Dodaj do ulubionych

Zlota Mysl na 22 lipca

22.07.08, 07:13
by Debi:
"ogórka myje się przed zakwaszeniem, ale nie należy go moczyć długo,
bo
wtedy nasiąka wodą, zamiast zakwasem, i gnije"
Obserwuj wątek
    • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 07:22
      No bo tak jest. Jak ogórek najpierw nasiąknie wodą, to już w nim nie ma miejsca
      na zakwas, i gnije. Trzeba też pamiętać, żeby wodę na zakwas odpowiednio osolić,
      bo sól konserwuje.
    • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 08:35
      Kituś, czyżbyś chciał zakwestionować autorytet Debi w temacie
      kwaszenia ogórków???:)))
      • kitek1 Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 08:59
        zapomnialem Lenina, a jakis autorytet trzeba bylo zacytowac z okazji
        lipcowego swieta,
        a moze nam autorytet jeszcze wytlumaczy, czy te ogorki sie kwasi,
        czy kisi ?
        • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:10
          Lenina mogę Ci podrzucić. Na przykład "Wolność, to uświadomiona
          konieczność":)
          A autorytet milczy:)
          • kitek1 Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:17
            dzieki za Lenina,
            jednak wole Debi,
            bardziej przystepnie wyklada dialektyke na przykladzie ogorka,
            • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:23
              Też wolę Debi. Ona jest żyjącym autorytetem i bardzo wdzięcznie
              tłumaczy zawiłości semantyczne:)
              • kitek1 Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:26
                mowimy Forum, a w domysle Debi, mowimy Debi, a w domysle Forum,
                czy Debi wiecznie zywa,
                chcialoby sie rzec,
                • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:28
                  Widze, ze mam dwoch osobistych balsamistow, hmmm... Ciekawe, czy
                  przynajmniej w tym wzgledzie dorownalam juz Leninowi?
                  Co do ogorkow, dorzuce do nich koper, lisc chrzanu, zabek czosnku,
                  kilka ziaren pieprzu.
                  Smacznego, Panowie :))
                  • kitek1 Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:30
                    dzieki za pieprz,
                    zapomnialem,
                    za to liscia selera dalem,
                    bo nie mialem,
                    co z nim zrobic,
                  • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:31
                    Przecież wiesz, że wielbicieli nigdy dosyć, ale nie godzi się tak
                    zostawiać facetów z ogórkami w ręce:)))
                    • kitek1 Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:35
                      nawet nie powiedziala nam,
                      czy z kiszonymi, czy z kwaszonymi ?
                      • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:39
                        Wiesz co, Kitku? Ze ja jestem szczegolara, to juz mi Crimen
                        wielokrotnie wytykal, ale ze Ty tez??

Chyba nie posiade sie z radosci ;)
                      • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:45
                        Debi uwielbia suspensy:)))
                        • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:49
                          Wlasnie szykuje sie do jednego - potrwa ze dwie godziny co
                          najmniej ;)))
                          • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 14:07
                            Już się odwiesiłaś???;)
                            • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:24
                              Trochę to trwało, ale już tak ;)
                              • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:40
                                Wpadłaś w jakąś petlę czasoprzestrzenną?;)
                                • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:43
                                  To by pewnie milsze było, tymczasem przywaliła mnie proza działalności zawodowej :)
                                  • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:51
                                    W takim przypadku ratunkiem są jedynie godziny seksualne:)
                                    • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:55
                                      A tak? Możesz mi coś bliżej na ten temat powiedzieć? :)
                                      • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:59
                                        Oczywiscie. Wykłada się nogi na biurko i pie.. robotę;)
                                        • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:01
                                          Eee, myślałam, że to coś bardziej...ekhm :)
                                          • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:16
                                            To o czym myślisz, robi się po godzinach;)
                                            • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:21
                                              To ja wolę te godziny seksualne po godzinach :)
                                              • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:38
                                                Kiedy tylko zechcesz, Kochanie:)
                                                • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:48
                                                  Pst :))))
                                                  • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:56
                                                    Przecież nic nie mówiłem:)
                                                  • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 23.07.08, 06:33
                                                    Ciekawe, bo ja z Twojego niemówienia wyczytałam wszystko :)
                                                  • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 23.07.08, 08:10
                                                    To tylko świadczy o potędze Twojego intelektu:)
                                                  • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 23.07.08, 09:11
                                                    Jesli intelekt mierzy sie iloscia i kolorem wlosow, to owszem,
                                                    posiadam go wystarczajaco duzo ;)
                                                  • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 23.07.08, 09:30
                                                    Niekoniecznie tym, ale cieszę się, że zgadzasz się ze mną:)
                                                  • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 23.07.08, 09:39
                                                    A widziales kogos, kto by dobrowolnie i uparcie utrzymywal, ze jest
                                                    polglowkiem? ;)
                                                  • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 23.07.08, 09:59
                                                    O ile wiem, to tylko jeden Kartezjusz miał odwagę przyznać się do
                                                    tego:)))
                    • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:37
                      Fakt, zanim sie czlowiek obejrzy, taki zostawiiony z ogorkami
                      potrafi wyjesc caly ich zapas :)
                      • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:43
                        Bo i apetyt rosnie w miarę jedzenia:)
                        • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 09:47
                          £akomczuch!
                          Szkoda, ze tylko ogorkowy taki :)
                          • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 14:08
                            Będziesz zaskoczona i to niedługo;)
                            • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:47
                              Nawet boję się myśleć, co i kiedy zaczniesz pożerać :)
                              • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:54
                                Skupię się na konsumpcji,bo ona może być wielokrotna, za to pożarcie
                                jest jednorazowe i nieodwracalne:)
                                • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 19:56
                                  To mów zaraz, co mam kupić, i w jakiej ilości, żeby starczyło na tę konsumpcję :)
                                  • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:10
                                    Wszystko, czego potrzebujemy jest już w naszym posiadaniu:)
                                    • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:22
                                      Może to i lepiej, bo nie znoszę dżwigać siat z zakupami :)
                                      • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:40
                                        Dźwiganie siat z zakupami, to niezbyt porywajaca gra wstępna:)))
                                        • debi_bebi Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 20:46
                                          No wiesz, z drugiej strony, jak ręce zajęte, to co innego wolne ;)
                                          • crimen Re: Zlota Mysl na 22 lipca 22.07.08, 21:00
                                            Ale to taka opcja z zaskoczenia raczej;)))
    • florentynka A Geremek jak żywy 22.07.08, 15:04
      na kitkowym filmiku
      PS A na ogórkach sie nie znam. To znaczy nie znam sie na kiszeniu,
      znam się za to na jedzeniu:)
      • crimen Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 15:27
        Flo, tylko bez kokieterii. Byłabyś pierwszą kobietą, która nie ma
        pojęcia o kiszeniu ogóra:)))
        • florentynka Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 15:46
          Dobrze jest być w czymś pierwszym. Chocby w tak haniebnej
          dyscyplinie:)
          • crimen Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 16:03
            Chyba nie przekonałaś mnie:)))
            • kitek1 Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 19:40
              moze flo kisi nieswiadomie,
              natura zna takie przypadki,
              • debi_bebi Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 19:48
                A jak to sie kisi nieświadomie? Zechciałbyś mi to objaśnić, Kitku?
                • crimen Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 19:56
                  Na to pytanie to chyba Flo powinna odpowiedzieć:)))
                • kitek1 Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 19:57
                  nie slyszalas o nieswiadomym macierzynstwie,
                  to cos podobnego,
                  • debi_bebi Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 19:59
                    Nie słyszałam, jak pragnę zdrowia.
                    • kitek1 Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 20:01
                      takie specjalne akcje byly,
                      nie dotarli do Ciebie ?
                      • debi_bebi Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 20:05
                        Czy inaczej bym dopytywała?
                        • kitek1 Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 20:16
                          Twoja logika jest porazajaca,
                          a czym sie rozni kiszenie od kwaszenia,
                          nadal nie wytlumaczylas,
                          • debi_bebi Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 20:19
                            A co tu tłumaczyć, jak to to samo? Zresztą- chcesz się przekonać, to idź do
                            warzywniaka, i raz poproś o kwaszoną kapustę, a innym razem o kiszoną, a potem
                            porównaj, jaka jest różnica :DD
                            • kitek1 Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 20:34
                              a Ty idz do warzywniaka,
                              i sie zapytaj jak sie kisi ogora nieswiadomie ?
                              Amen.
                              • debi_bebi Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 20:41
                                O rany, zezłościłeś się na mnie? To chyba pierwszy raz :)
                                • kitek1 Re: A Geremek jak żywy 22.07.08, 20:51
                                  a skadze, wlasnie wyobrazilem to sobie filmowo,
                                  w warzywniaku siedzi crimek na foteliku z napisem "No 1",
                                  wchodzi Debi i prosi pana warzywniaka o pol kilo kalafiora,
                                  po czym zadaje to znamienne dla tworczosci Mistrza,
                                  pytanie,
                                  • debi_bebi Re: A Geremek jak żywy 23.07.08, 06:37
                                    Kitek, kalafiora nie kupuje się na wagę, za to kiszoną/kwaszoną kapustę jak
                                    najbardziej. Że też takie rzeczy muszę Ci tłumaczyć :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka