14.10.07, 20:30
dzis odwiozłam moją siostrę z mężem i córą na lotnisko:( wyjechali
do anglii zmuszeni sytuacją finansową:( wiem że tam oboje maja
pracę,znajomych,nie jadą w ciemno,ale tak przykro.tym bardziej że
nigdy z siostrą nie byłyśmy bliżej niż ostatnio:(((( no i
siostrzenica :(((( buuuuu.....
Obserwuj wątek
    • ciociapolcia Re: dół :( 14.10.07, 21:35
      Zawsze będziesz mogła wpaść do nich np. na zakupy. :)))
      Będzie dobrze, odkują się (oby) i może wrócą. Poza tym czasem taka
      odległość jeszcze bardziej łączy...
      Trzym się dzielnie.
      • verte34 Re: dół :( 16.10.07, 15:31
        O, to smutne. Ale plus jest taki że będziesz miała metę na Wyspach:
        • legwan4 Re: dół :( 16.10.07, 17:57
          Ee,tam dół...To dobrze,że mogli pojechać i nie w ciemno!!Jest naprawdę dużo
          ludzi,którzy szukają możliwości,by pojechać(nie w ciemno).A Ty Joasiu,będziesz
          mogła ich odwiedzić:))
          • joanna784 Re: dół :( 16.10.07, 18:15
            e tam,pojechać.to za jakiś czas dopiero.narazie mieszkają ze
            znajomymi :( musze poczekać aż coś własnego będą
            mieli.dół,dół,dół.jedyne pocieszenie że odzywali się i sa
            zadowoleni.już pracują i się cieszą :( a z kim ja na "fatałaszki"
            pójdę? :(
            • legwan4 Re: dół :( 16.10.07, 18:30
              A nie cieszy Cię szczęście innych?
              • juliana03 Pocieszam 16.10.07, 18:55
                I co by tu robili jak wygra PiS? Pakuj sie kochana i zrob nam
                miejsce w razie co!!!
                • ciociapolcia Re: Pocieszam 16.10.07, 21:55
                  Gwoli ścisłości dodam, skoro już rozmawiamy o polityce, że Polacy
                  wyjeżdżają dzięki temu, że jesteśmy członkiem UE i takie mamy
                  możliwości, a stan naszego kraju, to nie wina 2 lat rządów PiS...
                  Pomijając już moje proPiSowe lub antyPiSowe przekonania, ale ta
                  nagonka właśnie na PiS, że ludziom tak źle się przez nich tu żyje,
                  to jakis koszmar.
                  Za komuny ludzie UCIEKALI z kraju, chcieli wyjeżdżać a nie mogli,
                  bo nie mieli wiz, paszportów itd... teraz mają takie możliwości...
                  a co by było gdyby nie mogli nadal?
                  • rzaba10 Re: Pocieszam 17.10.07, 00:24
                    Kobialki!!Jak mnie wkurzaja te cholerne reklamy...
                    Anglia to takie kurewskie miejsce,wszyscy narzekaja i dalej tu
                    siedza.Wszedzie trzeba zapieprzac,a bilet z Krakowa do Gdanska na
                    pociag ma zblizona cene do lotniczego z Luton do Gdanska,a
                    fatalaszki paskudnie drogie i nietrwale O!se powiedzialam:)Polityka
                    sie prawie nikt tu nie zajmuje.Najwazniejsza inf jest czy zabiora
                    cie do busa rano z pod agencji.Wiare w rzad stracilismy juz dawno.
                    Mentalnosc ta sama.Wszyscy mowia po polsku,polskie sklepy,polskie
                    biura,wszystko juz jest dostepne w polskiej wersji.taka mala zmiana
                    miasta.
                    Zlotowka rosnie w sile,funcik podupada wiec to juz nie takie
                    kokosy,jak ...uuu nie pamietam kiedy:(
                    Moje pozytywne nastawienie do swiata szlag trafil!Co widac na
                    zalaczonym obrazku.
                    Mam akcje obecnie maz-przyjaciolka,moja lojalnosc zostala wystawiona
                    na ogromna probe.
                    Pobili mi syna na randce,kurwa,lekarze laske klada,a policja mowi
                    sorry!
                    Pies chudnie,a tesciowa zalegla sie na sofce,maz jak zwykle w
                    pizdziewie,cora ok!cwiczy gre na flecie,a ja ciesz sie,ze cos
                    ostatnio przygluchlam:)
                    I tyle.Plakac nie mam czym,smiac sie nie mam z czego,nawet na balety
                    nie mam zkim pojsc bo starego co sobota cos boli i strzyka ech..
                    Jutro bedzie lepszy dzien:))

• joanna784 Re: Pocieszam 17.10.07, 10:49
                      oj żabciu, aleś pojechała :)
                    • ciociapolcia Re: Pocieszam 17.10.07, 10:51
                      Rzaba! Kochana, jak ja Cię dawno nie czytałam!
                      Taka prawda, wujnia wszędzie. Tylko Polak więcej potrafi sobie na
                      obczyźnie odmówić, na większe poniżenie pozwolić... Świat jest zły.
                      Wszędzie...
                      No może tutaj nie jest tak żle. ;)
                      www.siamwanderer.com/Regions/South/ACAoMayaPPLeyPPDon.jpg
                      • yvona73pol Re: Pocieszam 17.10.07, 11:41
                        a ja lubie tu gdzie jestem.... zadnego ponizenia nie odczuwam,
                        pozwalam sobie na wiele... hedonistycznie ;)) no, chyba ze
                        oszczedzam na slub :DDD
                        tu nikogo nie obchodzi co robisz, czy czyscisz kanaly, czy siedzisz
                        za biurkiem ;)
                        ogolnie luz, dla niektorych mniejszy, dla niektorych wiekszy,
                        wiadomo, kasa rulez jednak, ale... wiele zalezy od punktu widzenia,
                        ustawienia sobie priorytetow
                        • ciociapolcia Re: Pocieszam 17.10.07, 11:53
                          Yv, ale Ty żyjesz w innym świecie. ;)
                          • margushia Re: Pocieszam 18.10.07, 10:00
                            Tak naprawde gdziekolwiek by sie nie bylo zawsze sie znajdzie jakis powod do
                            narzekania.. ale rowniez i do cieszenia :)) wiec moze lepiej sie cieszyc tym co
                            jest, nawet drobiazgami, niz ciagle widziec wszedzie zlo, ktore i tak wiemy, ze
                            niestety istnieje i to w duzych ilosciach :((

Co do joanny.. skoro oni juz sa zadowoleni to tylko sie za nich cieszyc:) to
                            normalne, ze Ci ich brak, ale jak sama powiedzialas, kontakt z nimi caly czas
                            jest i to pewnie nierzadki:) bilety z anglii do Polski drogie nie sa, czasem
                            nawet tansze niz u nas bilet na kolej, wiec pewnie nim sie obejrzysz a sie z
                            nimi zobaczysz :))
                            poza tym, na fatalaszki bedziesz mogla jezdzic do nich i rowniez w czym wybierac
                            :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka