8macek 20.06.08, 20:43 kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=223&hm=zupy/og Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samica1 Re: tradycyjna zupa codzienna 22.06.08, 22:10 Ponieważ nie wszyscy lubią klikać, wersja dla bezrękich: "Zupa z konopi " Składniki: 25 dkg ziaren konopi, 1 l mleka, 1 l wody, cukier, sól. Sposób przyrządzenia: Konopie zalać wodą i gotować 10 min. Następnie odlać i utrzeć w donicy, rozprowadzić wrzącym mlekiem, dodać odrobinę soli i cukru do smaku, zagotować. Przecedzić i trochę przestudzoną podawać z grzankami ze słodkiej bułki lub rogala. Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: tradycyjna zupa codzienna 31.08.08, 14:57 bezsensu, lepiej: wzionć duzom torbę liści z konopi, włożyć do garnka z wodą, doprowadzić do wrzenia, wode wylać. Liście włożyć do maksymalnie tłustego mleka, dodać pół kostki masła, doprowadzić do wrzenia i gotowac na wolnym ogniu cirkaebaut 20 minut. Liście wypieprzyć fpisdu, mleko podzielić między uczestników imprezy i wypić. Raczej nie zabierac sie do prowadzenia samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: tradycyjna zupa codzienna 31.08.08, 19:37 a po tym tłustym mleku z masłem to trzy kible w domu wystarczą czy musi być jeden na każdego uczestnika imprezy? Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: tradycyjna zupa codzienna 31.08.08, 19:48 możesz sobie z tego budyń zrobić ewentualnie jak wolisz Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: tradycyjna zupa codzienna 31.08.08, 19:58 zasadniczo to wole alkohole. Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: tradycyjna zupa codzienna 31.08.08, 20:12 a poza tym... miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,5638653,Srodki_odurzajace_na_sklepowych_polkach.html Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: tradycyjna zupa codzienna 01.09.08, 17:38 Nie widze związku; ja ci o pożywnej zupie mlecznej a ty o jakiś środkach odużających. Zakładam, że ci się wontek pomylił czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: tradycyjna zupa codzienna 02.09.08, 03:55 chyba tak. ba nawet nie wątek a forum mi się pomyliło całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: tradycyjna zupa codzienna 31.08.08, 22:12 Spłakałam się ze śmiechu (a kibel aktualnie zajęty). Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: tradycyjna zupa codzienna 01.09.08, 17:34 ale, ze co? zrobilas sobie takie mleko? Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: tradycyjna zupa codzienna 01.09.08, 19:40 Nieno, z liści to ja mam w domu liście bobkowe i kaktusa; po prostu wyobraziłam sobie taką surrealistyczną stylową imprezę - na zaproszeniu powinno być, że np. każdy przychodzi z własnym kiblem. Jest taki kultowy, sory za wyrażenie, film, w którym odbywa się przyjęcie, gdzie wszyscy siedzą wokół stołu na muszlach. "Widmo wolności". Odpowiedz Link Zgłoś