nianiaa 16.02.08, 17:24 Kto wymyslił remonty?U mnie się zaczęło i potrwa ho hooooo,bo fachowcem jest mój mężuś :)Będzie sie udzielał po pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nianiaa Dzieki :) 19.02.08, 14:19 Okropnie nie lubię bałaganu ,wtedy się zaczynam gubic:)Ale muszę to przeżyć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzieki :) 19.02.08, 22:21 Nianiu,będzie Ci raźniej. U mnie też po najbliższej niedzieli zacznie się remont w łazience:) Urszulko,postaraj się o więcej kolumn;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzieki :) 20.02.08, 09:47 To ja od razu halinko podstawiam jedna kolumnę odemnie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzieki :) 20.02.08, 13:27 Dzięki nianiu:) Jakoś wspólnie damy radę a już przy wsparciu Urszulki nawet bałagan wyda się jakby trochę mniejszy :). Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzieki :) 21.02.08, 10:41 Ja jeszcze mam wannę i dostep do kapieli hehehe,ale strach pomysleć o tym ,jak tego braknie...Potem miska i jak za dawnych lat:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dziewczyny:) 25.02.08, 08:45 trzymajcie się! trzymam też, za Was kciuki:) Człowiek szybko przyzwyczaja się do wygód ale do ich braków też można przywyknąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dziewczyny:) 06.03.08, 18:06 no jak tam remonty, czy do przodu się posuwają? czy łazieneczkę już macie piękną całą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dziewczyny:) 07.03.08, 14:26 Kochana ,u mnie w lesie wszystko.Mój męzulek ma czas tylko w soboty i jak ma ranne zmiany ,to popołudniami coś dłubie w łazience:)) Mówiłam ,że u mnie potrwa z pół roku:)))).Mam nadzieje ,że grubo przesadzam:)))Pozdrówka:)))). Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Nianiu 09.03.08, 22:36 powoli sobie zrobicie i szybko zapomnicie jakie jest remontowe życie kto powiedział, że musi być remont zrobiony błyskawicznie? może być przecież powoli i logicznie powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 ReDziewczyny:) 07.03.08, 20:05 Jeszcze tylko kilka dni,hura!! Co za męka.Dobrze wiedziałam,co robię odkładając z miesiąca na miesiąc ten remont . Łazienka prawie gotowa.Jeszcze tylko obudować wannę,zainstalować baterię i prysznic.Taki na rurce. Ubikacja jest niewielka a więc też szybko powinno pójść. Jestem bardzo zadowolona z Pana,który wszystko robi sam.Od przełożenia rurek poprzez kafelkowanie,skręcanie mebelków, do montowania gniazdek,przełączników i oświetlenia:). A w dodatku jest bardzo staranny.Podjął się również zakupów potrzebnych mu dodatkowych materiałów i takich tam różnych , zupełnie mi obcych drobnych elementów.;) Chyba zdał sobie sprawę z tego,że gdyby zrobił mi listę zakupów remont byłby zagrożony:). A,i jeszcze jedno.Koszty troszkę przerosły moje wyobrażenia.:) Czy było warto sami zdecydujecie po obejrzeniu zdjęć:). Juz wkrótce. Na dodatek właśnie w tym czasie poszłam na kilka tygodni do pracy... Wytrwałości nianiu. Urszulko dzięki ,że pamietasz:). Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Halinko.. 09.03.08, 22:34 Cieszę się Halinko, że działasz z uśmiechniętą minką wszystkie pokonasz trudności w pięknej łazience się będziesz gościć pluskać i odpoczywać złe chwile dnia z siebie zmywać Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa No tak:) 11.03.08, 09:24 Co racja ,to racja:)))Jakos to powoli idzie,ale rzeczywiście wg planu:))Już sie przyzwyczailam do niedogodności:))).Dzięki za podniesienie na duchu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: No tak:) 16.03.08, 10:25 Zgodnie z obietnicą zamieszczam kilka zdjęć .Łazienka jest już gotowa. Ubikacja czeka jeszcze na szafkę,która przybędzie po świętach:). Co za ulga... Nianiu,wytrwaj :) foto.onet.pl/g7prf,gd4c8mqw8a8g,u.html Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Halinko:) 16.03.08, 20:08 Gratulacje ,w takiej łazience ,to mozna cały dzien byc:))))Aż miło:)))).Widzę ,że wielkośc twojej łazienki nie odbiega wiele od mojej:)))I układ mamy prawie taki sam:)))Zobaczymy jaki efekt będzie u mnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Nianiu:)) 17.03.08, 09:14 Małe to pomieszczenie i nie "nawojuje" się w nim zbytnio chociaż wiem,że niektórzy mają poinstalowane wanny "wypasione"hydromasażami:). Podobno jednak wody już się nie zaoszczędzi a i hałas robią . A chodzi przecież o relaks.:) Przyznam Ci się,że najwięcej kłopotów było z wyborem tak kafelków jak i wyposażenia. Wybór przeogromny że aż się w głowie kręci:). A do tego jeszcze różne gusta domowników. W końcu po małej burzy , grzmotach i błyskawicach ciskanych w siebie nawzajem oczami jakoś dochodziliśmy do kompromisów :). Podejrzewam jednak,że owe ustępstwa były spowodowane bardziej zmęczeniem i chęcią jak najszybszego opuszczenia sklepu niźli satysfakcją z wyboru.:) Cieszę się,że to już koniec i że na Święta będzie tak ...no...tak odświętnie:) Powodzenia i cierpliwości nianiu:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Halinko:) 21.03.08, 01:00 no proszę, pięknie, będziesz już czyściutka na święta:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa A ja juz od czerwca... 04.09.08, 16:17 mam nową łazieneczke i miałam sie pochwalić.Oto ona: fotoforum.gazeta.pl/a/22616.html Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: A ja juz od czerwca... 04.09.08, 18:11 Pięknie nianiu:))Super rozwiązanie pod prysznic. Może "odgapię"? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: A ja juz od czerwca... 04.09.08, 20:14 Ależ bardzo prosze ,pomysł wogóle nie zastrzezony:))Leroy Merlin zapewnia wszystkie rozwiazania:))Dziekuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: A ja juz od czerwca... 05.09.08, 11:58 Zgrabna, choć niewielka. W "moich" kolorach. :0) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: A ja juz od czerwca... 07.09.08, 12:04 Mieszkam w bloku,to i łazienka malutka.Chcielismy ja tak urzadzic ,zeby była funkcjonalna:))Nam tez się podoba:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: A ja juz od czerwca... 22.09.08, 22:07 nianiaa napisała: Nam tez się podoba:)) i o to chodzi:) najważniejsze, żeby podobała się domownikom, którzy będą z niej najczęściej korzystać:) gratuluję zakończenia prac remontowych!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: A ja juz od czerwca... 23.09.08, 10:32 Urszulko ,to niestety jeszcze nie koniec :)Ale dalszy ciąg dopiero chyba na poczatku roku,tak chyba lubimy zaczynać w styczniu.Mój mąz mysli o wyłożeniu scian w pokojach płytami gipsowymi.Zupełnie nie wiem ,jak to wyjdzie ,zaeksperymentujemy najpierw w małym pokoju.Mamy dośc tapetowania.A potem to najgorsze ,tzn kuchnia i przedpokój.Najbardziej sie boję kuchni.No ,ale sie zobaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: A ja juz od czerwca... 23.09.08, 20:15 nianiaa napisała: ale sie zobaczy:) mam nadzieję, że my też zobaczymy, na zdjęciach?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: A ja juz od czerwca... 23.09.08, 20:56 Hihihi,troszke sobie poczekamy na fotki ,ale jak bedzie się czym pochwalic ,to oczywiście to uczynie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Następny remont... 13.03.09, 19:35 ...się u mnie szykuje:))Tym razem przedpokój:).Mieszkanie mam małe i remonty mocno utrudnione,ale damy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Następny remont... 13.03.09, 19:39 dacie, dacie a potem jaka radocha :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Następny remont... 13.03.09, 21:40 małymi kroczkami, można dużo zdziałać czasami:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Następny remont... 14.05.09, 15:14 Kurczę ,kiedy ja pisałam ,że zaczynam remont?W marcu ,a tu jeszcze trwa:))Ale dziś następuje przełom i teraz mysle ,że pójdzie z górki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Następny remont... 16.05.09, 07:57 Masz dzielnego męża nianiu:) Remonty mają to do siebie,że nie ma im końca.Jeden się kończy a już następny czeka. Powinnam ponownie pomalować ściany w przedpokoju a wydaje mi się,że robiłam to wczoraj:) Pędzel w dłoń:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Następny remont... 17.05.09, 18:06 Masz racje Halinko ,mam dzielnego męża.Stara się bardzo ,czasem coś się mu nie uda ,ale on się nie zraża i cały czas prze do przodu:)). Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Następny remont... 18.05.09, 22:54 nianiaa napisała: > ...Stara się bardzo ,czasem coś się mu nie > uda ,ale on się nie zraża i cały czas prze do przodu:)). spychacz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Następny remont... 19.05.09, 11:01 Nieeeeeee,nie spycha pracy ,ale ja ogarnia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Następny remont... 21.05.09, 22:45 spychacz ...w sensie pozytywnym - pchania roboty do przodu:) Odpowiedz Link Zgłoś