma się co spodziewać mleczarza. I każdy właściwie może zostać zapuszkowany w trybie natychmiastowym. To jest zastraszanie. I niezależnie od tego, czy ktoś ma jakieś nieczyste karty w historii, czy ich nie ma, to będzie takich sytuacji unikał. Prezes Solorz nie kieruje małą firmą, tylko olbrzymim koncernem. Jest odpowiedzialny za los setek ludzi. A proszę popatrzeć, co się stało z akcjami firm Ryszarda Krauzego, gdy rozeszła się wieść, że interesuje się nim prokuratura." Znaczy - wszystko jasne. tiny.pl/1tb3 Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p cd. 21.09.07, 15:37 Tomasz Lis komentując decyzję o odsunięciu go od kierowania polsatowskimi "Wydarzeniami" powiedział, że szefostwo stacji od pewnego czasu podlegało "brutalnym atakom". Lis, który w czwartek ogłosił, że odchodzi z Polsatu, nie chce na razie mówić o szczegółach; zapowiada, że być może więcej powie po wyborach parlamentarnych. - Ciśnienie rosło, pod pokrywką było coraz więcej pary. Pan Zybertowicz, pani Kruk. (...) Presja, ciśnienie były coraz większe. Tak, mówię o brutalnych atakach i mówię o telefonach, mówię o ofertach (...) Nie będę mówił o szczegółach, bo nie chcę tego ciśnienia teraz sam zwiększać i nakręcać całej tej sytuacji - podkreślił w piątek w radiu TOK FM Lis.czytaj dalej Dodał, że nie ma pretensji do właściciela stacji. - Nie widzę powodu, żeby piętnować ofiarę, wolę piętnować kata - powiedział. Lis zaznaczył, że jeszcze na dzień przed odsunięciem go od produkcji "Wydarzeń", niczego się nie spodziewał. Tym bardziej, że - jak mówił - zostały "przepchnięte" dokumenty dotyczące nowego wystroju studia telewizyjnego, a kilkadziesiąt osób otrzymało podwyżki. - Ponieważ wszystko to zostało w cudzysłowie klepnięte, więc pomyślałem, że będzie to jakiś moment, kiedy dostaniemy gwarancję jakiejś tam stabilizacji - powiedział Lis. Pytany przez prowadzącą program Janinę Paradowską o rzekomą wizytę u właściciela Polsatu Zygmunta Solorza kilkunastu agentów ABW, odparł, że nie chce o tym mówić. Lis podkreślił także, że zastanawiał się, czy nie poprowadzić programu "Co z tą Polską?" do wyborów. Uznał jednak, że "nie robiąc tego, co zrobił, przystawiałby pieczęć do tego, co się stało i legalizowałbym to, co władza zrobiła" - powiedział. Decyzję o odejściu ze stacji Lis ogłosił w czwartek wieczorem, żegnając się z widzami swojego autorskiego programu "Co z tą Polską?". Decyzję o odsunięciu Lisa od produkcji "Wydarzeń" kierownictwo Polsatu ogłosiło w środę. W efekcie z Polsatu odeszła też główna prowadząca "Wydarzeń" Hanna Smoktunowicz, spekuluje się też, że z programu mogą odejść kolejni dziennikarze. Oficjalnym powodem odsunięcia Lisa jest redukcja kosztów poprzez przekazanie produkcji "Wydarzeń" spółce Polsatu TV Biznes. Oznaczałoby to, że zwierzchnictwo nad tym programem przejmie Dorota Gawryluk - członek zarządu TV Biznes ds. programów publicystycznych i informacyjnych. Odsunięciu Lisa media poświęciły wiele miejsca. Spekulowano m.in., że prawdziwe powody odsunięcia Lisa były polityczne, ponieważ jako publicysta Lis jest krytykiem PiS. Z drugiej strony nie brak opinii, że powodem odsunięcia Lisa mógł być jego "trudny charakter" i konflikty w zespole "Wydarzeń". Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: cd. 21.09.07, 15:54 Ale że co? To juz wszyscy chyba czytali? To jest skopiowany jakis news, tak? A czemu caly i bez komentarza? No comprende;) "Cd" - czego? Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: cd. 24.09.07, 14:18 ciekawe jak długo Lis sie uchowa w Wyborczej dzisiaj walnął w towarzysza Jarosława centralnie :) Odpowiedz Link Zgłoś