Dodaj do ulubionych

szczypta prawdy

30.09.07, 11:58
dla tych wszystkich, którzy larum grają, że Polska nad przepaścią kaczorową
stoi a nazim, szowinizm i inne paskudztwa do ócz nam zaglądają...

chciałoby sie rzec do Europy: lekarzu ulecz się najpierw sam...

Podaję za Perełką, który nie ma tu wstępu.

bp0.blogger.com/_55AR58OZFzE/RtXcoahg3eI/AAAAAAAAABc/S8Ko50inJ5U/s1600-h/ras.gif
Obserwuj wątek
    • grzespelc Re: szczypta prawdy 30.09.07, 14:31
      1. Tego debila wspominać - wstydziłabyś się.
      2. Trudno w Polsce natrafić na Żyda lub Murzyna.
      3. Dane są z 2005 - kaczory wtedy nie rządziły.
      4. To oczywiste, że rasizm jest taki sam wszędzie.
      • lynx.rufus Re: szczypta prawdy 01.10.07, 00:00
        grzespelc napisał:

> 3. Dane są z 2005 - kaczory wtedy nie rządziły.

A uważasz, ze od tego czasu coś się zmieniło? Z chęcią się dowiem.

> 4. To oczywiste, że rasizm jest taki sam wszędzie.

Teza bardziej niż ryzykowna. Ale z chęcią przeczytam jakieś uzasadnienie.

gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus
        • grzespelc Re: szczypta prawdy 01.10.07, 10:07
          > A uważasz, ze od tego czasu coś się zmieniło? Z chęcią się dowiem.

Nie wiem, chyba nie.

> > 4. To oczywiste, że rasizm jest taki sam wszędzie.
          >
          > Teza bardziej niż ryzykowna. Ale z chęcią przeczytam jakieś
          uzasadnienie.

Myslę, że w każdej populacji jest podobna ilość ludzi wykazujących
          każdą cechę. Zwykłe prawdopodobieństwo. Ewentualne różnice może
          powodować edukacja, ale skłonności pozostają. Różnica między np.
          Rosją a Stanami wynika nie z tego, że mieszkają tam inni ludzie,
          tylko z tego, że w Rosji wybryki rasistowskie się toleruje, a w
          Stanach nie.
          • lynx.rufus Re: szczypta prawdy 01.10.07, 10:24
            grzespelc napisał:

> > > 4. To oczywiste, że rasizm jest taki sam wszędzie.
            > >
            > > Teza bardziej niż ryzykowna. Ale z chęcią przeczytam jakieś
            > uzasadnienie.
            >
            > Myslę, że w każdej populacji jest podobna ilość ludzi wykazujących
            > każdą cechę. Zwykłe prawdopodobieństwo. Ewentualne różnice może
            > powodować edukacja, ale skłonności pozostają. Różnica między np.
            > Rosją a Stanami wynika nie z tego, że mieszkają tam inni ludzie,
            > tylko z tego, że w Rosji wybryki rasistowskie się toleruje, a w
            > Stanach nie.

Zgadzam się, że nie istnieją specjalne różnice 'rasowe', tzn. że Rosjanie nie są
            genetycznie gorsi od Amerykanów, zwłaszcza że ci ostatni to genów szczególna
            mieszanka. Ale ta edukacja, o której mówisz (choć ja bym to szerzej nazwał
            kulturą), jest właśnie czynnikiem różnicującym i decydującym. Przecież rasizm
            też jest uwarunkowany kulturowo. Więc jeśli się czemuś w Stanach rasizmu nie
            toleruje, to siłą rzeczy - na rasizm jest tam mniejsze przyzwolenie, ergo jest
            on w Ameryce mniejszy niż w Rosji.

Przecież gdyby rasizm zawsze i wszędzie był taki sam, to nie byłoby sensu się
            nim zajmować. Skoro nic się nie da zrobić... Stąd moje wątpliwości do Twojego
            stwierdzenia.

• marcinlet Re: szczypta prawdy 30.09.07, 16:54
      A jakieś źródło czy cuś?
      • hiperrealizm no podała źródło! 30.09.07, 17:51
        przecież to pewnie perła sam zrobił wykres w exelu! :)
      • a000000 Re: szczypta prawdy 30.09.07, 20:26
        muszę się zwrócić do Perełki o źródło, bo nie znam.

Natomiast nieco znam Perełkę i NIE potwierdzam niechętnych o nim opinii.
        To jest bardzo wielki oryginał i prowokator o inteligencji przewyższającej
        wielu z nas.
        To o wypędzeniu 100tys pedałów z Polski nie jest autorstwa Perełki tylko to jest
        teza organizacji homoseksualistów z panem Biedroniem na czele - wypowiadał sie
        na łamach gazet, także umieścił tą skargę o wypędzeniu w raporcie przesłanym do
        struktur unijnych. Perełka tylko wykorzystał cudzy bzdurny pomysł. No i okazało
        się, że gdy mówi pan Biedroń - forumowe pieski przytakują. Gdy mówi TO SAMO
        Perła - jest atakowany. Takie podwójne standardy w zależności od źródła nie
        mające niczego wspólnego z merytoryką.

• hiperrealizm azerko 30.09.07, 20:42
          perła głupoty powtarza zupełnie bezrefleksyjnie.
          To nie świadczy zbyt dobrze o inteligencji tego osobnika!
          ===========
          Po za tym kto przy zdrowych zmysłach przytakuje Biedroniowi?
          Mam wrażenie że Perła próbuje doeobic teorię usprawiedliwiającą jego
          durny występ na FA!
          • a000000 Re: azerko 30.09.07, 21:22
            hiperrealizm napisał:

> perła głupoty powtarza zupełnie bezrefleksyjnie.

hihihi, bezrefleksyjnie to adwersarze reagują.

Hipciu, ja naprawdę prześwietliłam Perłę.

Widziałeś nie durne wystąpienia na FA? Tam taka konwencja panuje, że wszystko
            musi być durne. Czasem zabieram się za czytanie i po kilku postach mam
            serdecznie dość.

• hiperrealizm to nie czytaj n/t 30.09.07, 21:25
    • hiperrealizm perła nie jest żadnym autorytetem! 30.09.07, 17:50
      już na FA zasłynął wątkiem wychwalającym Kaczyńskich za wygnanie z
      Polski 100tyś. homoseksualistów.
      Wszystko było bardzo piękne i dyskusja się perliła do momentu gdy
      wkroczył ktoś i udowodnił Perle że bzdury wypisuje, że nie ma
      żadnego związku pomiędzy działalnością Kaczyńskich a tym że tylu
      właśnie homoseksualistów wyjechało!
      Perła nic nie odpowiedział tylko ogon podkulił i z wątku zwiał!
      ==================================================================
      Przedstawiony przez ciebie wykres jest zupełnie bezwartościowy
      ponieważ nie uwzględnia struktury rasowej ludności w danym kraju!
      Im więcej kolorowych przypada w danym kraju na 100tyś mieszkańców
      tym więcej przestępstw tego rodzaju będzie!!!!!
      Dlatego te wyniki nikogo nie powiny dziwić!
      • a000000 Re: perła nie jest żadnym autorytetem! 30.09.07, 20:41
        hiperrealizm napisał:

> Przedstawiony przez ciebie wykres jest zupełnie bezwartościowy
        > ponieważ nie uwzględnia struktury rasowej ludności w danym kraju!

czekaj, a co ma kolor skóry do nacjonalizmu? Przecież cały czas postępowcy
        gadają, że na zachodzie w Unii NIE MA rasizmu!!! A tu popatrz! siurpryza - JEST!

Mnie bardzo dziwi, że w kraju w którym nie ma rasizmu i który potępia kaczyzm z
        powodu tegoż, zdarzają się przestępstwa na tle rasowym.

Ale jeszcze bardziej mnie zadziwia stanowisko naszego Hipcia. Czyżby
        usprawiedliwiał rasizm??????? Więcej kolorowych w kraju jako usprawiedliwienie
        wysokiej statystyki???

Perełka nie podkula ogona - na to nie licz. On widząc bezsens, wycofuje się. To
        tak wygląda, że rzuca kość i patrzy, jak ludkowie ją sobie wydzierają. To jest
        genialny prowokator Hipciu. Odrzuć emocje i przyjrzyj się na spokojnie. Ja to
        już dawno zrobiłam.

• hiperrealizm A co ma wykres perły do nacjonalizmu? 30.09.07, 20:49
          Nic! Ten wykres tak naprawdę, bez solidnego komentarza nic nie mówi!
          =======
          Nikt rozsądny nie mówi że na zachodzie nie ma rasizmu a postepowcy
          wręcz przejaskrawiają ten problem!
          =======
          A w wątku przez zemnie przytoczony perła zwiał gdy tylko fałsz jego
          wypowiedzi został udowodniony!
          On w bezsensie się pławi! Większosć jego wątków to bezsensowne
          prowkacje!
          Azerko przetrzyj ekra! zmien okulary! Otwórz okno i zaczerpnij
          świerzego powietrza! Perła jest niepowaznym narcyzem z przerostem
          ambicji!
          Nic więcej! Taki sobie standardowy ludek forumowy!
          A ty uległaś jego urokowi....
          Dziwne...
    • gumpel toż ci prawda :-) 30.09.07, 20:01
      No kto by pomyślał, Azerka dała się uwieść przewrotnemu urokowi
      statystyki :-) Stosując podobne żonglowanie liczbami można udowodnić
      absolutnie wszystko. Np., że Polacy najbardziej na świecie
      nienawidzą ... Polaków (bo najwięcej morderstw u nas na Polskach),
      za to jesteśmy wyjątkowo przyjaznym państwem dla Papuasów (od IX w.
      żadnemu Papuasowi nie spadł unas nawet włos z głowy)
      :-)

G.
      • a000000 Re: toż ci prawda :-) 30.09.07, 20:33

Wykres przedstawia ilość przestępstw na tle narodowościowym!!! Chyba proste.
        Skoro się Polakom zarzuca nacjonalizm, to wypadałoby się przyjrzeć statystykom.

• hiperrealizm azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tle ras 30.09.07, 20:52
          z nacjonalizmem?
          A nawet jeśli ok.
          Jaką wartość ma taki wykres bez uwzględnienia liczby obcokrajowców
          mieszkających w danym kraju na 100tyś mieszkańców?
          Prawie żadnej!
          • a000000 Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 30.09.07, 21:31
            mieszkający obcokrajowcy wchodzą w zakres statystyki, bo tematem wykresu jest
            liczba przestępstw w GB, we Francji, Finlandii... a nie liczba przestępstw
            dokonywanych przez obywateli czy nacje.
            Wiesz, Gumpel słusznie zauważył, że statystyką można wszystko udowodnić. Ty
            proponujesz wyrzucić poza wykres pewną część mieszkańców ze względu na posiadany
            papier o obywatelstwie. Dobrze - to idźmy dalej. Wyrzućmy jeszcze przestępstwa
            młodocianych - wszak ich nie można winić bo małolaty i nie mają wszystkich praw
            obywatelskich. Poprawi się statystyka?

• a000000 Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 30.09.07, 23:43
              fra.europa.eu/fra/material/pub/racism/report_racism_0807_en.pdf

Perełka podaje link do opracowania ONZ. Jest w pdf-ie i jest duzy,
              mój komp się buntuje. Jakieś tabele są, ale nie mogę znaleźć bo mi się
              blokuje.
              Z tego co wyczytałam, to proporcje między Polską a np Anglią to sto kilka, do
              kilkunastu tysięcy.
              Fakt, że w społeczeństwie miltikulti zdecydowanie łatwiej o zachowania
              rasistowskie, tylko w takim razie niech nikt Polski nie poucza tylko dlatego, że
              przy władzy opcja znienawidzona, bo belka w oku liberalnej Unii wielka jest.

• maria421 Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 01.10.07, 10:43
                Azerko, tam gdzie nie ma wielu ras mieszkajacych razem lub obok siebie, tam nie
                ma rasizmu.
                Poczekalabym ze statystykami kiedy struktura rasowa i kulturowa spoleczenstwa w
                Polsce bedzie taka, jak na Zachodzie Europy.
                • a000000 Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 01.10.07, 12:35
                  no wiesz, Mario... i tak i nie. Można jednokulturowe społeczeństwo tak
                  ukształtować, że będzie najbardziej rasistowskie ze wszystkich.
                  A można tak zorganizować współistnienie, że wielorasowe narody będą żyły RAZEM w
                  spokoju i wzajemnej akceptacji.

Problemem jest ZACHOWANIE przybyszów - gdyż można nie wiem jak wychowywać, ale
                  gdy przybysz okazuje agresję i lekceważenie, siłą rzeczy rośnie niechęć.

Dlaczego w ogóle podjęłam temat. Otóż wkurza mnie gdy stare kraje unijne nas
                  pouczają i wytykają nacjonalizm, rasizm, antysemityzm, homofobię...na podstawie
                  lipnych dowodów, a własnej belki w oku nie widzą. Niech najpierw się uporają z
                  problemem we własnych krajach.

• grzespelc Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 01.10.07, 15:08
                    > Problemem jest ZACHOWANIE przybyszów - gdyż można nie wiem jak
                    wychowywać, ale
                    > gdy przybysz okazuje agresję i lekceważenie, siłą rzeczy rośnie
                    niechęć.

Bzdura. Głównym problemem jest samo istnienie przybysza, bo innosć
                    wzbudza niepokój, strach, niechęć, agresję.

> Dlaczego w ogóle podjęłam temat. Otóż wkurza mnie gdy stare kraje
                    unijne nas
                    > pouczają i wytykają nacjonalizm, rasizm, antysemityzm,
                    homofobię...na podstawie
                    > lipnych dowodów, a własnej belki w oku nie widzą. Niech najpierw
                    się uporają z
                    > problemem we własnych krajach.

No chyba lepiej sobie z tym radzą, niż my, zwłaszcza jeśli chodzi o
                    homofobię i antysemityzm, ze szczególnym uwzględnieniem pierwszej.
                    • lynx.rufus Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 01.10.07, 15:13
                      grzespelc napisał:

> > Problemem jest ZACHOWANIE przybyszów - gdyż można nie wiem jak
                      > wychowywać, ale
                      > > gdy przybysz okazuje agresję i lekceważenie, siłą rzeczy rośnie
                      > niechęć.
                      >
                      > Bzdura. Głównym problemem jest samo istnienie przybysza, bo innosć
                      > wzbudza niepokój, strach, niechęć, agresję.

Nie bzdura. Raz problemem są gospodarze, raz - goście.

> No chyba lepiej sobie z tym radzą, niż my, zwłaszcza jeśli chodzi o
                      > homofobię i antysemityzm, ze szczególnym uwzględnieniem pierwszej.

Nie chyba, a napewno. I nie lepiej, tylko gorzej. Pomijam już takie oczywiste
                      fakty, że kultura żydowska w Polsce rozwija się bardzo ładnie (a Żydów u nas
                      tyle co kot napłakał), a homofobia to wymysł. Zwracam tylko uwagę, że przed
                      chwilą pisałeś, że w Polsce nie może być rasizmu, skoro nie ma obcych. Jeśli
                      tak, to na jakiej podstawie twierdzisz, że lepiej sobie radzą? Wydawałoby się,
                      że nie można porównywać,a tu nagle 'lepiej sobie radzą'...

• hiperrealizm antysemityzm w Polsce jest zjawiskiem 01.10.07, 18:11
                        irracjonalnym bo obywa się beż Żydów ale istnieje realnie.
                        jest głęboko zakorzeniony w swiadomości społecznej.
                        Byłem głęboko zażenowany gdy mój boss - profesor szacownej
                        warszawskiej uczelni, facet z międzynarodowym dorobkiem i obyciem
                        pewnego dnia powierzajac mi pewien temat stwiedził (o naszym
                        kliencie!)
                        "Pan popatrzy na wizytówkę (mówiąc to pokazał mi kartonik pokryty
                        pismem hebrajskim) te Żydki znowu się do Polski wciskają..."
                        Nie bedę tu wspominał o antysemickich napisach na murach czy tez
                        antysemickich spiewach kibiców róznych drużyn piłkarskich.
                        W Polsce mamy doczynienia z antysemityzmem mentalnym, irracjonalnym
                        i trochę abstrakcyjnym (oderwanym od konkretnej jednostki) ale
                        naprawdę istniejącym.
                        • a000000 Re: antysemityzm w Polsce jest zjawiskiem 01.10.07, 18:29
                          sądzisz, że tak jest TYLKO w Polsce?

Długo się zastanawiałam nad stanem mentalnego antysemityzmu
                          w Polsce. I sądzę, że to chyba powstaje na zasadzie wzajemnych pretensji.
                          I antysemityzm wśród Plaków i antypolonizm wśród Żydów - bo to zjawisko TEŻ ma
                          się dobrze... Żyliśmy razem przez wiele pokoleń, jako jedyni udzieliliśmy
                          uciekinierom z europy zachodniej schronienia... Może oczekiwaliśmy wdzięczności?
                          Może żydzi nie byli w stanie sprostać oczekiwaniom? Pewnie stąd wieloletnie żale
                          i pretensje. Jak wobec brata, który nie kocha..... a powinien, bo z jednego
                          gniazda wyszli... i nigdy się nie zintegrowali.
                          Wiesz, krzywda wyrządzona przez wroga mniej boli, niż mniejsza krzywda, ale
                          wyrządzona przez brata...

• marcinlet Re: antysemityzm w Polsce jest zjawiskiem 01.10.07, 20:01
                            a000000 napisała:
                            >Żyliśmy razem przez wiele pokoleń, jako jedyni udzieliliśmy
                            > uciekinierom z europy zachodniej schronienia... Może oczekiwaliśmy
                            >wdzięczności
                            Ciekawe czy taki Leszek Bubel jest antysemitą bo oczekuje
                            wdzięczności od Żydów za udzielenie im schronienia. ;)
                            • a000000 Re: antysemityzm w Polsce jest zjawiskiem 02.10.07, 11:40
                              pan Bubel jest przypadkiem medycznym.

• hiperrealizm medyczny antysemityzm? n/t 02.10.07, 17:49

• hiperrealizm nie 02.10.07, 17:48
                            antysemityzm mentalny powstaje na drodze wychowania. Jest wpajany w
                            trakcie wychowania młodego człowieka. Kształtuje go rodzina,
                            społeczność lokalna, media oraz politycy. Ludzie dla których słowo
                            Żyd stanowi obelgę brdzo rzadko mieli okazje spodkac Żyda.
                            Bardzo często nie potrafią się zachowac gdy los kofrontuje ich z
                            żywym ucieleśnieniem antymitu w który został im wpjony, głupieją.
                            Okazuje sie że Żyd to normalny człowiek jak my wszyscy, tak samomo
                            je oddycha, śmieje się, płacze, kocha, śpiewa i opowiada głupie
                            dowcipy o innych nacjach.
                            Jest jescze jedno, naprawdę ciemne źródło antysemityzmu. Nie da sie
                            ukryć, w czasie wojny wiele rodzin wzbogaciło sie na krzywdzie
                            Żydów. Dzisiaj w tych rodzinach antysemityzm jest formą wyparcia
                            tych brudów z rodzinnej historii.
                        • lynx.rufus Re: antysemityzm w Polsce jest zjawiskiem 01.10.07, 22:21
                          Antysemityzm. Moim zdaniem nie istnieje, choć zdarzają się postawy antysemickie,
                          to pewne. Tylko że są one mimo wszystko dość odosobnione, ale przede wszystkim
                          tak abstrakcyjne (kto widział w Polsce Żyda??), że nie sposób ich brać poważnie.
                          Jednocześnie w Polsce liczba aktów wandalizmu antyżydowskiego jest w porównaniu
                          z innymi państwami zachodnimi znikoma (a przecież mamy i cmentarze żydowskie, i
                          mury, na których można wypisywać hasła), a co ważniejsze - to właśnie tu kultura
                          żydowska przeżywa nagłe odrodzenie (bez Żydów! - to dopiero fenomen). I na
                          koniec - Polska prowadzi najbardziej proizraelską politykę spośród państw
                          europejskich (a władza ci u nas z wyboru). Więc - postawy się zdarzają, ale
                          zjawisko jest tak marginalne, że można je uznać za fluktuację statystyczną.

• grzespelc Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 03.10.07, 08:05
                        > > Bzdura. Głównym problemem jest samo istnienie przybysza, bo
                        innosć
                        > > wzbudza niepokój, strach, niechęć, agresję.
                        >
                        > Nie bzdura. Raz problemem są gospodarze, raz - goście.

Bzdura, bo na ogół, żeby przybysza nienawidzieć albo się bać ,jest
                        samo jego istnienie. Nie za często się zdarza, że się zachowuje
                        niewłaściwie, ale takie przypadki oczywiście są. Tyle, że one
                        znacznie bardziej rzucają się w oczy, niż gdyby to samo robił "swój".
                  • maria421 Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 01.10.07, 18:21
                    Azerko, nie zauwazylam, aby stare kraje unijne zarzucaly nam rasizm.
                    Nacjonalizm, antysemityzm i homofobie, owszem, ale rasizm? Nigdy sie z takim
                    zarzutem nie spotkalam.

Faktem jest, ze Polska, w porownaniu do innych starych krajow unijnych jest
                    bardziej "nacjonalistyczna", faktem jest ze w Polsce czesto spotyka sie przejawy
                    antysemityzmu, ze homoseksualisci nie maja takich samych praw jak np. w Anglii
                    (stad homofobia:-), na tych faktach buduje sie za granica obraz Polski
                    narodowo-antysemicko- homofobicznej, ale o rasizmie w Polsce nikt nie mowi.
                    • a000000 Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 01.10.07, 18:30
                      Mario, zbrodnie na tle etnicznym to przejaw rasizmu.

• maria421 Re: azerko a co wspólnego mają przestępstwa na tl 01.10.07, 23:49
                        a000000 napisała:

> Mario, zbrodnie na tle etnicznym to przejaw rasizmu.
                        >
                        Zgoda, ale kto Polsce zarzuca ze jest rasistowska?
                    • hiperrealizm nie przesadzał bym z nacjonalizmem 02.10.07, 19:18
                      patriotyzm owszem wystepuje ale to jest zjawisko pozytywne a nie
                      negatywne.
                      Jesli juz to mozna mówić o zjawiskach ksenofobicznych ale było by
                      przesadą gdyby ktoś twoedził że w Polsce przekraczaja one unijną
                      srednią.
    • maria421 Szczypta prawdy o rasizmie w Szwecji 02.10.07, 14:11
      50% ofiar stanowia biali

balder.org/articles/hatespeech/James-Waite-Racist-Murder-Sweden.php
      Biorac pod uwage ze biali stanowia , na oko, ponad 90% mieszkancow Szwecji,
      wynika ze kolorowi sa bardziej rasistowscy.

Stefan, co ty na to?
      • hiperrealizm a to bardzo ciekawe mario 02.10.07, 17:40
        w nowym świetle przedstawia to zaprezentowany przez aerkę perłowy
        wykres. Nie tylko skład etniczyny ale i kto kogo napada jest istotny
        by zrozumieć jego sens.
        Tak więc zparezentowana przez azerke teza moze być podwójnie
        fałszywa.
      • grzespelc Re: Szczypta prawdy o rasizmie w Szwecji 03.10.07, 08:37
        > 50% ofiar stanowia biali

A na pewno są to wszystko akty rasizmu, a nie "zwykłe" zabójstwa ?

> Biorac pod uwage ze biali stanowia , na oko, ponad 90% mieszkancow
        Szwecji,
        > wynika ze

.. jak chce się kogoś zabić, to łatwiej zabić białego.
        • maria421 Re: Szczypta prawdy o rasizmie w Szwecji 03.10.07, 10:18
          grzespelc napisał:

> > 50% ofiar stanowia biali
          >
          > A na pewno są to wszystko akty rasizmu, a nie "zwykłe" zabójstwa ?
          >
          > > Biorac pod uwage ze biali stanowia , na oko, ponad 90% mieszkancow
          > Szwecji,
          > > wynika ze
          >
          > .. jak chce się kogoś zabić, to łatwiej zabić białego.

A jak bialy bialego zabija, to jest to zbrodnia na tle rasistowskim?
        • kora3 Re: Szczypta prawdy o rasizmie w Szwecji 09.10.07, 01:26
          grzespelc napisał:

> > 50% ofiar stanowia biali
          >
          > A na pewno są to wszystko akty rasizmu, a nie "zwykłe" zabójstwa ?
          >
          > > Biorac pod uwage ze biali stanowia , na oko, ponad 90%
          mieszkancow
          > Szwecji,
          > > wynika ze
          >
          > .. jak chce się kogoś zabić, to łatwiej zabić białego.

no jasne, bo latwiej bialego znaleźć skoro ich wiecej - logiczne :)
    • kora3 szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 01:25
      Nie wiem kto to jest ta/ten Perełka, ale ten wykres to mi jakos tak
      amatorsko wyglada , no, ale moze się myle ...

Natomiast nie mylę się na pewno co do tego, ze jest on przedstawiony
      mocno manipulacyjnie - przede wszystkim dlatego, ze nie podano w nim
      odsetków obcokrajowców zamieszkujacych dany kraj :)
      • marcinlet Re: szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 11:15
        kora3 napisała:

> Nie wiem kto to jest ta/ten Perełka, ale ten wykres to mi jakos
        >tak
        > amatorsko wyglada , no, ale moze się myle ...
        Pewnie sam sobie wymyślił i narysował.
        • kora3 Re: szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 12:18
          marcinlet napisał:

> kora3 napisała:
          >
          > > Nie wiem kto to jest ta/ten Perełka, ale ten wykres to mi jakos
          > >tak
          > > amatorsko wyglada , no, ale moze się myle ...
          > Pewnie sam sobie wymyślił i narysował.

No tak z grubsza wyglada ...Ale jesli tak jest to pogratulowac
          inteligencji tej/temu koleżnce/kledze:) Przecież na pierwszy rzut
          oka kazdy wie, ze takie analizy robi z uwzglednieniem tzw. warunków
          brzegowych :)
          Bez tego takowe "badania" są całkiem do ....:) Moge całkiem na
          domysł w taki sposób udowdnic, ze papuasi najbardziej oszczedzają
          energie elektryczną - zrobie wykres ze malo zuzywają, ale pomine
          sobie, ze na ogół nie maja do niej dostepu :
          ), zas Beduini sa najbardziej uswiadomieni ekologicznie, bo jak
          widac na wykresiku zuzywają najmniej wody, sprytnie pomine fakt, że
          jej po prostu nie maja :)- ttede i tepe ...
          Wiadomo, ze na Wyspach jest mnsówto obcokrajowców, którzy tam
          pracuja, wiec odsetek rozbojów z ich udziałem bedzie wiekszy niż w
          krajach, skąd ludzie emgruja do pracy, a nie imigruja do nich w
          celach zarobkowych .. Oczywistosc ...
          • a000000 Re: szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 13:58
            nie wymyślił. podobno na ten temat mówi jakieś opracowanie ONZ.
            • marcinlet Re: szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 14:47
              a000000 napisała:
              > nie wymyślił. podobno na ten temat mówi jakieś opracowanie ONZ.
              To podaj w końcu źródło tego wykresu.
              • a000000 Re: szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 17:42
                toż mówię, że jest w PDF-ie i mi się zawiesza ze względu na rozmiar.

• hiperrealizm no przecież mówi 09.10.07, 17:53
                perła zrobił ten nic niewart wykres na postawie bliżej nie
                określonych danych ONZ.
            • hiperrealizm Re: szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 17:52
              a000000 napisała:

==============
              I ty mu wierzysz?
              On sam zrobił ten wykres na podstawie danych sciągniętych z jakiejś
              ONZowskiej strony.
              Tak przypuszcza bo wykres jest niechlujny i urzaga wszelkim zasadom
              analizy takich danych!
              Perła generalnie nie przywiązuje wagi do rzetelności swoich
              wypowiedzi. Dla niego najwazniejszy jest efekt.
              To taki forumowy pozer.
            • kora3 Re: szcypta manipulacji?:) 09.10.07, 18:32
              a000000 napisała:

i onz taie wykresy robi, cos mi sie wierzyć nie chce, że tak
              amatorsko, ale moze , moze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka